Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos.Ruošiamės:)

Sniegius augindama vienais metais mulčiavau šiaudais, dvejus metus - niekuo nemulčiavau. Tiesą sakant, nepastebėjau skirtumo. Puikiai augo abiems atvejais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 22 sausio 2014 - 10:18
QUOTE(saintlina @ 2014 01 22, 10:16)
Sniegius augindama vienais metais mulčiavau šiaudais, dvejus metus - niekuo nemulčiavau. Tiesą sakant, nepastebėjau skirtumo. Puikiai augo abiems atvejais.

O kokia zeme jiems geriau tinkama? Nes yra du variantai tada mulciuotos zemes pas mane- priemolis arba labiau toks link durpes, bet ne visiska durpe. Juoda zeme, bet pernai pastebejau,akd toje puseje sitos juodos zemes darze gerai derejo nebet svigunai kokie, nes kopustu galvos buvo mazesnes, lyginant su priemoliu g.gif O gal is viso ant komposto kruvos man tuos sniegius paleisti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 22, 10:20)
O kokia zeme jiems geriau tinkama? Nes yra du variantai tada mulciuotos zemes pas mane- priemolis arba labiau toks link durpes, bet ne visiska durpe.

a.a. Nedzveckas man sakė, kad durpė arbūzams netinka, nes ten jie linkę sirgti.
Aš pati eksperimento vardan vienais metais bandžiau kelis daigus į durpę sodint - sunyko, o pernai vėl kelis įkišau - puikiai augo. Suprask kaip nori. Tik tiek, kad vaisiai buvo kiek mažesni nei tų, kurie smėlyje augo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 22, 11:00)
a.a. Nedzveckas man sakė, kad durpė arbūzams netinka, nes ten jie linkę sirgti.
Aš pati eksperimento vardan vienais metais bandžiau kelis daigus į durpę sodint - sunyko, o pernai vėl kelis įkišau - puikiai augo. Suprask kaip nori. Tik tiek, kad vaisiai buvo kiek mažesni nei tų, kurie smėlyje augo.

Tada jauciu sodinsiu priemolyje ir i duobes idesiu komposto zemei pagerinti g.gif smile.gif Dekui uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 22, 11:07)
skaiciau, kad apskritai sitiems moliuginiams,arbuziniams mulciuota nelabai gerai. nes leciau isyla dirva po mucium ir saknims vesiau, tai ilgiau ten jie paipaliojasi. Pernai tikrai isitikinau tuo pati. Auginau parduotuvinius arbuzus ir melionus, tai mulciuotoje zemeje isodinti daigai kol atsipaipaliojo, tai galvojau jau nieko is ju nebus. Paskui dejo dereti, bet ir derlius velavo labai  doh.gif  Kas spejo sunokti, tas spejo... Todel svarstau po juoda agro gal jiems geriau butu. Nes su ravejimu ten pas mane liudna. Jei ne mulcius ar plevele, tai su varpuciu nebepajegciau kariauti. Pernai tiek mulciaus suverciau i ta plota, kad net plaukai siausiasi. Tai finale, jei ne zole lysti pradejo, tai usnys kelia skynesi pro mulciu galvas kisdami  Tikiuosi,kad siemet jau bus maziau vargelio.

pas man tas pats doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 22, 12:05)
Tada jauciu sodinsiu priemolyje ir i duobes idesiu komposto zemei pagerinti  g.gif  smile.gif  Dekui uz patarimus  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutės, daržininkės. Aš paslapčia jau seniai čia pas jus apsilankau, paskaitau, tik nedrįstu parašyt ax.gif Kad jau išdrįsau - tai tiesiai pris reikalo : GAL KURI ŽINOT, KUR GALIMA NUSIPIRKT "SNIEGIŲ" SĖKLŲ? Labai jau gražiai apie juos visur rašo, norėčiau pabandyt augint. Bandžiau kokius tai parduotuvės sėklų, tai užaugo žali obuoliukai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 01 22, 09:31)
jei kartais kažkaip liktų ir man tų muskatinių sėklytė, labai dėkočiau ax.gif Arba prie užsakymo kas prijungtų blush2.gif

Nuo vasario pradės turguje prekiauti, jei tik bus, imsiu kelis pakelius. Galėsiu išsiųsti. Šiaip aš jų ir savos gamybos sėklos kokią saują pasidariau, reikės pasidomėti, ar tik nebus mišrūnai g.gif
Visas melionų ir arbūzų sėklas pirkau Panevėžio turguje, ten labai platus rusiškų asortimentas. Atradau fantastiškus arbūzus, tik pavadinimą per žioplumą nuo pakelio nuplėšiau. Tokie raini, pailgi. Gal ir šiemet bus.
Melbą iš Nojaus parsisiunčiau. Bet į šiltnamį jos nebesodinsiu, nebent dar lauke pabandysiu. Šiemet ieškosiu Milenium ir Princesė Diana sėklų, gal dar Medok gausiu. Gal kas auginot, ar verta?
Atsakyti
Čia yra įvairių melionų, keletas rūšių arbūzų ir moliūgų:

http://www.sonis.lt/...

Melionas Ananas:
http://www.e-seklos.lt/lt?sq=melionai
Arbūzai:
http://www.e-seklos.lt/lt?sq=arbūzai
moliūgai:
http://www.e-seklos.lt/lt?sq=moliūgai

Atsakyti
Sniegiam tinka mulčius, ypač sausą vasarą, jiems daug drėgmės reikia ir labai derlingos dirvos o ne durpės, atviros saulėtos vietos, todėl ant komposto krūvos ar jiems šviesos nepritrūks jei ji kur pavėsyje? Dar juoda plėvele juos galima mulčiuoti.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 22, 14:56)
Sniegiam tinka mulčius, ypač sausą vasarą, jiems daug drėgmės reikia ir labai derlingos dirvos o ne durpės, atviros saulėtos vietos, todėl ant komposto krūvos ar jiems šviesos nepritrūks jei ji kur pavėsyje? Dar juoda plėvele juos galima mulčiuoti.

Komposto kruva tai pas mane labai geroje vietoje arbuzu auginimo atzvilgiu butu. Nes pernai atveze man to komposto 10 kubu ir isverte sklypo pakrasti. Tai dar dabar kokie du kubai jos guli ten. Visa diena saule mato ir palaistyti butu labai patogu bigsmile.gif Na reiks dar pagalvoti del tu arbuzu dislokacijos siemet g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 22, 15:05)
Komposto kruva tai pas mane labai geroje vietoje arbuzu auginimo atzvilgiu butu. Nes pernai atveze man to komposto 10 kubu ir isverte sklypo pakrasti. Tai dar dabar kokie du kubai jos guli ten. Visa diena saule mato ir palaistyti butu labai patogu  bigsmile.gif  Na reiks dar pagalvoti del tu arbuzu dislokacijos siemet  g.gif

Kompostą pirkot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 22, 15:10)
Kompostą pirkot?  g.gif

Taip 4u.gif Tokio didelio kiekio nebuciau pati greitai pasidariusi.
Atsakyti