Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos.Ruošiamės:)

QUOTE(Juračiuks @ 2014 02 20, 20:01)
O aš šiemet auginsiu Muscade de provence- pernai auginau - labai paiko.

oi, ir aš gi aš šitą nusipirkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 20, 21:05)
oi, ir aš gi aš šitą nusipirkau  biggrin.gif

Man jis labai patiko kai buvo jaunas , žalias ir nesubrendęs - skonis kažkoks neapsakomas, o paragavau netyčia tokio, nes kaimynas permetė per tvorą - tipo pasiimk, man tavo nereik... ir suskilo

Ir visą žiemą taip gerai išsilaikė thumbup.gif , ir dar tas spalvos keitimas iš tamsiai žalios į terakotinę - smagu stebėti, tikra atrakcija. Man labai skanus jau sunokęs thumbup.gif
Atsakyti
saintlina, jo skonis saldokas, kvepia melionais.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 20, 21:41)

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 02 20, 21:43)
Pritariu  thumbup.gif

Kad ir Jūsų pasirinktas Waltham Butternut iš tos pačios operos (tik kita svorio kategorija), salstelėjęs, kvepiantis melionu, tik su mezgimu galite turėti bėdų, vėlokai pradeda (apie rūgpjūčio vidurį- pabaigą), ta jei anksti prognozuojamos šalnos, derliaus galima ir nesulaukti...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 20, 20:41)

teikiantis vilčių biggrin.gif
Atsakyti
Ar Waltham Butternut nėra riebesių moliūgu ,sunkiau virškinamų veisle,panašiai kaip avokadai?
Ir kuo išsiskiria muskusiniai moliugai,kad taip vadinama jų grupė?

Ar cukinija Striato di Napoli ar skanesne nei BLACK BEAUTY?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 02 20, 21:55)
Kad ir Jūsų pasirinktas Waltham Butternut iš tos pačios operos (tik kita svorio kategorija), salstelėjęs, kvepiantis melionu, tik su mezgimu galite turėti bėdų, vėlokai pradeda (apie rūgpjūčio vidurį- pabaigą), ta jei anksti prognozuojamos šalnos, derliaus galima ir nesulaukti...

Neauginau tokio, bet tada gal ir nebebandyti, jei tokios prognzės, geriau jau derliaus sulaukti, nes vietos neturiu daug.
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 02 20, 22:13)
Ar Waltham Butternut nėra riebesių moliūgu ,sunkiau virškinamų veisle,panašiai kaip avokadai?
Ir kuo išsiskiria muskusiniai moliugai,kad taip vadinama jų grupė?
Ar cukinija Striato di Napoli  ar skanesne nei BLACK BEAUTY?

Ne, muskatiniai nėra riebesni, jie skirias nuo kitų minkštimo kvapu, vėlyvu mezgimu, odelės spalvos įgavimo ypatumais, lapų dėmėtumu, kotelių forma. Kiek teko ragauti, muskatiniai visi yra drėgnoki.
Auginu Striato d'Italia, gal tos pačios cukinijos- manosios dryžuotos, lygiu paviršiumi, mezga beprotiškai. Black Beauty krūmas šiemet užaugino tik 3 cukinijas, labai gausiai žydėjo vien vyriškais žiedais. Be to, jų odelė yra kietesnė net renkant 20 cm cukinijas. Šios sėklos pagaliau baigės ir daugiau šių cukinijų nežadu auginti.
QUOTE(Juračiuks @ 2014 02 20, 22:42)
Neauginau tokio, bet tada gal ir nebebandyti, jei tokios prognzės, geriau jau derliaus sulaukti, nes vietos neturiu daug.

Jei jau nupirktos- pasėti pabandimui galima. Gal bus šiltas (be šalnų) ir ilgas ruduo, tada ir galima tikėtis derliaus.
Atsakyti

As juos auginau siemet, spejo uzaugt ir sunokti, jei turit seklu tai sekit. Jie maziau derlingi nei hibridai, bet as kaip naujoke moliugu auginime tai visai buvau jais patenkina smile.gif Tiesa dar mano daigai buvo pakankinti, tai visai tikiu kad galima ir dar geresniu rezultatu sulaukti mirksiukas.gif
Atsakyti

Auginau pernais , 3 daigai 11 moliūgėlių nuo 1,5 iki 2,5 kg. Vidurkis apie 4 moliūgėliai ant vieno daigo.
Būtų 12 buvę, vieną pelės sugraužė smile.gif reikia dalintis.
Sodyba tokioje vietoje, kad tenka dalintis smile.gif
Man patys skaniausi ...... iš visų mano valgytų moliūgų .
Atsakyti

As auginu Waltham Butternutt jau pora metu, uzauga ir sunoksta, man labai patinka ju forma ir tai, kad ilgai issilaiko, dar dabar turiu
kadangi siemet augo šalia komposto kruvos, tai buvo tikrai daugiau negu 8 ant vieno daigo, tik as jos pirma padaiginu siltnami indeliuose blush2.gif
Atsakyti