Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos.Ruošiamės:)

QUOTE(uze3 @ 2014 02 19, 12:27)
Noriu informuoti Panevėžietes, kad Romanescų ir Uchiki Kuri galima nusipirkti Klaipėdos g. priešais kolegiją

Romanesco kiek sėklų ir kiek kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(uze3 @ 2014 02 19, 12:27)
Noriu informuoti Panevėžietes, kad Romanescų ir Uchiki Kuri galima nusipirkti Klaipėdos g. priešais kolegiją

kurioj cia vietoj, bandau isivaizduot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 20, 09:34)
Romanesco kiek sėklų ir kiek kainuoja?

25 sėklos 3 Lt
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2014 02 20, 13:17)
kurioj cia vietoj, bandau isivaizduot blush2.gif

Tarp kavinės "Puntukas" ir išėjimo į Laisvės a. yra sėklų parduotuvytė
Atsakyti
Armėnišką agurką auginau šiltnamyje šiemet. Rišau, tik vaisiai driekėsi pažeme. Dideli, sunkūs lyg cukinija. Štai kaip atrodė sunokęs:
user posted image
Maniškis sutrūko pernokęs, nes pirmą nuskyniau žalią, tai visas pilnai kartus.Maniau gal tik galiukas, bet visur kartybė. Tada kitų laukiau ilgai..net per ilgai.
Prieš kelis metus draugas buvo atvežęs paragauti -patiko. Jis augino lauke. Kitais metais kai atvežė ir aš auginau lauke, bet maniškis buvo žymiai mažesnis. Kelis metus praleidus pernai vėl pasėjau. Į šiltnamį sodinau jau daigą.
Šiltnamyje užaugo 4 dideli vaisiai, lauke tada 2 ir mažesni.
Kiwanus sėju į indelius ir sodinau į lauką daigais. Dengiau plėvele iki žydėjimo. Virkščios ilgos ir vis dar augo, nors vietos nebuvo tiek skirta, kiek jie augo..tai teko virkščias versti ant augančių, kad nemaišytų kitoms daržiovėms augti.
Kai nusibodo jų tas augimas ir žydėjimas begalinis, pradėjau karpyt viršūnes, bet ne tik pačias, bet ..atrodo per daug-metrą, pusę nukerpu. Varčiau vis ieškkodama vaisių-nesimatė. Maniau, kad jų ir nebus..Po kurio laiko kur ne kur pasirodė koks vaisius. Kadangi mačiau vos 2 per 1,5m ilgio vagą-laikiau iki sunoks, kad paskui paragaut..Kai atėjo metas tiesiog viską nurauti, nuraudama radau daugybę tų vaisių. Nesuprantu, jų kai žiūrėjau nebuvo ar kai žali tai tarp lapų nesimatė..negaliu paaiškinti, bet radau daug pernokusių-oranžinių, kurių nelabai panaudosi..buvo virtuvei dekoracijos.
Bandžiau pagal to meto rastus užsienio receptus viršų nupjovus išskobti, suumaišyti su plakta grietinėle, varške ir t.t. (čia tą radau prieš kokius 10m, jei dar ne daugiau). Man jame per daug sėklų tam..
Nei agurkas, nei į desertus. Desertui jis norėtųsi, kad būtų saldesnis.
Viena buvo rašiusi, kad marinuoja kaip agurkus. Sakė, pirmus metus nukarpė spyglius, bet toks prarado išvaizdą. Tada kitąmet pjovė į 4dalis, nes cielas per stiiklainio kakliuką netelpa..Sakė skanu, gražiai atrodo..aš taip neišbandžiau.
Kad jis įdomus ir vertas pabandymo- tikrai..bet kaip kur realiai panaudot - nepanaudojus..Išdalinus draugams virtuvei papuošti..
Išgirstų kiwano mano tokias mintis...užsigautų. Man rūpėjo tokį spygliuotį pabandyt užsiaugint pačiai.. Ne visada viskasd ką noriu išbandyti iš "įdomybių" būna valgomi, bet man tiesiiog taip buvo įdomu.
Jei turit vietos nors metrą -porai daigų užteks. Numalšinsit smalsumą. Gal Jums skonis kitaip atrodys, nei man.
Žalias, kol jaunas, jis primins agurką, tik su ežiuko spygliais. Toks neturės išryškintų sėklų. Jos išryškėja nokstant. Rūgštelės turi labiau sunokęs, o gal jau link pernokimo. Tada ir sėklos atrodo burnoje po vieną atsiskiria.
Žinau, kad daugiau subalamutinau, nei padėjau apsispręsti..wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 02 20, 18:31)

Žinau, kad daugiau subalamutinau, nei padėjau apsispręsti..wink.gif

bandysiu augint 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 02 20, 18:53)
bandysiu augint 4u.gif  bigsmile.gif

Ką tokius ?Kiwano?Nesąmonė kažkokia...Valiojasi virtuvėj,tipo,gražu rolleyes.gif Man tai britkūs iš skonio .Aš auginau lauke,užuovėjoj,leidau patvoriu karstytis.

Gavau lauktuvių cukinijų hibridų trijų rūšių.Bet lotyniškas pavadinimas tai Cucurbita pepo var. giraumontia parašytas ant pokučio. Kažkodėl man verčia,kad čia agurotis g.gif Božie upasi,jei tai tiesa blink.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 02 20, 18:43)
Gavau lauktuvių cukinijų hibridų trijų rūšių.Bet lotyniškas pavadinimas tai Cucurbita pepo var. giraumontia parašytas ant pokučio.  Kažkodėl man verčia,kad čia agurotis  g.gif

aguročių pasiilgai? cool.gif
Aš va Romanesko vieną pakeliuką parsisiunčiau, tai penkiems metams gana bus. Po kokius du augaliukus auginsiu, per akis bus. Ir vištoms dar liks.
Kaip besispardyčiau, visgi tenka pripažinti, kad mes iš visų moliūginių/arbūzinių šeimos visgi pripažįstam tik arbūzus ir melionus.. Jiems ir nepagailėsiu vietos darže smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 20, 19:54)
Kaip besispardyčiau, visgi tenka pripažinti, kad mes iš visų moliūginių/arbūzinių šeimos visgi pripažįstam tik arbūzus ir melionus.. Jiems ir nepagailėsiu vietos darže  smile.gif

Sėk Mariną iš moliūgų,jei nebandei .Šita dar pusė velnio.Tik pas mani didoki užaugo.Ir apie 5 vienetus kažkur buvo ant krūmo ,tai biskį padauginau pernai ax.gif Tiesa,Urichi pakaitalas Justynka irgi vėliau nusaldėjo,nei anie.
Nors aš tai šiemet vėl sėsiu krūvą,bet sultims.Didelių biggrin.gif
Atsakyti
Regila, ačiū. Bandysiu šiemet, o jei nepatiks- išdalinsiu likusias sėklas.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 02 20, 19:22)
Sėk Mariną iš moliūgų,jei nebandei .Šita dar pusė velnio.

pabandysiu. Parsisiunčiau jau.
Atsakyti
Aciu, kad pasidalinote patirtim apie arbuzu auginima siltnamyje... teks kazka kito galvoti... mastau.gif
Atsakyti
O aš šiemet auginsiu Muscade de provence- pernai auginau - labai paiko.Dar ir dabar vienas po stalu virtuvėje.
Dar nusipirkau ''Rosijanka" moliūgų sėklų - ankstyvas, vid. kerojantis, iki 1,5kg- pamėginsiu ir Waltham Butternut- vid.ankstyvumo,kriaušės formos, iki 1,5-2kg
Atsakyti