Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Mano turtelis:

Galiu po keleta seklu mainams skirti:

Citrina;- iki 1.80 m ugio. Grazios kekes.
Brandywine black;- pas mane buvo apie 1.80 m. Juodi, skanus.
De barao juodi;- auksti, dera gerai, tvirti, skanus.
Zolotoje serdsa- iki 1.50 m, labai gerai dera, labai skanus, oranziniai, sirdies formos.
Olialia- iki metro aukscio- labai gerai dera ir labai skanus.
Great white- pas mane buvo apie 1.80 m, labai skanus balti pomidorai.
Krasnaja zvezda- labai kompaktiski auksti krumai, raudoni pailgi pomidorai, labai skanus. Ne kieti.
Bolgarska hala- pas amne buvo iki 1.70 m., pirmi vaisiai labai dideli, virs 1 kg svorio, veliau nusmlulkeja. Skanus.
Mashotka- zemi, cherry tipo pomidoriukai, labai skanus ir derlingi.
Paul Robeson- iki 1.80 m aukscio. derlingi juodukai.
Japoninis triufelis- neauginus dar.
Noirre de crimme- labai skanus juodukai. Auksti.
Mikado juodi- zemi, bulviniais lapais, labai derlingi ir labai skanus.
Sachar belij- neauginus, bet turetu buti auksti, balti ir labai skanus sultingi.
Zali pomidorai- veisle neaiski, prie didesniu, labai skanus. is Loretos sodu pomidoru seklu mixo isauges.
German Johnson- avietiniai, iki 1.80 m aukscio. Derlingi ir skanus.
Garbanoti- dovanotas daigas buvo- labai derlingas, aukstas pomidoras, raudoni vaisiai. panasu lyg i armonika, bet man dauguma vaisiu panasus buvo i Corazon.
S. Marzano 2- auksti, pailgi raudoni, tinka kecupams.
Brutus- auksti, augina raudonus didelius pomidorus. Derlingi.
Bajaja- kruminiai, svyrantys, labai derlingi, kietesni cheriukai. Tinka marinuoti.
Saint Pierre- auksti, raudoni , dideli, skanus.
Moneymaker- iki 1.80 metro, raudoni, skanus.
Zalataja dozd- kriausyciu formos vaisiai, geltoni, iki pusnatro metro aukscio, derlingi.
faworyt- avietiniai, iki 400 gr svorio, ploksti, plona odele, skanus.
Apelsin- kaip ir tie Ananas-galingi medziai, vaisiu ne per daugiausia, bet labai skanus oranziniai pomidorai.
Zloty Ozarovski-derlinga aukstauge visle. geltoni vaisiai, saldus skanus iki 100-120 gr svorio.

Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 01 08, 23:17)
Geltono Japoninio triufelio nesu auginusi..nebent jis gali būt vadinamas oranžiniu..Su juodu nėra ko šiam lygiuotis..toli atsilieka.
Jau geriau Medovy spas. Didesnis, saldesnis, nors abu oranžiniai.
O skoniai labai skiriasi visų. Man jei yra namie spektras spalvotų pomidorų, pirmiausia valgysiu juodus, tada oranžinius..o paskiausiai raudonus.
Jei į salotas, raudoni eina tik dėl spalvos..1 tarp daugelio kitų.

taip,salotose juodieji ne kaip ziurisi drinks_cheers.gif bet jei nesi baisus estetas,viskas i skrandi vejo greiciu sulekia ax.gif auginau black russian,black cherry,kinieti melyna,[nors jis pas mane buvo rudas], ir dar viena black'a bevardi[tik nokimo laikas skiresi nuo black russian].pastebejau,kad black veisles musu seimai labiau svieziam vartojimui patiko smile.gif siemet bandysiu dar geltonos ir zalios spalvos veisliu uzsiaugint.ziuresiu ,kaip seimyna juos prims g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2014 01 08, 20:35)
Ananas, Dar karta neauginčiau jų:

- deri prastai,
- trukinėja
- nuskinti greitai genda
- skonis toks kaip su švirkštu prišvirkšti vandens. Daug masės, o ta masė tokia kaip su smulkia mėsmale permalta..
Kokia jų paskirtis nežinau, nesu virėjas.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jau kad prisijuokiau, tai, tikriausiai pats linksmiausias pomidoro apibūdinimas thumbup.gif Pasirodo ir Upas turi jumoro jausmą.
Neauginau Ananaso, tikrai nieko negaliu pakomentuot apie jį. Kaip apie šią veislę berašytų - gerai ar blogai, nesinori man to Ananaso ir tiek.. smile.gif

Mergiotės ir berniokai (kauniečiai), kuriems reikia sėklų, tempkit savo kroksus į Sėklelę. Pasiimkit kavos, sumuštinių, nes kol tokią milžinišką dėžę sėklų apžiūrėsit, tai ir praalksit...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 09, 09:05)

Mergiotės ir berniokai (kauniečiai), kuriems reikia sėklų, tempkit savo kroksus į Sėklelę. Pasiimkit kavos, sumuštinių, nes kol tokią milžinišką dėžę sėklų apžiūrėsit, tai ir praalksit...

nebenervyk,motin,iki KAUNO su mano masiniuku brangiau kainuoja nulekt,nei is estu nusipirkt doh.gif o reikalo ,kaip tycia ten vaziuot iki balandzio vidurio nenusimato verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 01 08, 22:22)
Medovyj spas  lotuliukas.gif Bet jei nerasi, tai maža bėda, Sėklelėj pradžioj bandysiu ar eBay ( pas tą patį pardavėją mačiau yra) .

jei tikrai rinkau sėklas, kaip mano galvai šviečiasi, turėčiau rast. Tik reik susikaupt ir išsitraukt sėklas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 08, 21:50)
Jūs gal dar pasiskaitykit jų aprašymus - o jei tokių pomidorų nemėgstat?  smile.gif

As maciau, kad jie dideli, mesingi, o tokius as labiausiai megstu, nepabandes juk nesuzinosi smile.gif

QUOTE(Marmaledas @ 2014 01 08, 21:59)
pernai jų iš sėklelės gavom pilnai

Seklele Kaune, kas man visai nepakeliui sad.gif Tada jau patogiau is vieno pardavejo e-bay viska uzsakinet ir sumoket uz viena pristatyma. Nebent jis nesutiktu del kazkokiu priezasciu.

QUOTE(Regila @ 2014 01 08, 22:17)
Geltono Japoninio triufelio nesu auginusi..nebent jis gali būt vadinamas oranžiniu..Su juodu nėra ko šiam lygiuotis..toli atsilieka.
Jau geriau Medovy spas. Didesnis, saldesnis, nors abu oranžiniai.
O skoniai labai skiriasi visų. Man jei yra namie spektras spalvotų pomidorų, pirmiausia valgysiu juodus, tada oranžinius..o paskiausiai raudonus.
Jei į salotas, raudoni eina tik dėl spalvos..1 tarp daugelio kitų.

user posted image

Va taip va atrodo, as nei vieno triufelio apskritai auginus nesu.
Siaip juoduju pomidoru tik is parduotuves Cumato tesu ragavusi smile.gif Pa smus niekas giminej ju neaugino, gal reik but pirmaja biggrin.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 09, 07:53)
Mano turtelis:

Galiu po keleta seklu mainams skirti:

Brutus- auksti, augina raudonus didelius pomidorus. Derlingi.
Bajaja- kruminiai, svyrantys, labai derlingi, kietesni cheriukai. Tinka marinuoti.
Saint Pierre- auksti, raudoni , dideli, skanus.
Moneymaker- iki 1.80 metro, raudoni, skanus.
faworyt- avietiniai, iki 400 gr svorio, ploksti, plona odele, skanus.

Visus situos pernai auginau irgi 4u.gif Bajaja auginsiu tikrai, vietoj Brutus rinksiuosi Red Pear (man skoniai panasus buvo, bet derlingumas pastaruju nepalyginamas).
Saint Pierre'ui kazkodel pas mane visiskai nepatiko, kaip ir Faworyt'ui. Vietoj pastaruju sodinsiu siutos:

user posted image

Labai skanus, kiek rugstoki, auga kekem (bet ne vysniniai), kekeje 8-10 pomidoru mazdaug po 100-150 gr., kas antras lapas, jei gerai pamenu (reik nuotraukas perziuret pernykstes).

Is geltonuju auginau Golden Konung tai irgi kekemis augo, skonis man patiko, bet galetu biski kietesni buti, nes labai greit "istyzdavo".

As galiu irgi savo turta surasyti, bet man geda ir snapa kisti, pas mane jokio "ekskliuzyvo" nera, paprastos Lt gaunamos veisles, bet jeigu kam ko prireiktu, tai galiu ir keistis, ir siaip po kelias sekleles atsiust 4u.gif
Atsakyti
malynowy henrika turiu ir as seklu, bet cia isbrokijo merginas sita veisle, tai isbraukiau is savo sodinamu sarasu ji g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 01 08, 18:38)
O yra kur daugiau apie tai pasiskaityt?

Va čia galima pasiskaityti: SŪRIS , nuo to aš pradėjau SŪRIS
Dar yra superinis amerikonų sūrininkų forumas - toks kaip mūsų pomidorininkių thumbup.gif thumbup.gif Tik nerandu nuorodos dabar (naminiam kompe turiu)
Para,
Svarbiausia: reikia nusipirkti raugo ir fermento - be jų neįmanoma pagamint fermentinio sūrio. Aš pirkau UAB "Balvita".. Jei sugalvosit daryt, paprašykit, pridės receptą mirksiukas.gif
Saintlina, (kad nebūtų visai ne į temą) - man atrodo, kad nenorėk Tu tų Ananasų - nėr jie gausūs labai, kiek pamenu žemoki ir sirgt pilkąja dėmėtlige mėgsta. Ir skonis pagal mane - nėr skanūs pre skanūs unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asese: 09 sausio 2014 - 08:40
Gal kas turite Black sea man? kažkada pirkau iš Regilos, bet irgi dėl neaiškių priežasčių neiškrapščiau sėklų, dabar galiuos blink.gif
Atsakyti
tai tu Orlynyj Kliuv galima tiketis tik Kaune kazkokioj ''seklelej"? I Vilniu anieji niekaip neuzklysta? g.gif unsure.gif va situs uzsirasius, kad noreciau isbandyt, po pernyksciu pagiru jiems sioje palatoje.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 01 09, 08:37)
malynowy henrika turiu ir as seklu, bet cia isbrokijo merginas sita veisle, tai isbraukiau is savo sodinamu sarasu ji  g.gif

Nu pas mane tai ji labai gerai derejo ir nesirgo g.gif Tfu tfu tfu.
Bet sejau as ja labai anksti, kartu su paprikomis, vasari, nes buvo parasyta, kad velyva. Tai derejo nuo anksti. Jei domina datos, galesiu uzrasus pasikelti.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 01 09, 08:58)
Nu pas mane tai ji labai gerai derejo ir nesirgo  g.gif Tfu tfu tfu.
Bet sejau as ja labai anksti, kartu su paprikomis, vasari, nes buvo parasyta, kad velyva. Tai derejo nuo anksti. Jei domina datos, galesiu uzrasus pasikelti.

Lauksiu ir foto drinks_cheers.gif
Atsakyti