QUOTE(liusė @ 2014 02 17, 10:52)
Aš tik sakau, kad yra ir kita nuomonė, jog didžiulis kilometražas norint tobulėti nėra būtinas, ypač, jeigu žmogus linkęs traumuotis didindamas kilometrų skaičių. Štai pavyzdžiui pusmaratonio planas (čia nesimato apšilimo/atvėsimo, realiai mylių gautųsi daugiau, bet ne kažinkiek):
Papildyta:
Taip, lengvesnio, bet ilga treniruotė vistiek priskiriama prie kokybiškų, nes didina ištvermę. Tokie trumpi-vidutiniai lengvi pasibėgiojimai kai kur laikomi "junk miles".
Aš pati nesiruošiu jų atsisakyt:)
Jūsų pateiktas planas ir yra iš mūsų mėgėjų lygos, t.y. pagal eilinio begiko pajėgumą, kad nenumirti tik pradėjus vykdyti planą

., tikriausiai tai visų mėgėjiškų planų esmė, o ne išspausti maximumą.
kai kalba pasisuka apie aukšto lygio bėgimą ten viskas kitaip:
Ir tie kurie bėga daug kilometrų, ir tie kurie bėga mažai tikrai nebėga 3 kartus per savaitę, paprastai pas juos būna tik viena laisva diena.
ir aplamai tai tik mano nuomonė kam įdomu manau pats susiras ir vieną, ir kitą požiūrį ir pasirinks savo kelią

.
Aš pavyzdžiui dabar jau pradedu abejoti, o kas toliau? Kiek dar galiu be traumų?
Gal laikas šiek tiek pamažinti nes kai progresas labai staigus, suprati, jog iš niekur jis neateina, kažką atrandi, bet kažką ir paaukoji.
Planavau šį mėnesį ne mažiau 60km/sav. , o jau 2 mėnesio savaitę užvariau 74 km. Kaip ir gražu, bet ar organizmas taip greitai prisitaiko kai darai 6 rekordines savaites iš eilės?