Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Panikė @ 2014 02 14, 16:10)
He he, gal šalia bėgom, nes aš irgi vakar intervalais bėgau ir kaip suprantu tam pačiam klube sportuojam  biggrin.gif  drinks_cheers.gif

Gali būti, man toks įspūdis susidarė, kad ten visi vakar bėgo intervalus laugh.gif Šiaip man nepatiko ant bėgtakio, labai nepatogu reguliuoti greitį, ypač pridusus.

Jo, aš garminą irgi planuoju naudoti dviračiui (bent praeitą vasarą nemažai važinėjau). Jau kaip ir apsisprendžiau.
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2014 02 14, 17:10)
Tik mano intervalai kolkas mėgėjiški yra, daug netempiu kolkas.
Na mano pulsas tai labai aukštas, bet aš neturiu ką daryti, ta prasme jeigu noriu tobulėti, reikia intervalų, jeigu bėgu intervalus ar šiaip greičiau nei mano konforto zona, tai pulsas siekia 180-200 smile.gif na bet aš lyg ir nesijaučiu tragiškai, nors iš tikro labai užsispyrus esu ir dažnai bėgu nekreipdama per mažus skausmelius, nuovargius ir silpnumus vien iš principo, nes visa mano valia tik nuo psichologijos priklauso, dėl to stengiuosi nepasiduoti kūno signalams, kas kartais prie gero irgi nepriveda..  g.gif

gal ir nereikia man cia aiskinti, jeigu manot , kad zemiau rasau nesamones duokit velniu, pasitaisysiu biggrin.gif , bet intervalai duoda trumpalaiki efekta, ypac jeigu juos problematiska isbegti tai efektas isvis neaiskus. Kol nera pakankamos kilometru bazes kam save spausti per kancias, tai veda tik i traumas. Cia jau kitu ir mano paties pereita karti patirtis kai greiciau atrodo geriau. Bet kai pradejau laikytis principo leciau, bet toliau ir ilgiau baigesi traumos ir bedos ir tokiu pasakojimu pilnas internetas nes tai veikia. kai begsite daug tada jau intervalus nebus problemos isbegti ir zymiai greitesniu tempu nei dabar.
Pagrindas yra km/sav., o ne ju iveikimo greitis.
As tik dabar po 1 intervalu serija per savaite bandau isbegti. Paskutini karta begau 5x1km 3:32-3:37 pace. Kojos daug labiau jaucia nei siandien nubegus 27.4km 4:51 pace. Tokiu greiciu tu begi ir relaxuoji, be problemu galima susteleti dar siek tiek nejauciant diskomforto, o intervalai tai jau spaudi ne iki dugno, bet tikrai stipriai.

Beje siandien grizau ir sutikau kaimyna tai uzkalbino ir besnekant is laikrodzio istryniau visa treniruote jos neissaugojes, kaip ir menkniekis, bet nervuoja smile.gif
Atsakyti
Aš irgi skaičiau ne vienoj vietoj, kad intervalinių ir kitų greičio treniruočių efektas trumpalaikis, todėl turiu priežastį jų nedaryti, kol nesiruošiu jokioms varžyboms smile.gif
Bet nesutinku, kad reikia bėgiot kažinkiek kilometrų, kad galėtum įtraukt intervalus į savo treniruotes. Juk yra nuomonių, kad apskritai neverta bėgiot lengvu tempu, užtenka 3 kokybiškų treniruočių per savaitę - intervalai, tempo ir ilgas bėgimas.

Dar kalbant apie intervalus - aš asmeniškai, būdama mėgėja, nematau reikalo tikslioms intervalinėms trenizuotėms, juk yra apsčiai kitų greičio treniruočių, pvz. fartlekas, sprintas į kalną, progresinis bėgimas kiekvieną km bėgant vis greičiau, bėgimas stadione bėgant greitai tiesiąja ir lėtai lanku... Galima treniruotis nenuobodžiai smile.gif
Atsakyti
Mano intervalai nėra tokie rimti kokie jie turbūt turėtų būti smile.gif Apskritai ant bėgtakio juos pradėjau bėgti dėl to, kad pasidarė nuobodu bėgti vienodu tempu smile.gif Nežinau kiek jie duoda trumpalaikį efektą, bet manau man jie padėjo padidinti mano ''komforto'' tempą nuo 9,5km/h iki 10km/h ant takelio. Aš bėgu 10min komforto tempu ir po to 2min -12,5km/h (+/-) ir 2min komforto tempu maždaug po 4-6 kartus. Galbūt jie ir nepadeda kaip jūs sakote, gal tai kilometražas, kuris padėjo man greičiau bėgti, bet man jie paprasčiausiai ''prastumia'' laiką ant bėgtakio smile.gif Taip pat man ir lauke bėgant, pradžioj kol įsivažiuoju pirmą distancijos pusę bėgu lėčiau, o antrą greičiau, vien dėl to kad taip smagiau būna biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 02 15, 13:30)
gal ir nereikia man cia aiskinti, jeigu manot , kad zemiau rasau nesamones duokit velniu, pasitaisysiu biggrin.gif , bet intervalai duoda trumpalaiki efekta, ypac jeigu juos problematiska isbegti tai efektas isvis neaiskus. Kol nera pakankamos kilometru bazes kam save spausti per kancias, tai veda tik i traumas. Cia jau kitu ir mano paties pereita karti patirtis kai greiciau atrodo geriau. Bet kai pradejau laikytis principo leciau, bet toliau ir ilgiau baigesi traumos ir bedos ir tokiu pasakojimu pilnas internetas nes tai veikia. kai begsite daug tada jau intervalus nebus problemos isbegti ir zymiai greitesniu tempu nei dabar.
Pagrindas yra km/sav., o ne ju iveikimo greitis.
As tik dabar po 1 intervalu serija per savaite bandau isbegti. Paskutini karta begau 5x1km 3:32-3:37 pace. Kojos daug labiau jaucia nei siandien nubegus 27.4km 4:51 pace. Tokiu greiciu tu begi ir relaxuoji, be problemu galima susteleti dar siek tiek nejauciant diskomforto, o intervalai tai jau spaudi ne iki dugno, bet tikrai stipriai.

Nesupykit ir neįsižeiskite vėl smile.gif, bet, ko gero šitas bus man labiausiai patikęs Jūsų komentaras. thumbup.gif Nežinau ar nuoširdžiai čia Jūs, bet vistiek liuks. Palaikau nuomonę.
O dėl ankstesnio komentaro. Tikrai nenoriu matuotis (kaip tame anekdote smile.gif) Tam yra ir kitų forumų. Manau esame mažumoj, tai kaip ir nederėtų wink.gif
Atsakyti
Mano turimam pusmaratonio plane intervalinės treniruotės numatytos kartą per savaitę, tame tarpe bėgimai į kalniuką "visu pajėgumu". Intervalai baigiasi likus maždaug mėnesiui iki varžybų. Man atrodo, lauke visai smagu bus juos bėgti, o ant bėgtakio apskritai bėgioti morališkai sunku, nuobodu. Aš tai knygas "skaitau" per ausines biggrin.gif

Pasidomėjau dar vakar tomtom runner laikrodukais, bet visgi pasiskaičius atsiliepimus apie didelį tomtom potencialą ir daugybę nedadielkių užsisakiau garmin. Kitą savaitę jau turėsiu bigsmile.gif

Gal kas turit/bandėt adidas adizero adios boost batus?
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2014 02 15, 18:45)
Taip pat man ir lauke bėgant, pradžioj kol įsivažiuoju pirmą distancijos pusę bėgu lėčiau, o antrą greičiau, vien dėl to kad taip smagiau būna  biggrin.gif  blush2.gif

Aš šiandien irgi dėl smagumo/paįvairinimo dariau tokį pratimą: pirmyn 5 km bėgau lengvu tempu, o atgal kiek paspaudžiau su tikslu įveikt tą patį atstumą truputį greičiau. Gavosi pirmyn per 28,58 min, atgal per 27,05 min.

QUOTE(Amarcord @ 2014 02 15, 20:55)
Mano turimam pusmaratonio plane intervalinės treniruotės numatytos kartą per savaitę..

Kada galvoji bėgt pusmaratonį?
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 02 15, 17:39)
Bet nesutinku, kad reikia bėgiot kažinkiek kilometrų, kad galėtum įtraukt intervalus į savo treniruotes. Juk yra nuomonių, kad apskritai neverta bėgiot lengvu tempu, užtenka 3 kokybiškų treniruočių per savaitę - intervalai, tempo ir ilgas bėgimas.

na kodėl gi taip smile.gif
aišku mes čia mėgėjai tai ir mūsų visi treniruočių, pasiruošimo varžyboms planai kuriuos paimame iš interneto paprastai skiriami mėgėjams ar šiek tiek pažengusiems.
Bet pažvelgus giliau, kaip sportuoja norintys rezultato matome daug, daug, daug mylių/kilometrų.
pavyzdžiui maratonui besiruošiant pradedama nuo 40 mylių pirmą savaitę, o ilgiausia savaitė 95 mylios (virs 150 km/sav.) smile.gif
Pusmaratoniui nuo 35 mylių, ilgiausia savaitė 75 mylios.
Netgi 10K bėgikai prasuka bent 50 mylių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 17 vasario 2014 - 08:50
QUOTE(liusė @ 2014 02 15, 17:39)
Aš irgi skaičiau ne vienoj vietoj, kad intervalinių ir kitų greičio treniruočių efektas trumpalaikis, todėl turiu priežastį jų nedaryti, kol nesiruošiu jokioms varžyboms smile.gif

Dar kalbant apie intervalus - aš asmeniškai, būdama mėgėja, nematau reikalo tikslioms intervalinėms trenizuotėms, juk yra apsčiai kitų greičio treniruočių, pvz. fartlekas, sprintas į kalną, progresinis bėgimas kiekvieną km bėgant vis greičiau, bėgimas stadione bėgant greitai tiesiąja ir lėtai lanku...  Galima treniruotis nenuobodžiai smile.gif

O tai ilgas bėgimas ir būna paprastai lengvesnio tempo, ar ne g.gif ar kokios tada čia lengvo tempo turimos omeny ?
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 02 17, 08:47)
Pusmaratoniui nuo 35 mylių, ilgiausia savaitė 75 mylios.
Netgi 10K bėgikai prasuka bent 50 mylių.

Aš tik sakau, kad yra ir kita nuomonė, jog didžiulis kilometražas norint tobulėti nėra būtinas, ypač, jeigu žmogus linkęs traumuotis didindamas kilometrų skaičių. Štai pavyzdžiui pusmaratonio planas (čia nesimato apšilimo/atvėsimo, realiai mylių gautųsi daugiau, bet ne kažinkiek):
user posted image
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2014 02 17, 09:22)
O tai ilgas bėgimas ir būna paprastai lengvesnio tempo, ar ne  g.gif  ar kokios tada čia lengvo tempo turimos omeny ?

Taip, lengvesnio, bet ilga treniruotė vistiek priskiriama prie kokybiškų, nes didina ištvermę. Tokie trumpi-vidutiniai lengvi pasibėgiojimai kai kur laikomi "junk miles".
Aš pati nesiruošiu jų atsisakyt:)

Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 02 16, 14:09)
Kada galvoji bėgt pusmaratonį?

Šiemet biggrin.gif nežinau, gal pavyktų iki gegužės pasiruošti. Jei ne, tai rudenį.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2014 02 17, 10:52)
Aš tik sakau, kad yra ir kita nuomonė, jog didžiulis kilometražas norint tobulėti nėra būtinas, ypač, jeigu žmogus linkęs traumuotis didindamas kilometrų skaičių. Štai pavyzdžiui pusmaratonio planas (čia nesimato apšilimo/atvėsimo, realiai mylių gautųsi daugiau, bet ne kažinkiek):
user posted image
Papildyta:
Taip, lengvesnio, bet ilga treniruotė vistiek priskiriama prie kokybiškų, nes didina ištvermę. Tokie trumpi-vidutiniai lengvi pasibėgiojimai kai kur laikomi "junk miles".
Aš pati nesiruošiu jų atsisakyt:)

Jūsų pateiktas planas ir yra iš mūsų mėgėjų lygos, t.y. pagal eilinio begiko pajėgumą, kad nenumirti tik pradėjus vykdyti planą smile.gif., tikriausiai tai visų mėgėjiškų planų esmė, o ne išspausti maximumą.
kai kalba pasisuka apie aukšto lygio bėgimą ten viskas kitaip:
Ir tie kurie bėga daug kilometrų, ir tie kurie bėga mažai tikrai nebėga 3 kartus per savaitę, paprastai pas juos būna tik viena laisva diena.

ir aplamai tai tik mano nuomonė kam įdomu manau pats susiras ir vieną, ir kitą požiūrį ir pasirinks savo kelią thumbup.gif .

Aš pavyzdžiui dabar jau pradedu abejoti, o kas toliau? Kiek dar galiu be traumų?
Gal laikas šiek tiek pamažinti nes kai progresas labai staigus, suprati, jog iš niekur jis neateina, kažką atrandi, bet kažką ir paaukoji.
Planavau šį mėnesį ne mažiau 60km/sav. , o jau 2 mėnesio savaitę užvariau 74 km. Kaip ir gražu, bet ar organizmas taip greitai prisitaiko kai darai 6 rekordines savaites iš eilės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 17 vasario 2014 - 11:47