Beje, sveikinu visas bėgikes

As begioti pradejau pernai, birzelio menesi, iki tol nebuvau sportavus, begimas mokyklos laikais buvo kancia. Tikslas buvo bent 5 km isbegti rudeni Vilniaus maratone, nubegau 10 km, per 1:04:30.
Del ko pradejau begioti yra daug priezasciu, kazkokia gal gyvenimo krize, kitiem ji buna apie 40-tuosius, man stuktelejo apie 30-tuosius. Is esmes kaip ir pasiekta viskas gyvenime, mokslai baigti, darbas yra, vyras, vaikas yra, norejosi nauju issukiu. Norejosi tuo paciu ir pabegti nuo negatyviu minciu, uzsiimti kazkuo, kad nereiktu namie sedeti ir ziureti bukas televizoriaus programas. Ir kazkodel uzkabino labai. Galvojau ziema nebegiosiu, salta, bet kai tik pliusine temperatura, ar arciau 0, tai begau ir nieko
Kas man labai netiketa, kad begant stipreja ir pilvo raumenys, ant sonu beveik neliko riebalu, ko darant atsilenkimus ar nuobodziai sukant lanka nepavykdavo numesti.
Aciu vyty uz sveikinimus
Del ko pradejau begioti yra daug priezasciu, kazkokia gal gyvenimo krize, kitiem ji buna apie 40-tuosius, man stuktelejo apie 30-tuosius. Is esmes kaip ir pasiekta viskas gyvenime, mokslai baigti, darbas yra, vyras, vaikas yra, norejosi nauju issukiu. Norejosi tuo paciu ir pabegti nuo negatyviu minciu, uzsiimti kazkuo, kad nereiktu namie sedeti ir ziureti bukas televizoriaus programas. Ir kazkodel uzkabino labai. Galvojau ziema nebegiosiu, salta, bet kai tik pliusine temperatura, ar arciau 0, tai begau ir nieko

Aciu vyty uz sveikinimus

QUOTE(vyty @ 2014 03 08, 11:43)
@Amarcord.
Tikėjausi kitokių atsakymų. Smagu, pats turbūt nesugebėčiau paprastai paaiškinti kodėl bėgu. Beje, visai nieko būtų išgirsti ir daugiau atsakymų.
Dėl širdies, tai, manau reikėtų paklausyti daktarų!!! vis dėl to. Aišku nepasikliauti tik vieno nuomone. Gal kažką kito, kas galėtų pakeisti bėgimą, sugalvoti išeitų.
Tikėjausi kitokių atsakymų. Smagu, pats turbūt nesugebėčiau paprastai paaiškinti kodėl bėgu. Beje, visai nieko būtų išgirsti ir daugiau atsakymų.
Dėl širdies, tai, manau reikėtų paklausyti daktarų!!! vis dėl to. Aišku nepasikliauti tik vieno nuomone. Gal kažką kito, kas galėtų pakeisti bėgimą, sugalvoti išeitų.
Kokių?

QUOTE(kvanksht @ 2014 03 08, 18:16)
Kas man labai netiketa, kad begant stipreja ir pilvo raumenys, ant sonu beveik neliko riebalu, ko darant atsilenkimus ar nuobodziai sukant lanka nepavykdavo numesti.
Tai čia biškį skirtingi dalykai. Riebalai dega darant kardio (pvz., bėgant aerobinėje zonoje), todėl ir dingo šonai. O raumenukai lavinami įvairiais pratimais. Bėgimas irgi kažkiek stiprina, bet specialūs pratimai tikrai veiksmingesni. Tik kai yra riebalų, tų raumenų nesimato.
Koks oras

Aš vakar dieną turėjau visokių planų, tad ilgąjį bėgimą (16 km) teko bėgt ryte. Kadangi buvo savaitgalio rytas, mašinų labai mažai, galėjau sau leist nemažą dalį bėgt urbanizuotoj vietovėj
, nes jau mano įprasti maršrutai parke ar panery, oi, kaip pabodę.

kodėl bėgu? nežinau...man labai smagu...pernai vasarį kilo mintis, kad noriu bėgioti...po to iki balandžio (laukiau kol sniegas nutirps) naktimis sapnuodavau, kad bėgu
o nuo balandžio kokius pora mėn bėgau tik 1 kartą per savaitę, po to sudažnėjo iki 3k/sav
Esu bėgiojusi (irgi tik savo malonumui, gal kiek svoriui mesti) mokyklos/studentų laikais, tai prisiminus tą jausmą ir atgaivinau bėgimą. Dar išskaičiavimas - nuo nėštumo 3m. nebuvo visai jokio sporto, tai labai norėjosi judėjimo, anksčiau lankiau jogą (labai patiko), bet negalėjau prisiderinti patogaus laiko, o ir kainuoja daug, tai likau prie šilo ir bėgimo
aš vakar 12,5km - oras fantastiškas, tik žmonių šile dar tiek nesu mačiusi

QUOTE(Amarcord @ 2014 03 09, 19:29)
Koks oras
šiandien 12 km. Truputį nuobodu jau buvo parke maltis su tokia distancija.

aš vakar 12,5km - oras fantastiškas, tik žmonių šile dar tiek nesu mačiusi

RYTOJ.
net keista, bet jau beveik 3 savaitės praėjo be sporto, per ta laika atsigavau, kojos pamirso ka reiskia skausmas ir kelienis turbut pamirso apie save:). Kas netikeciausia persirgau ziauria sloga(vis dar sergu). Begiojant prie -20, maudantis po lediniu vandeniu po to buvo nieko, o vat leidi sau atsiplaiduoti ir viskas
Kazkaip sugebu ir begiodamas ir nebegiodamas suvalgyti labai panasiai tiksliau galiu ir nebegiodams prisiryti
. Tai pastebejes pradejau siek tiek save kontroliuoti.
2000kcal suaugusiam nera teisybe. realiai prie kompo sedinciam 71-72kg vyrukui kazkada kazkokia skaiciuokle suskaiciavo 1400-1500 Kcal. reiktu paieskoti.
Zinant tikrus minimalius poreikius prie ju jau galima pliusuoti viska ka virsiji.
Maistas labai svarbu, bet tam kol kas neskiriu reiksmes, o reiketu nes net ir gelezi atrodo galintis virskinti skrandis bandant padidinti maisto kieki karts nuo karto ismeta lengva error
net keista, bet jau beveik 3 savaitės praėjo be sporto, per ta laika atsigavau, kojos pamirso ka reiskia skausmas ir kelienis turbut pamirso apie save:). Kas netikeciausia persirgau ziauria sloga(vis dar sergu). Begiojant prie -20, maudantis po lediniu vandeniu po to buvo nieko, o vat leidi sau atsiplaiduoti ir viskas

Kazkaip sugebu ir begiodamas ir nebegiodamas suvalgyti labai panasiai tiksliau galiu ir nebegiodams prisiryti

2000kcal suaugusiam nera teisybe. realiai prie kompo sedinciam 71-72kg vyrukui kazkada kazkokia skaiciuokle suskaiciavo 1400-1500 Kcal. reiktu paieskoti.
Zinant tikrus minimalius poreikius prie ju jau galima pliusuoti viska ka virsiji.
Maistas labai svarbu, bet tam kol kas neskiriu reiksmes, o reiketu nes net ir gelezi atrodo galintis virskinti skrandis bandant padidinti maisto kieki karts nuo karto ismeta lengva error

Sveiki
kažin kur galėčiau rasti info apie bėgiojimą pradedančiam? kažkada bėgiojau, bet dar mokyklos laikais, o tai pasirodo buvo seniai...
nuo kiek km pradėt, kokius apšilimo pratimus daryt, kiek kartų per sav bėgti ir pan. ?

QUOTE(Zometa @ 2014 03 10, 13:03)
Sveiki
kažin kur galėčiau rasti info apie bėgiojimą pradedančiam? kažkada bėgiojau, bet dar mokyklos laikais, o tai pasirodo buvo seniai...
nuo kiek km pradėt, kokius apšilimo pratimus daryt, kiek kartų per sav bėgti ir pan. ?

Praeitos temos pirmą puslapį pažiūrėkit

Aš pradėjau nuo 4 km ir 2 kartų per savaitę, lankiau vingio parke nike bėgimo treniruotes. Beje, šiemet jos startuoja balandžio 6.
QUOTE(Vyckaju @ 2014 03 10, 12:39)
Patikslinu nes bandziau surasti ta info ir pasirodo as ja ne taip supratau:
1400-1500Kcal/diena, tai minimalus saugus Kcal kiekis vyrui uztikrinti organu funkcionavima, t.y laikantis dietos ar pan. Nuo tokio kiekio svoris kris arba reikes laikytis lovos rezimo

Bent jau man virs 2000 priskaiciavo kaip beskaiciuociau, tai reiskia begiodamas beveik kas diena turiu link 3000 vartoti.
@Amarcord Laukiau puolimo. Nes šiek tiek stengiausi įkąsti.
O net kai stengiuosi būti nuoširdus kažkodėl žmonės man atsako būtent taip
. O šiaip labai patiko Jūsų poustas. Labai. 
@Vyckaju Pirmą kartą gyvenime susimąsčiau apie kalorijas. Smagu, kad yra žmonių kurie rūpinasi savimi. Pasižiūrėjau keletą motyvacinių filmukų. Kai kas klausė apie mano motyvaciją dėl mitybos keitimo. Jos neturėjau
Dabar šiokią tokią turiu. Man mano paties sveikata nėra labai svarbi, bet svarbi artimų žmonių, tai norėtųsi parodyti šiokį tokį pavyzdį. Kiek kalorijų man reikia - tikrai nežinau - pernelyg trumpai tuo domėjausi - viskas iš oro - atieity gal galėčiau rimčiau padiskutuoti šia tema.

@Vyckaju Pirmą kartą gyvenime susimąsčiau apie kalorijas. Smagu, kad yra žmonių kurie rūpinasi savimi. Pasižiūrėjau keletą motyvacinių filmukų. Kai kas klausė apie mano motyvaciją dėl mitybos keitimo. Jos neturėjau

Sveikos,
Smagu pasiskaityti bendraminčių mintis
Aplink mane niekas nebėgioja ir nemėgsta, o va aš net nepamenu nuo kada pradėjau
Pamenu kai skubėdavau išbėgti, kad grįščiau teletabiams namo
Vadinasi gilioje vaikystėje.
Žinoma tą malonumą dažniausiai šaltuoju metų laiku apleidžiu (pakeičiu į sporto klubą), bet atėjus pavasaiui visada noris grįšti į gryną orą
Nuo kovo 1 bėgu kasdien po 9 arba 12 km, priklausomai nuo savijautos.
Esant blogai nuotaikai ir 23 km nubėgu. (turiu keletą trasų).
Užeisiu pasidalinti mintimis
Smagu pasiskaityti bendraminčių mintis

Aplink mane niekas nebėgioja ir nemėgsta, o va aš net nepamenu nuo kada pradėjau

Pamenu kai skubėdavau išbėgti, kad grįščiau teletabiams namo

Žinoma tą malonumą dažniausiai šaltuoju metų laiku apleidžiu (pakeičiu į sporto klubą), bet atėjus pavasaiui visada noris grįšti į gryną orą

Nuo kovo 1 bėgu kasdien po 9 arba 12 km, priklausomai nuo savijautos.
Esant blogai nuotaikai ir 23 km nubėgu. (turiu keletą trasų).
Užeisiu pasidalinti mintimis

QUOTE(Zometa @ 2014 03 10, 14:03)
Sveiki

Jei turite pakankamai valios, pradėkite skaityti šią temą nuo pradžių. Ne viskas perliukai, bet bus paspirties pradedančiam. Aišku - užtruks. O jei tikrai norite tai tikrai galite. Jei jau esate šiek tiek pažengusi, ir labiau rūpi techninė pusė - tai - runnersworld - temos pradedantiems - jei tik pradėjote - nerekomenduoju.