QUOTE(vesela @ 2014 03 27, 18:29)
sveiki,
esu sportuojanti ir gavau iššūkį dalyvauti 5 arba 10 km bėgime, iššūkį priėmiau, pasikonsultavau su savo treneriu sporto salėje, ir po truputi pradėjau ruoštis. Užsisakiau specialius bėgimo batus, žingsniamatį, ausinuką. bet.. po poros savaičiu smarkiai ištino abi pėdos/kulkšnys. nekaltinu dėl to bėgiojimo ar nespecialių batų nes netikiu kad nuo to gali ištinti pėdos ir jau savaitė kaip nepraeina, tik sumažėjo tinimas, nes mažai vaikštau ir neinu į darbą. nuėjau pas gydytoją, tyrimai geri, pati gydytoja nesupranta nuo ko taip gali būti, nori apkaltinti bėgiojimą bet ar gali nuo begiojimo ištinti pėdos?
Gali, nuo bėgimo gali atsirasti daug bėdų ir tik vienetai kurie turi labai gerus genus

ar gerus pagrindus nuo vaikystės su jomis mažai susiduria

Paskaicius tema atgal turbut is salies butu galima pagalvoti, kad didzioji dalis musu biski "kaliekos", bet kazkaip pereinam ta priverstinio poilsio būseną ir toliau begam.
Aš spėčiau, kad Jūs anksčiau negėgiojote ir kojos nebuvo pratę prie tokios veiklos, t.y. judesių atliekamu tam tikru dažniu, tam tikra specifine apmplitude

Visada pramuša silpniausią vietą.
Rekomenduoju poilsį ir dar kartą poilsį. kai jausitės gerai pabandykite vėl po truputį bėgioti.
Man pavyzdžiui tik pradėjus bėgioti kirto per kelius. Siek tiek pabėgiojus keliai savaime susitvarkė. Tada islindo bedos su patemtomis pedu sausgyslemis.
Kuri laika nebegiojau, veliau begiojau su elastiniu ir kazkaip susitvarke, bet reikejo beveik metu, dabar to nejauciu. Siemet padidinus kilometraza vel gavau per kelius

. tikiu, kad ir tai laikina, bet tai nereiškia, kad neišlįs dar kažkas.