QUOTE(Abo. @ 2014 01 31, 18:48)
Mano būna 180-190 kai labai sunkiai į kokį kalną, o kartą yra buvę 218, tada labai išsigandau ir pradėjau eiti. Net nežinau kas ten buvo.
O normaliai tai apie 160.
Jei sportuoji daugiau,
mažiau yra normalu ;)
Tai Jus vienas is tu atveju kai zmones turi labai auksta maximuma. Arba matuoklis sustreikavo nes 218 daugoka, labai

, bet buna.
Siaip tai genetiskai nulemta ir maximumas keiciasi tik su amziumi, siek tiek mazeja.
o minimumas treniruojamas, nes istreniruota sirdis padideja ir vienu stumimu pravaro daugiau kraujo todel ir dirba reciau. Ir kaip pasirodo yra elitiniu sportininku su zemu maximumu ir su labai aukstu.
Siandien sveikata tikrino darbe tai rode 54, aisku cia ne minimumas nes ten nieks nelaukia kol ramiai pasedesi bent 10 min.
Papildyta:
QUOTE(liusė @ 2014 01 31, 21:51)
Tai šaunu, kad tobulėjimas akivaizdus.
Aš norėčiau pasigirt, kad tiek galiu nuplaukti laisvai be jokių sustojimų. Mano problema kita - aš savamokslė ir plaukiu varlyte. Lankiau dabar baseiną tikėdamasi išmokt taisyklingai plaukt, bet kaip man sunku

(nebūčiau pagalvojus, nes vandeny jaučiuosi laisvai), ir motyvacijos nėra, kai matau, kad su savo varlyte paprastai aplenkiu plaukiančius krūtine. Lyginuosi, žinoma, su labai eiliniais baseino lankytojais, o palyginus su Lietuvos akvatlono, kur norėčiau sudalyvaut, rezultatais, atsilieku gan nemažai plaukime, todėl norėčiau visgi įvaldyt brasą.
Nezinau ar teisingai issireiskiau, bet plaukiau po 25m ir tarp ju pertraukeles 1-2 min. kvapui atgauti. 16*25m be sustojimo man siuo metu kosmosas

.
Matau kaip kai kurie savamoksliai sieksniuoja, tai man iki ju oi kaip toli nors ju technika tikrai nekokia. Tai galima isivaizduoti kokia mano technika

.
Plaukimas yra tik viena dalis, siap ne taip praplaukus galima begime atsigauti, bet realiai letai plaukdamas ir kojomis padarai daug daugiau bereikalingu judesiu nei tie kurie plaukia idealiai ir pervargsti daug labiau.
Dabar varau pats, o kai sugebesiu be sustojimo nuplaukti pirmyn atgal eisiu vel pas trenere savo ir bandysiu kalbeti ar ji mato kazkokia perspektyva. Nes siuo etapu ji sake man niekuo negali padeti, reikia paciam juodai arti kol kazkas gausis ir bus galima galvoti apie technikos tobulinima ir pan.