Įkraunama...
Įkraunama...

Bėgimas XVI

Apklausa: Kokios maksimalios distancijos varžybose esate dalyvavę? (50 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(vyty @ 2014 01 27, 22:35)
Yra kažkoks sports-tracker-liberator, bet manau, jo tikrai negalima vadinti API. Bet mane užvedė ant kelio. Pasirodo endomondo nelabai stengiasi kažką slėpti (arba tinginiai jie) Šiaip man padeda susirinkti statistiką kurios Endomondo puslapyje negaučiau.

Bet ten su pythonu parašyta g.gif o tu su kuo pasirašei? Geriečiai tie endomondo smile.gif

Šiaip aš nebėgioju nuo spalio verysad.gif nes angina lauke bėgiot neleidžia, o sportklubyje ant takelio neprisiverčiu. Bet jau reiks po truputį lipti ant bėgtakio, ruoštis pavasario sezonui.
Atsakyti
Aplamai galime kokia nors Supermamos begiku grupe ikurti Endomondo smile.gif

begimo piramide pas mane buvo susideliojusi 2013 su pakilimu ir nusileidimu:
balandis -18 km
geguze 59
birzelis 40 (trauma)
liepa 104
rugpjutis 143
rugsejis 151
spalis 130
lapkritis 105
gruodis 102

Sausis 207 km begimo ir 2,5 plaukimo(si menesi apsileidau pradejes didinti begimo kilometraza, kita tikiuosi atstatyti, bent iki buvusiu 5,5 gruodi).
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 01 30, 11:31)
Šiaip aš nebėgioju nuo spalio  verysad.gif nes angina lauke bėgiot neleidžia, o sportklubyje ant takelio neprisiverčiu. Bet jau reiks po truputį lipti ant bėgtakio, ruoštis pavasario sezonui.

Užjaučiu sad.gif O aš jau galvojau, kad visai pabodo bėgimas arba perėjote į aukštesnį lygi, ir ši tema jau per daug mėgėjiška pasidarė smile.gif Linkiu sėkmės ant bėgtakio besiruošiant pavasario sezonui.
fitness3.gif

QUOTE(Amarcord @ 2014 01 30, 11:31)
Bet ten su pythonu parašyta  g.gif o tu su kuo pasirašei? Geriečiai tie endomondo smile.gif

ohmy.gif Labai Nustebino komentaras. Čia trolinate, ar rimtai unsure.gif biggrin.gif? O pythonas man ko gero būtų trečioj vietoj iš mėgstamiausių kalbų (nusileistų c ir jos draugei ++). Viena lengviausiai išmokstamų ir ideali, kai reikia sukurti kažką greitai. Net ir sudėtingesnį projektą - GUI, multithreadingas... gali pasirašyti per pusdienį. O šiuo atveju naudojau php + mysql backendui ir ajaxą + jquery frontendui. Tik aš API nerašiau, tik minimaliai tiek, kiek man reikia (tikrai ne release'inis variantas). Laikas - kliūtis šiuo atveju. Kada reikės dar prisėsti. Norėjau tik pasidalinti, kad būtų galima pilną API pasigaminti.

Papildyta:

O čia visai įdomus video http://www.youtube.c...h?v=vce-pVYIjx8. Kalba gan žinomas (tarp ultrabėgikų) žydelis. Yra ir antra dalis. Įdomūs ir kai kurie kiti jo video wink.gif, bent jau tie, kurių tema bėgimas. Ir... sakiau, kad apie dietas neberašysiu, bet... Jo dieta gan įdomi. Savo nuomonę, aišku, pasilaikysiu sau smile.gif.

Ir dar jis kojų raumenims treniruoti (nepamenu kuriems), darbo metu smile.gif naudoja impulsinį raumenų treniruoklį. Aš galvojau, jie - blogis. Pats nenaudočiau, bet jam kaip ir veikia. Ultrabėgimuose būna tarp lyderių. Ką Jūs manote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 30 sausio 2014 - 21:09
@Vyckaju thumbup.gif ypač žinant kokiu greičiu bėgiojate. O dar ir plaukimas.
Atsakyti
QUOTE(vyty @ 2014 01 30, 20:49)
ohmy.gif Labai Nustebino komentaras. Čia trolinate, ar rimtai unsure.gif biggrin.gif?

kas būtent nustebino? smile.gif
Atsakyti
Pastebejau, kad plaukimas visai neblogai veikia kaip atpalaiduojanti priemone(net ir man nors plaukiu susikaustes). Pora savaiciu turiu skaudancia ciurna tai plaukimas viska pramusa, kaip ir begimas. Pavyzdziui ryte isbegu ir koki 0,5km begu siek tiek raisuodamas, o veliau diskomfortas susilus dingsta ir begasi puikiai.
Aisku po plaukimo pavargstu kaip suo nors man sake jei sugebi savarankiskai islipti is baseino tai treniruote buvo prasta lotuliukas.gif .
Pasigirsiu, jog vakar visus 16 kartu po 25m nuplaukiau be sustojimu. Kaip man tai nerealu. Aisku su ilgomis pertraukomis tarp ju atgauti kvapa. Pries tai buvo 9 kartai is 10, dar pries tai gal 5 kartai is keliolikos. beje nuplaukti 16 kartu be sustojimu daug sunkiau nei 20 kartu stabciojant pusiaukeleje lotuliukas.gif .
Bandysiu pasportuoti pagal sia programa : http://www.youtube.c...h?v=fU0jqP4radE nes jauciasi, kad truksta fizinio pasirengimo butent plaukimui.
Yra 2 tikslai: triatlonas ir burlente, o be gero plaukimo abu nepasiekiami, todel teks arti smile.gif .

Beje gal kas bandete Maximalu sirdies ritma pasiekti? treciadieni dariau begimus i kalna ir zemyn, tai nesugebejau auksciau 172 i kalna uzkocioti net ir 3.30-3.40 pace pasiekdamas. tai arba ta riba pas mane zemai, arba nepakankamai stengiausi nes koja siek tiek saugojau doh.gif .
Poilsio metu maziausiai esu suskaiciaves sededamas prie kompo tai 46, 48-50 beveik visa laika, o ryte atsikelus kazkaip nesugebu. dabar 48 smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
gavau žieminius bėgiojimui skirtus drabužius (buvo pasimetęs siuntinys), tai jau ruošiuosi išbėgti, kaip laukiu thumbup.gif Bet prieš tai turiu gerai išsimiegoti, sesija man, visokios problemos.

QUOTE(Vyckaju @ 2014 01 31, 16:54)
Pastebejau, kad plaukimas visai neblogai veikia kaip atpalaiduojanti priemone(net ir man nors plaukiu susikaustes). Pora savaiciu turiu skaudancia ciurna tai plaukimas viska pramusa, kaip ir begimas. Pavyzdziui ryte isbegu ir koki 0,5km begu siek tiek raisuodamas, o veliau diskomfortas susilus dingsta ir begasi puikiai.
Aisku po plaukimo pavargstu kaip suo nors man sake jei sugebi savarankiskai islipti is baseino tai treniruote buvo prasta lotuliukas.gif .
Pasigirsiu, jog vakar visus 16 kartu po 25m nuplaukiau be sustojimu. Kaip man tai nerealu. Aisku su ilgomis pertraukomis tarp ju atgauti kvapa. Pries tai buvo 9 kartai is 10, dar pries tai gal 5 kartai is keliolikos. beje nuplaukti 16 kartu be sustojimu daug sunkiau nei 20 kartu stabciojant pusiaukeleje lotuliukas.gif .
Bandysiu pasportuoti pagal sia programa : http://www.youtube.c...h?v=fU0jqP4radE nes jauciasi, kad truksta fizinio pasirengimo butent plaukimui.
Yra 2 tikslai: triatlonas ir burlente, o be gero plaukimo abu nepasiekiami, todel teks arti smile.gif .

Beje gal kas bandete Maximalu sirdies ritma pasiekti? treciadieni dariau begimus i kalna ir zemyn, tai nesugebejau auksciau 172 i kalna uzkocioti net ir 3.30-3.40 pace pasiekdamas. tai arba ta riba pas mane zemai, arba nepakankamai stengiausi nes koja siek tiek saugojau doh.gif .
Poilsio metu maziausiai esu suskaiciaves sededamas prie kompo tai 46, 48-50 beveik visa laika, o ryte atsikelus kazkaip nesugebu. dabar 48 smile.gif

Mano būna 180-190 kai labai sunkiai į kokį kalną, o kartą yra buvę 218, tada labai išsigandau ir pradėjau eiti. Net nežinau kas ten buvo.

O normaliai tai apie 160.

Jei sportuoji daugiau, mažiau yra normalu ;)

Plaukioti pas mus nėra kur, bet nuo vasaros gyvensim kitur, kur bus tų baseinų, mano dukrai reikia dėl nugaros, tai gal ir aš susigundysiu. Šiaip man nepatinka plaukioti, gal, kad nemoku taisyklingai ir nuolat šalta, aš prie jūros gyvenu tai per 9 metus į ją įlipus buvau gal tris kartus. Plius baiminuosi vandens dėl ausų problemų, vaikystėje nardydama prisidirbau - būgnelis kiauras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo.: 31 sausio 2014 - 17:50
Mano normalioj būklėj rodė pas gydytoją užvakar 64, nors mano matuoklis rodo apie 68-76 kokius. Bet kadangi abu skaičiai normalūs, tai nesigilinu labai
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 01 31, 16:54)
Pasigirsiu, jog vakar visus 16 kartu po 25m nuplaukiau be sustojimu. Kaip man tai nerealu. Aisku su ilgomis pertraukomis tarp ju atgauti kvapa.

Tai šaunu, kad tobulėjimas akivaizdus.
Aš norėčiau pasigirt, kad tiek galiu nuplaukti laisvai be jokių sustojimų. Mano problema kita - aš savamokslė ir plaukiu varlyte. Lankiau dabar baseiną tikėdamasi išmokt taisyklingai plaukt, bet kaip man sunku doh.gif (nebūčiau pagalvojus, nes vandeny jaučiuosi laisvai), ir motyvacijos nėra, kai matau, kad su savo varlyte paprastai aplenkiu plaukiančius krūtine. Lyginuosi, žinoma, su labai eiliniais baseino lankytojais, o palyginus su Lietuvos akvatlono, kur norėčiau sudalyvaut, rezultatais, atsilieku gan nemažai plaukime, todėl norėčiau visgi įvaldyt brasą.

QUOTE(Abo. @ 2014 01 31, 17:48)
Sveiki,
gavau žieminius bėgiojimui skirtus drabužius (buvo pasimetęs siuntinys), tai jau ruošiuosi išbėgti, kaip laukiu  thumbup.gif 

Ką gavai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 01 31, 13:44)
kas būtent nustebino?  smile.gif

Tik pataikiau šaudamas labai tolimą šūvį (kai forumo domene yra žodis "mama", o tema "bėgimas") wink.gif

Beje, labai džiaugiuosi, kad jau matosi prošvaistės vėl pradėti bėgioti. thumbup.gif Turbūt stengsiuosi pradžioj palaikyti 6 min tempą (ne sarkazmas, tiesiog nebenoriu traumų) - ne tiek jau ir daug skirsis nuo mano greičiausio ėjimo tempo. Distancijos žinau, kad nesugebėsiu sumažinti (o traumos turbūt nuo km skaičiaus). Vienok smile.gif, verta pabandyti.
Man jau 4:30 laaabai aukštas tempas. Tik 10km tokiu esu nubėgęs. Norėčiau kažkada 4:00 tempą pasiekti (bent jau 10km) (gal tada ir "tikru bėgiku" save galėčiau pradėti vadinti). Tiesa, niekad ir nebandžiau spausti savęs. Greičiausias km pagal endomondo 4:01. Bet ir tai, spėju, kažkas su GPS netvarkoj turėjo būti, jei tokį užfiksavo lol. Tiesa, mano tempas nesiskiria beveik niekad, nesvarbu ar bėgčiau 1 ar 20 km. Vėliau šiek tiek sulėtėju. Įsijungia autopiloto režimas (kuris man nerealiai patinka). Reikėtų save dėl įdomumo kada paspausti, bet dar negreitai tai darysiu, o, be to, didelio noro sužinoti savo ribas kaip ir nėra. Dabar kiek esu bandęs bėgti greičiau - tai tik šiek tiek didesnis tempas, nei tas kuriuo galiu vien tik per nosį kvėpuodamas bėgti. Sensoriais nesinaudoju, bet spėju, kad beveik visada bėgu komforto zonoje.
O šį mėnesį vaikščiojimui skyriau tiek laiko, kiek dar niekad gyvenime nebuvau skyręs. Rekordas! Tiek, net, kad kelios "damutės metuose" / tokie patys "senjorai" pridėjo mane prie draugų smile.gif Nors endomondo (kaip ir kitur internete, išskyrus šį forumą smile.gif) stengiuosi palaikyti "low profile" - paprastai esu labai privatus asmuo. O šiame forume kažkaip reiškiuosi. Nors, dažnai parašius, norėtusi paspausti shift+delete smile.gif (tada kai jau nebegaliu). Tai jei kažką erzinu - užsiminkit wink.gif (irgi jokio sarkazmo šiuo atveju, kaip ir beveik visada šioje temoje) Bendravimas su kitais nėra stipriausia mano sritis. O savo kvailas mintis galiu pasilaikyti ir sau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo. @ 2014 01 31, 18:48)
Mano būna 180-190 kai labai sunkiai į kokį kalną, o kartą yra buvę 218, tada labai išsigandau ir pradėjau eiti. Net nežinau kas ten buvo.

O normaliai tai apie 160.

Jei sportuoji daugiau, mažiau yra normalu ;)

Tai Jus vienas is tu atveju kai zmones turi labai auksta maximuma. Arba matuoklis sustreikavo nes 218 daugoka, labai smile.gif, bet buna.
Siaip tai genetiskai nulemta ir maximumas keiciasi tik su amziumi, siek tiek mazeja.
o minimumas treniruojamas, nes istreniruota sirdis padideja ir vienu stumimu pravaro daugiau kraujo todel ir dirba reciau. Ir kaip pasirodo yra elitiniu sportininku su zemu maximumu ir su labai aukstu.
Siandien sveikata tikrino darbe tai rode 54, aisku cia ne minimumas nes ten nieks nelaukia kol ramiai pasedesi bent 10 min. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(liusė @ 2014 01 31, 21:51)
Tai šaunu, kad tobulėjimas akivaizdus.
Aš norėčiau pasigirt, kad tiek galiu nuplaukti laisvai be jokių sustojimų. Mano problema kita - aš savamokslė ir plaukiu varlyte. Lankiau dabar baseiną tikėdamasi išmokt taisyklingai plaukt, bet kaip man sunku doh.gif (nebūčiau pagalvojus, nes vandeny jaučiuosi laisvai), ir motyvacijos nėra, kai matau, kad su savo varlyte paprastai aplenkiu plaukiančius krūtine. Lyginuosi, žinoma, su labai eiliniais baseino lankytojais, o palyginus su Lietuvos akvatlono, kur norėčiau sudalyvaut, rezultatais, atsilieku gan nemažai plaukime, todėl norėčiau visgi įvaldyt brasą.

Nezinau ar teisingai issireiskiau, bet plaukiau po 25m ir tarp ju pertraukeles 1-2 min. kvapui atgauti. 16*25m be sustojimo man siuo metu kosmosas cool.gif .
Matau kaip kai kurie savamoksliai sieksniuoja, tai man iki ju oi kaip toli nors ju technika tikrai nekokia. Tai galima isivaizduoti kokia mano technika smile.gif.
Plaukimas yra tik viena dalis, siap ne taip praplaukus galima begime atsigauti, bet realiai letai plaukdamas ir kojomis padarai daug daugiau bereikalingu judesiu nei tie kurie plaukia idealiai ir pervargsti daug labiau.
Dabar varau pats, o kai sugebesiu be sustojimo nuplaukti pirmyn atgal eisiu vel pas trenere savo ir bandysiu kalbeti ar ji mato kazkokia perspektyva. Nes siuo etapu ji sake man niekuo negali padeti, reikia paciam juodai arti kol kazkas gausis ir bus galima galvoti apie technikos tobulinima ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2014 01 30, 12:03)
Aplamai galime kokia nors Supermamos begiku grupe ikurti Endomondo smile.gif

Kurkite. Gal ir prisijungčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vyty: 01 vasario 2014 - 00:10