Jo siandien slidoka, bet visai silta, man siandien kazko pulsas kilo labai, o nubegau kaip sau tai ne tiek ir mazai 14 km, anksciau maximumas budavo 10 km.
Vakar po ilgos pertraukos išėjau bėgioti.Gyvenu ne Lt,buvo apie 10 laipsnių bet labai vėjuota.Bėgiojau apie pusvalandį ir dabar jaučiuosi peršalus.
Buvau apsirengusi bėgiojimui skirtą maikę ilgomis rankovėmis(base layer) ir plona striukytę bėgiojimui.Striukė tikrai plona,Karimor,pigi...Bet man bėgiojant karšta buvo,tai nežinau,ar šiltesnės reikėtų.
Gal žinot kokios priežastys?Gal tiesiog neužsigrūdinus ir reikėtų pradėti nuo 10min?
ar jei nebūtų vėjo,nėra ko bijoti?
Noriu bėgioti, bet nenoriu sirgti
laukiu patarimų
Buvau apsirengusi bėgiojimui skirtą maikę ilgomis rankovėmis(base layer) ir plona striukytę bėgiojimui.Striukė tikrai plona,Karimor,pigi...Bet man bėgiojant karšta buvo,tai nežinau,ar šiltesnės reikėtų.
Gal žinot kokios priežastys?Gal tiesiog neužsigrūdinus ir reikėtų pradėti nuo 10min?

laukiu patarimų

Ach. Jau keturios dienos iš eilės - 5 km kas rytą
Vakar - o taip, bėgiojau pirmyn atgal dėl to, kad kai kuriais keliais net paeit nebuvo įmanoma
Ryt varau su lazdom virš 10 km.
Aš laikrodį naudoju tik širdutės priežiūrai
Nereikia bijoti, bet labai svarbu, kad neprapūstų tam tikrose vietose, saugok užpakalio zoną, gerklę, ausis, krūtinę. Aš pvz šiandien bėgiojau su trumpom rankovėm ir su neperpučiama striukyte, tai tik išėjus buvo vėsu, o po to - jokių problemų (tiesa, maikutė vilnos).

Ryt varau su lazdom virš 10 km.
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 08, 21:02)
Kas bėgiojat su garmin, paskui į endomondo eksportuojat workoutus? Ar abu prietaisus (laikrodį ir telefoną) vienu metu jungiat?
Aš laikrodį naudoju tik širdutės priežiūrai

QUOTE(Mitsouko @ 2014 02 09, 12:38)
Vakar po ilgos pertraukos išėjau bėgioti.Gyvenu ne Lt,buvo apie 10 laipsnių bet labai vėjuota.Bėgiojau apie pusvalandį ir dabar jaučiuosi peršalus.
laukiu patarimų

laukiu patarimų

Nereikia bijoti, bet labai svarbu, kad neprapūstų tam tikrose vietose, saugok užpakalio zoną, gerklę, ausis, krūtinę. Aš pvz šiandien bėgiojau su trumpom rankovėm ir su neperpučiama striukyte, tai tik išėjus buvo vėsu, o po to - jokių problemų (tiesa, maikutė vilnos).
Dėl peršalimo. Svarbu turbūt ir kaip kvėpuoji - per nosį ar per burną. Kvėpuojant per burną oras nespėja sušilti ir lengviau yra peršalti. Aš su angina neberizikuoju lauke šaltu oru lakstyt.
Bėgti ant bėgtakio yra kančia. Kaip pavydu skaityti apie jūsų bėgiojimus lauke
Šiandien net audio knygą nešiausi į sporto klubą, kad greičiau tie km pabėgtų
Bet nieko, po kokio mėnesiuko jau tikiuosi, kad galėsiu į lauką lįsti.

Aš šiandien po ilgos pertraukos į lauką išbėgavau.. tiksliau iščiuožiau
vingio parke aplinkiniu tuo keliu net bėgimu to nepavadinsi, na bet po to tiesiąją normaliai, kokius 2-3km pračiuožiau, o po to prabėgau, 10km iš viso
nepratus prie tokio oro irgi, tai iškart kosau.. teks keltis atgal į salę 
beje čia jau 100kart išdiskutuoti reikalai su pulsu. Koks jūsų pulsas bėgiojant? Mano labai aukštas, nzn ar jaudintis dėl to ar tiesiog bėgioti ir tiek

beje čia jau 100kart išdiskutuoti reikalai su pulsu. Koks jūsų pulsas bėgiojant? Mano labai aukštas, nzn ar jaudintis dėl to ar tiesiog bėgioti ir tiek

QUOTE(Amarcord @ 2014 02 09, 20:37)
Dėl peršalimo. Svarbu turbūt ir kaip kvėpuoji - per nosį ar per burną. Kvėpuojant per burną oras nespėja sušilti ir lengviau yra peršalti. Aš su angina neberizikuoju lauke šaltu oru lakstyt.
Šiandien net audio knygą nešiausi į sporto klubą, kad greičiau tie km pabėgtų
Bet nieko, po kokio mėnesiuko jau tikiuosi, kad galėsiu į lauką lįsti.

Lauke pliusas, nereikia bijoti. Su minusu galima užsidėti kaukę, jei labai bėda. Aš negalėčiau vietoje bėgti, esu stadione bėgus pora kart po keletą kilometrų, tai net bloga pasidarė (tikrai, net pas gydytojus užsirašiau

Papildyta:
QUOTE(Panikė @ 2014 02 09, 21:49)

150-160 vidutiniškai. Jei labai sunkios sąlygos ~170
Aš šiandien 21 km nubėgau, norėjau pažiūrėt, ar dar galiu tokią distanciją bėgt. Neblogai sekėsi, išskyrus porą ruožų, kur ėjau dėl slidumo. Laukiu jau pusmaratonio varžybų.
Mano gerklė linkus į anginas, bet štai bėgiojau visą rudenį ir žiemą ir nieko kol kas, jaučiuosi labiau užsigrūdinus negu tada, kai nebėgiojau. Esant pliusinei temperatūrai rengiuosi maijutę ir neperpučiamą ploną striukę, šalikėlį storesnį arba plonesnį būtinai deduosi.
Savo pulso neįsivaizduoju ir man nereikia.
Mano gerklė linkus į anginas, bet štai bėgiojau visą rudenį ir žiemą ir nieko kol kas, jaučiuosi labiau užsigrūdinus negu tada, kai nebėgiojau. Esant pliusinei temperatūrai rengiuosi maijutę ir neperpučiamą ploną striukę, šalikėlį storesnį arba plonesnį būtinai deduosi.
Savo pulso neįsivaizduoju ir man nereikia.
QUOTE(Panikė @ 2014 02 09, 22:49)

aukstu pulsu nuolat begioti nesveika sirdziai, as vos ne metus begiojau be pulsometro, o paskui kai prasibegau su juo, tai baisu, pasirodo vos ne maksimaliu pulsu visa laik begiodavau.
Pridedu ištrauką iš sveikatingumo centro Linija vadovo dr. Aurimo Mačiuko straipsnio:
"Aerobinės treniruotės efektyvumas labiausiai priklausys nuo dviejų faktorių intensyvumo zonos ir treniruotės trukmės. Nepertraukiamo aerobinio krūvio trukmė turėtų būti ne mažesnė nei 30 min. ir, atsižvelgiant į intensyvumą, neturėtų viršyti 90 min. Aerobinės treniruotės intensyvumą tiesiogiai atspindi širdies pulso pokyčiai, dėl to tikslinės treniruotės zonos (jų yra 5) fiksuojamos analizuojant pulso duomenis. Tikslinėms pulso zonoms apskaičiuoti visų pirma reikia išsiaiškinti maksimalų jūsų pulsą (MP). Tam pasinaudosime paprasčiausia formule: MP=220-A (amžius). Tikslinės pulso zonos:
1. Mažo intensyvumo zona 50-60 proc. (nuo MP)
2. Riebalų deginimo zona 60-70 proc.
3. Pagrindinė aerobinė zona 70-80 proc.
4. Laktato kaupimo zona 80-90 proc.
5. Red-line zona 90-100 proc.
Pagrindinis darbas turėtų vykti būtent 2-3 zonoje. Jei jūsų KMI (kūno masės indeksas) yra didesnis nei 25, o kūno rengybos indeksas yra patenkinamai ir žemiau, 2/3 aerobinės treniruotės krūvio turėtų tekti 2 (riebalų deginimo) zonai. Jei jūsų KMI yra normalus 20-25, o kūno rengybos indeksas yra vertinamas gerai ir aukščiau, 2/3 aerobinio krūvio turėtų būti atlikta veikiant 3 (pagrindinę aerobinę) zoną, 10-20 proc. savaitės krūvio gali tekti 4 (laktato kaupimo) zonai jei jūsų tikslas maksimaliai aktyvinti aerobinę funkciją ir didinti organizmo toleranciją laktatui. Red-line zonos treniruotes palikime sportininkams, siekiantiems maksimalių rezultatų. Startuojantiems po didelių pertraukų, asmenims, turintiems didelį antsvorį, darbą reiktų pradėti veikiant 1-2 zoną. Asmenims, patiriantiems didžiulius psichinius-emocinius stresus, treniruojantis 4-5 zonoje, rekomenduojama 1 kartą per savaitę krūvį skirti 1-ai (mažo intensyvumo) zonai gryname ore. Kokios dinaminio krūvio veiklos rūšys (darbas su širdies treniruokliais, ėjimas, bėgimas ristele, važiavimas dviračiu, slidinėjimas, plaukimas, aerobika ir t.t.) bus naudojamos, priklausys tik nuo jūsų pasirinkimo, visada geriau derinti kelias veiklas savaitės mikrociklo periodu."
QUOTE(Mitsouko @ 2014 02 09, 13:38)
laukiu patarimų

laukiu patarimų

jaustis persalus yra viena, o buti perspalus visai kas kita

Vejas daug blogiau nei saltis, ypac jeigu buvo karsta. man rodos begant geriau siek tiek atvesti nei braukti prakaita todel gal reikejo primazinti tempa?
QUOTE(Panikė @ 2014 02 09, 22:49)
Aš šiandien po ilgos pertraukos į lauką išbėgavau.. tiksliau iščiuožiau
vingio parke aplinkiniu tuo keliu net bėgimu to nepavadinsi, na bet po to tiesiąją normaliai, kokius 2-3km pračiuožiau, o po to prabėgau, 10km iš viso
nepratus prie tokio oro irgi, tai iškart kosau.. teks keltis atgal į salę 

Pulso tema siuo metu mano viena megstamiausiu. Bandau kaupti ir detis i galva viska ka perskaitau.
1. Koks jusu max. pulsas?
2. Koks jusu ramybes busenos, t.y bent jau 10 min. ramiai pasedejus ar pagulejus pulsas.
Turint tuos duomenis ir zinant begimo pulsa galima spresti ar jis siaip aukstas, ar paprasciausiai siuo etapu save per daug spaudziate ir jis yra per didelis.
Pulso teorija visai idomi, turi begti pagal pulsa, t.y 70-75 proc. zonoje( ir visa kita begale skaiciavimu

Aš šiandien prasiėjau NW, tai užpakalio raumenis skauda, kojas ir kaip visada, jei virš 10 km, kojas nutrina. Man bėgioti yra lengviau nei vaikščioti
Nors apkrovos mažesnės - pulsas apie 130.
Pulso aš anksčiau nematuodavau, bet mano brolis karys ir sportininkas kai nudavė kartą velnių, išaiškino nuo a iki z, apsiraminau ir pirmas žingsnis buvo įsigyt pulsometrą. Gydytoja irgi tam pritaria. Pati save stebėdama pastebiu, kad tikrai kartais net nejaučiu kaip pakyla, vadinasi reikia mažinti apsukas. Tai labai svarbu varžybose, nes bėgi sparčiau, rungtyniauji ir kartais iš to noro kuo greičiau nepastebi, kad viršiji visas normas. Todėl pasitaiko ir mirčių net pas profesionalus sportininkus, širdies raumuo tiesiog plyšta.
Nenoriu gąsdinti, bet tai svarbu.

Pulso aš anksčiau nematuodavau, bet mano brolis karys ir sportininkas kai nudavė kartą velnių, išaiškino nuo a iki z, apsiraminau ir pirmas žingsnis buvo įsigyt pulsometrą. Gydytoja irgi tam pritaria. Pati save stebėdama pastebiu, kad tikrai kartais net nejaučiu kaip pakyla, vadinasi reikia mažinti apsukas. Tai labai svarbu varžybose, nes bėgi sparčiau, rungtyniauji ir kartais iš to noro kuo greičiau nepastebi, kad viršiji visas normas. Todėl pasitaiko ir mirčių net pas profesionalus sportininkus, širdies raumuo tiesiog plyšta.
Nenoriu gąsdinti, bet tai svarbu.
Sveikos 
gal zinot, ar tikrai LT esantys to paties dydzio Asics bateliai yra mazesni, nei USA? Pvz. LT 7,5 dydis tinka ~37,5 nesiojanciai, kai tuo tarpu USA 7,5 dydis tinka 38,5 dydzio peda, gal kuri su tuo susidure?

gal zinot, ar tikrai LT esantys to paties dydzio Asics bateliai yra mazesni, nei USA? Pvz. LT 7,5 dydis tinka ~37,5 nesiojanciai, kai tuo tarpu USA 7,5 dydis tinka 38,5 dydzio peda, gal kuri su tuo susidure?