Sveikos. Tikiuosi , kad neuzduosiu kvailo klausimo... pries mazdaug pus antru metu buvau pas endokrinologe, tada dare echo . Skydliauke buvo truputi padidejus, nieko rimto. Liepe ateit po metu. Nenuejau galvojau ai nieko rimto. Turejau lapkriti riti. Siandien dare del skydliaukes kraujo tyrima. Ir pasake, kad yra pakitimai. 0,592. Negaliu ramiai but. Gal kas gali.pakomentuot?
Bent man neaisku, kurio kriterijaus cia tie skaiciukai.
Nėra net ką komentuoti, būtina endokrinologo konsultacijas plius skydliaukės echoskopija. Gydymas tiroksinu. bet Jūsų mama turėtų jaustis siaubingai esant tokiems rodikliams.
Nėra net ką komentuoti, būtina endokrinologo konsultacijas plius skydliaukės echoskopija. Gydymas tiroksinu. bet Jūsų mama turėtų jaustis siaubingai esant tokiems rodikliams.
Ačiū, mergaitės... ramiau , aišku, nepasidarė... Echoskopija jau padaryta, sakė, kad skydliaukės uždegimas... Pas endokrinologą pirmadienį tiktai... Jaučiasi tikrai labai labai blogai....
Man irgi TTH toks aukstas, geriu tiroksina, greitai kartosiu tyrimus. Bet man echoskopijos Santariskese kazkodel nepaskyre O kas butent blogai Jusu mamai? Koks amzius? Man dar nera 30 m., taip pakilo TTH po gimdymo. Po 2 men. tiroksino vartojimo savijauta siek tiek pagerejo, bet iki normalios dar toli...Kuno temperatura dar nesiekia 35, sutrikusi kraujuotaka, sirdies skausmai, raumenu silpnumas, nuotaiku kaita ar net depresija:(.
Sveikutes Seniai bebuvau cia uzsukusi. Na,ka o as toliau kovoju su skydliauke,darosi neaiskus dalykai. Nusprendziau nebeiti daugiau pas doc.Sidlauska.Bandysiu kreiptis pas Zabuliene. Vaistus buvau nutraukus kai TTH nukrito iki 0.04.Sidlauskas aisku neleido,liepe gerti toliau, bet kai atsiduriau ligoninej del sirdies ritmo sutrikimo;nukrito spaudimas ir pulsas.Tai kardiologas rematologas liepe nutraukti visus vaistus.Nezinojau ka daryt ir..nutraukiau. Tai va negeriau vaistu jau keleta menesiu,pasidariau tyrimus is naujo.Na ir ka TTH truputi pakiles, kiti kaip ir normos ribose-taciau skaitosi per zemi norint pastoti ir isnesiot mazyli,o ATPO nukrito. Ziuresiu ka sakys Zabuliene.Geriu dabar toliau vaistus,tik truputi pamazinau doze.Beje,nusipirkau papildus specialiai skydliaukes sveikatai-ziuresiu ka sakys gydytoja. Stai siuos pirkaus; http://www.iherb.com...e...r=null&ic=4 Na,tikiuos kad skydlaiukes hormonai susitvarkys ir pagaliau galesiu pastoti
atskiros temos apie hormonu tyrimus neradau, tad kreipiuosi i jus, vistiek manau, jau turit ziniu ir patirymo sioje srityje; taigi, noreciau Jusu patarimo del hormonu; tyriausi keleta metu;as kiek i juos ziuriu, vis nieko nesuprantu; vis norma ir norma; bet sirdis tikrai plaka per daznai, matuojuosi ; ir spaudimas siek tiek aukstokas;galva spaudzia, guziukas dideja; taigi, kazkas tikrai negerai pasidariau dabar DHEAS tyrima, jis rodo, kad per daug vyriskojo hormono, del ko mane beria; nu ok, del sito passke gert Diane,ir tiroksina priedo, 0,25 mg puse lygtais; bet vistik KAM MAN JIS?
BET del tos hormonu normos, argi nera cia taip, kad priklauso ir nuo amziaus, ciklo? Gal cia kaip su spaudimu: yra norma, bet pvz man gydytojas sako, kad 135 ma jau didelis, kadagi as sveriu 53/54 kg;
Taigi, siu metu tokie: (menstruacijos 01 .10 /tyrimai daryti 01.08) TSH (0,27-4,20) 1,59 FT4 (12-22) 17,31 Testosteronas (0,49-3,30) 1,57 DHEAS (iki 340) 419,9
2012 m: menstraucijos 06 01, tyrimai 05 .22) TTH ( *0,55-4,78 2-11 m 0,64-6,27 ; 12-17 m. 0,51-4,94) 0,606 *net nesuprantu i kurias cia normu ribas ziureti
pirkau pas platintojus, suvartojau 3 buteliukus, naudos jokios, po 2 kap 3 k dienoje
supratau viena, jei prirasyta, kad padeda vos ne prie kiekvienos ligos, reiskia, nepadeda is vis
o jus teiravotes gyd, kokiu tikslu ji jus paskyre
As neklausiau gydytojos,ji sake,kad cia skydliaukei labai gerai.Iki tol nebuvau susidurusi su tokiais vitaminais.Iskart ir nusipirkau,nemaniau dar,kad ir beveik 80lt uz buteliuka.Tik namie pradejau skaityt kas cia per vitaminai.
As neklausiau gydytojos,ji sake,kad cia skydliaukei labai gerai.Iki tol nebuvau susidurusi su tokiais vitaminais.Iskart ir nusipirkau,nemaniau dar,kad ir beveik 80lt uz buteliuka.Tik namie pradejau skaityt kas cia per vitaminai.
o jus bandete pagooglinti apie tuos vitaminus, kokia ju sudetis, kam skiriami,
aisku, tokia info gali buti anglu kalba arba aplamai abstrakciai parasyta ir viskas,
vaistus medikai buna paskyria kuriu net negalima vartoti tam tikrais atvejais, o cia kaskokie papildai....
nepykite, bet man siektiek neatsakinga savo sveikatos atzvilgiu
as net pries vartodama zoles, pasiakaitau ar galima prie tiroksino gerti , kaip veikia, su kuo negalima visai vartoti,
lietuviu kalba irgi galima rasti nemazai info