Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija

QUOTE(laukytė @ 2014 03 19, 21:26)
sveiki, man irgi neseniai nustatė autoimuninį tiroiditą, noriu paklausti jūsų smile.gif

man 15 metų, pirmoji gydytoja skyrė tiroksino,(šiaip būtų neskyrus, bet jos žodžiais tariant, ,,kadangi augantis organizmas, tai reikia'') vartojau du mėnesius, savijauta labai pagerėjo,  bet tėvai dar norėjo pasikonsultuoti su kitais gydytojais, tie kiti pasakė, kad tiroksino vartoti nebūtina, nes tth atitinka normas (pas mane 2) ir pasakė, kad silpna savijauta su tiroiditu niekaip nesusijusi,liepė nueiti pas neurologą.
žodžiu, nebegeriu aš to tiroksino ir jaučiu, kaip savijauta blogėja sad.gif vėl nebeturiu energijos, nieko nebenoriu, dažnai silpna.

nebuvau pas neurologą, nežinau ką daryti dabar. ar tikrai ta bloga savijauta visiškai nesusijusi? kas atsitiktų, jeigu vėl pradėčiau gerti hormonus? nes dabar, paskutiniųjų gydytojų nuomonė maždaug tokia, kad ,,ai jo, tau tiroiditas, bet tu sėdėk ir nieko nedaryk''

atsiprašau, jeigu jau buvo toks klausimas ir labai dėkoju už pagalbą!

sveika, siulau susirasti gera vaiku endokrinologa,
tavo organizmas formuojasi ir su hormonais reikia atsargiai,
o kokius skydliaukes tyrimus tau dare?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 03 20, 10:40)
sveika, siulau susirasti gera vaiku endokrinologa,
tavo organizmas formuojasi ir su hormonais reikia atsargiai,
o kokius skydliaukes tyrimus tau dare?

skydliaukės echoskopiją 3 kartus, tth, ATPO(norma 5, pas mane 15)

o yra kažkoks tiroksino šalutinis poveikis?

Atsakyti
QUOTE(laukytė @ 2014 03 20, 13:44)
skydliaukės echoskopiją 3 kartus, tth, ATPO(norma 5, pas mane 15)

o yra kažkoks tiroksino šalutinis poveikis?

jei ATPO tik 15 , gal subresi ir viskas dings,
ne apie salutini tiroksino poveiki galvok, o apie tai ar tikrai tau autoimuninis tiroiditas ar ne?
man toks jausmas, kad esi ne iki galo istirta,
merginos pereina kelis gyd ir jei visu nuomone vienoda, tada jau gali zinoti, kad diagnoze nustatyta,
o kaip mama reaguoja i tavo bukle?

Atsakyti
sveikos merginos, kas galit pakomentuokis hormonu tyrimus TTH-2.6., FT4-17.70., FT3-4.00., i normas telpu, bet vis galvoju ar reik pas endo pasirodyt???? aciu 4u.gif
Atsakyti
Jei i normas telpi ir gerai jautiesi, tai gal ir nėra reikalo pas endo eiti.
Atsakyti
Sveikos ar įtakoja tiroksinas mėnesines? neturėjau vaistų savaitei ne speceliai wink.gif tuo laiku ir atėjo mmm, bet jau kaip mėnuo nesibaigiančios tiksliau tokie tepliojimai nežymūs...galvoju gal tiroksino negėrimas įtakojo?
Atsakyti
sveikos mergaites,gal kuriai nors teko susidurti su tyroksino nepasisavinimu?Man 37m. 8metai po skydliaukes operacijos del Ca. 4jodo terapijos. Ugis mano 168cm.,svoris 65kg. Kiekvieną dieną geriu po 250mg tyroksino,o TTH-20. FT4-normos ribose. Vaziuosiu konsultuotis i Vilnių santariškes,gal ką paaiškins tiksliau.Nes hormonų didesnio kiekio jau nebeištvers organizmas,ir taip jau širdelė bėga maratoną. Jei esate kuri nors susidūrusi su tokia situacija,prašau pakomentuokit. Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, grįžau iš endo, rezultatai tokie:TTH-2,26 LT4-17,68 ATPO-61,37. Rezultatai neblogi, tik va- atsirado mazgai abiejose pusėse iki 7mm, gydytoja nieko neaiškino, tik pasakė kad kartais taip būna. Sakykit ar tai pavojinga, nes prieš metus mazgu nebuvo visai. Paliko gerti tą pačią dozę-75. Dėl tų mazgu truputėli neramu.
Atsakyti
As ketvirtadieni buvau pas Sidlauska. Tyrimai sake geri, viskas normose. Sumazino thybono doze... Sake skydliauke proporcingai mazeje. Vat ka sitas reiskia nepaaiskino
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2014 03 23, 07:57)
Sveikos, grįžau iš endo, rezultatai tokie:TTH-2,26 LT4-17,68 ATPO-61,37. Rezultatai neblogi, tik va- atsirado mazgai abiejose pusėse iki 7mm, gydytoja nieko neaiškino, tik pasakė kad kartais taip būna. Sakykit ar tai pavojinga, nes prieš metus mazgu nebuvo visai. Paliko gerti tą pačią dozę-75. Dėl tų mazgu truputėli neramu.

mazgus man atrado 17m., 3metus stebejo, jie siek tiek augo. paskui eiline biopsija parode, kad jis toks jau negerietis, teko puse skydliaukes salint. bet tikrai ne visiems taip nutinka, pragyvena visa gyvenima su jais ir vargo nemato. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rubine @ 2014 03 22, 21:26)
sveikos mergaites,gal kuriai nors teko susidurti su tyroksino nepasisavinimu?Man 37m. 8metai po skydliaukes operacijos del Ca. 4jodo terapijos. Ugis mano 168cm.,svoris 65kg. Kiekvieną dieną geriu po 250mg tyroksino,o TTH-20. FT4-normos ribose. Vaziuosiu konsultuotis i Vilnių santariškes,gal ką paaiškins tiksliau.Nes hormonų didesnio kiekio jau nebeištvers organizmas,ir taip jau širdelė bėga maratoną. Jei esate kuri nors susidūrusi su tokia situacija,prašau pakomentuokit. Būsiu labai dėkinga 4u.gif

sveika, toks tiroksino neisisavinimas gali buti susijes su kokia nediagnozuota letine liga, geriamais vaistais arba virskinimo trakto sutrikimais,
gal sergate kuom nors ar geriate vaistus?
Atsakyti
Sveikos smile.gif

stoju ir aš į jūsų gretas, deja tai visai nedžiugina...

Šiandien paskyrė l-thyroxiną, nees.. ATpo~260 (prieš metus buvo virš 100), o TTH 3,8. Paskyrė gerti po pusę tabletytės. Šiaip kažko tai nejaučiu.

Pasak gydytojos, nors Tth dar kaip ir įtelpa į normas, bet kai aš dar tokia jauna, tai jau man yra didokas.

Žinoma, nėra dar tragiška situacija, bet uždegimas kaip suprantu niekur nedings ir tik didės? O gal klystu? Be to, dar ta baimė, kad kas nesupiktybėtų.. verysad.gif
Atsakyti