Įkraunama...
Įkraunama...

Nosies Korekcija, 22 tema

Sandrapa, Bathor, smagu kad Jums viskas ok. 4u.gif O pooperacinis laikotarpis visoms skirtingas būna - man čia jau trečia operacija buvo, tai visas narkozes puikiai ištvėriau, jokio pykinimo ir pan. (po apendicito operacijos net pati norėjau į palatą grįžt.. bet kad neleido lotuliukas.gif doh.gif ). O kitiems pykinimas yra pastovus operacijų palydovas... aišku, nesmagu, bet taip jau organizmas reaguoja.

Dar dėl gerklės skausmo. Man sakė, kad jis atsiranda dėl kvėpavimo vamzdelio, kuris būna įdėtas į burną, kol mus operuoja. Turbūt sujudina tą jautrią odelę, tai ir jaučiame dirginimą. Aš irgi kitą dieną po operacijos jau vaistų nuo gerklės prašiau smile.gif

Valsve, viskas bus OK mirksiukas.gif Juk savo mažiuką palikai patikimose rankose. Greit praeis tas laikas po operacijos biggrin.gif

QUOTE(sandreoo @ 2014 07 10, 16:05)
O man merginos 1metai ir 2 men.po operacijos, o prakvepuoju labai sunkiai, nosis pastoviai uzsikemsa, praktiskai kvepavimas tik per burna, croniskos slogos paumejimas labai didelis, taip niekada nebuvo anksciau.Kankinuosi su siuo dalyku labai, labai.Kai begioju pastoviai sloga teka is nosies, matyt man chirurgas pradure pertvara, kai ja tiesino arba per gaug kupreles nupjove. Nosis dar patinusi, ypac per karscius, galiukas storas, laiko praejo nemazai, vienas Dievas zino, kaip viskas sugis.Pries darancis operacija reikia pagalvoti, kad gal nosyte pagrazes, bet poopertacines komplikacijos liks visam gyvenimui.Gal ne visoms, bet man, kad atsistatys kvepavimas, abejoju...

Tikrai užjaučiu, kad taip nutiko su kvėpavimu. Deja, bet Tau pasitaikė viena iš tų dažniausiai būnančių komplikacijų (jei taip galima pavadint).

Beje, dar kažkur skaičiau, kad jei nosis yra smarkiai siaurinama, tada irgi tikimybė, kad kvėpavimas sutriks, yra labai didelė. Nes jei nosis siaurinama, atitinkamai siaurėja ir praėjimas orui.

QUOTE(kornelliux12 @ 2014 07 10, 16:29)
o jei operuojant neliecia nosies pertvaros ar lieka melyniu? Nu jei tik galiuka taiso. Ir po kiek laiko is ligonines isleidzia?

Kaip ir neturėtų būti. Nes mėlynės susidaro aplink akis, kai yra liečiamas nosies kaulas. O jis juk tik iki pusės nosies eina, toliau jau tik kremzlė... g.gif
Nors kiek mačiau užsienio forumuose, kai kurioms mėlynės netgi ant žandų atsiranda. Tai čia vėlgi nesuprasi, kur ir kas tiksliai bus...

Atsakyti
smile tu istudijavusi viska 4u.gif i kiekviena klausima turi atskyma 4u.gif
gal zinai kvepavimu komplikaciju kokiam procentui pacientu atsirado?

gero gijimo visoms operuotom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antica @ 2014 07 10, 11:26)
O as niekaip neissirenku plastikos chirurgo  schmoll.gif  is pradziu norejau pas viksraiti, po to sumasciau pas jankuna, bet jankunas sake geriau darytis op arciau gyvenamosios  vietos, kad patogiau butu. turbut reikia rasyti viksraiciui artis del datos. merginos, ar jus buvot 100 proc tikros del chirurgo? g.gif

Pas manes ta pati dilema. Bet labiausiai linkstu ties Astrausku.
Atsakyti
Sveikos, as jau po OP. Nedaug kol kas dar galiu parasyt, sunku. Pradzioj buvo negera, visa galva skUdejo, t.y. viska kas nuo kaklo prasideda ir aukstyn smile.gif)) db jau lengviau. Sunku gert vandeni. Valgyt noriu. Bet sake privalau praxzioj vandens daugiau isgert. Vakar beveik nieko nevalgiau, tai ir nepykina. Tikiuosi ir nepykins.
Atsakyti
valsve laikykis
Atsakyti
QUOTE(ValSve @ 2014 07 11, 15:47)
Sveikos, as jau po OP. Nedaug kol kas dar galiu parasyt, sunku. Pradzioj buvo negera, visa galva skUdejo, t.y. viska kas nuo kaklo prasideda ir aukstyn smile.gif)) db jau lengviau. Sunku gert vandeni. Valgyt noriu. Bet sake privalau praxzioj vandens daugiau isgert. Vakar beveik nieko nevalgiau, tai ir nepykina. Tikiuosi ir nepykins.

Sveika sugrizus 4u.gif normalu, kad pirmoji diena nebuna gera, visgi veido operacija ir dar narkoze, o jau tas kvepavimas per burna ir tinimas... Dabar ilsekis, sveik ir lauksim teigiamu rezultatu! smile.gif

Smile, noriu paklausti, kaip sekesi miegoti ant nugaros su itvaru? as siaubingai neissimiegu, vis tiek galva slysta i sona, ar tai labai blogai? o kai nuima itvara, vis tiek reikia miegot ant nugaros ir galva tiesiai laikyt? aisku tai butu geriau, bet man tiesiog neimanoma taip ismiegoti visa nakti, spranda paskausta jau po valandos doh.gif

Bathor, kaip savijauta? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Sandrapa, as jau sianakt buvau galva pasukus i sona, nes viska skauda
Atsakyti
Smile, tu pati Klaipedoj gyveni ar kur toliau?

tavo nosyte po 6 savaiciu labai grazi! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antica: 12 liepos 2014 - 12:20
Merginos, kurios po OP, nuraminkit mane, prašau. Pas mane nosis taip stipriai užriesta, nors prašiau, kad tik per daug neužriestų. Ramina, kad taip turi būt ir dėl odos pertekliaus nusileis galiukas, bet vijau, kad neliktų taip visam laikui.
Šian antra diena, jaučiuos tragiškai. Vos davažiavau nuo Kauno iki Vilniaus, kiekvienas posukis, kiekvienas kauburėlis man buvo išbandymas... Bet pavyko pamiegot ir net viena nosies pusyte jau gaudau orą smile.gif

Ai, tiesa, buvo žadama daryt atvirą op, bet darė uždarą, tad mažiau randelių smile.gif bent tiek gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ValSve @ 2014 07 12, 14:08)
Merginos, kurios po OP, nuraminkit mane, prašau. Pas mane nosis taip stipriai užriesta, nors prašiau, kad tik per daug neužriestų. Ramina, kad taip turi būt ir dėl odos pertekliaus nusileis galiukas, bet vijau, kad neliktų taip visam laikui.
Šian antra diena, jaučiuos tragiškai. Vos davažiavau nuo Kauno iki Vilniaus, kiekvienas posukis, kiekvienas kauburėlis man buvo išbandymas... Bet pavyko pamiegot ir net viena nosies pusyte jau gaudau orą smile.gif

Ai, tiesa, buvo žadama daryt atvirą op, bet darė uždarą, tad mažiau randelių smile.gif bent tiek gerai smile.gif

Uzdaros kiek girdejau buna paprastasnes, tai turetum ir sveikti greiciau smile.gif as kadangi neprasiau riestos, pas mane ji ir nera riesta, tiesi, gal siek tiek daugiau nei 90 laipsniu kampas, bet ji leisis kaip suprantu, nes ir man taip aiskino smile.gif gal dar del tinimo atrodo tokia riesta? po itvartu nelabai turetu matytis dar forma smile.gif tiesa, as is pradziu issigandau snerviu dydzio, na pats galas kaip bulba buvo biggrin.gif negaliu pasakyti ar mazeja tinimas, ar tiesiog pripratau, bet man jau visai nieko biggrin.gif o del keliones buvo ir man isbandymas vaziuoti pora valandu namo, karstyje dar baisiam... siandien oras vesesnis, bus geriau ir paciai, ilsekis 4u.gif o kada nuims itvara? smile.gif primink, pas SV dareisi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrapa @ 2014 07 12, 09:22)
Sveika sugrizus  4u.gif  normalu, kad pirmoji diena nebuna gera, visgi veido operacija ir dar narkoze, o jau tas kvepavimas per burna ir tinimas... Dabar ilsekis, sveik ir lauksim teigiamu rezultatu! smile.gif

Smile, noriu paklausti, kaip sekesi miegoti ant nugaros su itvaru? as siaubingai neissimiegu, vis tiek galva slysta i sona, ar tai labai blogai? o kai nuima itvara, vis tiek reikia miegot ant nugaros ir galva tiesiai laikyt? aisku tai butu geriau, bet man tiesiog neimanoma taip ismiegoti visa nakti, spranda paskausta jau po valandos  doh.gif

Bathor, kaip savijauta? 4u.gif

Oh,as irgi kaip noreciau miegoti ant sono!:) mano nuotaika gera visai smile.gif Melynes atsirado kita diena po operacijos,t.y. vakar, o siandien ju jau nebera! Tik veidas istines, akys susitraukusios, bet nera tragedija. Labai gerai issimiegojau sianakt, nes pro nosi kvepuoti galiu, kokia laime,kad tik viena diena kankinausi su kvepavimu pro burna smile.gif Didelis minusas,kad gerkle dar skauda, nemalonus jausmas, ir liezuvis toks lyg skaudantis,issausejes dar nuo tos nakties,kai kvepavau pro burna.Taigi,dabar bandau tiesiog islaukti,kada tinimas atslugs ir busiu i save panasi smile.gif Beje, kupreles nebera,esu labai laiminga, o is priekio dar viskas istine,galiukasaptirpes,bet ji jauciu labiau nei vakar smile.gif

ValSve, gaila, kad Tau sunkiau sekasi viska istverti, beeet, jau operacija praejo! O juk taip nerimavai smile.gif Dar truputuka pakentesi ir bus maloniau smile.gif Ir dar paguodzia tai, kad savaitgalis lietingas ir nera taip zveriskai karsta, antraip, gal visai kaip balionai veidai issipustu smile.gif
Atsakyti
Oi, merginos, laikykimės visos smile.gif

OP dariausi pas SV. Nosies galiukas mano tikrai mažesnis nei buvo, nors ir patinęs. Nes prieš tai buvo milžiniškas. Mintys mano padrikos, sunku kažką rašyt.

beje, vakar mačiau merginą, kuri pas T.Aštrauską darėsi nosytę, jai vakar nuėmė įtvarą, tai visai simpatiškai atrodė, tik apačia dar tokia patinusi. Nors, aišku, nemačiau kaip prieš OP buvo.
Atsakyti