Įkraunama...
Įkraunama...

Persai ir Egzotai

Labas rytas 4u.gif klausykit alytiškės ar pas mus yra koks normalus veterinaras, ar jūs dėl visko vežat kur kitur. Man tai problema būtų. Jei nenorit čia rašyti tai parašykit į Až.
Man atrodo, kad Magijai sloga g.gif šnypščia nosį, kaip kad mes norėtumėm išsišnypšti ir nusičiaudi, net mane apčiaudo. Nes jei neturi būti jokių išskyrų, tai pas ją jau kažkas yra doh.gif nes kvėpuojant vienoj nosytės pusėj mačiau burbuliuka, nuvaliau su nosine, net nežinau ar čia laukti ar jau vežti ? sušalti tikrai nesušalo, tai tie skiepai reiškia nė velnio nepadeda. Mano veisėja tik vakare pasirodys, tai klausiu visų protingų galvų patarimų, ką daryyyt. Ka jūs darytumėt. Juk užauginusios tiek kačiukų tai tikrai esat su tuo susidūrusios.
Maniškės, tai niekada nebuvo turėjusios jokios slogos, nors nebuvo skiepytos.

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 08 27, 07:54)
Labas rytas  4u.gif  klausykit alytiškės ar pas mus yra koks normalus veterinaras, ar jūs dėl visko vežat kur kitur. Man tai problema būtų. Jei nenorit čia rašyti tai parašykit į Až.
Man atrodo, kad Magijai sloga  g.gif šnypščia nosį, kaip kad mes norėtumėm išsišnypšti ir nusičiaudi, net mane apčiaudo. Nes jei neturi būti jokių išskyrų, tai pas ją jau kažkas yra doh.gif nes kvėpuojant vienoj nosytės pusėj mačiau burbuliuka, nuvaliau su nosine, net nežinau ar čia laukti ar jau vežti ? sušalti tikrai nesušalo, tai tie skiepai reiškia nė velnio nepadeda. Mano veisėja  tik vakare pasirodys, tai klausiu visų protingų galvų patarimų, ką daryyyt. Ka jūs darytumėt. Juk užauginusios tiek kačiukų tai tikrai esat su tuo susidūrusios.
Maniškės, tai niekada nebuvo turėjusios jokios slogos, nors nebuvo skiepytos.

Labas rytas.
Na jeigu kažkas skubu ir nelabai rimta mes važiuojam į Saudargienės kliniką. Na, skiepai neapsaugo nuo visiškai visų ligų, tik nuo labiausiai baisių ir mirtinų.
Šiaip tavo veisėjos galva labai protinga, aš pati klausiu jos patarimų, kai reikia blush2.gif Tikrai pirmiausiai reiktų pasitarti su ja mirksiukas.gif Galbūt galima jai paskambint, jeigu labai neramu g.gif
O sloga atrodo taip: geltonos pūlingos išskyros, pvz iš ryto pabudus būna net aplipus, apkepus nosytė.
Katytės keitėsi namai, aplinka, vanduo galų gale. Laikykitės ir nesirkite. Ir pačiai reiktų pirmiausia nusiraminti ir taip nepanikuoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 08 27, 08:59)
Na jeigu kažkas skubu ir nelabai rimta mes važiuojam į Saudargienės kliniką.

Ir pačiai reiktų pirmiausia nusiraminti ir taip nepanikuoti biggrin.gif

Ačiū LaiLaa 4u.gif Aš prisiskambinau saviškei, tai sakė vežti, kad apžiūrėtų, nes jei užleisti, tai paskui gali kokia lėtinė įsitaisyti. Jai dar taip nėra kad būtų nosis užlipusi, bet jau matosi apačioje nosytė kad išskyrų yra ir kartas nuo karto ji pašnypščia ir nusičiaudo .Jinai iš pat pradžių kai palakstydavo tai taip įdomiai pašnypšdavo, bet galvoju kad taip turi būti, dėl tos nosies. Pusę pirmos užregistravau į Saudargienės kliniką pas Birgėlą, nes šiandien jis dirba. Tai prie to pačio galės visą apžiūrėti smile.gif

Kaip toj pasakoj, lengva pasakyti, bet sunku padaryti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 08 27, 09:53)
Ačiū LaiLaa  4u.gif  Aš prisiskambinau saviškei, tai sakė vežti, kad apžiūrėtų, nes jei užleisti, tai paskui gali kokia lėtinė įsitaisyti. Jai dar taip nėra kad būtų nosis užlipusi, bet jau matosi apačioje nosytė kad išskyrų yra ir kartas nuo karto ji pašnypščia ir nusičiaudo .Jinai iš pat pradžių kai palakstydavo tai taip įdomiai pašnypšdavo,  bet galvoju kad taip turi būti, dėl tos nosies. Pusę pirmos užregistravau į Saudargienės kliniką pas Birgėlą, nes šiandien jis dirba. Tai prie to pačio galės visą apžiūrėti  smile.gif

Kaip toj pasakoj, lengva pasakyti, bet sunku padaryti  lotuliukas.gif

Na greičiausiai gausit antibiotikų g.gif O karts nuo karto nusičiaudo visos katės biggrin.gif O mažoji naujuose namuose, smalsutė, viskas nauja, įdomu, visur reikia pauostyt, visus kampus iššniukštinėt, gal dulkelių prisiuostė biggrin.gif Aišku aš nematau realios situacijos.
Labai tikiuosi, kad tik tiek mirksiukas.gif

Ir visdėlto būtinai pasitark su veisėja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(LaiLaa @ 2014 08 27, 10:06)
Na greičiausiai gausit antibiotikų  g.gif

Ir visdėlto būtinai pasitark su veisėja  cool.gif

Tai man pavyko prisiskambinti veisėjai, ji man ir liepė vežti...sakė kad gausim atibiotikų verysad.gif bet tokia mažytė ir jau antibiotikai, o man taip sunku sugirdyti vaistus. Kad sloga tai jau garantuotai.....liūdna verysad.gif matysim ką pasakys vetas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 27 rugpjūčio 2014 - 09:18
QUOTE(Vidam @ 2014 08 27, 10:15)
Tai man pavyko prisiskambinti veisėjai, ji man ir liepė vežti...sakė kad gausim atibiotikų  verysad.gif bet tokia mažytė ir jau antibiotikai, o man taip sunku sugirdyti vaistus. Kad sloga tai jau garantuotai.....liūdna verysad.gif matysim ką pasakys vetas.

Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 08 27, 07:54)
tie skiepai reiškia nė velnio nepadeda. Mano veisėja  tik vakare pasirodys, tai klausiu visų protingų galvų patarimų, ką daryyyt. Ka jūs darytumėt. Juk užauginusios tiek

100 procentinis skiepas tik nuo maro.... rino kalici 40-60 procentų....būtų galimybė skiepyčiau tik nuo maro biggrin.gif čia mano asmeninė nuomonė

Neperšu savo nuomuonės, bet dėl slogos tikrai neskubėčiau sui antibiotikais, aš seno kirpimo negirdžiau vaikų antiobiotikais- užaugo sveiki ir graūs...katinams ir neskubu siūlyti antibų. pirmiausia vitaminai- C, vit. pasta, ežiuolėsd kokios, ar rusiško hamavito (ar pan. oj problema su vaistų pav.) , galima dar sinupreto tablečikių.... kaip žmogui sloga sako be vaistų - savaitė- su vaistais 7 d. smile.gif Jei katytė normaliai ėda, tikrai neskubėčiau su antibais... atsiprašau kad įlindau, bet paskutiniu metu antibiotikai tapo žiauriai madingi, nemnau kad tai yra gerai, geriau stiprinti imuninę 4u.gif
O slogą sukelia rino virusas , o virusų antibiotikai neveikia..... spręskyte patys

Daug sveikatytės mažajai Magijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(diinka @ 2014 08 27, 14:29)
Neperšu savo nuomuonės, bet dėl slogos tikrai neskubėčiau su antibiotikais...

Viskas , šaukštai po pietų . Aš turiu klausyti savo veisėjos , ji liepė būtinai vežti. O kaip nusivyliau gydytoja, tai ne tas žodis doh.gif gal be nuotaikos buvo ar nesveika- nežinau. Priėmė pati Saudargienė, apžiūrėjo tik iš tolo, nei temperatūros nepamatavo. Tablečių girdyti net nepasiūlė, tik paklausė ar galėsiu pati suleisti vaistų. Sakau nemoku, tai sako suleisiu vienus - labai geri, nuo daug ko gal tiks ir nuo slogos. Ilgo veikimo...pasvėrė ir suleido į čiupryną. Pasakiau kad purto galvą ir ausį vieną dreskia, tai pažiūrėjo iš paviršiaus kaip aš, sako ausys švarios, gal dėl slogos. Jei nepraeis, tai po keturiu dienų atvežti. Jau tikrai ten nevešiu, nesulauks.
Iš pat pradžių, kai pasakiau ko atėjau, tai sako įsigijot tokią katę tai ko tikitės ir vargsit . Nes jų pertvaros kreivos, latakai užspausti bus pastovios slogos, akių uždegimai, pūliavimai, kurie gydymams nepasiduoda. Stovėjau su Magija rankose ir vos neverkiau verysad.gif
Dar paprašiau, kad parašytų ką suleido ir kiek.Tai ir tas labai nepatiko.
Veisėja sakė kad negirdėjo jog juos skirtų nuo slogos, nes ten stiprūs antibijotikai doh.gif sako mes labai pasitikim veterinarais, bet ką mums daryti, juk nesam specai iš kur žinoti kokius vaistus nuo ko turi skirti doh.gif reiškia eini pas veterinarą ir turi žinoti, kokių vaistų paprašyti, kad išrašytų. Kur ritasi pasaulis...tik pinigai valdo.
Kad tik nepakenktų, bet jei neviršijo dozės tai gal nieko. Jei kas paduosiu į teismą, jei bogu aggressive.gif
Atsakyti
Sveika atvykus pas Alytaus veterinarus gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
A galvoji mes iš gero gyvenimo į Kauną ar Vilnių lakstom?
Keista, man dar niekada jie taip nesakė dėl spaustų nosių. Matyt bijo. lotuliukas.gif

P.S. Tik nesakyk, kad kokią konveniją suleido? doh.gif

P.P.S. A man kažkaip atrodo, kad čia reakcija į skiepus. Nes paskutiniais metais labai jau dažnai (per dažnai doh.gif ) po skiepų išlipa rinotracheitas. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tajka: 27 rugpjūčio 2014 - 15:13
Vidam 4u.gif viskas bus gerai, mano Bučkis, nors mišrūniukas, bet jau labai ekstremalaus tipo persiukas, neturėjom mes jokių rimtų problemų neturėjom, na akytės gal kiek paašaroja, retkarčiais pačiaudo- dažniausia ko prisiuosęs, nes gi nosytė trumpa, o visur kiša...

Papildyta:
QUOTE(Tajka @ 2014 08 27, 16:11)
Sveika atvykus pas Alytaus veterinarus  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

P.P.S. A man kažkaip atrodo, kad čia reakcija į skiepus. Nes paskutiniais metais labai jau dažnai (per dažnai  doh.gif ) po skiepų išlipa rinotracheitas.  verysad.gif

Tajka didelis tau ačiū 4u.gif brangiausias turėtų būt pakeliui biggrin.gif
kas linmk skiepų, skiepiujų tikrai daug... šį kartą vetė man specialiai davė kitos firmos skiepus (skiepijausi pati namie, nes klinikoj buvo maro atvejis) nes sako pas tave pastoviai reakcija į tuos skiepus...ir tikrai maždaug 50 procentų kačiukų po skiepo stipriai sukasščiuodavo... kas dienai kas 2 kas trim 9tik tiek kad pas mane vet. vaistinėlė 10 kart didesnė nei žmonių biggrin.gif ) bet vis vien. O va vienos merginos, paskutiniai skiepyti rimtai apsirgo, vos ne savaitę kapstėsi.... nešvarus tie skiepai, kaip ir cestal tabletės nuo kirminų...su drontalių tfu tfu tfu problemėlių nebuvo
vien žo Vidam teks pradėt studijuot veterinarija 4u.gif juodas jumoras
Atsakyti
QUOTE(diinka @ 2014 08 27, 14:29)
100 procentinis skiepas tik nuo maro.... rino kalici 40-60 procentų....būtų galimybė skiepyčiau tik nuo maro  biggrin.gif  čia mano asmeninė nuomonė

Neperšu savo nuomuonės, bet dėl slogos tikrai neskubėčiau sui antibiotikais, aš seno kirpimo negirdžiau vaikų antiobiotikais- užaugo sveiki ir graūs...katinams ir neskubu siūlyti antibų. pirmiausia vitaminai- C, vit. pasta, ežiuolėsd kokios, ar rusiško hamavito (ar pan. oj problema su vaistų pav.) , galima dar sinupreto tablečikių.... kaip žmogui sloga sako  be vaistų - savaitė- su vaistais 7 d. smile.gif Jei katytė normaliai ėda, tikrai neskubėčiau su antibais... atsiprašau kad įlindau, bet paskutiniu metu antibiotikai tapo žiauriai madingi, nemnau kad tai yra gerai, geriau stiprinti imuninę 4u.gif
O slogą sukelia rino virusas , o virusų antibiotikai neveikia..... spręskyte patys

Daug sveikatytės mažajai Magijai 4u.gif

Va va, aš irgi taip būčiau gydžiusi mirksiukas.gif Bet nenorėjau labai kištis ir piršti savo nuomonės rolleyes.gif Vistik gyvai nemačiau, nežinau kas ir kaip. Manau ir veisėja dėl to liepė vežti, dėl šventos ramybės smile.gif
Vidam dabar reikia stiprinti imunitetą ir viskas bus gerai smile.gif

O veterinarai šneka, bile kad šnekėt. Aš pamenu kai nuėjau su savo pirmuoju gyvenime egzotuku, tieeeekkkkk pripasakojo vos infarkto negavau. Beje Kremukas prieš daug metų, tik parsivežus suslogavo g.gif

Juk mes, veisėjai auginam ne po vieną ir ne po du gyvūnus, tai neišeitumėm iš vet klinikų, o taip tikrai nėra.
Turiu 10 metų Eladą, kurios nosytės pertvarėlės tikrai kreivos, bet nesame buvę pas vetus dėl jokios probelmos schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaiLaa: 27 rugpjūčio 2014 - 15:29
Elada wub.gif pamenu gerai, kažkada turėjau laiko ...o ir ti 3 katinus (o iš jų du alia persai) šioje temoje pabendrauti, dabar deja...bet sena meilė nerūdija, vis vien jaučiu silpnybę spaustanosiukams biggrin.gif
Atsakyti