Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tai aš jokio pykčio neturėdamas tenorėjau patikslinti, kad Lietuvoje raudonmedis ar kietmedis nėra jau tokia egzotika kaip minėjote ir tikrai asmeniškai užgauti nė nemaniau, tik norėjau tikslumo...
Atsakyti
11Alpina paziurejau jusu vaizdeli ir didziajam akvariume pas jus nera burbuletoriau? jis nebutinas ciklidam?;]
Atsakyti
Norejau paklausti sitom zuvim reikalingas burbuliatorius?;]
Synodontis eupterus
Parrot Cichlid (Papūga)
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 02 04, 01:10)
11Alpina paziurejau jusu vaizdeli ir didziajam akvariume pas jus nera burbuletoriau? jis nebutinas ciklidam?;]

Tikrai nėra būtinas tas burbuliatorius. Vidinis filtras pas mane tikras bangas sukelia, tai tie papildomi burbuliavimai iš dugno jokios naudos (ar grožio mano akimis) nepriduoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2014 02 03, 12:10)
Reikėjo anam į triūsikus žuviną paleist mirksiukas.gif . Nors trumpam ax.gif  biggrin.gif

ta piktaja, ale "dinozaura" lotuliukas.gif

QUOTE(Isdykelle @ 2014 02 03, 16:04)
Jūs čia rimtai ? O tai pastovėti vandeniui nereikia parą ar dvi? ax.gif

nieko nepilu ir nelaikau ax.gif

QUOTE(arvydas. @ 2014 02 03, 19:34)

-----------------
Cia fignia. Ale vat jus man paaiskinkit kodel supermamkes savo vyrus MB vadina ir kas taip sugalvojo? As (is kersto) savo piktaja MP praminiau, bet neveikia; vis tiek pikta wub.gif

vienoje temoja: MB - mano brangusis, kitoje - mano briedis lotuliukas.gif

QUOTE(Nermalas @ 2014 02 03, 23:06)

2 savaites tai čia labai trumpai, nes pats savo pirktinę šaką-šaknį mirkiau apie mėnesį ir kokius 3 kartus nuviriau ir galų gale trūkus kantrybei sumišau į akvariumą ir paslėgiau akmeniu, kurį po kokių 4 mėnesių tik nuimti galėjau, bet šaknis-śaka vis tiek kaip koks krokodilas ant dugno šiek tiek migravo...

mano pirktinei sakai irgi uzteko dvieju savaiciu, kad nuskestu.
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2014 02 04, 01:03)
Tai aš jokio pykčio neturėdamas tenorėjau patikslinti, kad Lietuvoje raudonmedis ar kietmedis nėra jau tokia egzotika kaip minėjote ir tikrai asmeniškai užgauti nė nemaniau, tik norėjau tikslumo...

Viskas cikiska! Gal as pats per ta traviana per daug nervnas pasidariau. Bet siaip pa muny viskas tikslu! (Kitaip teismuose uz garbe ir oruma tiek bylu buciau prapyles, kad anukai neatsibasliuotu).
Kuriam cia zurnale radau... "Psichiatrijos ligoninej gydytojas yra tas, kas pirmas uzsideda chalata". Argi ne kaip tycia mums su Nermalu parasyta? tongue.gif
P.S. Galiu ir daugiau idomybiu apie tuos taurius medzius papasakot, bet, regis, cia ne jau butu ta tema
Atsakyti
[quote=tiutiute,2014 02 03, 19:50]

kokie zuvekai graziai ziurisi prie skaliaru? noriu kazkokiu graziu zuvu, bet nezinau kokiu doh.gif

tiutiute, pas mane akve skaliarai ir tikrai labai gražiai atrodo ir dera raudoni bei raudoni su juodu kardonešiai. Mailiaus negaudau, jei ir būna- per naktį platidorai sumedžioja.Derinau, kad skirtusi ir forma , ir spalva nuo skaliarų. Dar plaukioja guramiai-perliniai ir mėlyni. Perliniai mažesni ir taikingesni. Gražiai žiūrisi, bet jei skaliarai panašių į perlinius spalvų, tai nelabai spalviniai išsiskiria. Visos žuvikės yra pasidalinusios savo plaukiojimo ,,aukštus''- ir tai dar stengiausi derinti. Rezultatu esu labai patenkinta ir tikrai nieko nekeisiu, net ir vasarą perkėlusi į didesnį akvą. (kurį jau naktim sapnuoju ir sulaukti negaliu).

O naujam akvui jau turiu didžiulį kelmaitį. Tai skaitau jūsų mirkymo kronikas ir galvoju kur man jį reiks užraugti? g.gif Netilps nei į vieną kibirą ar katilą. Tik į vonią. Bet juk reikia daugiabutyje maudytis, nemirksi kartu su kelmu. Teks kažkaip spręsti šį rebusą.

Sveikutis Arvydai, labai pagyvinai temelę. Gal kartais ir per saldu po tavo minčių reiškimo būna, bet tikrai tiksi prie plepių moteriškaičių. drinks_cheers.gif Gal neatsibos ir nepabėgsi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 02 04, 08:01)
Tikrai nėra būtinas tas burbuliatorius. Vidinis filtras pas mane tikras bangas sukelia, tai tie papildomi burbuliavimai iš dugno jokios naudos (ar grožio mano akimis) nepriduoda smile.gif

Burbuliatorius ne vien dizaino elementas. Vis tik jis gerokai labiau prisodrina vandeni deguonim negu bangos nuo filtro (koks jis ten bebutu).
Labai primityviai mastant 1 cm. zuvies = 2 litrai vandens ir tada jokio papildomo oro tiekimo nebereikia. Bet sitoj "isminty" daugiau klausimu negu atsakymu: Kaip ta zuvi ismatuot? O jei tai diskusas? Ar reikia ivertint augalu isskiriama deguoni? ir t.t.
Dar ir akvariumo stovejimo vieta, ir apsvietimo intensyvuma reiktu ivertint... Bet praktiskai tai paziuri kaip zuvytes jauciasi ir matai ar dusta ar viskas cikiska lotuliukas.gif
Nera skirtumo kokios zuvys. Nu gal tik labirintines pacios moka oro pasiimt, bet ir tai: jei jau pradeda kvepuot per sikna - skias kazkas ne taip.
O augalai irgi idomus fruktas! Diena tai jie atsakanciai deguoni gamina, bet nakti kaip tik ji ir sunaudoja. O juk kaip tik nakti ir norisi visus zirzalus isjungt.
Ai, tiesiog reik ziuret kap zuvys jauciasi ir tada jos viska pasako. Ka ir reikejo irodyt! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 02 04, 10:47)
Burbuliatorius ne vien dizaino elementas. Vis tik jis gerokai labiau prisodrina vandeni deguonim negu bangos nuo filtro (koks jis ten bebutu).
Labai primityviai mastant 1 cm. zuvies = 2 litrai vandens ir tada jokio papildomo oro tiekimo nebereikia. Bet sitoj "isminty" daugiau klausimu negu atsakymu: Kaip ta zuvi ismatuot? O jei tai diskusas? Ar reikia ivertint augalu isskiriama deguoni? ir t.t.
Dar ir akvariumo stovejimo vieta, ir apsvietimo intensyvuma reiktu ivertint... Bet praktiskai tai paziuri kaip zuvytes jauciasi ir matai ar dusta ar viskas cikiska lotuliukas.gif
Nera skirtumo kokios zuvys. Nu gal tik labirintines pacios moka oro pasiimt, bet ir tai: jei jau pradeda kvepuot per sikna - skias kazkas ne taip.
O augalai irgi idomus fruktas! Diena tai jie atsakanciai deguoni gamina, bet nakti kaip tik ji ir sunaudoja. O juk kaip tik nakti ir norisi visus zirzalus isjungt.
Ai, tiesiog reik ziuret kap zuvys jauciasi ir tada jos viska pasako. Ka ir reikejo irodyt! thumbup.gif  thumbup.gif

Jeigu vandens paviršius gerai judinamas, tai ir deguonies pasigamina nemažai.

Bet aišku, jei žuvis prie vandens paviršiaus orą traukia - blogai jau. Pas mane nieko panašaus nėra, tad ir to burbuliatoriaus man nereikia. Reikės - nusipirksiu
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 02 04, 10:53)
Jeigu vandens paviršius gerai judinamas, tai ir deguonies pasigamina nemažai.

Bet aišku, jei žuvis prie vandens paviršiaus orą traukia - blogai jau. Pas mane nieko panašaus nėra, tad ir to burbuliatoriaus man nereikia. Reikės - nusipirksiu

Pa mumis prie filtro toks cipukas prisideda ir jis ir burbuliuoja. Atrodo tai nepergraziausiai, bet uz tai veikia tyliai.
Siaip tai jo, deguonis vandeny istirpsta per plota. (Uz tai problematiskiau tiems kas turi auksta, o ne platu akva). Patys tie oro burbuliukai nieko neduoda, bet jie ziauriskai padidina ta plota, kur vanduo su oru kontaktuoja ir tada jau kaip ir prisisodrina visas televizorius smile.gif Nu, bet cia jau fizika, o as penketukus tik is darbeliu, muzikos ir kuno kulturos turejau. Brandos vidurkis - 3,42. Vat ir skaiciuokit kiek balu fizikai liko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 02 04, 09:01)

dekui uz informacija;]
Atsakyti