Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys alopecia areata

Mano sesuo turi tokia pat beda. Deja, Lietuvos daktarai nieko nerado (nors ju apvaziavo daugybe). Dabar ji gyvena Ispanijoje, tai ten nustate kazkokia liga, turi nuolat tepti ivairiais vaistais, kiekviena karta, isplikus naujam plotui, vaziuoja vel pas daktara, kuris i tas vietas leidzia vaistus ir t.t. Tai nepagydoma - gali imti ir savaime praeiti, o gali tekti visa gyvenima taip ir vargti.
Atsakyti
o kiek laiko tavo sesei yra jau ta liga? g.gif nes ir mano brolis sirgo ta liga bet jam viskas praejo,o man deja ne verysad.gif
Atsakyti
Mano sesei prasidejo pries 10 metu, kai ji buvo 9-oje klaseje. Nuo to laiko nuolat iskrenta plemais, truputi atauga ir vel is pradziu verysad.gif Lietuvoje nuolat galva trindavo Regaine (lygtai taip vadinas) skysciu, tai truputi padedavo - greiciau ataugdavo plaukuciai. Beje, jai slenka ne tik galvos plaukai, bet ir antakiai gabalais, ranku gyvplaukiai ir t.t. verysad.gif
Atsakyti
na man tik antakiai ir galvos plaukai taip slenka,bet po gimdimo viskas buvo susitvarke bet neilgam iki tol kol vaikui suejo kokie 3men. O dabar lb padaugejo zydiniu kaip niekada tiek nesu turejusi... verysad.gif
Atsakyti
Man irgi yra isslinkusios 2 vietos. Viena jau ataugineja, kita nelabai..
Nezinau ar kartosis, bet norisi tiketi, kad ne. Patyriau daug streso, numeciau nemazai svorio per trumpa laika ir dar vartojau cheminius preparatus svoriui mesti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukiena: 21 vasario 2009 - 12:37
Sia problema ir as turiu jau 6 metai. Ir nepasakysiu nieko naujo, daktarai nezino nuo ko ir visi sako,kaip iskrito, taip ir ataugs. ir kiek isbandziau visko niekas nepadeda. Atauga ir vel po keliu men kartojasi. ir man baisiausia, kad tai gali testis visa gyvenima. Pagrinde ka as naudoju tai Alpicort, bandau gerti vitaminus ir sampuna koki nuo plauku slinkimo. problema didele, o gydymo kaip ir nera.
Atsakyti
sveikos, man vakar drauge pasake baisia zinia: tik 20 procentu alopecia serganciu moteru yra vaisingos sad.gif sad.gif sad.gif nezinia kur ji skaite, as tokio dalyko internete dar neradau, bet jei tai butu tiesa, tai gyvenimas apsiverstu aukstyn kojom...
Atsakyti
Plauku kuokstais slinkimas, kuomet atsiranda plikos vietos vadinasi - alopecia. Gyvenu ne LT, nuejau pas gydytoja kai kasa per 2 men sumazejo daugiau nei perpus. Jie itare alopecia, taciau rado tik labai stipru gelezies nepakankamuma. As klausiau gydytojo apie alopecia liga- sake reikia laiko bet isgydoma. Nesu tikra ar paraidziui ALOPECIA AR ALOPECHIA. Tai tiek informacijos is to su kuo pati susiduriau gal kam bus kaip nors naudinga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 04 18, 20:19)
sveikos, man vakar drauge pasake baisia zinia: tik 20 procentu alopecia serganciu moteru yra vaisingos sad.gif  sad.gif  sad.gif nezinia kur ji skaite, as tokio dalyko internete dar neradau, bet jei tai butu tiesa, tai gyvenimas apsiverstu aukstyn kojom...

Laba...
siawbinga naujiena cia pasakei ...
AS GALIU PASIGIRTI ... ISGYJAU MERGAITES.. VALIO ...
NET NEZINAU KAS PADEJO LABIAUSIAI jau ataugo vis plaukiukai turiu sparciai auganty eziuka.. negaliu atsidziaugti kad velei vel turesiu ilgas kasas smile.gif
viska naudojau nuo vitaminu papildu ir ampoliu iki ramiu sawaitgaliu ...
taciau labaiusiai manau padejo kad nustojau nerimauti viduje...
visoms sekmes
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2009 04 18, 18:19)
sveikos, man vakar drauge pasake baisia zinia: tik 20 procentu alopecia serganciu moteru yra vaisingos sad.gif  sad.gif  sad.gif nezinia kur ji skaite, as tokio dalyko internete dar neradau, bet jei tai butu tiesa, tai gyvenimas apsiverstu aukstyn kojom...

Kvailystė, nėra niekur tokių tyrimų. Patikėk, aš daug apie tai skaičius. Be to turiu du smagius mažus berniukus, taigi vaisinga kaip reikiant smile.gif
beje, su kiekvienu nėštumu pradėjo augti plaukai. Dabar visa galva jau apžėlus, tik priekyje trūksta šiek tiek tongue.gif

Beje, gal kas žino kur perukus gamina iš atsineštų plaukų. Gavau ilgą kasą, noriu pasigaminti kokį gražų peruką, nes sintetiniai jau taaaaaaip nervina smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Prisijungsiu ir aš į jūsų būrelį. Mano dukrai 5.5 metų ir ji yra plika. Viskas prasidejo nuo alopecija areata, po to ataugo, o po to vel nupliko, tik si karteli visa galva. Vat tada ememes rimtai.
Kaip gydomes:
Pas gyd. Ramanauskaite - svino istyrimas is slapimo. Rado gerokai per daug svino. (Beje, kraujyje ir plaukuose rezultatas netikslus, jei kas daretes).
Rygos reabilitacijos centre - www.rrc.lv. Ten dirba imunologai, kurie tikrai labai issamiai atlieka reikiamus tyrimus.
Musu atvejis - zanyno disbakterioze, del kurios neisisavinami mikroelementai (reikalingiausi butu - Zn, Mg, Ca).
Sie mikroelementai stovi lyg sargyba, kad patekes i organizma svinas neisikurtu organizme, bet butu pasalintas.
Taigi, tvarkomes su disbakterioze (dar turim ir streptokoka, kuri netrukus eisim gydyt pas Gema Galvydyte), tada doze mikroelementu. Ir domiuosi, kaip naturaliais budais isvaryt svina laukan. Nes Lietuvoje esantis vaistas Cuprenil turi prasta salutini poveiki. Suaugusiam gal ir nieko, o vaikui - ne itin...

Siulau isbandyti siuos gydymo metodus, jeigu dar nebandet. O jei turit kuom nors geru pasidalinti, labai laukciau tokios info.

Atsakyti
QUOTE(Wirginija @ 2006 08 14, 17:35)
Kviečiame prisijungti visus, kurie serga alopecia. Yra nedidelė žmonių grupelė, kurios tikslas gauti visiems, kas serga alopecia, valstybės paramą perukams ar net gydymo išlaidoms. Turime žinių, kad Švedijoje, Danijoje žmonės gauna per metus po du nemokamus perukus. Man perukas kainuoja pusę mano atlyginimo, ir tai perku tik sintetinį, ne natūralių plaukų, kitam jis kainuoja visą atlyginimą, dar kitas iš viso neturi jokių lėšų jo įsigyti. Parašykite visi, kas norite prisijungti el. paštu: alopecia_lt@yahoo.co.uk.
Yra įvairaus amžiaus moterų, vyrų, turinčių alopecia. O ką jau bekalbėti apie vaikus ir labai jaunas mergaites, berniukus, iš kurių yra pasišaipoma mokykloje, kitoje aplinkoje, jei aplinkiniai pastebi, kad jie yra nuplikę. Kokybiški perukai, su kuriais būtų galima ir maudytis, ir miegoti, specialiai pasiūtos kepuraitės, skarelės, priklijuojami antakiai padėtų jiems išvengti dar didesnio streso dėl aplinkinių žmonių nejautrumo ir nesupratingumo. Jei valstybė kompensuotų perukų įsigijimo išlaidas, ji labai mums padėtų. Ligonių kasoje pasakė, kad Lietuvoje perukų įsigijimo išlaidos nekompensuojamos, nes tai nėra tiesiogiai susiję su gydymo išlaidomis. Mes, kurie tai išgyvename, negalime su tuo sutikti, nes kai kuriais atvejais alopecia sukelia būtent liga, nors konkrečios alopecijos atsiradimo priežasties dar niekas nenustatė. Jeigu kompensuojami krūties protezai, kurie, galima sakyti, nesimato, tai kodėl negali būti kompensuojami perukai, kuriuos taip pat galima įvardinti protezais? Aš visiškai suprantu tą moterį, kuriai dėl ligos pašalinama krūtis. Ji išgyvena tai kaip didžiausią tragediją, kol su tuo susitaiko, ir gali gauti kompensaciją krūties protezui įsigyti. Mes, sergantys alopecia, taip pat dėl ligos, kurios priežasties niekas neištiria, netenkame šiuo atveju ne krūties, o plaukų. Juk peruką taip pat galima pavadinti protezu... Visi, kas serga šia liga, išleidžia daug pinigų ligos priežasties ieškojimui ir gydymui, kurio rezultatų nėra.
Kelios moterys jau parašė laiškus sveikatos apsaugos ministrui, laukiame atsakymo. Patys žinote, kiek trunka tie atsakymai ir svarstymai. Susivienykime į vieną organizaciją, padėkime vieni kitiems.
Sveikata, kaip skelbiama PSO Konstitucijoje, tai visiška fizinė, psichikos ir socialinė gerovė, o ne šiaip ligos ar negalios nebuvimas. Man pačiai reikėjo profesionalios psichologo pagalbos, kuri yra mokama, o konsultacijos reikia ne vienos, kad nors kiek padėtų. Keletą kartų lankiausi pas psichologus, važinėjausi į kitą miestą, nes gyvenu nedideliame mieste, kur gyvenantys žmonės vieni kitus pažįsta ir iš kitų žmonių nelaimės padaro sensaciją. Vizitai pas psichologus kituose miestuose baigėsi, nes man tai per brangu: mokestis už konsultacijas, kurios nepadeda, kelionės išlaidos. Man šiuo metu labai reikalingas natūralių plaukų perukas, (du nemokami perukai per metus, kas yra įmanoma užsienyje), kuris, priešingai nei sintetinis, nesukelia alerginių odos reakcijų, ilgiau išsilaiko ir atrodo natūraliau, ir profesionali nemokama psichologo pagalba. Tai ne šiaip sau noras ar svajonė, tai būtinybė ir noras gyventi normaliai, nes gali būti, kad neturėsiu plaukų visą gyvenimą. Aš esu jauna, protinga, normali moteris ir noriu gyventi normalų gyvenimą. Mano atveju nemokama psichologinė pagalba labai reikalinga. Nenoriu, kad darbovietėje ir visur kitur būtų žinoma, kad sergu šia liga ir kad dar lankausi pas psichologą. Nors kita vertus, norėtųsi, kad, nedarant iš to sensacijos, visuomenė žinotų, kas tai per liga, kad ji neužkrečiama, kad ji nepagydoma, kad mūsų nereikia šalintis, mes esame normalūs, protingi žmonės. Labai daug vyrų serga alopecia, bet visuomenėje jau tapo įprasta matyti praplikusį jauną vyrą, tai jau nieko nestebina. Bet į nuplikusią moterį arba žiūrima su gailesčiu, arba kaip su kažkokiu defektu, kuris nieko apie alopecia nenutuokiančių ir nesuprantančių žmonių nuomone, yra pagrindinė kliūtis susirandant, kad ir pavyzdžiui, gyvenimo draugą. Gautos kompensacijos alopecijos gydymui, perukams, aišku, nepakeis visuomenės požiūrio, tačiau atsiras galimybė įsigyti kokybišką peruką, jautis komfortiškai ir sau patikti ir susimokėti už mokamus tyrimus alopecijos priežasčiai nustatyti bei gydymui. Gydytojai kol kas vis tiek galiausiai nustato tą pačią priežastį – alopecia, kurios šiuo metu neįmanoma išgydyti. Ilgą laiką aš negalėjau sutikti su šia gydytojų diagnoze, tačiau visi tyrimai rodo, kad esu sveika.
Jei Lietuvoje būtų įkurta ne pelno siekianti organizacija, panaši į minėtą NAAF, kuri rūpinasi visais, kas serga alopecia, ir jos veikloje be mūsų pačių, sergančių alopecia, dalyvautų ir medikų, psichologų komanda, tai būtų didelė parama. Tačiau visiems šiems dalykams reikalingas valstybės finansavimas.
Jeigu Tau ar Jūsų vaikams alopecia (areata, totalis, universalis)- kviečiame įsijungti į mūsų groupsą, kuriame dalijamės savo džiaugsmais, skausmais, gydymosi metodais ir t.t. Tavo laiško lauksime el.paštu: alopecia_lt@yahoo.co.uk.

Peruko įsigyjimas kompensuojamas ir Anglijoje, tiek vėžininkams, tiek ir alopecininkams. Mano pasiūlymas būtų kurti savo organizaciją, vienijančią tokius sutrikimus turinčius asmenis. Na, kaip pvz. vėžiu sergančios moterys įsikūrė "Eivena" draugiją. Žinau, kad Amerikoje tokių žmonių kaip mes yra apie 3 mln., o kiek yra Lietuvoje nežino niekas, nes visis nedrįsta arba nežino kur ieškoti pagalbos ar patarimo. Vien aš šiuo metu konsultuoju kelias moteris, kurios nežinodamos kur kreiptis ieško pagalbos visokiais būdais. o kiek tokių ateina į perukų salonus, pas gydytojus ir pan. Ypač svarbu tam paruošti vaikus. Jie pamatę, kad ne vieni tokie plikučiai pasijustų tikrai geriau.
Atsakyti