Sveiki, ir as jungiuosi jusu burelin, tik mano istorija bent jau kolkas su pakenciama pabaiga.pirma kart emiau plikti zidiniais kai buvo 13 metu. Kol tevai tampe pas gydytojus ir visi aiskino, kad tai streso pasekme - emiau ir nuplikau visiskai. Busimai paauglei, kai bendraamziai jau ima dometis vieni kitais - pasaulio pabaiga. Mokykloje- begalines patycios ir uzgauliojimai, naktimis uzmiegi asarodama, prabundi su nauja viltim, bet ir vel i mokykla, o is ten - visiskai sugniuzdyta.Po metu eme ataugineti plaukai, liudesio asaras pakeite dziaugsmas(beje, kad man alopecija taip niekas ir nenustate). Ataugo juodi, tankus garbanoti(pries tai buvo sviesus,tiesus ir ploni) plaukai. Nespejau atgauti dvasines ramybes ir vel viskas is naujo. Su didele neviltim issitraukiau peruka ir ta akimirka prisiekiau sau - jei plaukai ataugs ir trecia kart nupliksiu - nebenoriu gyventi...Jei ataugs ir nenuslinks - uzsiauginsiu pacius ilgiausius, kokiu dar niekas nera turejes... Aciu dievui, pirmosios priesaikos neteko ispildyti, nes pagal tuometine savo busena, kurios neuzmirsau iki siol tikrai buciau padariusi sau gala. Na o dabar man 27 metai,mano plaukai - iki puses nugaros. Nepagalvokit, beda neisnyko - rudeni ir pavasari isslenka zidiniais, vieni ima ataugineti, o kiti kitose vietose plinka. Taip- i kirpykla negaliu eiti - kaskart po apsikirpimo esu islydima kirpeju kaip raupsuotoji(del to kaskart einu vis kitur). Taip- kiekviena kart pradejus plikti mastau - ar nenupliksiu si kart visiskai. O kas man yra suzinojau tik is visagalio interneto. O del to, kad sergancios alopecija nevaisingos- absoliuti nesamone, auginu sunu, kuris ir skatina mane nepasiduoti, o gyventi su sia bjaurastimi.Nors paauglystes ivykiu ne uz ka nenoreciau pakartoti - manau,kad nebeistverciau tiek.
QUOTE(aistushka @ 2009 10 27, 19:03)
Sveikos,
Prisijungsiu ir aš į jūsų būrelį. Mano dukrai 5.5 metų ir ji yra plika. Viskas prasidejo nuo alopecija areata, po to ataugo, o po to vel nupliko, tik si karteli visa galva. Vat tada ememes rimtai.
Kaip gydomes:
Pas gyd. Ramanauskaite - svino istyrimas is slapimo. Rado gerokai per daug svino. (Beje, kraujyje ir plaukuose rezultatas netikslus, jei kas daretes).
Rygos reabilitacijos centre - www.rrc.lv. Ten dirba imunologai, kurie tikrai labai issamiai atlieka reikiamus tyrimus.
Musu atvejis - zanyno disbakterioze, del kurios neisisavinami mikroelementai (reikalingiausi butu - Zn, Mg, Ca).
Sie mikroelementai stovi lyg sargyba, kad patekes i organizma svinas neisikurtu organizme, bet butu pasalintas.
Taigi, tvarkomes su disbakterioze (dar turim ir streptokoka, kuri netrukus eisim gydyt pas Gema Galvydyte), tada doze mikroelementu. Ir domiuosi, kaip naturaliais budais isvaryt svina laukan. Nes Lietuvoje esantis vaistas Cuprenil turi prasta salutini poveiki. Suaugusiam gal ir nieko, o vaikui - ne itin...
Siulau isbandyti siuos gydymo metodus, jeigu dar nebandet. O jei turit kuom nors geru pasidalinti, labai laukciau tokios info.
Prisijungsiu ir aš į jūsų būrelį. Mano dukrai 5.5 metų ir ji yra plika. Viskas prasidejo nuo alopecija areata, po to ataugo, o po to vel nupliko, tik si karteli visa galva. Vat tada ememes rimtai.
Kaip gydomes:
Pas gyd. Ramanauskaite - svino istyrimas is slapimo. Rado gerokai per daug svino. (Beje, kraujyje ir plaukuose rezultatas netikslus, jei kas daretes).
Rygos reabilitacijos centre - www.rrc.lv. Ten dirba imunologai, kurie tikrai labai issamiai atlieka reikiamus tyrimus.
Musu atvejis - zanyno disbakterioze, del kurios neisisavinami mikroelementai (reikalingiausi butu - Zn, Mg, Ca).
Sie mikroelementai stovi lyg sargyba, kad patekes i organizma svinas neisikurtu organizme, bet butu pasalintas.
Taigi, tvarkomes su disbakterioze (dar turim ir streptokoka, kuri netrukus eisim gydyt pas Gema Galvydyte), tada doze mikroelementu. Ir domiuosi, kaip naturaliais budais isvaryt svina laukan. Nes Lietuvoje esantis vaistas Cuprenil turi prasta salutini poveiki. Suaugusiam gal ir nieko, o vaikui - ne itin...
Siulau isbandyti siuos gydymo metodus, jeigu dar nebandet. O jei turit kuom nors geru pasidalinti, labai laukciau tokios info.
Vat vat, ir as kazka apie tai mastau, man ir prasidejo nuo vaikystes. dabar jau man virs dvidesimt. su zidiniais tai atsirandanciais (kai ziema arteja) tai pranykstanciais apsipratau. bet pilvas pas man nedraugiskas. reiks pas Ramanauskaite patekti - o tada ziuresim. beje, vaikysteje turejau intensyvu kontakta su svinu - tai didina tikimybe,kad svinas yra priezastis.
sekmes, ir laikykites visos. man, berniokui daug lengviau.
Sveikos Mamytės
Gal žinote kokia yra leistina švino norma kraujyje μg/100ml ? Niekur nerandu šios informacijos
Gal žinote kokia yra leistina švino norma kraujyje μg/100ml ? Niekur nerandu šios informacijos
QUOTE(Ggggreta @ 2010 01 06, 19:56)
Sveikos Mamytės
Švino norma kraujyje suaugusiems yra <20 (μg/100ml), plaukuose - <30 (μg/g), šlapime - <20 (μg/l)
QUOTE(Mikasiene @ 2009 10 26, 15:29)
Kvailystė, nėra niekur tokių tyrimų. Patikėk, aš daug apie tai skaičius. Be to turiu du smagius mažus berniukus, taigi vaisinga kaip reikiant
beje, su kiekvienu nėštumu pradėjo augti plaukai. Dabar visa galva jau apžėlus, tik priekyje trūksta šiek tiek
Beje, gal kas žino kur perukus gamina iš atsineštų plaukų. Gavau ilgą kasą, noriu pasigaminti kokį gražų peruką, nes sintetiniai jau taaaaaaip nervina
beje, su kiekvienu nėštumu pradėjo augti plaukai. Dabar visa galva jau apžėlus, tik priekyje trūksta šiek tiek
Beje, gal kas žino kur perukus gamina iš atsineštų plaukų. Gavau ilgą kasą, noriu pasigaminti kokį gražų peruką, nes sintetiniai jau taaaaaaip nervina
tik dabar perskaiciau si sena posta
Labas
Norėjau paklaust, o jums plaukučiai nuslinkę tik nuo galvos, ar taip pat slenka ir nuo kitų kūno vietų, pvz.: rankų, kojų...?
Norėjau paklaust, o jums plaukučiai nuslinkę tik nuo galvos, ar taip pat slenka ir nuo kitų kūno vietų, pvz.: rankų, kojų...?
QUOTE(Wild Scorpio @ 2010 01 13, 19:00)
Labas
Aš neturėjau plaukų niekur. Nei ant galvos, nei ant kūno. Plikutėlė
Beje, turiu Kaune kirpėją, kuri labai skoningai peruką man apkerpa paga mano stilių, jaunatviškai.
O moterism kurios karts nuo karto nuplinka siūlau susirasti gerą kirpėją ir nuolatos su pas ją kirptis, tada išvengsite streso bereikalingo. Jau žmonės po truputį supranta tokia sligas, tik reikia ramiai protingai išaiškinti.
O pas mane plaukai nuslinko nuo galvos, rankų ir blauzdų. Vienas antakis buvo sukvailiojęs, bet nieko, atėjo į protą
Šiaip tai bent vienas geras dalykas yra tas, kad jau kelis metus nereikia galvot apie kojų depiliaciją
Bent jau man, kai krisdavo plaukai, tai ir minčių eiti pas kirpėją nekildavo, nei ten šukuosenų prisidarysi, o ir nedažydavau aš jų. Susirišdavai į uodegytę, kad vėjas neplaikstytų ir viskas
Bent jau man, kai krisdavo plaukai, tai ir minčių eiti pas kirpėją nekildavo, nei ten šukuosenų prisidarysi, o ir nedažydavau aš jų. Susirišdavai į uodegytę, kad vėjas neplaikstytų ir viskas
as,deja, neturiu nei antakiu, nei blakstienu, ir ko gero, del to labiausiai ir kompleksuoju, del peruko ne itin
ant koju ir ranku taip pat nei vieno plaukelio, bet manau, kad cia paveldejimas, nes mama taip pat dziaugiasi lygia be plaukeliu oda
dar noriu kreiptis i merginas, kurios neturi blakstienu. ar bandet klijuotis dirbtines blakstienas, ta prasme vakarui, prie makiazo? as kasdien blakstienu linija paryskinu piestuku ir mazai kas pastebi, tatuiruotis voku manes net sautuva i nugara iremes nenuvarytu, nes pries kelis metu dariausi antakius, tai skausmelis kad
o be to ir organizmas pigmento nepriima...
dar noriu kreiptis i merginas, kurios neturi blakstienu. ar bandet klijuotis dirbtines blakstienas, ta prasme vakarui, prie makiazo? as kasdien blakstienu linija paryskinu piestuku ir mazai kas pastebi, tatuiruotis voku manes net sautuva i nugara iremes nenuvarytu, nes pries kelis metu dariausi antakius, tai skausmelis kad
Sveikos,
Kaip gydomes:
Kaip gydomes:
Sveikos,
Kaip gydomes:
Kaip gydomes:
Sveiki,
Noriu prisijungti prie jūsų.Mano sunus irgi beveik visus plaukus pametė Viskas prasidejo kai buvo 13,odabar jau eina 17-kti.Pradžioje iskrito viename sone,bet po keliu men vel ataugo buvome apsidziauge,bet neilgai.Po pusnecio kai pradejo slinkti taip ir nesustojo.Siunteme plaukus i Lenkija.Gydemes pagal ju sudaryta programa maisto palildais,bet rezultato nesulaukeme.Vaziavome i Vilniu pas Lapinskaite israse tepalus ,bet irgi nulis.Paskui gereme oksorolena ir Su PUVA spinduliais du kursus praejome,bet toliau slinko plaukai tai nutraukeme.Galima 4 kursus.Vienu zodziu kas ka pataria ta ir darome ,bet rezultatu nesulaukiame.Paskaiciau,kad jus buvote Rygoje.Noreciau pasiteirauti kaip ten reikia prisiregistruoti ir kiek kainuoja tyrimai.Butu malonu gauti is jusu zinute.Linkiu Jums kuo geriausios kloties :
sveikos, papasakosiu ir savo istorija. na, man dar nera taip labai blogai, kaip kai kurioms cia. man visi plaukai ant kuno ir galvos vietoje, tik kartas nu karto plikem iseina. o prasidejo viskas dar vaikysteje, ne i mokykla dar nejau - tiesiog nuplikau. gyde mane druskininkuose prof. juozaitis, dare proceduras ir plaukuciai ataugo, kartais plikdavau, bet ilgainiui susitvarke. taciau diagnozes taip ir neisaiskino, na tai buvo daugiau kaip pries 20 metu... iki paauglystes kaip ir ramu viskas buvo, o paskui vel prasidejo, bet per daug nestresavau - isslinkdavo ratukas, uzaugdavo, po plaukais visada pasislepdavo, nesimate, tiek ir bedu, nesigydziau. taciau dabar ant pakausio atsirade itin daug tu ratuku
dauguma apzele, kaip ir visada, bet vienas jau pusmeti plikutelis. po plaukais pasislepia, bet pvz einu gatve, vejas papucia, taip ir bijau, kad pakels plaukus ir visi tada pamatys
tai va sueme baime, kad jau cia kazkas blogeja, viskas einu pas dermatologa greitu laiku ir gydausi, pasiimsiu kita savaite siuntima. aisku, pirma reikia istirti ir nustatyti tikslia diagnoze
gal man cia visai kas kita, nezinau juk, skaiciau, kad tam naudojami vaistai, tepalai, taip pat injekcijos i scalpa. kokios dar priemones naudojamos? koki gydyma jums gydytojai buvo skyre? padejo? ir dar klausimelis toms, kas turi universalis ar totalis, kaip jums, tie plaukai visiskai isslinke ir nebeatauga, ar buna, kad ir atauga? o kas turite monolocularis ar multilocularis, kaip jums, padejo gydymas?
Papildyta:
ai, as tai einu, kazkaip nei viena nepasibaisejo tom mano plikem
kai kurios paklausia kas yra, o kitos ir ne, baisiai cia
Papildyta:
QUOTE(Wild Scorpio @ 2010 01 17, 22:06)
ai, as tai einu, kazkaip nei viena nepasibaisejo tom mano plikem