Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Laumikė @ 2014 01 26, 14:36)
Laba  biggrin.gif
Kas skaitot rusiškai, čia palyginami vienu metu auginti žalieji pomidorai Malachitovaja škatulka, Izumrudnoje jabloko ir Boloto
My Webpage

na va, nelabai ir verta tų pelkinių ieškot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2014 01 26, 14:49)
Turėsit su Gaudvile į giminę sueit  lotuliukas.gif

o ką, teoriškai visai įmanoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2014 01 26, 12:30)
Čia ne veislės kaltė, o auginimo ir priežiūros. Maisto medžiagų trūkumas, nes stambiavaisiai pomidorai jų daug reikalauja.

Buvo auginta ir daugiau stambiavaisių is Sib Sado, Pudovikas pasižymėjo tuo labiausiai.
Medžiagų trūkumo ten, kur jis augo, tikrai nebuvo - daržas pirmi metai po -iolikos buvimo pieva, reikėjo matyti, kaip ten viskas augo.
Aišku, yra dar variantas statyti po lašinę su kalio chloridu kiekvienam Pudovikui asmeniškai, bet gal tiek to...
Apskritai, stambiavaisiai man nepatinka - tai netolygiai noksta, tai trūkinėja, tai kotelio vieta kaip kelmas, keli pirmi milžinai, po to staigiai smulkėja. Bet čia tik IMHO.
Atsakyti
g.gif ir ten , jaučiu , galima apie daug kitų paskaityti... ax.gif
Atsakyti
Ne, mergaitės, jei vaisiaus forma vienoda (ypač ant pakelio!), nereiškia, kad veislė ta pati. Ką, mažai veislių vienodai apvaliais raudonais vaisiais?

Puzata Hata - noksta 87-92d., aukštis - 1,20-1,30m.
100 Pudov - noksta 110-125d., aukštis - iki 1,50m (šilnamy net iki 1,7m.)

Bet tikrai yra antrininkų: Pudovik= Sevriuga, Kardinal= Mazarini... Ir firmos tai pripažįsta.
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 26, 15:41)

Puzata Hata -  aukštis - 1,20-1,30m.

pas mane gerookai aukštesnės buvo, du metrus tikrai siekė.
Taip kad tais aprašymais irgi ne visad aklai tikėti galima.
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 26, 15:41)
Ne, mergaitės, jei vaisiaus forma vienoda (ypač ant pakelio!), nereiškia, kad veislė ta pati. Ką, mažai veislių vienodai apvaliais raudonais vaisiais?

Puzata Hata - noksta 87-92d., aukštis - 1,20-1,30m.
100 Pudov - noksta 110-125d., aukštis - iki 1,50m (šilnamy net iki 1,7m.)

Bet tikrai yra antrininkų: Pudovik= Sevriuga, Kardinal= Mazarini... Ir firmos tai pripažįsta.

gal galima daugiau pavyzdžių apie tuos antrininkus? 4u.gif
Atsakyti
Pirmiausia, tame trijų žaliavaisių sulyginime žemė plika. O mulčiuojami pomidorai atskleidžia visas savo galimybes. Taip pat gali būti skirtinga firma, iš kur gautos sėklos.

Mano auginti Boloto nuo pirmų vaisių skoniu neatsiliko nuo Škatulkos, kaip tik turėjo pastebimesnį malonų vaisinį prieskonį (o ru aprašyme - atvirkščiai), jokios storos skūros. Pastebėjau, kad stora oda irgi dažniausiai rodo neteisingą maitinimą.
Papildyta:
Saintlina, bet Jūsų Hata skani ir derlinga buvo? Nes mano pirkti žmonėms buvo aukšti, bet nedrlingi, bijau sėt.
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 01 26, 15:52)
gal galima daugiau pavyzdžių apie tuos antrininkus?  4u.gif

Jų iš tiesų daug, tik ne visada noriai tai pripažįstama. Paprastai "plačia gimine" pasižymi rusiškos sėklos. Jau kažkada rašiau, kad teko skaityti tokią gana kategorišką nuomonę apie populiariuosius SibSado "rožinius dičkius", jog tai tik "begalinės variacijos jaučiaširdžių tema", ir tiesos tame yra. Patys rusai pripažįsta, kad su sėklininkyste pas jaus bardakas, bet tai ir neblogas biznis, todėl registruojamos veislės dešimtimis vien tam, kad atsirastų nauji pavadinimai, kurios smalsūs augintojai nupirks bent pabandymui, o kai nelabai kas užaugs - pirks kitus. Svarbiausia - pirks lotuliukas.gif .
Pavyzdžiui, galima žaisti "rask 10 skirtumų" tarp Orlinyj Kliuv, Rozovyj Miod, Byčje serdce, Orlinoje serdce, Tolstuška, bent jau pagal nuotraukas. O šiemet ten asortimentas pamažintas, pernai dar kokius 4-5 būtų galima paminėti.
Atsakyti
QUOTE(Daugmanta @ 2014 01 26, 16:04)
Saintlina, bet Jūsų Hata skani ir derlinga buvo? Nes mano pirkti žmonėms buvo aukšti, bet nedrlingi, bijau sėt.

taip, nepaprastai derlingi. Neseniai foto buvau įdėjusi.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 01 26, 02:12)
vadinasi pomidorus galėsim anksčiau sėti mastau.gif

Aha,jau ryt galim ir pradėt sėt pagal barsukus biggrin.gif Kažin, o pagal bebrus kaip g.gif ? Arba pagal sublūdijusias lenkiškas meškas-tos jau šliaužioja apspangusios, jau dabar pavasarį pranašauja...
QUOTE(saintlina @ 2014 01 26, 15:55)
na va, nelabai ir verta tų pelkinių ieškot  smile.gif

Taip tai taip,bet man pvz. Jablokai skanesni už Škatulką... g.gif O ten rašo atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2014 01 26, 16:52)
gal galima daugiau pavyzdžių apie tuos antrininkus?  4u.gif

Green Zebra - Kitaiskij Polosatyj
Velmoža - Budionovka
Zolotoj Kenigsberg - Južnyj Zagar

Akylesnėms ir pačioms galima pastebėt panašumų smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2014 01 26, 17:35)
taip, nepaprastai derlingi. Neseniai foto buvau įdėjusi.

Dėk dažniau tos savo Hatos fotkę, gi žinai, kad paskaityt du puslapius atgal yra pakankamai sudėtinga, žmonės dirba, pavargę, skuba..

QUOTE(adija5 @ 2014 01 26, 18:03)
man pvz. Jablokai skanesni už Škatulką...  g.gif O ten rašo atvirkščiai.

Man irgi Jablokas skanesnis, jis vos vos daugiau rūgštelės turi už Škatulką. Škatulka saldesnė. Bet palyginti gali tik tada, kai abi veisles augini smile.gif
Atsakyti
Man patinka susirinkti kuo daugiau komentarų apie pomidorus, todėl ir įmečiau palyginimą žaliukų. Kas augino, palyginimus savo parašys. Pati auginau Škatulką ir Kiwi, škatulka nepakeičiama. Šiemet auginsiu ir tuos smaragdinius obuolius, ačiū forumietei smile.gif
Žemė pas mane net ne pieskas, kaip Dzūkijoj, o dulkės, pelenai... Kelerius metus mulčiuoju, tai džiaugiuosi, kad po galas žino kiek metų randu sliekų šiltnamy...
Atsakyti