SARIDON'e
Paveldo pomidorai-
Raudoni slyviniai. Kai davė kolegė buvo užrašyta kaip pipirai, kai buvo atnešus paragaut-sausoki pailgi, neypatingi. Pasėjau auginau. Užaugo aukšti apie 2 m medžiai. Pomidorai raudoni, vidutiniško storio odele. Daug mėsos, su nedidele rūgštele. Vaisiai ištęstos trapecijos apie 250 gr. Derlingi. Kekės formuojasi kas 7 lapas. Iš krūmo auginant 2-viem stiebais apie 6 kg pomidorų. Rugsėjo mėnesį pasidarė kažkokie skystoki, vandeningi ir neteko savo gero skonio, pradėjo trūkinėti. Jei būtų nesusirgę būtų vedę nežinau iki kada.
Išvada: vasrą valgyti neblogi, tiems kas nemėgsta miltingų jaučio širdies pomidorų. L. geti visoms makaliošėms, sultims. Konservuoti marinate per dideli.
Geltoni slyviniai- vėlyvi. Dera ilgai ir gausiai nedideliais kietesniais, bet tai skoniui netrukdė, ponidorais. Gerai ir ilgai išsilaiko. Konservavimui tinkami. Valgyti skanūs. Nepatiko, kad labai galingas medis-tikra liana. Augo be sutojimo, gerai atsilaikė prieš visas ligas. Kiti pomidorai sirgo maru, o jis kuo puikiausiai leido naujas sveikas viršūnes ir augino pomidorus, nors buvo visiškai nuskabytas, o kiti pomidorai ir nurauti.
Jaučio širdys- rožinės spalvos, prie ankstyvesnių. Širdies formos. Panašūs į Orlinyj kliuv ir skoniu ir išvaizda. Krūmas liaunas, apie 1,7. Vaisiai stambūs pirmiejij iki 600, kiti 400-300 gr, minkšta odele. Vyrui skaniausi, man skonio trūko.
Atidavė derlių ir daugiau neaugino. Sakyčiau pusiau determinantiniai. Pernai auginau lauke-tuneliuke- nepasiteisino. Susirgo pirmieji.
Paskaičiau ką parašiau
geri žinokit tie pomidorai tik matyt mano nuotaika šiandien nekokia. Vakar tyliai susipykom su MB. Nustojom kalbėt ir viskas. Dūšioj negera. Kaip maži lygioj vietoj. Dar šaldytuvas naktį sugedo....
Fui. Geri tie mano pomiidorai ypač geltonukai, raudoni normalūs, derlingi. Pirmais metais iš 24 daigų 150 kg priskyniau.
Skaiciau skaiciau, tai vadinasi tau gavosi nuskinti nuo krumo po 6kg, tiek tu kurie vaisine keke augina tik kas 7 lapa..... ir netgi tu mazesniu geltonu slyviniu