Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 01 23, 02:32)
vel nusimato bemiege naktis...kodel manes neveikia vaistai...

Tiesiog Tau šitie migdomieji netinka, reikia bandyti kitus, o antidepresantai pradeda veikti po 2-3 savaičių.
Atsakyti
QUOTE(mansunku @ 2014 01 24, 19:43)
Tiesiog Tau šitie migdomieji netinka, reikia bandyti kitus, o antidepresantai pradeda veikti po 2-3 savaičių.

nemanau,kad jie cia man lengva ranka israsytu naujus migdomuosius...as net nezinau kaip savo gp paaiskint ,kad man reikes AD,nes lt israse tik menesiui.
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 01 25, 05:47)

kaip tu kompensuoji miega po to? numiegi diena ar kas kelinta nakti?

sestadienis.
uzmigt ir neatsikelt iki pirmadienio, pramiegoti. bet ne, taip aisku nebuna. tada minutem suplanuoti diena. apsukti savo ratus, visus is eiles. nuplaukti/nubegti, apvaziuoti, surasyti, perskaityti, pavalgyti butinai. paspoksoti ir paklausyti. ir dar yra laiko. subyra suplanuotos minutes i kiauras ir ilgas valandas. lipnias is kuriu neimanoma atsistoti ir atsikratyti.

atrodo laiko tiek daug kai ji stebi.

Atsakyti
QUOTE(reluctant @ 2014 01 25, 17:11)
kaip tu kompensuoji miega po to? numiegi diena ar kas kelinta nakti?

jei reikia anksti keltis,tai poto nuluztu diena jei iseina,jei nereikia keltis ankti ryte,tai pamiegu ilgiau.maniau jei nenuluzinesiu diena,tai vakare bus lengviau uzmigt-nei velnio...
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 01 25, 19:20)
jei reikia anksti keltis,tai poto nuluztu diena jei iseina,jei nereikia keltis ankti ryte,tai pamiegu ilgiau.maniau jei nenuluzinesiu diena,tai vakare bus lengviau uzmigt-nei velnio...

Bandyk nemiegot dieną, net jei naktį vėl nemiegi, vėl dieną nemiegok. Nors jei vaistus geri, turbūt nepavyks.
Tiesiog paskui jau neleidžia užmigt ta mintis ir įtampa, kad žūtbūt turiu užmigt. Aš pvz šiaip miegu tarpais visai normaliai. Bet jei tik reikia kur nors sudėtingiau nueit kitą dieną, arba labai anksti keltis, tada atsigulus galvoju kad privalau užmigt, niekad neužmiegu visiškai.
Papildyta:
QUOTE(reluctant @ 2014 01 25, 18:11)
atrodo laiko tiek daug kai ji stebi.

Toks jausmas kad tau siaubą kelia laisvas laikas. Nu kaip ir neišeina jo suvaldyt. Arba nenori likt su savim ir nieko nedaryt, reikia kažkokių privalomų užsiėmimų. Dažnai taip būna darboholikams, jie nebemoka ilsėtis.
Atsakyti
sveikos,
pasidalinsiu ir as savo ligos istorija. susirgau labai anksti 14 metu. kokius 5 metus liga buvo slapta ir pasireiksdavo galvos skausmais. gydytojai nieko nerado ir kazkodel nesuprato. kol nepradejo lysti nerimas, nesupratau, kad problema nervines kilmes. veliau dingo tie galvos skausmai ir ilgokai kankino nerimas. atsiduriau privacioje klinikoje kur viena labai pasitikinti vaistu galia gydytoja mane gyde kazkur 4 metus. veliau buvo nuspresta, kad gana ir vaistu vartojimas buvo nuimtas. simptomai sugrizo, o gydytoja vaistu nerase, net raminanciu.
per ta laikotarpi tapau uzdara. emiau lindeti namuose, ilgai miegoti. pradejau gydytis joga ir meditacijom. tas nei kiek nepadejo, nors uzsiemiau 2,5 metu. buvo visko, net paumejimu grynai nuo jogos, nes ji tik viska padidina, iskelia i pavirsiu. uzstrigimas meditacineje buseno isgasdino ir viska nutraukiau.
tuo laiku patekau pas psichoterapeuta, kuris tuo metu man atrode labai geras ir man tiko. psichoterapija tiko ir dave didelius rezultatus. deje, paciam psichoterapeutui uzejo atsirado kazkokios problemos ir jis atsisake mane gydyti. kodel nezinau, nes kaip tik buvo didelis efektas pasiektas.
perejau pas kita gydytoja ir pradejau dirbti su pasamone, kaip rekomendavo buves gydytojas kazkada, bet vis tingedavau. tikrai jauciu poveiki ir jauciuosi gerai. dar vartoju antidepresantus po puse tabletes, nes gydytoja nori apsidrausti.
norejau pasakyti, kad del savo sveikatos ir geros savijautos reikia dirbti, netingeti ir visada tiketis pasveikti.
bent manes nemotyvuoja ir niekad nemotyvavo depresuojanciu forumai, nes man tai sukelia liudnas mintis ir traukia prie prisiminimu. vadovaujuosi savo gydytoju patarimu bendrauti su sveikais zmonemis. tad cia su jumis nedaug diskutuosiu, bet pasipasakojau, nes gal mano istorija ikveps ka nors ir bus naudinga.
Atsakyti
QUOTE(gėlių darželis @ 2014 01 26, 21:16)
Bandyk nemiegot dieną, net jei naktį vėl nemiegi, vėl dieną nemiegok. Nors jei vaistus geri, turbūt nepavyks.
Tiesiog paskui jau neleidžia užmigt ta mintis ir įtampa, kad žūtbūt turiu užmigt. Aš pvz šiaip miegu tarpais visai normaliai. Bet jei tik reikia kur nors sudėtingiau nueit kitą dieną, arba labai anksti keltis, tada atsigulus galvoju kad privalau užmigt, niekad neužmiegu visiškai.
Papildyta:

buna ir man taip,kad jei susinervinu jog negaliu uzmigt tada viskas,miegai dingsta is vis.bet endokrinologe man sake kad galiu nemiegot del skydliaukes,tai cia nelabai kas ir pades.

siaip man tie AD padejo,jauciuos daug geriau,nebesikaitalioja nuotaika kas 5minutes,nebesu tokia pikta ir nervuota,i daug ka ziuriu kitaip,net su vaiku geriau sutariu.net savo gimtadienio laukiu,nors anksciau man jis budavo eiline diena.siand padare tiramisu torta-negaliu sulaukt rytojaus kada galesiu valgyt smile.gif ir siaip dazniauviskas dziugina nei liudina.tik nezinau kas bus kai baigsiu AD,ar man ju israsys uk...jei neartetu ta biopsija,tai butu visai gerai.as taip bijau...
Atsakyti
QUOTE(silvo @ 2014 01 26, 21:31)
sveikos,
pasidalinsiu ir as savo ligos istorija. susirgau labai anksti 14 metu. kokius 5 metus liga buvo slapta ir pasireiksdavo galvos skausmais. gydytojai nieko nerado

linkusi pritarti išsakytoms mintims. Man tai nuo vaistų dar blogiau daros... Va, išgėriau " REMERON" 15 mg, pusę tabletės, tai porą dienų ... schmoll.gif Ir ką, pinigų išmetimas tik gaunas (įsigyjau visą dėžę)... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(marmazelė @ 2014 01 27, 11:36)
linkusi pritarti išsakytoms mintims. Man tai nuo vaistų dar blogiau daros... Va, išgėriau " REMERON" 15 mg, pusę tabletės, tai porą dienų ... schmoll.gif  Ir ką, pinigų išmetimas tik gaunas (įsigyjau visą dėžę)... verysad.gif

Vaistų poveikis individualus.Man Remeron irgi nepadėjo, nuo jų pasijutau dar blogiau,bet už tai kiti vaistai padeda labai gerai.Antibiotikai irgi ne visi padeda, reikia pataikyti.Mano dukrai nuo stipraus sinusito padėjo tik ketvirti antibiotikai.Visus skyrė gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(lopeta ir greblys @ 2014 01 26, 21:41)
buna ir man taip,kad jei susinervinu jog negaliu uzmigt tada viskas,miegai dingsta is vis.bet endokrinologe man sake kad galiu nemiegot del skydliaukes,tai cia nelabai kas ir pades.
siaip man tie AD padejo,jauciuos daug geriau,nebesikaitalioja nuotaika kas 5minutes,nebesu tokia pikta ir nervuota,i daug ka ziuriu kitaip,net su vaiku geriau sutariu.net savo gimtadienio laukiu,nors anksciau man jis budavo eiline diena.siand padare tiramisu torta-negaliu sulaukt rytojaus kada galesiu valgyt smile.gif ir siaip dazniauviskas dziugina nei liudina.tik nezinau kas bus kai baigsiu AD,ar man ju israsys uk...jei neartetu ta biopsija,tai butu visai gerai.as taip bijau...

Sveika, ireplioju i jusu tema, kaip dramblys i braskes, bet labai man norisi tave paramint del AD, turetu israsyt. Siandien MB issirase AD pas savo GP, tiesiog pasake kad depresija jam buvo diagnozuota Lietuvoje, kad jam tie vaistai padeda ir jam vel ju reikia, tai daktarelis "No Problem", pamatavo spaudima ir parase recepta. Tikiuosi ir tau pavyks.
Atsakyti
QUOTE(Goba @ 2014 01 27, 17:36)
Sveika, ireplioju i jusu tema, kaip dramblys i braskes, bet labai man norisi tave paramint del AD, turetu israsyt. Siandien MB issirase AD pas savo GP, tiesiog pasake kad depresija jam buvo diagnozuota Lietuvoje, kad jam tie vaistai padeda ir jam vel ju reikia, tai daktarelis "No Problem", pamatavo spaudima ir parase recepta. Tikiuosi ir tau pavyks.

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silvo @ 2014 01 26, 21:31)
norejau pasakyti, kad del savo sveikatos ir geros savijautos reikia dirbti, netingeti ir visada tiketis pasveikti.
bent manes nemotyvuoja ir niekad nemotyvavo depresuojanciu forumai, nes man tai sukelia liudnas mintis ir traukia prie prisiminimu. vadovaujuosi savo gydytoju patarimu bendrauti su sveikais zmonemis. tad cia su jumis nedaug diskutuosiu, bet pasipasakojau, nes gal mano istorija ikveps ka nors ir bus naudinga.

susimąsčiau g.gif pritariu, kad reikia stengtis kurti aplink sveiką aplinką. Sau ir kitiems.
Atsakyti