Nidulia, o kokios nors fizinės veiklos pas Tave yra?
Gal kaip kam, bet man tai periodiškai užeina tokios tinginio dienos, bet jos būna psichologinio pobūdžio. Nieko nesinori daryt, tada ir savijauta atrodo šūdina, norisi tik lovoj gulėt ir nieko nieko neveikt, rodos, ir kojas vos pavelki. Bet pastebėjau, kad jei pasiduodu, tai taip tęsiasi kelias dienas, toks išdvėsęs, be įkvėpimo laikas. Dabar jau žinau, kad tai laikina ir laukiu kol praeis, žinau, kad vėl pakils sparnai, kad tiesiog reikia "išsišliaužiot".
Bet, jei gerai sau įspiriu ir vietoj lovos už plaukų save ištempiu kad ir šiečkos pripjaut (nu čia toks nevisai lengvas fizinis darbelis - šieno ar šiaudų smulkinimas specialiu rankom sukamu aparatu) ar vištų tvartuką išmėžt, tai toki kojų nepavilkimai labai labai sutrumpėja. Tiesiog išsijudini ir jėgų rodos iš dangaus nukrenta.
Gal tik man tai padeda, nežinau, bet anksčiau teisindavausi žemu kraujospūdžiu ir sliūkindavau link lovos bandelėm ir saldainiais apsikaišius, juk beveik ligonė jaučiausi, o kai atradau, kad "kraujospūdį" puikiai kelia ne tik kavos siurbimas po kaldra, tai tie kritimai labai praretėjo ir kaip sakiau, jei sugebu susiimt, tai ir sutrumpėja iki min.
QUOTE(Solve @ 2014 01 21, 23:55)
Šelmut, nu jau tavo blog'as 

Ačiū

QUOTE(lugne @ 2014 01 22, 10:13)
Nidulia, o kokios nors fizinės veiklos pas Tave yra?
Gal kaip kam, bet man tai periodiškai užeina tokios tinginio dienos, bet jos būna psichologinio pobūdžio. Nieko nesinori daryt, tada ir savijauta atrodo šūdina, norisi tik lovoj gulėt ir nieko nieko neveikt, rodos, ir kojas vos pavelki. Bet pastebėjau, kad jei pasiduodu, tai taip tęsiasi kelias dienas, toks išdvėsęs, be įkvėpimo laikas. Dabar jau žinau, kad tai laikina ir laukiu kol praeis, žinau, kad vėl pakils sparnai, kad tiesiog reikia "išsišliaužiot".
Bet, jei gerai sau įspiriu ir vietoj lovos už plaukų save ištempiu
Bet, jei gerai sau įspiriu ir vietoj lovos už plaukų save ištempiu

QUOTE(Nidulia @ 2014 01 22, 01:57)
Voresta tik 1 karta valgo ir jai viskas gerai, tai as daugiau uz ja valgau, kodel man tada sudinai?

nu, mieloji, į mane nežiūrėk- pas mane nukrypimų didesnių nėr, kai susireguliuosi, gal ir tu galėsi. Be to, kai aš valgau, valgau tikrai didelę porciją, ir neypatingai sunkiai dirbu žiemą.
Tu žiūrėk, ką tau prirašė.
Na vargu ar mankštelė Nidulei padėtų.. Aš pamenu net einant skaudėjo kojas..atrodė, kad raumenys dingo.. Pagrindinis dalykas manau laikytis priskirtų maisto proporcijų.

Nidulia, manau turetum su Roku pakalbeti, jis tau proporcijas nustate, jis ir turetu tau patarineti. O Voresta teisi, i ja nesilygiuok, musu disbalansai skirtingi ir organizmai su savais priciudais, taip kad...

QUOTE(Silvaja @ 2014 01 22, 09:24)
nežinau
, o kaip jūs matuojat 

Kvėpavimas rodo kam taip gali būti. Suskaičiuok (atsisėdusi prieš laikrodį) kiek kartų per min kvėpuoji, ir kiek ilgai gali sulaikyti kvėpavimą po gilaus įkvėpimo.
O apie hipoglikemijos simptomus (kaip tai pasireiškia) susirask internete.
Sowelu, nenoriu ginčytis, bet maistas, kad ir kaip mes jį garbintume, sudaro geriausiu atveju 50 proc. mūsų geros savijautos. Kiti procentai pasiskirsto psichologijai, judėjimui, buvimui lauke bent keletą valandėlių per parą... Žinoma, viskas su viskuo turi abipusį ryšį (visi šie dalykai veikia vienas kitą abiem kryptim).
Taip, Lugne, taip, visiškai sutinku.
Jei žmogus kasdien sėdi strese iki ausų, vien mitybos pakeitimas negelbės, nors kažkiek atsparumą stresui ši mityba ir padidina.
Jei žmogus kasdien sėdi strese iki ausų, vien mitybos pakeitimas negelbės, nors kažkiek atsparumą stresui ši mityba ir padidina.
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 21, 23:58)
Merginos, man reikia jusu pagalbos, patarimu ir komentaru.
Siandien per viena diena pridariau tiek nesamoniu, kiek nesu padarius per visus savo 5 paleo menesius
Sudinai jauciausi is pat ryto. Energjos ir nuotaikos bei jegu - 0.
10 val - nepersaunama
12 val - obuolys
13 val gliukozes rodmenys - 4.5
pasidare da silpniau, pradejo net spausti krutine, sunku kvepuoti. Man cia taip pasireiskia, kai jau visai silpna. O vaziuoti darbo reikalais reikia, o negaliu,tai ikaliau puse saukstelio gliukozes. Lyg ir palengvejo.
Apetito - 0
15 val - vistos slaunis, sviezi kopustai, grietines 2 saukstai
skrandyje ne itin malonus jausmas, kazkoks maudimas, negerumas
18 val - obuolys ir bananas Taip reikalavo organizmas.
20.30 val - varske su trupuciu grietines
23 val - slyva sokolade - va tik po sito s... atsivere akys ir pasidare lengva kvepuoti ir pakilo nuotaika, tarsi atslugau.
Man kraupu skaityti savo sios dienos meniu - vien gliukoze, bet rasau kaip yra.
kas cia su manim darosi, nesuprantu. Kazkoks pasyvumas, apatija, nieko nenorejimas, tik guleti ir I lubas ziureti. Palengvejo tik priedus gliukoziu:(
Kur mano klaidos ir nesupratimas? Gal cia mano simpatinis nukrypimas gileja, nes jis duoda tokius pojucius, bet nuo ko?
Pakomentuokit, mergai, jei galit, prasau.
Siandien per viena diena pridariau tiek nesamoniu, kiek nesu padarius per visus savo 5 paleo menesius

Sudinai jauciausi is pat ryto. Energjos ir nuotaikos bei jegu - 0.
10 val - nepersaunama
12 val - obuolys
13 val gliukozes rodmenys - 4.5
pasidare da silpniau, pradejo net spausti krutine, sunku kvepuoti. Man cia taip pasireiskia, kai jau visai silpna. O vaziuoti darbo reikalais reikia, o negaliu,tai ikaliau puse saukstelio gliukozes. Lyg ir palengvejo.
Apetito - 0
15 val - vistos slaunis, sviezi kopustai, grietines 2 saukstai
skrandyje ne itin malonus jausmas, kazkoks maudimas, negerumas
18 val - obuolys ir bananas Taip reikalavo organizmas.
20.30 val - varske su trupuciu grietines
23 val - slyva sokolade - va tik po sito s... atsivere akys ir pasidare lengva kvepuoti ir pakilo nuotaika, tarsi atslugau.
Man kraupu skaityti savo sios dienos meniu - vien gliukoze, bet rasau kaip yra.
kas cia su manim darosi, nesuprantu. Kazkoks pasyvumas, apatija, nieko nenorejimas, tik guleti ir I lubas ziureti. Palengvejo tik priedus gliukoziu:(
Kur mano klaidos ir nesupratimas? Gal cia mano simpatinis nukrypimas gileja, nes jis duoda tokius pojucius, bet nuo ko?
Pakomentuokit, mergai, jei galit, prasau.
o tu Roko komentaru laikaisi?
ar cia tau kaip tik nuo ju ir prasidejo? nepameni kada tau pradejo blogyn eit?
lugne, taip sutinku
Aš rašiau galvodama apie save (streso mažai patiriu, vaikštau pėsčiomis, grynam ore irgi būnu, lankiau šokių pamokas net neturėdama jėgų). Neturiu galimybės griūti į lovą ar leistis į ka-kokias depresijas..nes ant mano pečių visi namai ir du vaikai
Gal man tereikėjo sudėlioti teisingai maistą ir viskas tvarkosi su tomis jėgomis

Aš rašiau galvodama apie save (streso mažai patiriu, vaikštau pėsčiomis, grynam ore irgi būnu, lankiau šokių pamokas net neturėdama jėgų). Neturiu galimybės griūti į lovą ar leistis į ka-kokias depresijas..nes ant mano pečių visi namai ir du vaikai

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 22, 10:57)
Kvėpavimas rodo kam taip gali būti. Suskaičiuok (atsisėdusi prieš laikrodį) kiek kartų per min kvėpuoji, ir kiek ilgai gali sulaikyti kvėpavimą po gilaus įkvėpimo.

paskaičiau "paleo mityba", ten dar ir kiaušinių negalima sergant psoriaze