Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvus mąstymas

neturiu ko tau atleisti mirksiukas.gif

O tai gal gali plačiau parašyti, kas būtent skyriasi, nes nesu skaičiusi nieko apie alderine psichologiją...
Atsakyti
blogiete - o dėl ko būtent tavo artimieji nepritaria?

Raideles - o iš kur tu tą psihologe ištraukei - taip pat tavo centre paskaitas skaitė?

user posted image
dar vieną superinė knyga apie pozytivų auklėjimą. blush2.gif Homo Sapiens vln kainuoja apie 15 lt
Atsakyti
Nataliuke, tas pavyzdys, kad vaiko iki trejų metų (arba nesuvokiančio save kaip atskiro) negalima palikti vieno su jo pykčiu - vienas iš pavyzdžių.

Natuke, taip, Silvą buvom pasikvietę į centrą. Dabar tariamės, kad ji kartą per mėnesį ateis į mamų klubą.
Atsakyti
Manau piktis yra toks žveris, su kurio vaiką aplamai negalima vieno palikti nepriklausomai nuo amžiaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 01 rugsėjo 2007 - 20:46
Kaip susivaldote, kai vaiko elgesys jus tiesiog siutina?
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 09 02, 09:58)
Kaip susivaldote, kai vaiko elgesys jus tiesiog siutina?

Pastaruoju metu sau darau eft (emotional freedom technique), kad savo emocijas nuraminčiau biggrin.gif
Atsakyti
o man tinka time out for mom biggrin.gif kai mama pasitraukia kol nusiramina
Atsakyti
Per pietų miegą - šiandien visi išgriuvo vienu metu - perskaičiau apie pyktį iš "Laisvi tėvai, laisvi vaikai" (beje, irgi positive parenting wink.gif ). Reiks pagalvot, gal kas bus pritaikoma.
Atsakyti
Aš jei ne galiu susivaldyt, tai tada nieko ne darau, tik galvoju ką db daryt, meginu prisimint visas smulkmenas ir stengios pritaikyt įvairius ejimus, kad surasti kompromisą...

Berods atradau būdą kaip saviškiui be triukšmo ir diskusijų nutraukti mėgstamą veiklą, kai jau laikas kažkam kitam...Turiu taimerį, nustatau kiek laiko db žiūriesim multiką pvz., arba jei prašo prieš miegą dar čiu čiut pažaist, kai taimeris suskamba, tada ne būna juokių klausimų ir maldavimų, kad dar ir dar i dar... Prieš tai susitariam kiek tai bus minučių 5- 10 ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Brigita. @ 2007 08 30, 13:32)
Nelankiau nei pamokėlių, nei knygos dar skaičiau, nors turiu atsišvietusi "Vaikai kilę iš dangaus", vis laiko neturiu blush2.gif . bet taip pat savo klykiančią mergaitę išnešu į kitą kambarį ir pasakau, kad gali ateiti, kai nusiramis...Bet va, dabar išsigandau po raidelės komentaro "Bet tokių metodų negalima taikyti vaikams, kurie dar nesuvokia laiko (buvo - bus) ir nesuvokia savęs kaip atskiro asmens (nesako aš apie save)." Gal žinote nuo kada galima taikyti šį metodą?
Ir dar turiu knygą "laimingi vaikai - iššūkis tėvams". gal kas skaitėte? Kaip vertintumėte g.gif ?

O šiaip ačiū už šią temą 4u.gif . Tikrai labai aktualu... ax.gif

Tikrasis "as" atsiranda nuo triju metu. O knyga "vaikai kile is dangaus" idomi knyga, bet daugiau ji idomu, kas turi ar domisi indigo vaikais. Ne viska galima taikyti kiekvienam vaikui, o skaityti reikia daug ivairios literaturos.
Atsakyti
QUOTE(Brigita. @ 2007 08 30, 13:32)
Ir dar turiu knygą "laimingi vaikai - iššūkis tėvams". gal kas skaitėte? Kaip vertintumėte g.gif ?

O man klyga labai patiko ir tiko, yra daugybė konkrečių situacijų ir elgesio schemų, nieks nesiūlo būti schematišku, bet modelis tikrai praverčia, vaikams reikia ribų, ribų, kad būtų laisvi ir nesirūpintų tuo, kuo turi pasirūpinti tėvai. Mažokai žinau apie adlerinę psichologiją, raideles mirksiukas.gif , bet yra ir kitų krypčių, juk taip mirksiukas.gif . Beje šią knygą man rekomendavo net 2 psichologės, ir kuo daugiau skaitom, tuo daugiau info sau randam rolleyes.gif . Vertėjai, beje, įspėja, kad kai kas nepritaikoma vien dėl saugumo šiom dienom, taip kad aš pvz rekomenduoju šią knygą (beje, psichologė, konsultuojanti sm'e skyrelyje "klausimas vaikų psichologui, irgi rolleyes.gif ), nes tarkim man tikrai padėjo 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 08 30, 21:31)
Jau vien pavadinimas ko vertas - pabandykit padaryti laimingu kitą žmogų, o ypač jei jis to nenori wink.gif

Va, o man ir pavadinimas labai patiko...aš galvoju, kad padaryti kitą laimingą yra darbas... mano noro ir meilės jausmo vaikui kartais būna per maža, kartais reikia darbo, juodos kantrybės ir kai pasijunti pavargęs ir išsekęs tik mintis, kad tai sunku, kaip įkopti į Everestą (iššūkis?...) padeda man keltis ir eiti toliau... na...gal daug kam yra lengviau...
Dar viena, mano galva, puiki knyga: "Kaip mylėti savo vaiką" R. Champbell'o (rusų k. galima atsisiųsti iš interneto).
Nataliuke, sorry už off topic 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 05 rugsėjo 2007 - 07:58
QUOTE(norako @ 2007 09 05, 07:56)
Va, o man ir pavadinimas labai patiko...aš galvoju, kad padaryti kitą laimingą yra darbas... mano noro ir meilės jausmo vaikui kartais būna per maža, kartais reikia darbo, juodos kantrybės ir kai pasijunti pavargęs ir išsekęs tik mintis, kad tai sunku, kaip įkopti į Everestą (iššūkis?...) padeda man keltis ir eiti toliau... na...gal daug kam yra lengviau...
Dar viena, mano galva, puiki knyga: "Kaip mylėti savo vaiką" R. Champbell'o (rusų k. galima atsisiųsti iš interneto).
Nataliuke, sorry už off topic  4u.gif

Citata iš knygos "Laisvi tėvai, laisvi vaikai", cituojamas dr. Ginottas "Mūsų darbas nėra vaikus padaryti laimingus" smile.gif Mūsų darbas užauginti juos žmoniškus.

Aišku, kas ta laimė smile.gif

Kai mano mergina isteriškai klykia, kai nori, kad aš viską metusi, eičiau jai batus nuauti, ir yra labai nelaiminga dėl to, kad aš to nepadarau... Kažin kar turėčiau daryti viską, ko ji nori ir ko nepadarius ji jaučiasi –nelaiminga... smile.gif
Atsakyti