QUOTE(Brigita. @ 2007 08 30, 13:32)
Ir dar turiu knygą "laimingi vaikai - iššūkis tėvams". gal kas skaitėte? Kaip vertintumėte

?
O man klyga labai patiko ir tiko, yra daugybė konkrečių situacijų ir elgesio schemų, nieks nesiūlo būti schematišku, bet modelis tikrai praverčia, vaikams reikia ribų, ribų, kad būtų laisvi ir nesirūpintų tuo, kuo turi pasirūpinti tėvai. Mažokai žinau apie adlerinę psichologiją, raideles

, bet yra ir kitų krypčių, juk taip

. Beje šią knygą man rekomendavo net 2 psichologės, ir kuo daugiau skaitom, tuo daugiau info sau randam

. Vertėjai, beje, įspėja, kad kai kas nepritaikoma vien dėl saugumo šiom dienom, taip kad aš pvz rekomenduoju šią knygą (beje, psichologė, konsultuojanti sm'e skyrelyje "klausimas vaikų psichologui, irgi

), nes tarkim man tikrai padėjo
Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2007 08 30, 21:31)
Jau vien pavadinimas ko vertas - pabandykit padaryti laimingu kitą žmogų, o ypač jei jis to nenori
Va, o man ir pavadinimas labai patiko...aš galvoju, kad padaryti kitą laimingą yra darbas... mano noro ir meilės jausmo vaikui kartais būna per maža, kartais reikia darbo, juodos kantrybės ir kai pasijunti pavargęs ir išsekęs tik mintis, kad tai sunku, kaip įkopti į Everestą (iššūkis?...) padeda man keltis ir eiti toliau... na...gal daug kam yra lengviau...
Dar viena, mano galva, puiki knyga: "Kaip mylėti savo vaiką" R. Champbell'o (rusų k. galima atsisiųsti iš interneto).
Nataliuke, sorry už off topic