Įkraunama...
Įkraunama...

Medinės grindys

QUOTE(fredislovas @ 2014 11 17, 12:31)
Dėl skonio tikrai nesiginčysiu smile.gif jeigu jau pušines renkatės, tai iš jų man graužiausios šiaurės masyvo (nedygiuotos) pušies lentos. Bandžiau rasti google, kaip tai atrodo, bet nepavyko. Gal puseserė atsiūs, nes pas ją tikrai neblogai sodyboje plačios pušinės lentos žiūrisi.

Geri produktai kainuoja. O jūs alyvuosite ar lakuosite? Tai galite, kad vienam kvadratiniui metrui išleisite 10 lt., bet galite ir ženkliai daugiau. Viskas priklauso nuo jūsų norų smile.gif todėl ir sakau, kad sąmatą būtų naudinga jums pasidaryti smile.gif

Norėčiau alyvuoti, man visgi natūralumas už grožį svarbiau smile.gif Ir šiaip pasibraižęs medis man nėra baisus, netgi gražesnis smile.gif Apskritai visų įrengimo darbų sąmatą turime, grindims kol kas esu numačius 50 Lt/kv, todėl ir planuojam patys dėtis, nes jei kažkas dės, tai padvigubės suma turbūt mininum... Bet iš tiesų tiksliai dar nežinau, kiek kainuos alyvuoti ar lakuoti, ar pigiau kalti ant lagių, ar klijuoti (ko nelabai norėčiau). Lentų, tarkim, Senukuose per akcijas ir už 20 Lt galima gauti, tik neaišku, kokia ten jų kokybė... Išvis dar nežinau, iš kur pirkti lentas. Man irgi kuo platesnės gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 13:59)
Norėčiau alyvuoti, man visgi natūralumas už grožį svarbiau smile.gif Ir šiaip pasibraižęs medis man nėra baisus, netgi gražesnis smile.gif Apskritai visų įrengimo darbų sąmatą turime, grindims kol kas esu numačius 50 Lt/kv, todėl ir planuojam patys dėtis, nes jei kažkas dės, tai padvigubės suma turbūt mininum... Bet iš tiesų tiksliai dar nežinau, kiek kainuos alyvuoti ar lakuoti, ar pigiau kalti ant lagių, ar klijuoti (ko nelabai norėčiau). Lentų, tarkim, Senukuose per akcijas ir už 20 Lt galima gauti, tik neaišku, kokia ten jų kokybė... Išvis dar nežinau, iš kur pirkti lentas. Man irgi kuo platesnės gražu smile.gif

aš irgi iš pradžių turėjau tokią optimistinę sąmatą biggrin.gif Kokios ten lentos senukuose po 20 LT nemačiau, bet žinokite, kad stebuklų įprastai nebūna. Paprastai būna kuo trumpesnės, plonesnės ir siauresnės, tuo pigesnės. Deja, kokybė kainuoja. O perdarymas kainuoja dar brangiau. Geriausiai, jei galėtumėte pasitarti vietoje su kokiu nors grindistu, jeigu patys darysite. Pvz., ar tikrai galima nedėti ant lagių pasluoksnio iš OSB plokščių (kas išbrangins kvardratinį metrą beveik 20 LT, t.y., gausis tas pats, kas ir geri klijai); be jų grindys gali girgždėti, neturėti stabilumo. Tikrai yra visokių technologinių niuansų. pakol kas susidaro įspūdis, kad galite pataupyti ne ten, kur reikia g.gif

Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 17, 14:09)
susidaro įspūdis, kad galite pataupyti ne ten, kur reikia g.gif

Paaiškinkit plačiau rolleyes.gif Šiaip kiek žiūrėjom video ar skaitėm straipsnių apie grindų dėjimą ant lagių, tai niekur apie posluoksnį nebuvo užsiminta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 15:17)
Paaiškinkit plačiau rolleyes.gif Šiaip kiek žiūrėjom video ar skaitėm straipsnių apie grindų dėjimą ant lagių, tai niekur apie posluoksnį nebuvo užsiminta g.gif

o aš kiek skaičiau, tai visur rekomendavo dėti, bent jau prie ąžuolinių lentų. Gal dėl storio, kuris paprastai neviršija 15 mm g.gif Dėl to ir siūlau pasitarti su meistru, ne vien tik SM 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 17, 14:32)
o aš kiek skaičiau, tai visur rekomendavo dėti, bent jau prie ąžuolinių lentų. Gal dėl storio, kuris paprastai neviršija 15 mm g.gif Dėl to ir siūlau pasitarti su meistru, ne vien tik SM 4u.gif

Aaa, prie plonesnių turbūt tikrai reikia, mes domėjomės storesnėmis, apie 2,5-3 mm. Nes spygliuočių minkštumą tas storis kažkiek kompensuoja. Tarsiuosi su visais, ką tik randu išmanantį, bet labai jau skiriasi visų nuomonės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 15:36)
Aaa, prie plonesnių turbūt tikrai reikia, mes domėjomės storesnėmis, apie 2,5-3 mm. Nes spygliuočių minkštumą tas storis kažkiek kompensuoja. Tarsiuosi su visais, ką tik randu išmanantį, bet labai jau skiriasi visų nuomonės biggrin.gif

Puikiai suprantu dėl tų skirtingų nuomonių ax.gif
visgi spygliuočių paviršiaus minkštumo joks storis nekompensuos blush2.gif mes tai apsisprendėme dėti ąžuolines lentas, ir tai kiti skundžiasi, kad braižosi smile.gif tačiau vaizdas buvo širdžiai mieliausias, tad apsisprendėme netaupyti ir dėti būtent jas.
Laką atmečiau, kai pamačiau, kaip atrodo antros rūšies įbrėžta parketlentė blush2.gif dėsime alyvą. Tik būtinai nusineškite savo išsirinktų gindų lentutę ir išsimėginkite spalvas, nes jos gali atrodyti visiškai kitaip nei pavyzdyje. Mums, pvz., kai kurios spalvos visiškai nesigavo. Su laku gal kitaip rolleyes.gif
Atsakyti
Tiesą pasakius, man gražiausia natūralaus atspalvio pušis ar eglė, tas šviesumas man labai gražu smile.gif Tai gal bent viena problema atkris biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 16:22)
Tiesą pasakius, man gražiausia natūralaus atspalvio pušis ar eglė, tas šviesumas man labai gražu smile.gif Tai gal bent viena problema atkris biggrin.gif

dar ir uosis labai šviesus, jeigu patinka jo margumas ax.gif tik jei norėsite pigesnio uosio, jis bus margas. Rinktinio uosio, kuris mažiau margas, kaina panaši kaip ąžuolo rustiko (t.y., šakoto). Bet man tai gražu tas šakotumas wub.gif

o atspalvis vis tiek nebus toks, koks yra plikos lentos, nulakavus ar nualyvavus bespalviu laku/alyva. Jeigu norėsite išgauti "pliko medžio" spalvą, reiks dėti atspalvį. O laku/alyva galima išgauti įvairiausius atspalvius - ir šviesinti, ir tamsinti.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 15:17)

Vienam pažįstamui reikėjo lagiavimo, tai nevisi meistrai tam pasirįždavo, tai tikrai jūs įvertinkite ar tikrai tas lages susidėsite, o ar nepaprasčiau dėti usb ir ant jų tas pušines lentas klijuoti arba prišaudyti? Galima tiesiai ir ant betono dėti, bet dėl drėgmės einančios iš betono to nepatariama daryti, kad grindys neišsikraipytų ir tarpų papildomų neatsirastų. Nuo to apsisaugoti turi būti padarytas labai gera steškė arba dėti hidroizoliaciją, kaip auktšis neleidžia, bet tai labai brangu, usb plokštė pigiausiais variantas.

Alyva su pušimi labai įvairiai reaguoja. Pasiimkite mažus savo nupikrtų pušinių lentų ir jas ištepkite, kad paskui nebūtų stebūklų nemalonių smile.gif nes juk pavyzdžiai būna ir pasenę ir t.t.
Atsakyti
O kaip prišaudymas atrodo? Ir kas yra steškė? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 16:26)
O kaip prišaudymas atrodo? Ir kas yra steškė? biggrin.gif

steske-betonavimo technologija, prisaudyti- prikalti(naudojamas sautuvas) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fredislovas @ 2014 11 17, 18:13)
Vienam pažįstamui reikėjo lagiavimo, tai nevisi meistrai tam pasirįždavo, tai tikrai jūs įvertinkite ar tikrai tas lages susidėsite, o ar nepaprasčiau dėti usb ir ant jų tas pušines lentas klijuoti arba prišaudyti? Galima tiesiai ir ant betono dėti, bet dėl drėgmės einančios iš betono to nepatariama daryti, kad grindys neišsikraipytų ir tarpų papildomų neatsirastų. Nuo to apsisaugoti turi būti padarytas labai gera steškė arba dėti hidroizoliaciją, kaip auktšis neleidžia, bet tai labai brangu, usb plokštė pigiausiais variantas.

Alyva su pušimi labai įvairiai reaguoja. Pasiimkite mažus savo nupikrtų pušinių lentų ir jas ištepkite, kad paskui nebūtų stebūklų nemalonių smile.gif nes juk pavyzdžiai būna ir pasenę ir t.t.

pas Justesea rūsys yra, tad gal nekiltų ta drėgmė g.gif

gerai sulagiuoti tikrai nėra taip paprasta; reikia sugaudyti visus kampus, bendrą lygį. Iš lygių grindų galit pasidaryti kreivas. unsure.gif pakol kas atrodo paprasčiausias variantas suklijuoti grindis prie betono, arba tas variantas su osb plokštėm. g.gif

Dėl alyvos, tai man irgi minėjo, kad su pušim reakcija gali būti įdomi. bet kad ir su ąžuolu buvo tas pats biggrin.gif kiekvienu atveju reikia bandyti.
Atsakyti