Įkraunama...
Įkraunama...

Medinės grindys

Dėl to girgždėjimo, kiek domėjausi, tai jei tiesiai ant betono suklijuosi, tada ir girgždės, o jei bus kažkas po jom (ar plokštė, ar vata tarp lagių), tada negirgždės. Nors irgi nežinau, kiek tame tiesos g.gif Man baisoka, kad jei netilpsim į biudžėtą, teks dėti pušines, o tada žiūrėsim, kas bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 13, 09:40)
Dėl to girgždėjimo, kiek domėjausi, tai jei tiesiai ant betono suklijuosi, tada ir girgždės, o jei bus kažkas po jom (ar plokštė, ar vata tarp lagių), tada negirgždės. Nors irgi nežinau, kiek tame tiesos g.gif Man baisoka, kad jei netilpsim į biudžėtą, teks dėti pušines, o tada žiūrėsim, kas bus biggrin.gif

viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikelee @ 2014 11 13, 09:41)
viskas bus gerai mirksiukas.gif

Nu ir gerai hihihi.gif
Atsakyti
Na va parodom kas gaunas is senu dazytu lentu 4u.gif
Pries

user posted image

Po

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2014 11 12, 20:02)
drozliu plokste reikalinga bet kokiu atveju, jei nenorit, kad grindys su laiku pradetu girgzdeti, judeti.
jei patys sugebesit, saunu. svarbu neprisidaryti dvigubo darbo ir islaidu, jei kas nepavyks. bet nepatarciau detis pusiniu lentu  schmoll.gif  su laiku gailesites ax.gif  uosis arba azuolas tik mirksiukas.gif

Nieko panašaus. Pas mus tiesiai ant betono klijuotas ąžuolinis parketas prieš kokį 10 metų. Nei tarpelių nei girgždėjimo. viskas puikiai. Tiesa, ir lako sluoksniai kokie 4 tikriausia.

Buvusiame bute grindys buvo dėtos ant lagių, tai pradedant tuo, kad prarasta patalpos aukščio, tai ir siaubingai girgždėjo.
O su klijavimu - tai čia jau reikia gerų klijų ir jų negailėti, kad užsipildytų visi tarpai gerai.

O apie pušines / eglines lentas tai išvis patyliu. Nesu mačius, kad neatsirastų tarpai tarp jų ir negirgždėtų.

Vertinant kiek investuoji į darbą, tai tas kainos skirtumas tarp eglės ir ąžuolo nebe toks jau ir didelis.

QUOTE(zuikelee @ 2014 11 13, 10:03)
Na va parodom kas gaunas is senu dazytu lentu 4u.gif
Pries

SUPER smile.gif
O šlifavot ir lakavot patys ar meistrai?
Atsakyti
Zuikeleee, labai gražu wub.gif Man dar mistika, kaip reikės išpsręsti nevienodo ilgio lentų klausimą. Aišku, gražiausia, kai yra be jokių sudurimų ištisa, bet vietomis pas mus bus virš 6 metrų ilgio erdvė, tai tokią lentą ir į butą įnešt bus sunku biggrin.gif

O dėl investicijų, tai gerai, kai yra ką investuoti, o kai nėra, turim rinktis tarp spygliuočių ar laminato... Tai man klausimų nelieka. Tikrai geriau skylės ir girgždėjimas biggrin.gif Turbūt kokybiškas priklijavimas irgi pigiau, nei kalimas ant lagių.
Atsakyti
QUOTE(Jadzka @ 2014 11 14, 11:26)

SUPER smile.gif
O šlifavot ir lakavot patys ar meistrai?

Slifavo ir lakavo meistrai (musu beveik dauguma draugu uzsiima tuo) 4u.gif tai mums kainavo tik lakas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 14, 15:45)
Zuikeleee, labai gražu wub.gif Man dar mistika, kaip reikės išpsręsti nevienodo ilgio lentų klausimą. Aišku, gražiausia, kai yra be jokių sudurimų ištisa, bet vietomis pas mus bus virš 6 metrų ilgio erdvė, tai tokią lentą ir į butą įnešt bus sunku biggrin.gif

Pas mus yra sujungimai, bet ne vienoje juostoje, pamėtytai truputį. Man akies visai nerėžia. Apskritai su laiku man visoki trūkumai nebesimato blush2.gif , pripranti. Esmė - medis natūralus. Kainavo mum nebrangiai, nes mediena sava. Aš aišku ąžuolo labiau norėčiau, plačių plačių lentų. Bet geriau jau pušis su egle, nei paskola ar nusitesę statybos. Pas mus lagiuota, tada vata tarpuose (pirmas aukštas, šiltinimas papildomas). Grindlentė stora, susineria, bet matosi tarpukas nedidelis. Negirgžda visiškai. Gyvenam pustrečių metų, grindis dėjo meistrai ir šlifavo.
Kažkada senamiestyje gyvendami patys atsinaujinom grindis, gal ir nelabai lygiai nušlifavom, bet gal ir tai įmanoma. Pasitreniravus gerai cool.gif. Girgždėjimo tada išvengti bandėm pragręždami skyles ir su makrofleksu pakeliant blush2.gif . Bet ten tikrai labai senos grindys buvo, o ir perdanga medinė, matyt pasėdo.
Atsakyti
O jei pirktumėm jau šlifuotas lentas, tai sudėjus jas beliktų tik nualyvuoti? Oi, turbūt didžiausias galvosūkis man tos grindys, nes noriu medžio ir viskas, o sumos ganėtinai mažos grindims (tiesiog nėbėra jau ką dėl jų paaukot), tai kažkaip stebuklingai reikės išsisukt su spygliuočiais ir savarankišku jų dėjimu.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 15, 18:47)
O jei pirktumėm jau šlifuotas lentas, tai sudėjus jas beliktų tik nualyvuoti? Oi, turbūt didžiausias galvosūkis man tos grindys, nes noriu medžio ir viskas, o sumos ganėtinai mažos grindims (tiesiog nėbėra jau ką dėl jų paaukot), tai kažkaip stebuklingai reikės išsisukt su spygliuočiais ir savarankišku jų dėjimu.

Tik sąmatą susidėliokite ir dar dadėkite 20%. Tada gal aiškiau matysis pinigų suma. O rūsys tam name yra? Jei taip, tai grindys neturėtų būti šaltos. Aš asmeniškai spygliuočių nepatarčiau dėti, nes jis nei grožio turi ir labai minkštas. Tuo labiau ar jūs turite aukščio, kad galite sau leisti dėti lages ir dar apšildymą? Greičiausiai ir pigiausiai aišku būtų laminuotos grindys, bet parketlentės 3juostų bus net pigiau, nei pušinės, o 1juostos bus neženkliai brangiau. Tarkim tokios (foto žemiau) kainuoja kažkur 100 lt/m2 lakuotos, plius tarkim paklotas geresnis 7 lt/m2 va jums ir sąmata tokia. Plotis lentos 148mm:

user posted image
Atsakyti
Grožis subjektyvus reikalas, man pušinės gražiausios smile.gif Pušinių kainos, kiek teko matyti, 30-40 kv/m. Negi viskam kitam prisidėtų dar apie 60? g.gif Rūsys yra, aukštis apie 270, tai 5-7 cm nieko labai nepakeis. Apie laminatą net kalbos nėra.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 11 17, 11:59)
Grožis subjektyvus reikalas, man pušinės gražiausios smile.gif Pušinių kainos, kiek teko matyti, 30-40 kv/m. Negi viskam kitam prisidėtų dar apie 60? g.gif Rūsys yra, aukštis apie 270, tai 5-7 cm nieko labai nepakeis. Apie laminatą net kalbos nėra.

Dėl skonio tikrai nesiginčysiu smile.gif jeigu jau pušines renkatės, tai iš jų man graužiausios šiaurės masyvo (nedygiuotos) pušies lentos. Bandžiau rasti google, kaip tai atrodo, bet nepavyko. Gal puseserė atsiūs, nes pas ją tikrai neblogai sodyboje plačios pušinės lentos žiūrisi.

Geri produktai kainuoja. O jūs alyvuosite ar lakuosite? Tai galite, kad vienam kvadratiniui metrui išleisite 10 lt., bet galite ir ženkliai daugiau. Viskas priklauso nuo jūsų norų smile.gif todėl ir sakau, kad sąmatą būtų naudinga jums pasidaryti smile.gif
Atsakyti