Na mes galvojam patys dėtis, tai susitaupys darbui išlaidos
Plonesnių pirkti kažkaip ir negalvojau, dauguma mano žiūrėtų apie 2,7-3 mm. Ir priklausomai nuo medienos galima rasti nuo 30 Lt kv., tik ros pigiausios aišku nešlifuotos ir nealyvuotos būna. Lagės, kiek mačiau, nėra brangios, vata irgi ne kosmosas, tai vis tiek, man atrodo, pigiau išeis nei parketlentes kokias dėtis, kas man ir nėra taip gražu, kaip lentos.
Na gal tada bus ir gerai
tik nušlifuoti nemokančiam gali būti sudėtinga, galite grindis sugadinti. Nualyvuoti tai mes irgi žadame patys
ar sulagiuoti pačiam lengva, nežinau. na jeigu grindys jau lygios, gal tada ir nieko sudėtingo; tik mums grindininkai sakė, kad per 2 metrus negali būti didesnio nuokrypio kaip 2 mm, tad nenukreivokit lygių grindų
Iš pradžių galvojome patys ir susidėti, bet kai paskaičiavome, kad medinių grindų kainoje darbas sudaro tik nedidelė dalį visos kainos, o jeigu ką ne taip suklijuosime, tai paskui nagus nusigraušime... Žodžiu, klaidos gali kainuoti per brangiai, kad dėtumės patys.
Beje, dar vienas dalykas, jei pas jus šildomos grindys, tai lentos nelabai tinka
Iš pradžių galvojome patys ir susidėti, bet kai paskaičiavome, kad medinių grindų kainoje darbas sudaro tik nedidelė dalį visos kainos, o jeigu ką ne taip suklijuosime, tai paskui nagus nusigraušime... Žodžiu, klaidos gali kainuoti per brangiai, kad dėtumės patys.
Beje, dar vienas dalykas, jei pas jus šildomos grindys, tai lentos nelabai tinka
Tik vonioj bus šildomos, kur plytelės bus (nors irgi labai labai norėčiau medinių...). Mes žiūrėjom nemažai video ir instrukcijų internete, kaip kalti grindis ant lagių, tai nepasirodė labai sudėtinga. Grindys turėtų būti lygios, nes butas visai naujam, gana kokybiškai statytame name. Aš galvoju dar paskaičiuoti, kaip pigiau, ar patiems alyvuotis ar pirkti jau alyvuotas lentas. Bet šlifuotų turbūt tikrai verta paieškoti, nes mes ir įrangos neturim šlifavimui. O darbą aš bandžiau skaičiuoti, tai gal bet 2000 išėjo, nepamenu tiksliai, tai man labai daug pasirodė
QUOTE(Justesea @ 2014 11 12, 13:53)
Tik vonioj bus šildomos, kur plytelės bus (nors irgi labai labai norėčiau medinių...). Mes žiūrėjom nemažai video ir instrukcijų internete, kaip kalti grindis ant lagių, tai nepasirodė labai sudėtinga. Grindys turėtų būti lygios, nes butas visai naujam, gana kokybiškai statytame name. Aš galvoju dar paskaičiuoti, kaip pigiau, ar patiems alyvuotis ar pirkti jau alyvuotas lentas. Bet šlifuotų turbūt tikrai verta paieškoti, nes mes ir įrangos neturim šlifavimui. O darbą aš bandžiau skaičiuoti, tai gal bet 2000 išėjo, nepamenu tiksliai, tai man labai daug pasirodė 
jei iš lentpjūvės pirksite, tai paprašykite, kad nušlifuotų, ir tiek žinių
žinokit tas daug yra labai sąlyginis dalykas. Kai pats pradedi daryti, tada ir supranti, už ką tokia kaina.
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 12, 14:17)
jei iš lentpjūvės pirksite, tai paprašykite, kad nušlifuotų, ir tiek žinių
nors geriau, kad vietoje nušlifuotų, tada lygesnės bus 
žinokit tas daug yra labai sąlyginis dalykas. Kai pats pradedi daryti, tada ir supranti, už ką tokia kaina.
Be to, reikia įvertinti, ar pats sugebėsi padaryti taip, kaip padarytų meistras. Aišku, ir tų meistrų atgrubnagių būna... Idealaus varianto nėra 
Tikiu, kad nėra labai lengva, bet kai reikia taupyti, o norisisi labai tikro medžio, tai kito varianto ir nėra...
Beje, galvojau, ar iš lentpjūvės, ar iš įmonės pirkti, bet gal įmonėj daugiau šansų, kad bus reikiamos drėgmės, juk tai labai svarbu
QUOTE(Justesea @ 2014 11 12, 14:24)
Tikiu, kad nėra labai lengva, bet kai reikia taupyti, o norisisi labai tikro medžio, tai kito varianto ir nėra...
Beje, galvojau, ar iš lentpjūvės, ar iš įmonės pirkti, bet gal įmonėj daugiau šansų, kad bus reikiamos drėgmės, juk tai labai svarbu
įmonės ima iš tų pačių lentpjūvių
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 12, 15:59)
Tai tai suprantu, bet įmonės greičiausiai ir garantiją duoda, o lentpjūvėms, toks jausmas, labiau dzin. Nors galiu ir klysti.
QUOTE(Justesea @ 2014 11 12, 16:07)
Tai tai suprantu, bet įmonės greičiausiai ir garantiją duoda, o lentpjūvėms, toks jausmas, labiau dzin. Nors galiu ir klysti.
o kaip Jūs įsivaizduojate tą garantiją?
QUOTE(Justesea @ 2014 11 12, 13:53)
na mano vyras pats sudejo medines grindis. Tik tiek kad jos buvo senos
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 12, 17:32)
o kaip Jūs įsivaizduojate tą garantiją?
jei kažkas nutiks, tiek lentpjūvė, tiek firma sakys, kad blogai susidėjote
Kažko dar būtų galima reikalauti, jei iš firmos ne tik pirksite lentas, bet jų meistrai ir sudės. Bet ir tai ras prie ko prikibti - gal, pvz., Jūs per šlapiai plovėte, gal pas Jus bute per sausa, gal sienos nebuvo iki galo išdžiūvę.
Taigi, sakau, galiu ir klysti
QUOTE(zuikelee @ 2014 11 12, 17:40)
na mano vyras pats sudejo medines grindis. Tik tiek kad jos buvo senos
islupo senas, sutvirtino jau buvusias lages, ir is naujo perspaude senas lentas. Beliko tik nuslifuot ir nulakuot 
Tai visgi ne misija neįmanoma
QUOTE(laumzirge @ 2014 11 12, 11:12)
nemanykit, kad prikalt bus pigiau
jei norite kalti lentas tiesiai prie lagių, reikia, kad lentos būtų storos (ar tai 3 cm, ar kažkas panašaus - nepasakysiu dabar tiksliai). O visas paprastas lentutes, kurios dažniausiai būna 1,5 cm storio reikės dėti kitaip: sulagiuoti, tada ant lagių dėti storą medžio drožlių plokštę (geriausiai 22 mm), ir tik tada dėti lentas. Taip kad nieko čia jūs nesutaupysite, nes klijų prie betono 1m2 kainuoja apie 20 LT, o vien medžio drožlių plokštės kvadratas kainuoja tiek pat; o kur dar pačios lagės, kur darbas (sulagiavimas kainuoja ar tai 20, ar 25 LT m2). Plius kambario aukštis pažemės (jeigu aktualu). Pačių grindų sudėjimas abiem atvejais kainuos apie 25 LT m2.
Jeigu norite medinių grindų, susitaikykite, kad pigu bet kuriuo atveju nebus.
Jeigu norite medinių grindų, susitaikykite, kad pigu bet kuriuo atveju nebus.
drozliu plokste reikalinga bet kokiu atveju, jei nenorit, kad grindys su laiku pradetu girgzdeti, judeti.
QUOTE(Justesea @ 2014 11 12, 11:19)
Na mes galvojam patys dėtis, tai susitaupys darbui išlaidos
Plonesnių pirkti kažkaip ir negalvojau, dauguma mano žiūrėtų apie 2,7-3 mm. Ir priklausomai nuo medienos galima rasti nuo 30 Lt kv., tik ros pigiausios aišku nešlifuotos ir nealyvuotos būna. Lagės, kiek mačiau, nėra brangios, vata irgi ne kosmosas, tai vis tiek, man atrodo, pigiau išeis nei parketlentes kokias dėtis, kas man ir nėra taip gražu, kaip lentos.
jei patys sugebesit, saunu. svarbu neprisidaryti dvigubo darbo ir islaidu, jei kas nepavyks. bet nepatarciau detis pusiniu lentu
QUOTE(Flirt @ 2014 11 12, 20:02)
drozliu plokste reikalinga bet kokiu atveju, jei nenorit, kad grindys su laiku pradetu girgzdeti, judeti.
jei patys sugebesit, saunu. svarbu neprisidaryti dvigubo darbo ir islaidu, jei kas nepavyks. bet nepatarciau detis pusiniu lentu
su laiku gailesites
uosis arba azuolas tik 
bet kokiu atveju medines grindys ziema traukias ir pradeda truputi girgzdet ( o jei dar naujos tai isvis manau) vasara vel issiplecia ir vel negirgzda
pas mus pusines lentos ir su jom viskas tvarkoj, nes siais laikais gi lakas geras yra. Po 5metu atrodo