QUOTE(alfa159 @ 2008 05 27, 12:50)
Nepastebejau anksciau sito klausimo.
Musu-tevu praejusiais metais klause: kodel pasirinkom sia mokykla, kaip zadam dalyvauti mokyklos bendruomenes veikloje. Vaiko- kuo nori buti uzaugus, kodel, kodel issirinko sia mokykla, ka megsta veikti laisvalaikiu, kokiu rasytoju knygas megsta,
i kokia baznycia vaiksto, kas joje patinka, kas ne, ka pasiimtu i negyvenama sala- 3 dalykus, kodel butent tai, kuo noretu buti panasi i mama, kuo i teti, uz ka myli broliuka. Tevu maziau klausinejo.
Tai ištikrųjų vaikšto į bažnyčią ar tik dėl to, kad reikėjo įstot į gimnaziją?
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 28, 08:57)
Na, mes nesusituoke baznycioje. Ir su vyru nesam praktikuojantys, ar kaip ten dabar madinga.

Bet mergina pati labai rode iniciatyva ir priemei pirma komunija, o vaikus pakrikstijam. Musu per pokalbi neklause, ar paeme santuokos sakramenta, bet jei butu klase, tai buvom nusprende nemeluot, o sakyti teisybe. Ir papasakoti situacija. Musu vaikai turi labai stiprius rysius su seneliais, o mano tevai- tradiciniai katalikai. Mes labai pritariame ir palaikome. Ir patys manome, kad po metu, gal po dveju priimsim santuokos sakramenta. Tiesiog kai susirasem, laikai buvo tokie, daug zmoniu besiblaskanciu buvo. Sakramentai buvo patape madingu dalyku. Nesinorejo vien tik graziu vaizdu. O dabar esam subrende tam, o ir seima laiko patikrinta. Mes uz katalikiskas vertybes, tradicijas, uz vaiku auklejima pagal tas vertybes.
Manau, jei klaus, tai reikia papasakoti savo situacija ir poziuri. Sekmes.
Šiaip man keista, kad jūs pasirinkot šitą mokyklą..Mūsų situacija panaši-mes nesam susituokę bažnyčioj, retai į ją ir vaikštom..Aš viena kartais užsuku-dažniausiai ne mišių metu..Todėl stojimas į tokią gimnaziją man būtų veidmainystė, o veidmainiaut nemėgstu ir nenoriu..Ven dėl to, kad pasakyt kad mokosi Jėzuitų gimnazijoj tikrai nesiruošiu pažeidinėt 10 Dievo įstatymų
O melagystė būtų pirmas pažeidimas, nekalbu jau apie iš to sekantį puikavimąsį, kad vaikas mokosi Jėzuituose, vai, vai vai..
Žodžiu savo širdim aš jaučiuosi tikinti ir katalikė, todėl, objektyviai vertindama, manau, kad mūsų šeima permažai praktikuoja katalikybę, kad galėtų stot į tokią religinę mokyklą.
Po teisybei, man net juokinga klausytis, ko tik nepadaro tėvai (patampa a-la katalikais), kad pakliūtų į šitą mokyklą
Keista, kad pati gimnazija toleruoja tokius "stojimo būdus"..
Vien dėl to-iš principo netikiu jų deklaruojamom vertybėm
Ir netikiu, kad tai vienintelė gera mokykla ant Lietuvos..