QUOTE(gegne2 @ 2014 08 05, 10:04)
Mes skrendam
QUOTE(Haske @ 2014 08 11, 12:13)
Sveikutes.

Mes isskrendam i Koso rugsejo 22d.Norejau pasiteirauti,gal zinot kiek kainuoja keltu keltis,i Turkija asm.?
QUOTE(vaidulek @ 2014 08 11, 21:01)
atkreipkit demesi,kad kelentis i turkija reikia paso,negalioja tapatybes kortele
Va čia tai pravalas su ta Turkija... Užsisakiau viešbutį Turkijoj vienai nakčiai ir žioplė palikau pasą! URM puslapyje ir kelionių agentūros nurodo, kad reikalingas pasas, galiojantis bent 6 mėnesius. Ir vietinių klausiau, kur plukdo, sako, reikia paso. Tai teko man Bodrumui pamojuoti iš Koso, o MB nuplaukė vienas dienai. Tai grįžęs sakė, kad plaukė belenkiek italų ir visi su nutriušusiom popierinėm ID kortelėm. Apskritai, mažai kam ten tas pasas rūpėjo, sako, būtum ir tu praėjusi. Tai labai abydna buvo. 65 eurai už viešbutį nuplaukė, nes atšaukti jie net sumokėjus tam tikrą mokestį nenorėjo. Bet aišku siūlau geriau nerizikuoti ir pasiimti pasą.

Kaina 15 eurų dienos ekskursija. Kitur rašo, kad 10 eurų, bet manau, kad neįskaičiuotas kažkoks ten 5 eurų turisto mokestis ar kažkas pan.
O kas liečia dėl paplūdimių, tai man Marmaryje ir Tigakyje pasirodė šilčiausias vanduo ir malonus smėliukas. Bet apskritai tuose miesteliuose nelabai yra ką veikti. Ypač Marmaryje. Tigakis dar gerai, kad bent šalia Koso. Paradise paplūdimys man nepaliko įspūdžio. Kardamena labai graži, man labai patiko. Bet praleidom ten tik vieną vakarą, o kitą dieną plaukėm į Nisyros. Pasirodė nepigi ir labai daug rusų. Paplūdimių Kardamenoj nebandėm. O Agios Stefanos (Kefale) praleidom visą dieną. Visai gražus paplūdimys, vanduo skaidrus, dugnas smėlėtas. 2 gultai 5/6 eurai ir dar gauni pasiirstyti su kajaku kiek tik norisi.

Apskritai Kefalos man pasirodė ganėtinai tuštokas, galbūt todėl ten restoranų kainos labiau prieinamesnės. Rainbow porcijos didžiuuuulės, MB pasiėmė pusę keptos vištos už 7.5 eur, aš krabų salotų ir vištienos souvlaki už 8.5 euro. Alus 2 eurai 0.5 (iš butelio). Arba Antonio's taverna trečiadieniais ir šeštadieniais daro barbekiu vakarus. Grilintos mėsos arba žuvies lėkštė 9.95 euro ir gerk vyno kiek nori. Išgėrėm 3.5 litro.
Sakykit, ar pirkot kas nors Kalymnos tas kempines? Man jos labai brangios pasirodė, už didesnę kempinę mokėti 50lt nesinorėjo... Tai kaip jų kokybė? Aš pasiėmiau kažkokį fuflo parduotuvėj Kefalos už 5 eurus, tai smirda ji man jūra ir žuvim, atrodo tikra, bet kokybe smarkiai abejoju.

Ar ilgai jos laikosi?
Dar labai patiko išsinuomuoti bugį. Per dieną aplėkėm visą salą. Keista, kad tokie dalykai ten leidžiami. Bet kai pagalvoji, kad rūkyti ir gerti galima visur, tai gal nieko čia ir keisto.

Man Zia miestukas nepaliko įspūdžio... Ką ten veikti? Ir tos besileidžiančios saulės nesimato jei nenueini į kokią kavinę. Visos kelionės metu teko rasti daugiau gražesnių vietų su puikia panorama.
Dar nusistebėjom PVM'u Graikijoj - maistui 9%, viskam kitam 16%, tai gal ir nieko keisto, kad jie tų pinigų neturi.
Tai tokie mano pastebėjimai... Jei dar ką prisiminsiu, parašysiu.