Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(saintlina @ 2014 02 04, 11:04)
o kas jiems ne taip buvo?
Pas mane visas daržas juoda durpė. Kopūstus į šiltnamį sėju, bet žemės vistiek iš daržo atsinešu. Viskas puikiai auga.

Tiesiog, kai sejau i indelius, i durpine zeme, labai prastai augo ir nunyko galiausiai, o pasejus i darzo zeme tiesiai augo puikiai nezinau gal tai tik sutapimas, bet po to kazkurioj senoj temoj perkaiciau, kazkuri rase, jog kopustai nemegsta durpines zemes, tai ir nurasiau tam smile.gif
Atsakyti
Kada salotas sėsit į lovelius? Kažkas kažkada sėjo, paskui į šiltnamį persodinėjo smile.gif
Atsakyti
ir aš esu sėjus smile.gif Va kada - nepamenu biggrin.gif Šiaip gal būtų galima pasisėt ir dabar, bet žinok, kada tie šiltnamiai šiemet bus tinkami sodinimui.
Atsakyti
Va, radau, gal dar kam rūpi biggrin.gif

QUOTE(rim @ 2013 02 12, 12:35)
Labai paprasta - pasėju į dėžutę kambaryje, po to išpikuoju lauke po vieną ir puikiausiai auga  4u.gif Svarbu tik tarpų nenumažint sodinant, nes tikrai daug vietos užima - kas kokį pusmetrį reikia sodint. Aš kartais sodinu tankiau ir iš tarpų raunu valgymui dar neužaugusias t.y. nesusukusias gūžių, o tos kur lieka susuka gūžes.

QUOTE(rim @ 2013 02 12, 17:41)
Pernai sėjau kovo vidury, į šiltnamį sodinau balandžio vidury, o į lauką gegužės mėn. Kada pirmos užaugo nepamenu  g.gif , nes mes pradžioj valgom jų lapus, nelaukiam kol susuks gūžes. O paskutines nupjoviau liepos pradžioj, bet tik todėl, kad pradėjo pūti (pernai labai lietaus daug buvo), šeip tai galėjo dar augti jeigu sausa būtų buvę. Aš sėjau "Iceberg 3" , gal kitos kokią kitą veislę parekomenduos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Inga:): 04 vasario 2014 - 11:54
QUOTE(*Inga:) @ 2014 02 04, 12:52)
Va, radau, gal dar kam rūpi  biggrin.gif

biggrin.gif kaip smagu pamatyt, kad kažkas cituoja
Galiu pasidalint ir pernai metų salotų auginimo patirtimi: sėjau kovo 9, išpikavau apie kovo 25, deja į šiltnamį galėjau sodint tik balandžio gale verysad.gif baisiai gi vėlavo pavasaris praeitais metais.
Dar buvo klausimas apie kopūstų sėją, tai galiu pasisakyt, kad pernai sėjau balandžio 16 šiltnamyje, į daržą sodinau gegužės 18.
Pas ką šildomi ar l.geri šiltnamiai turbūt ir anksčiau viską galima sėti, pas mane tai nešildomas ir nelabai sandarus blush2.gif
Atsakyti
Skaitau pernykštę pavasario temą, daug įdomybių vėl atrandu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2014 02 04, 12:41)
Skaitau pernykštę pavasario temą, daug įdomybių vėl atrandu  biggrin.gif

prašom susisteminti ir pasidalinti blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi pernai labai užvėlavo pavasaris, tai aš salotas išpikiavau namie į didžiulį platų vazoną biggrin.gif Tai super buvo, pasiteisino man thumbup.gif

O kopūstams pas mane irgi durpėj nepatiko. Nunyko man jie vazone. Teko mamos "atsiprašyti" biggrin.gif ir imti iš jos šiltnamyje užaugintų daigelių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 02 04, 13:29)
Kadangi pernai labai užvėlavo pavasaris, tai aš salotas išpikiavau namie į didžiulį platų vazoną biggrin.gif Tai super buvo, pasiteisino man thumbup.gif

Aš salotas išpikiavau į durpinius indelius po vieną. Į šiltnamį persodinau jau pradėjusias sukti galvas, tuos indelius labai paprasta "nuvynioti", salotos net nepastebėjo, kad buvo persodintos biggrin.gif
Atsakyti
Žiūrint , į kokią durpę kišit tuos kopūstus. Jei substratas daigams, tai viskas gerai, užauga daigai ir persodinat. Jei kokia iš pelkutės, tai bus rūgšti ir be maisto medžiagų, tada tikrai kopūstai išgaiš. Na, labai valgi daržovė, čia trąšų atveju.
Salotas aš irgi daigais auginu, tiek aisbergo, tiek romėniškas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 04, 15:55)
Žiūrint , į kokią durpę kišit tuos kopūstus. Jei substratas daigams, tai viskas gerai, užauga daigai ir persodinat. Jei kokia iš pelkutės, tai bus rūgšti ir be maisto medžiagų, tada tikrai kopūstai išgaiš. Na, labai valgi daržovė, čia trąšų atveju.

Pas mane buvo Durpetos skirta daigams. Netiko.
Atsakyti
Kopustu nesodinau, bet pernai brokoliai ir kaliaropes- kopustu pusbroliai ir pusseseres durpej uzsilenke. Kokio gamintojo buvo durpe- nepamenu. Zinau tik, kad nurugstinta ir skirta daigams. Pernai pirma karta man taip. Lyg tol dygdavo durpej ir nesiskunde...
Atsakyti