Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 25, 12:34)
Ooo, kokio dydzio darzas  bigsmile.gif  Sleptis man reikia, su 5 lysvem  biggrin.gif
As neisivaizduoju, kaip reiktu man toki plota aprebti, as su savo 2 siltnamiais ir keliais kapeliais turiu ka veikti.Vien uzmulciuoti toki plota kiek laiko atimtu. Reiskias nesutverta as zemes uki kelti...  unsure.gif

4u.gif
aš daugiau nieko neveikiu,mano darbas rūpintis namais,namiškiais ir tuo kas man įdomu mirksiukas.gif
viskam užmulčiuoti žolės neužtenku schmoll.gif
šiemet keliomis lysvėmis bus sumažinta,nes pernai bulvių buvau pasėjusi,bet atsisakysim ax.gif

QUOTE(akvilyte @ 2014 02 25, 12:40)
bet plotas tai isudingas  bigsmile.gif  ar viska suvalgot patys ar tenka isdalint  g.gif

tai kad čia nedaug,kaip tik tam kas valgoma ,23lysvės 1x5m.
Nuėjau net užrašus atsinešti ką auginau - svogūnai (šią savaitę jau baigsiu savo derlių),morkos(užteko tik mišrainėms ir gal porai mėn -daugiau neturiu kur laikyti),burokėliai(tik sukonservavimui,likusius nesenei išmečiau,nes guminiai pasidarė),braškių padidinau pernai,nes einamos,cukinijos,moliūgai,žemuogės,česnakai,prieskoninių daugiamečių lysvė,kopūstų nebeauginsiu,nes nemoku užauginti blush2.gif o ir suvalgom tik kokius 3vnt per metus ,žirniai,agurkai,krapai,salotos,ridikėliai,pupelės,viena lysvė gėlėm užleista,kurios dar neradusios vietos gėlynuose.
Bet MB burzgia,kad kam viso to reikia,naikink doh.gif na jau sakau,bent pasižaidimui pasiliksiu,juk vis savo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 25, 12:25)
o mano "kapeliai" nerėminti,kol nieko juose neauga tai man tikrai negražu,bet kai visko pilna visai nieko  ax.gif
user posted image
*

pas mane irgi toks pats- tradicinis darzas, tai as uzsiknisau takelius ravet doh.gif ne tas zodis. svajoniu svajone apremintos ar sukeltos lisves ir uzmulciuoti takeliai. ir kapitaliai uzmulciuoti, nes kas as tarpulisvius isklojau kartonu ir ant virsaus zole mulciavau- vis tiek nei sis nei tas gavosi tie takeliai- kose makalose palijus, zole prasikala...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 25, 12:55)
pas mane irgi toks pats- tradicinis darzas, tai as uzsiknisau takelius ravet doh.gif  ne tas zodis. svajoniu svajone apremintos ar sukeltos lisves ir uzmulciuoti takeliai. ir kapitaliai uzmulciuoti, nes kas as  tarpulisvius  isklojau  kartonu ir ant virsaus zole mulciavau- vis tiek nei sis nei tas gavosi tie takeliai- kose makalose palijus, zole prasikala...

drinks_cheers.gif na taip su ravėjimu tai aš tikriausiai kas savaitę prasieinu doh.gif
o dėl slidimo po lietaus,tai tik dabar ten slysčioju,sezonu po lietaus greit nusausėja g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 25, 14:02)
drinks_cheers.gif na taip su ravėjimu tai aš tikriausiai kas savaitę prasieinu  doh.gif 
o dėl slidimo po lietaus,tai tik dabar ten slysčioju,sezonu po lietaus greit nusausėja  g.gif

user posted image

Gal nelabai matosi, bet tarpai pas mane irgi tokie, kad žoliapjovė pravažiuotų. Su trimeriu neinu aplinkui, tiesiog kai pjaunu, truputį kilsteliu žoliapjovą, ir ten tiks kaip įtraukimas gaunasi, ir nusipjauna viskas puikiai. Nemoku paaiškinti, bet ta žoliapjovė daro tokį kaip sukūrį oro. Senoji taip nedarė, tai gal ne visos taip veikia. g.gif

Vakar šiltnamyje pasisodinau ridikėlius, o šiandieną - cibulius. Labai jau norisi žalumos ir šviežienos.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 02 25, 13:15)
Gal nelabai matosi, bet tarpai pas mane irgi tokie, kad žoliapjovė pravažiuotų. Su trimeriu neinu aplinkui, tiesiog kai pjaunu, truputį kilsteliu žoliapjovą, ir ten tiks kaip įtraukimas gaunasi, ir nusipjauna viskas puikiai. Nemoku paaiškinti, bet ta žoliapjovė daro tokį kaip sukūrį oro. Senoji taip nedarė, tai gal ne visos taip veikia.  g.gif

Vakar šiltnamyje pasisodinau ridikėlius, o šiandieną - cibulius. Labai jau norisi žalumos ir šviežienos.

4u.gif kažkur turiu tą jūsų foto thumbup.gif
tik žinau,kad man niekas nekals lentomis schmoll.gif
o kad pas save su žoliapjove prasivažiuočiau,reikia perdarinėti,nes mūsų plati ir netelpu,jau bandžiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 25, 14:18)
4u.gif kažkur turiu tą jūsų foto  thumbup.gif
tik žinau,kad man niekas nekals lentomis  schmoll.gif
o kad pas save su žoliapjove prasivažiuočiau,reikia perdarinėti,nes mūsų plati ir netelpu,jau bandžiau  biggrin.gif

Jei turėčiau daug tų žievių, geriau daryčiau su jomis, nes tada visai nėra vargo su pjovimu. O įrėminome lysves tada, kai po lietaus nuėjau kažko nusiskinti ir taip plojausti, kad atsijungiau, tai vyras užpyko (ne ant manęs) ir padarė normalius tarplysvius. Toks ir buvo tikslas - įeiti į daržą po lietaus.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 25, 12:34)
As neisivaizduoju, kaip reiktu man toki plota aprebti...

kai reikia, dar ir ne tokius plotus aprėpt galima smile.gif
Atsakyti
Tai ir aš parodau tada savo, nors matytas jau biggrin.gif Čia užpernykštis berods vaizdas, kvadratukai jau išnaikinti. Takeliai veja, 65cm kažkur.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2014 02 25, 12:40)

bet plotas tai isudingas  bigsmile.gif  ar viska suvalgot patys ar tenka isdalint  g.gif

normaliai čia, nėra daug šeimai. ypač jei turi kur laikyt. kai perskaičiau "tenka išdalint" tai kaip peiliu per širdį - einu vos ne keliais, rūpinuos, nuo sėklų svogūnus popsinu, daigelius grūdinu, krūvą pinigų sėkloms išleidžiu ir dar kam nors siūlysiu, kad paimtų g.gif Nesulauks tie, kas nevertina, nė aguonos grūdo nesiūlysiu ir neprašysiu, kad paimtų. Geram žmogui negaila, jei matau, kad nori, bet tikrai neprašysiu, kad paimtų, geriau ant komposto išversiu, tai nors žemė dėkinga bus.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 02 25, 13:15)

QUOTE(Alekto @ 2014 02 25, 13:31)
Tai ir aš parodau tada savo, nors matytas jau biggrin.gif

wacko.gif ikvepimui visai neblogai tokie vaizdeliai bigsmile.gif kazkaip sunku po ziemos issikjudint... pamojavau su kastuvu... pavargau lotuliukas.gif na bet takelis man jau patinka bigsmile.gif o va dar ateinu cia ir tokiu foto randu prikeltu bigsmile.gif

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 02 25, 13:18)

tik žinau,kad man niekas nekals lentomis  schmoll.gif

o kad pas save su žoliapjove prasivažiuočiau,reikia perdarinėti,nes mūsų plati ir netelpu,jau bandžiau  biggrin.gif

pasiskambinau siandien i lentpjuve susitariau del lentu cool.gif vaziuosiu parsivezt... nes pasirodo tu atliekiniu nuo statybu cielom dviem lysvem uzteks lotuliukas.gif o gaunasi 9.... tai primeciau kad apie 120lt gausis tos likusios lentos... lysves gausis 1,3*5m o susisukt ir pati moku biggrin.gif

tai as vien del to cia susigalvojau... nes tos siaurymes doh.gif o ir po lietaus liudesys buna doh.gif

QUOTE(Modeen @ 2014 02 25, 13:37)
normaliai čia, nėra daug šeimai. ypač jei turi kur laikyt.

tai va kad su tuo laikymu liudesys sad.gif
Atsakyti
o aš gal pati save įkvėpsiu, nes dar nieko šiltnamy nepasėjau, ir apskritai pusantro mėnesio sodyboj nebuvau, tik nuo daigelių ant palangės negaliu akių atplėšt. Reikia keltis nuo kėdės, saulė užpakalį spardo, o aš dar žiemos miegu mėgaujuos.
pas mus lysvės aprėmintos dviem būdais - pynimu ir berželiais, bet pas mus sodyba visai kaime, aplink kaimynų arkliai ganosi ir gaidžiai gieda, tai man prie dūšios toks kaimiškas vaizdelis.
čia pynimas, visa mano šeimyna ir sesės šeimyna pynė:

[attachmentid=231400]

[attachmentid=231401]

[attachmentid=231408]

o čia berželiai, irgi visi dėliojom:

[attachmentid=231404]

[attachmentid=231405]

o čia daržas, tik šeimos poreikiams:

[attachmentid=231406][attachmentid=231407]
Papildyta:
šalto rūsio neturim, bet svogūnai iki dabar šiltam kabo, ir per žiemą tik 5 parnešiau laiškų auginimui, ką galima suvakuot suvakuojam, ką galima sušaldyt sušaldom, dar turiu ir šaldytų morkų, ir žirnelių, ir briuselio kopūstų. aišku, pigiau nusipirkt, ale čia vis tas nelemtas lietuviškas buožės charakteris kaltas smile.gif, visko savo reikia turėt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 25 vasario 2014 - 14:34
Iskilo toks gal kvailas klausimas, bet nerandu niekur pavaizduota, o raudonu svogunu laiskai tokie patys kaip ir baltu?
Atsakyti