Liuks aciu
!!! Viska supratau

čia vienos mūsų forumietės tik nepamenu kurios

* o čia jau šiaip įdėjoms

*

*

*

*

* o čia jau šiaip įdėjoms

*

*

*

*
QUOTE(Nitrozilas @ 2014 02 25, 11:16)
O as cia sedziu ir galvoju. Ar naudojat kas tuos miltukus(bakterijas ) i kompostine kur berti, ir per pusmeti mazdaug kur tuei susikompostuoti? O jei pvz rudeni, nurovus visus serencius, vienmetes geles ir kitus augalus nekaupiancius ligu, sumesti ant lysviu(kad ir tuose paciuose gelynuose) pabarstyti tais miltukais, uzdengti agro ir taip palikti ziemoti. Dregme ir bakterijos padarytu savo darba, o atejus sejai butu sviezia trasa.... ne? nesamone?
Na panašiai ir daroma - tik nereikia jokiais miltukais barstyt anei agro dengt, tiesiog sumetat nurautus serenčius ar kt., galima truputį pasmulkint dar, ir paliekat. Pavasarį jau beveik sutruniję viskas būna, dar pereinat su rankiniu kultivatorium, visas tas gėris įsiterpia į dirvą ir pirmyn

nu vat kad uzsiknisau smulkinti, labai sukieteje stiebai buvo, tu didziuju serenciu, tai vienoj lysvei taip ir palikau nurautus, tai pris kelias sav kai buvom sode, tai dar tebeguli jie... smulkesni jau beveik sunyke
QUOTE(Ciocė @ 2014 02 25, 12:36)
Aš irgi buvau labai užsidegus aprėmintas lysves daryt, bet paskui kažkaip susimąsčiau apie dirvos paruošimą jose. Juk ten su kultivatorium nepasidarbuosi, tai negi kas pavsarį su kastuvu jose mojuot? 

nu koks dar kastuvas...

Vaje, kiek foto prikėlėt...

Ta proga parodysiu savo...

Jaučiasi nostalgija pirštų kišimui į žemę. O greitai bus - nieko nebespėju ir pan. Vaje, tose foto man net žolė kvepia
O dar norejau paklausti, mes esam nusipirke aeratoriu skarifatoriu, rudeni perejom ir su strypeliais ir su tokiom zvaigzdutem visa veja. Ar pavasari reikes pakartoti? zeme molinga. Ir kitas klausimas, visur kur skaitau vienas ir kitas volas vis kitaip vadinamas, tai kuri saeratorius kuris skarifatorius, yra tokie ilgi strypeliai kaip virbalai o kitas kaip zvaigzdutes. Kitas klausimas ar ne per velu dabar dolomitmilcius bert i veja, labai uzsamanojo, ar geriau veliau trest tom trasom nuo samanu? (rudeni tresem paprastom trasom)
QUOTE(rytorasa @ 2014 02 25, 20:32)
Labai grazu!

O kokie ten plastmasiniai lankai? Kokio diametro, ar specialus?
Nes as labai noriu tokias siltlysves pasidaryt, tik nezinau kur gauti pigesniu lanku, nes baisiai brangus specialus...

QUOTE(indrusep @ 2014 02 25, 21:41)
Labai grazu!
Nes as labai noriu tokias siltlysves pasidaryt, tik nezinau kur gauti pigesniu lanku, nes baisiai brangus specialus...

ačiū. Lankai ne specialūs, tiesiog supjaustėm plastikinę žarną, skirtą vandeniui, ją užmovėm ant į žemę įsmeigtų armatūros strypelių.
QUOTE(rytorasa @ 2014 02 25, 20:32)
nu koks dar kastuvas...
Nereikalingas jis...
Man be galo gražu įrėmintos lysvės..

O tokiose lysvėse laistyti dažniau nereikia ?
Man labai gražu, gal kada nors, kai gyvensim sodyboj pastoviai ir aš tokias lysves turėsiu .
Kol kas tenka tenkintis paprastu iš pievos atkariautu daržu ....
http://www.part.lt/p...72ce2218195.jpg]

QUOTE(indrusep @ 2014 02 25, 20:41)
Labai grazu!

Labai tinka paprasčiausi pigiausi plastikiniai vandens vamzdžiai, jie dar plonesni bet patvarūs, lygtais karštam vandeniui pirkau, šviesiai pilki.