Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

tai jau matau, kad kai busiu sodyboj, teks ir man savo lysves fotkint, toli darzas pas mane - uz 150 km. Labai faina po visu jusu darzus pasivaiksciot 4u.gif, ideju pasisemt.
O as jau kad sugalvojau, tai sugalvojau: dabar bandau ikalbinti teti, kad igyvendintu mano sumanyma biggrin.gif. Tetis turi du sujungtus stiklinius siltnamius, kokiu 10 m ilgio kiekvienas su betoniniu pamatu. Jam tiek visko nereikia, kiek ten butu galima uzauginti, tai vieno siltnamio vienoj pusej augindavo pomidorus, kito vienoj pusej agurkus. Vienu zodziu, pusiau tusti pusiau uzsodinti stovedavo smile.gif . O as sugalvojau, kas butu galima viena siltnami nuardyti ir tame betoniniame reme padaryti darziuka. Jo dabartinis darzas panasaus ploto yra g.gif. Daryti iremintas lysves nepasiraso, bet cia matau, kad jau tuoj ikalbesiu lotuliukas.gif. Kai busiu pas teti, nufotkinsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 02 26, 09:52)
O as sugalvojau, kas butu galima viena siltnami nuardyti ir tame betoniniame reme padaryti darziuka.

kai pomidorų temoj dauguma galvoja, kaip čia pasistatyti antrą (trečią) šiltnamį, karambolė jau esantį nuardyti nori biggrin.gif Man tai gaila būtų.. vynuoges auginčiau wub.gif
Pas mus kieme kadaise didelis stiklinis šiltnamis stovėjo, šildomas. Nuardė namiškiai kaip nebereikalingą. Ech, kaip gailiuosi dabar..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 02 26, 11:37)
karambolė jau esantį nuardyti nori  biggrin.gif  Man tai gaila būtų.. vynuoges auginčiau  wub.gif

drinks_cheers.gif taaaip, ir aš palikčiau - šilumamėgėms kultūroms, daigelių sudaiginimui .. oi kiek visko galvoj iškyla doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
ir man sąžinė neleistų gero šiltnamio ardyt
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 26, 09:02)
Cioce, aprėmintų lysvių visai nereikia kasti, nes pastoviai mulčiuoju dideliu sluoksniu pjautos žolės ir žemė puri ir drėgna, pilna sliekų ir natūraliai susikompostuoja. Aišku, ten nesėju morkų, burokėlių, nes sėkloms mulčas trukdo, bet viskas, kas daigais sodinama, tai klesti. Ir kastuvą toj vietoj apskritai gali pamiršt.

Supratau thumbup.gif O kaip su morkom, burokėliais ir pan. darot? Ten jau kastuvą naudojat ar irgi kažkokių gudrybių imatės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2014 02 26, 13:04)
Supratau  thumbup.gif  O kaip su morkom, burokėliais ir pan. darot? Ten jau kastuvą naudojat ar irgi kažkokių gudrybių imatės  bigsmile.gif

tie tradiciniam darže auga, šalia bulvių, ten niekaip su mulčiavimu nesugebam suderint g.gif.
Žinau, kad juos galima mulčiuot kai jau išdygsta, kai mulčas jų nebeužgožia, bet tas daržas irgi turi būt amžinai mulčiuojamas, nes kokia prasmė sezoną mulčiuot, paskui nuimt ir suart...
O kai daržas ariamas, tai tas mulčas neatlieka savo visokeriopos paskirties - ne tik saugot drėgmę, bet ir gerint žemę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 26 vasario 2014 - 13:39
QUOTE(Paladė @ 2014 02 26, 13:34)
tie tradiciniam darže auga, šalia bulvių, ten niekaip su mulčiavimu nesugebam suderint  g.gif.

Mulčiuotam darže irgi sėja sėklas, Diasaja gi kartoja ir kartoja savo vaizinę medžiagą kaip tai daro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 26, 13:37)
Mulčiuotam darže irgi sėja sėklas, Diasaja gi kartoja ir kartoja savo vaizinę medžiagą kaip tai daro  biggrin.gif

taip, mačiau, bet pas mus ariamas daržas, tai tas mulčas po sezono neatlieka savo vaidmens, juk jo nearsi.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 26, 13:40)
taip, mačiau, bet pas mus ariamas daržas, tai tas mulčas po sezono neatlieka savo vaidmens, juk jo nearsi.

Nu taip tada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 26, 13:37)
Mulčiuotam darže irgi sėja sėklas, Diasaja gi kartoja ir kartoja savo vaizinę medžiagą kaip tai daro  biggrin.gif

drinks_cheers.gif tikra tiesa. Viskas uzmulciuota, sejant praskiriu eilute, paseju, zemem uzbarstau ir palieku, zolem nebeuzverciu tos juostos.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 02 26, 13:40)

o kodel ariat?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2014 02 26, 11:42)
drinks_cheers.gif taaaip, ir aš palikčiau - šilumamėgėms kultūroms, daigelių sudaiginimui .. oi kiek visko galvoj iškyla  doh.gif  biggrin.gif

Tai tik viena dali, kitas siltnamis tai liktu mirksiukas.gif. Jei tai butu prie mano namu ir mano siltnamis, oi kiek as ten visko galeciau daryt ir augint smile.gif. Bet tetis vienas ir dar dirba, as jau ir taip jam ir pomidoru ir agurku, papriku daigus uzauginu ir seklu priperku, bet visas laistymas ir ravejimas, skabymas jam lieka... O kai jau derliu dorot tenka doh.gif vieni nervai - as bunu vasara sodyboj, o be to ir pati sau uzsiauginu (tecio siltnamis lieka uz 150 km, tai neprivazinesi del keliu kg pomidoru), broliui taip pat nereikia, nes jam uosviene uzaugina, kuri gyvena 50 m nuo tecio. Tai tetis ir sultis jau daryt ismoko, kad tik sudorot kaip nors ir agurkus raugia. Vat dabar savo vyrus ar tecius isivaizduojat su tais dviem siltnamiais besicackinancius lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 26, 13:53)
drinks_cheers.gif tikra tiesa. Viskas uzmulciuota, sejant praskiriu eilute, paseju, zemem uzbarstau ir palieku, zolem nebeuzverciu tos juostos.
Papildyta:

o kodel ariat?

todėl, kad bulvės ten smile.gif
o mano vyrui bulvės turi būt pasodintos taip, kaip pas močiutę. Su viskuo susitaikė - rėmina lysves, žolę mulčui pjauna, bet jei nebus tradicinio ariamo daržo bulvėms, tai nu ir nafik, čia ne sodyba lotuliukas.gif Bulvių po mulču jis nekiš, ir iš po mulčo jų netrauks lotuliukas.gif
Atsakyti