Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 24 tema.

QUOTE(Ciocė @ 2014 02 27, 18:43)

Ir Nojaus sėklose yra, ir BS turi, ir Sėklos - veislė Purple Haze.

Dekui 4u.gif
Atsakyti
[quote=Asta ir G,2014 02 27, 20:02]
[quote=Paladė,2014 02 27, 10:36]
birželio mėnesio vaizdas, tą pačią dieną tie patys pekinai darže ir nupjautas. matosi lankai agroplėvelei:
Dabar susibalamūtinau blush2.gif pernai gyriau pekino kopūstus Manoko o man lygtai Jūs rašėt ir rodėt šitas pačias nuotraukas tik buvo veilė parašyta Optiko H ar aš kažką ne taip supratau blush2.gif .
[/quote]

tikrai susibalamūtinau blush2.gif Išsitraukiau pakelius pasitikslinti, ankstyvi Optiko H, o vėlyvi Bilko F1, kuriuos ir įdėjau, dėl manoko apsipažinau, va ką reiškia pertrauka blush2.gif Dideliausiai atsiprašau už savo makaulę kiaurą smile.gif
ir dar pasitikslinau brokolius, ankstyvi tikrai Lucky H.
Atsakyti
Kreipiuosi į PALADE, nes suradau 21 temoje 506 ir 508, data 2013 06 25 ten Jūs rašėt veilę Optiko H nuotraukos šitos pačios sudėtos. Kiek supratau iš mūsų susirašinėjimo jūs Manoko pernai, net nebuvot auginus. Aš nusipirkau tuos Optiko H tai dabar nesuprantu, ką Jūs auginot g.gif g.gif. Kadangi pekino kopūstai man Nr. 1 tai visa info apie juos man svarbi.

Manoko veislę išbandžius bandykit visos kam aktualu tikrai užaugs biggrin.gif .

Dėkui už atsakymą kol rašaiu sulaukiau atsakymo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 27 vasario 2014 - 20:47
QUOTE(Asta ir G @ 2014 02 27, 20:45)
Kreipiuosi į PALADE, nes suradau 21 temoje 506 ir 508, data 2013 06 25 ten Jūs rašėt veilę Optiko H nuotraukos šitos pačios sudėtos. Kiek supratau iš mūsų susirašinėjimo jūs Manoko pernai, net nebuvot auginus. Aš nusipirkau tuos Optiko H tai dabar nesuprantu, ką Jūs auginot  g.gif  g.gif. Kadangi pekino kopūstai man Nr. 1 tai visa info apie juos man svarbi.

Manoko veislę išbandžius bandykit visos kam aktualu tikrai užaugs  biggrin.gif .

Dėkui už atsakymą kol rašaiu sulaukiau atsakymo  biggrin.gif

optiko H tie geruliai ankstyvi
user posted image

user posted image

sėdžiu apsiskleidus pakeliais, tai vėl ką sumaišysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 vasario 2014 - 20:55
[quote=Paladė,2014 02 27, 21:49]
optiko H tie geruliai ankstyvi
Gerai tada kelias sėklas pabandysiu ir šių o pagrindas bus Manoko H biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 02 27, 20:59)
Sėjau užpernai tiesiai į dirvą be jokio išankstinio paruošimo, dygo puikiai, pernai persodinau į kitą vietą pavasarį, net nepajautė. Pernai sėjo ir mano draugės, taip pat labai gerai dygo. Aš sėklas pirkau Šilainių turguj (sėklų parduotuvėj)
Pernai dar buvau pasisėjusi į šiltnamį vienmačių rukolų, kai išpikiavau į daržą, visas kažkokios muselės išperforavo. Tų daugiamečių nelietė, jos aštresnės (man ir skanesnės).

Aš morkas visada auginu po agroplėvele, niekas nepuola (tris kartus pabeldžiau ir dar apsispjaudžiau  biggrin.gif ). Aišku, kai jau pradedu jas naudoti, tada nuimu tą apsaugą.

Dėkui .
Aš irgi ten pat pirkau . Ir dar dar pakelį sesei dovanų nuvežiau .
Irgi nedygo .
Nupirkau kitos firmos . Gal kokia ne tokia partija man papuolė . Arba kaire ranka sėjau .
Atsakyti
Iš Kaimo , aciu. As ju ragavau is Maximos. Aplamai visos cikorines patinka.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 27, 19:48)
mama nuo pat mažumės mokino žaliąją dalį nupjaut iki oranžinės spalvos, jei net plonytė žalia juostelė viduj matosi. O šiaip tai protingi kurmiai sako, kad žaliojoje morkos dalyje kaupiasi alkaloidai. Net tokias sandėliuoti reikia apipjaustant, antraip vėliau pasiskirsto visoje morkoje.

Suklydo kurmiai. Alkaloidai kaupiasi tik bulvinių šeimos kultūrų žaliose dalyse. Pirmiausia bulvėse. Žali pomidorai irgi turi solanino. Ir paprika žalia šiek tiek, ir dumplainis, ir baklažanas.
Morkose nėra jokio pavojingo alkaloido. Galite drąsiai valgyti morkų lapus. Gyvuliai jais šeriami. Jei būtų kitaip, gulėtų krūvos gaišenų. Patikėkit, sandėliuoju per šimtą tonų morkų, pelės pirmiausia paragauja tos žalios dalies. Tik iš bado graužia oranžinę.
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 02 27, 10:27)
...Beje, pernai darze auginau Pak Coi irgi kinietiski bastuciai vadinasi, bet taip ir nesupratau, kaip juos naudot, bandziau i salotas, bet man tie kotai nepatinka, o pacio lapo buvo mazai schmoll.gif...

Jie naudojami gaminant azijietiškas sriubas, tiekiami kaip garnyras. Aš kaip tik kotelius (turėjau baltų ir žalių) supjaustau į salotas vietoj pekino. Traškumas ir sultingumas labai panašūs. O pačius žalėsius (lapus) sunaudoju į spring rolls.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 02 27, 19:59)

Aš morkas visada auginu po agroplėvele, niekas nepuola (tris kartus pabeldžiau ir dar apsispjaudžiau  biggrin.gif ). Aišku, kai jau pradedu jas naudoti, tada nuimu tą apsaugą.

garieji zmones papasakokit kaip jus tas morkas sukisat to agro plevele. visgi ne ridikelis- lapai auksti. velgi- reik daryt lankus ir mini siltnamiuka?
jomajo- pas mane visas darzas bus mini siltnamiuku doh.gif nes toks vaizdzas, kad be priedangos nieks nebeuzauga. gal reikia susikaupt ir statyt viena dideli siltnami per visa sklypa doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 02 27, 23:22)
Suklydo kurmiai. Alkaloidai kaupiasi tik bulvinių šeimos kultūrų žaliose dalyse. Pirmiausia bulvėse. Žali pomidorai irgi turi solanino. Ir paprika žalia šiek tiek, ir dumplainis, ir baklažanas.
Morkose nėra jokio pavojingo alkaloido. Galite drąsiai valgyti morkų lapus. Gyvuliai jais šeriami. Jei būtų kitaip, gulėtų krūvos gaišenų. Patikėkit, sandėliuoju per šimtą tonų morkų, pelės pirmiausia paragauja tos žalios dalies. Tik iš bado graužia oranžinę.

Aš buvau įsitikinus, kad morkos pažaliavimas kenksmingas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 02 28, 08:19)
garieji zmones papasakokit kaip jus tas morkas sukisat to agro plevele. visgi ne ridikelis- lapai auksti. velgi- reik daryt lankus ir mini siltnamiuka?
jomajo- pas mane visas  darzas bus mini siltnamiuku doh.gif  nes toks vaizdzas, kad be priedangos nieks nebeuzauga. gal reikia susikaupt ir statyt viena dideli siltnami per visa sklypa doh.gif  biggrin.gif

Aš naudoju plastikinius plonus vamzdžius lankams. MB Lytagroj pirko, supjaustė reikiamu ilgiu, tie patys jau 4 metai. Pradžioje jie daugiau į žemė sukišti, kai morkos paauga ir daugiau vietos reikia, kilsteliu iš žemės lankus. Lankai su morkom auga, paprasčiau nebūna biggrin.gif
Atsakyti