Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip nusprendžiau padaryti gerą darbą

QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 18, 18:56)
Nesmagu man, kad žmonės neturi ko valgyt - pati sunkiai augau, žinau, bet nesmagu ir todėl, kad jaučiuosi savotiškai reketuojama ir negaliu jų remti visą gyvenimą, tuo labiau, kad yra tokių, kuriems dar labiau reikia paramos. Nebežinau kaip elgtis  blush2.gif

aš tai atrašyčiau irgi ką nors graudaus. Sukurčiau, išgalvočiau tiesiog biggrin.gif Pvz. gyvenu gerai, bet va nevalgau jau trečia diena. Manau, veiksmingas būdas turėtų būti, kad pristabdyt tą reketavimą
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2010 01 19, 01:24)
aš tai atrašyčiau irgi ką nors graudaus. Sukurčiau, išgalvočiau tiesiog biggrin.gif Pvz. gyvenu gerai, bet va nevalgau jau trečia diena. Manau, veiksmingas būdas turėtų būti, kad pristabdyt tą reketavimą

vat man irgi galvoje tokia mintis. iš vienos pusės - man suvirpina širdį - vaikystėj visko buvo, buvo, kad ir už elektrą buvom nesumokėję, ir valgyt nelabai ką turėjom, bet mano tėtis ėjo ėjo ėjo, ieškojo vis kokio darbelio. o tas vyrukas kaip suprantu sėdi kiauras dienas prie kompo, nes oficialiai matai jis vaiko auginimo atostogose, ir ką tu jam.
Atsakyti
Oj, Žemuogiene, aš irgi buvau papuolusi į labai panašią situaciją, kurią jūs aprašėt, tačiau viskas baigėsi tuo, kad nutraukiau bendravimą. Supratau, kad patys tingi užpakalį pajudint ir manipuliuoja manimi (nori naudotis mano sunkiu prakaitu uždirbtais pinigais ir visokiom kitokiom malonėm). Bjauru, prisiminus tą situaciją, niekam neleisiu savęs išnaudoti. Rita* davė labai gerą patarimą hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 18, 17:56)
sveikos. mano patirtis su gerais darbais kitokia. tiksliau su vienu atveju - net nežinau, kaip tinkamai elgtis. pernai atidaviau nemažai savo merginos daiktų vienai šeimai. lovytę, drabužių ir t.t. bendraujam su jais per skype. tik vat pastoviai gaunu tokias sms iš jų: Kaip sekasi? Atrašau, kad ačiū neblogai, kaip jums? Tai gaunu atsakymus, kad o mes sėdim be maisto, arba kas nors liepa skolą grąžinti, nervinuosi nieko nevalgau ir t.t. Dabar gavau sms - kaip jūs - mes gyvenam be elektros ir krūva paaiškinimų. Kelis kartus buvau pas juos, nuvežiau maisto, bet tikrai nesu nusiteikusi mokėti už jų elektrą ir t.t. Tuo labiau - vyras išėjęs tėvystės atostogų, nes jį grasino atleisti. Jinai darbo neranda. kaip mandagiai pamokyti, kad vyras galėtų eiti bent kokio neoficialaus darbelio ieškoti, o ne sėdėti kiauras dienas prie kompo? Nesmagu man, kad žmonės neturi ko valgyt - pati sunkiai augau, žinau, bet nesmagu ir todėl, kad jaučiuosi savotiškai reketuojama ir negaliu jų remti visą gyvenimą, tuo labiau, kad yra tokių, kuriems dar labiau reikia paramos. Nebežinau kaip elgtis  blush2.gif

cia gal ta pati seima (patys paskutiniai postai) - g.gif
http://www.supermama...?...29780&st=48
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 18, 18:56)
sveikos. mano patirtis su gerais darbais kitokia. tiksliau su vienu atveju - net nežinau, kaip tinkamai elgtis. pernai atidaviau nemažai savo merginos daiktų vienai šeimai. lovytę, drabužių ir t.t. bendraujam su jais per skype. tik vat pastoviai gaunu tokias sms iš jų: Kaip sekasi? Atrašau, kad ačiū neblogai, kaip jums? Tai gaunu atsakymus, kad o mes sėdim be maisto, arba kas nors liepa skolą grąžinti, nervinuosi nieko nevalgau ir t.t. Dabar gavau sms - kaip jūs - mes gyvenam be elektros ir krūva paaiškinimų. Kelis kartus buvau pas juos, nuvežiau maisto, bet tikrai nesu nusiteikusi mokėti už jų elektrą ir t.t. Tuo labiau - vyras išėjęs tėvystės atostogų, nes jį grasino atleisti. Jinai darbo neranda. kaip mandagiai pamokyti, kad vyras galėtų eiti bent kokio neoficialaus darbelio ieškoti, o ne sėdėti kiauras dienas prie kompo? Nesmagu man, kad žmonės neturi ko valgyt - pati sunkiai augau, žinau, bet nesmagu ir todėl, kad jaučiuosi savotiškai reketuojama ir negaliu jų remti visą gyvenimą, tuo labiau, kad yra tokių, kuriems dar labiau reikia paramos. Nebežinau kaip elgtis  blush2.gif

ikisiu ir cia savo trigrasi. blush2.gif
nezmoniskai gaila to vaikiuko. o ypac dabar, kai suzinojau kad ta mama is vaiku namu... viskas tuo ir pasakyta, kad kitaip gyventi ko gero ir nemoka. o su darbais, dabar visiems sunku, tai turbut graziuoju to vyriskio neikalbesite schmoll.gif , tikrai ras pretekstu atsikalbinejimui...
kazkas minejo, kad tas vyriskis turi giminiu kaime, tai gal vertetu laikinai jiems ten prisiglausti, vis valgyti duonos kasnis bus, ypac jei patys dirbti netinges, o sita buta isnuomotu, kad kas nors komunalinius mokescius bent jau moketu...
pasikartosiu, bet vaikucio tikrai labai gaila, jo niekas net i lauka pasivezinti neisveza. tupi tarp keturiu sienu. i poliklinika karta i kelis men nuveza ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(allyva @ 2010 01 19, 23:23)
.
pasikartosiu, bet vaikucio tikrai labai gaila, jo niekas net i lauka pasivezinti neisveza. tupi tarp keturiu sienu. i poliklinika karta i kelis men nuveza ir tiek...

tai palaukit - o ka tetis veikia tada?
Atsakyti
QUOTE(allyva @ 2010 01 19, 23:23)
ikisiu ir cia savo trigrasi.  blush2.gif
nezmoniskai gaila to vaikiuko. o ypac dabar, kai suzinojau kad ta mama is vaiku namu... viskas tuo ir pasakyta, kad kitaip gyventi ko gero ir nemoka. o su darbais, dabar visiems sunku, tai turbut graziuoju to vyriskio neikalbesite  schmoll.gif , tikrai ras pretekstu atsikalbinejimui...
kazkas minejo, kad tas vyriskis turi giminiu kaime, tai gal vertetu laikinai jiems ten prisiglausti, vis valgyti duonos kasnis bus, ypac jei patys dirbti netinges, o sita buta isnuomotu, kad kas nors komunalinius mokescius bent jau moketu...

tai vat man vaikiuko tikrai gaila. juk į lauką išvažiuoti nekainuoja sad.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2010 01 20, 11:32)
tai vat man vaikiuko tikrai gaila. juk į lauką išvažiuoti nekainuoja sad.gif

Na, kaip bebūtų, Žemuogiene, jūs padėjot tiems žmonėms tiek kiek galėjot, jūs niekam nieko nesate skolinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2010 01 20, 10:17)
tai palaukit - o ka tetis veikia tada?

geras klausimas. g.gif nezinau, bet gal skalbia, lygina ar valgyt daro, jei papildomo darbo neiesko ir i lauka su vaiku neina. kaip jie ten seimoje gyvena sunku pasakyt, bet is sono atrodo kad labai vargsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo allyva: 20 sausio 2010 - 21:46
žemuogienė tu per daug gera. O cia tapati seima kurei panos ankciau padedavo g.gif

Mano patertis toke: Ateidavo pas mano dukrele drauge toke,striuke purvina suplisus,su tapkem (mol nera rubu,batu) as eskojau jai rubu ,batu.No jai vis netiko nekas doh.gif perprasti. Daugiau neliendu. Kita jauna mama su mazu vaiku:nu tikrai skurdzei gyvena, as per pazistamu ja idarbinau ,dirba,stengesi, no del rubu ir zaislus vis netinka,perprastos doh.gif
Atsakyti
padariau ir aš šiandien gerą darbą blush2.gif
buvau įdėjusi į laikraštį skelbimą,kad dovanoju du vežimus,paskambino moteris,kad viena moterytė (augusi vaikų namuose)pagimdė penktą vaikelį,nesenai buvo gaisras,jo metu sudegė vyras,dabar liko kaip stovi,nieko neturi,nėra kas padeda.prisiglaudusi Pasvalio raj.kaip sakė,pačioje pamiškėje.
surinkau viską ką radau,vežimą su lopšiu,čiužinuką į lovytę,rūbeliai,batai,vaikam,mamai,buteliukai,patalynė,žaislai,nešioklė,vonelė.....tą ką radau.
tikiuosi nemelavo,ir pravers mano dovanoti daiktai. ax.gif
Atsakyti
[quote=linutukas0316,2010 02 06, 16:00]
padariau ir aš šiandien gerą darbą blush2.gif
buvau įdėjusi į laikraštį skelbimą,kad dovanoju du vežimus,paskambino moteris,kad viena moterytė (augusi vaikų namuose)pagimdė penktą vaikelį,nesenai buvo gaisras,jo metu sudegė vyras,dabar liko kaip stovi,nieko neturi,nėra kas padeda.prisiglaudusi Pasvalio raj.kaip sakė,pačioje pamiškėje.
surinkau viską ką radau,vežimą su lopšiu,čiužinuką į lovytę,rūbeliai,batai,vaikam,mamai,buteliukai,patalynė,žaislai,nešioklė,vonelė.....tą ką radau.
tikiuosi nemelavo,ir pravers mano dovanoti daiktai. ax.gif
[/quote]

Viskas labai kilnu iš jūsų pusės, tačiau dažniausiai gaisrai būna aprašomi spaudoje. Man pasakojo viena moteris, kad į jos namus atėjo vyras su vaiku irgi "po gaisro", klausė ar gali paremti pinigais. Ta moteris pasakė, kad ateitų jie kitą dieną, mat ji pririnks daiktų, kurie jai jau nebereikalingi. Beja, jos vyras buvo gaisrininkas, ji nupasakojo, kur anot prašytojų tas gaisras vyko ir vyras patikrinęs info pasakė, kad tokio įvykio nebuvo užfiksuota. Spėkite ar tie žmonės atėjo sekančią dieną pasiimti moters dovanojamų daiktų? lotuliukas.gif
Svarbiausia daiktus dovanoti tiems, kam tikrai reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Interdiz: 06 vasario 2010 - 15:37