Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Aš pirmą kartą sėjau čiliukus (Cayenne) juos sudaiginus vystykluose. Ir pššš, sunyko, supuvo. Gal drėgna ir per vėsu buvo, manyč. Mačiau kad nieko nebus, tai antrukart nežaidžiau, valandą pamirkiau šiltam vandeny ir pasėjau į pašildytą žemę, ant viršaus sekliai apibarsčiau. Po penketos dienų išvydau kilpelių mišką.
Kai prieš tai laukiau dvi savaitukes, o pasodinus buvau jau su uodegėlėm.
Kitais metais, jei šiemet mano pirmi metai nepaves, bandysiu jūsų išgirtuosius jalapenus, šiemet nepavyko pasirūpinti sėklom.

O Californijos sudygo neblogai, iš maksės po 1.29 pirktos sėklos. Paskaičiau, kad visos brangias perkat sėklytes, jau galvojau, kad nieko nebus.
Va kitos rūšies Telimena, berods, buvo bais nedaigios, iš 8 viena tik išlindo.

Galvoju, ar verta dar atsėti, ne per vėlu bus, kaip manot? Californijos dar geltonų pasėčiau... Auginsiu lauke.

Ai, dar norėčiau paklausti ar persodinant paprikas galima sodinti kiek giliau, mano kai kurie šiek tiek stybenos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 06 kovo 2014 - 11:22
QUOTE(Pou @ 2014 03 06, 11:15)
Aš pirmą kartą sėjau čiliukus (Cayenne) juos sudaiginus vystykluose. Ir pššš, sunyko, supuvo. Gal drėgna ir per vėsu buvo, manyč. Mačiau kad nieko nebus, tai antrukart nežaidžiau, valandą pamirkiau šiltam vandeny ir pasėjau į pašildytą žemę, ant viršaus sekliai apibarsčiau. Po penketos dienų išvydau kilpelių mišką.
Kai prieš tai laukiau dvi savaitukes, o pasodinus buvau jau su uodegėlėm.

drinks_cheers.gif tas pats ir man buvo, bet dar nuo veisles manau priklauso, kai kurie pipiriukai ir paprikos zaibisku greiciu kiso uodegas, tai sitie visi sudygo kuo puikiausiai, nes kisau i zeme iskart, o kurie tupejo vos ne menesi ant radiatoriaus, is tu nieko ir nesulaukiau, net i zeme ikisus, pakartojau seja, palaikiau pora trejeta dienu vystykluose, ir i zeme sukisau, isdygo visi thumbup.gif Pasimokiau, vystykluose daugiau sav. nebelaikysiu niekada, zemej kur kas geriau seklos jauciasi smile.gif
Pikiuodama as kisau kiek giliau nei augo, nors sako, kad nelabai paprikos ir ciliai megsta, pas mane nenumire nei vienas
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 05, 18:36)
ugu, ir pas mane  drinks_cheers.gif  Nė viena nesudygo  blink.gif  Man išvis nėr taip buvę, kad paprikos nedygtų, tai čia kažkaip labai keistai atrodo.. Šiemet dar ir Sibiriak sunkiai dygsta, bet kelios visgi išlindo, tai gal dar ir sulauksiu (jas paskutines ir sėjau).

Sudygo pas mane... vienos paskutinių doh.gif Bet ne 100 proc.. ir galiojimas dar 2 metai jų nurodytas.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2014 03 06, 11:36)
Sudygo pas mane... vienos paskutinių doh.gif Bet ne 100 proc.. ir galiojimas dar 2 metai jų nurodytas.

laukiu ir aš dar smile.gif
Atsakyti
paprikas ir čilius galima giliau sodinti, tik gal ne iki skilčialapių, kaip pomidorus.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2014 03 06, 11:46)
nupu6kiau su zaliu, bet matyt per stipru padariau.. lapai pradejo krist.. tai vakar su vandeniu nupurskiau.. ar tik neteks per naujo visko set.. bet tada neaisku kada derliaus beturesiu  doh.gif

Tu amaru tikriausiai su zeme parsineset. Geriausiai set i tam skirta DURPINI substrata, jame nebuna jokiu uzkratu, nes yra spec. tam paruostas.
Atsakyti

Ai, dar norėčiau paklausti ar persodinant paprikas galima sodinti kiek giliau, mano kai kurie šiek tiek stybenos doh.gif
[/quote]

Aš skaičiau, bet ne visada taip darau: ax.gif ax.gif Paprikas, kuri bus skirta sodinti į neapšildomus šiltnamius patartina sėti kovo viduryje, į dėžutes ar vazonėlius. Paprikos nereikėtų pikiuoti, nes paprikų šaknų sistema sunkiai atsikuria, tad tiesiog reikėtų iš karto paprikas sėti į kiekvienam skirtą dėžutę, taip šaknys būna 1,5 karto didesnės nei pikiuotų.

Daugiau skaitykite: http://www.walnuts.l...s#ixzz2vBugZAuL
Augalų pasaulis
Atsakyti
Ačiū, merginos.
Aš taip pat skaičiau, kad geriau nepikiuoti ir nesodint giliau (su pomidorais taip elgtis tikrai galima, nes tik tvirtesnė šaknų sistema išsivysto - čia ir staripsniuose aptikau ir pas pomidorienes). Tačiau teorija teorija, praktika lieka praktika. Na išstypo jos kai kurios pas mane, nei šis, nei tas. Tai va ir galvoju, kad juos šiek tiek apibersiu žemėm aukščiau nei auga (iš pradžių kelis, žiūrėsiu ar "nedvėsta").
Na ir antrukart sėtus gausiu pikiuoti, nes jau neapsistačiau vazonėliais, sėjau į platesnę dėžutę ir laukiau eksperimento pabaigos.
Kaip va ir dabar, nors ne laikas, bet pasėjau geltonųjų kailfornijų. Gal greit man jos parodys lapukus - dienos ilgesnės, radiatorius dar pusėtinai šiltas. Bus matyt kas gausis. Pabandysiu, kitąkart žinosiu.

Tik daigiukai mano mažiukai. Va pas Tany, tai monstriukai. Mano kaip trimetinukai prieš jos šešiolikinius paauglius doh.gif
Atsakyti
Labai blogai dygo daugiametė dekoratyvinė paprika. Jau dvi savaitės, o tik kelios šį ryta parodė kilpeles g.gif Na gal dar daugiau sulauksiu ax.gif O gal taip ilgai jos dygsta ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2014 03 06, 16:17)

Tik daigiukai mano mažiukai. Va pas Tany, tai monstriukai. Mano kaip trimetinukai prieš jos šešiolikinius paauglius  doh.gif

tai gal ir gerai, nes mano tia kazkip per greit augo... ka as su jais darysi, dar tik kovo pradzia, o jau zydeti ruosesi, nuskabiau
Atsakyti
O as atejau pasiguost, ka tik katinas isverte ir nugrauze red cherry pipiriukus, du turejau, abu patvarke, dar ir 1 baklazano netekau ( is 2 isdygusiu) verysad.gif
Gal kuri vilniete red cherry pertekliaus turetu?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2014 03 06, 17:52)
O as atejau pasiguost, ka tik katinas isverte ir nugrauze red cherry pipiriukus, du turejau, abu patvarke, dar ir 1 baklazano netekau ( is 2 isdygusiu)  verysad.gif
Gal kuri vilniete red cherry pertekliaus turetu?

Gurmanas katukas biggrin.gif
Atsakyti