Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 10, 13:24)
O tai kokiose vazonuose zadat auginti? As tai isivaizduoju, kad ciliams bent kibiro reiktu, ar pas jus tie dekoratyviniai tiktai?

auginu loveliuose, priklausomai nuo rusies buna 2 ar trys vienam lovyje. pagal saknyna tai nepasakyciau kas vietos truksta, nebuna pilnas vazonas saknu. taip auginsiu trecius metus. laistau akvariumo vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2014 02 10, 13:00)
auginu loveliuose, priklausomai nuo rusies buna 2 ar trys vienam lovyje. pagal saknyna tai nepasakyciau kas vietos truksta, nebuna pilnas vazonas saknu. taip auginsiu trecius metus. laistau akvariumo vandeniu.

As tai tuos dekoratyvinius vazoneliuose auginu, bet jie zemuciai, symet nebesesiu as ju, ir taip visos palanges uzimtos, aisku virtuvej gan neblogai atrodydavo, bet ai, kazkaip tingiu terliotis blush2.gif
O pav. kaip jalapenu, tai jie nemazi krumai buna, pernai augo siltnamyje, tai saknys giliai iaugo, sunkiai rovesi, o paklausiau, nes jauciu symet man jiems vietos siltnamyje nebebus, o auginsiu kokius 6 krumus, (ne tik jalapenus), tai sakau, gal kibire jiems visai nieko butu g.gif Kibirus vasara isnesciau i lauka, prisisvaigau per daug, papriku labiau reikia, tai nezinau, kur dar sias talpinsiu doh.gif
Atsakyti
kadangi neturiu kur daugiau auginti, tai teks jiems kenteti lovelius, nes kibiram per siauros palanges biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 10, 13:09)

O pav. kaip jalapenu, tai jie nemazi krumai buna, pernai augo siltnamyje, tai saknys giliai iaugo, sunkiai rovesi, o paklausiau, nes jauciu symet man jiems vietos siltnamyje nebebus, o auginsiu kokius 6 krumus, (ne tik jalapenus), tai sakau, gal kibire jiems visai nieko butu  g.gif Kibirus vasara isnesciau i lauka, prisisvaigau per daug, papriku labiau reikia, tai nezinau, kur dar sias talpinsiu  doh.gif

kam juos kankint schmoll.gif Gal galima darže vietą rasti g.gif , pavasariui ir sezono galui kokią priedangą padarykit, o vasarą ir nedengti būna. Kai naktį iki 15 laipsnių krenta temperatūra, reikia pradėti dengti.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 10, 13:20)
kam juos kankint  schmoll.gif  Gal galima darže vietą rasti  g.gif ,  pavasariui ir sezono galui kokią priedangą padarykit, o vasarą ir nedengti būna. Kai naktį iki 15 laipsnių krenta temperatūra, reikia pradėti dengti.

Cia tik mano pamastymai tokie, kol kas... Darze jau ir taip neplanuotai paprikos, baklazanai, arbuzai ir melionai, nu nebeisnesa protas, kur juos sukisti, jau pomidoru lauke nesodinsiu, nors pernai derlius puikus buvo laukiniu. Zemes tai nemazai, ale nekasiu dabar vidurio, zole jau paseta, pernai reikejo galvoti, bet gi sakiau tikrai uzteks, pati atmatavau darzo plota, turejo vyras abejoniu, pati muru stojau, rekdama gaaaana, vienzo... O symet maaaza, vis tam zmogui maza doh.gif
Tai ir pagalvojau, jei loveliuose pipirai auga, gal kibiro pakaktu g.gif Galiu ir 15l. talpa jiems skirti. Bet jei sakai, kad kankinsiu, dabar jau ir man ju gaila pasidare, nu kazka galvoti teks tuomet...
Atsakyti
Aš jau dauguma paprikų ir čilių sėklyčių pamerkiau. Naktį arba rytoj susėsiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 10 vasario 2014 - 20:20
QUOTE(zikas1970 @ 2014 02 10, 14:39)

Tai ir pagalvojau, jei loveliuose pipirai auga, gal kibiro pakaktu  g.gif Galiu ir 15l. talpa jiems skirti. Bet jei sakai, kad kankinsiu, dabar jau ir man ju gaila pasidare, nu kazka galvoti teks tuomet...

Jalapenus ir panašaus dydžio bevardžius čilius keletą vasarų auginau 5-7ltr vazonuose sodo verandoj ant palangės. Man patiko ir jie nesiskundė blush2.gif manau, kad įprastinis gėlių lovelis jiems bus per seklus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 10, 21:19)
Aš jau dauguma paprikų ir čilių sėklyčių pamerkiau. Naktį arba rytoj susėsiu  ax.gif

drinks_cheers.gif Jau pasejau ir lenda pirmosios kilputes blush2.gif
Atsakyti
ryt bus keturios savaitės, kaip pradėti daiginti, ale niekas nekiša nosies. Ačiū dievui ir Avijacijai, tikriausiai pavyks pasiimti iš jos daigelių. O sekanti vėlesnio pirkimo sėja irgi nerodo gyvybės. ir niekaip nesuprantu, kame šaknys - gaspadinė ta pati, radiatoriai tie patys, sėklos iš įvairių rankų - ne tik namuose laikytos, bet ir naujai pirktos.
Beje, ką turit omeny sakydamos, kad sėklos blogai laikomos? Laikomos normalaus drėgnumo ir temperatūros namuose, ne rūsy ir ne baseine.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 07:47)
ryt bus keturios savaitės, kaip pradėti daiginti, ale niekas nekiša nosies. Ačiū dievui ir Avijacijai, tikriausiai pavyks pasiimti iš jos daigelių. O sekanti vėlesnio pirkimo sėja irgi nerodo gyvybės. ir niekaip nesuprantu, kame šaknys - gaspadinė ta pati, radiatoriai tie patys, sėklos iš įvairių rankų - ne tik namuose laikytos, bet ir naujai pirktos.
Beje, ką turit omeny sakydamos, kad sėklos blogai laikomos? Laikomos normalaus drėgnumo ir temperatūros namuose, ne rūsy ir ne baseine.

Zinok as visgi siulyciau dar aplaukti. Man iskiso nosi vakar viena Aji Crystal, padeta daiginti sausio 23...
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 02 11, 07:58)
Zinok as visgi siulyciau dar aplaukti. Man iskiso nosi vakar viena Aji Crystal, padeta daiginti sausio 23...

nemetu, rūpinuos toliau. bet jau nebetikiu, kad sudygs.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 08:47)
ryt bus keturios savaitės, kaip pradėti daiginti, ale niekas nekiša nosies. Ačiū dievui ir Avijacijai, tikriausiai pavyks pasiimti iš jos daigelių. O sekanti vėlesnio pirkimo sėja irgi nerodo gyvybės. ir niekaip nesuprantu, kame šaknys...

Ir mano pirmasis 8 aitriųjų veislių (pirktinės sėklos) sėjimas 01.14 iki šiol nerodo jokio judėjimo verysad.gif užtat 02.02 užmerktos jau visos su kilputėmis ant palangės.
Atsakyti