Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(yerena @ 2014 02 11, 08:06)
Ir mano pirmasis 8 aitriųjų veislių (pirktinės sėklos) sėjimas 01.14 iki šiol nerodo jokio judėjimo  verysad.gif užtat 02.02 užmerktos jau visos su kilputėmis ant palangės.

ir vasario 2 d. nerodo gyvybės
Atsakyti
Kosminiu greičiu iššovė Almos,padėjau į vystykliukus vasario 5,o vakar jau uodegytes parodė
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 07:47)
ryt bus keturios savaitės, kaip pradėti daiginti, ale niekas nekiša nosies. Ačiū dievui ir Avijacijai, tikriausiai pavyks pasiimti iš jos daigelių. O sekanti vėlesnio pirkimo sėja irgi nerodo gyvybės. ir niekaip nesuprantu, kame šaknys - gaspadinė ta pati, radiatoriai tie patys, sėklos iš įvairių rankų - ne tik namuose laikytos, bet ir naujai pirktos.
Beje, ką turit omeny sakydamos, kad sėklos blogai laikomos? Laikomos normalaus drėgnumo ir temperatūros namuose, ne rūsy ir ne baseine.

pas mane nuo vasario 2 tik Trapez prisidave , kad gyvi- islindo pora kilpuciu ir matosi, kad dar islis. visa kita- 6 rusys ciliu ir dar panasiai papriku- nei kilpuciu nerodo.
4 savaites- daug, bet as dar neskubeciau mest. man yra dyge ilgiau nei menesi, paskui kai jau atsejau, pradejo dygt ir tos. ka jos ten veike po zemem ta menesi- velniai zino g.gif
man siemet visai blogai- daiginu 20 laipsniu temperaturoj doh.gif . dar kai sausi -vasari budavo salciai - tai ir grindinis sildymas budavo siltesnis. o dabar pliusas uzu lango... padejau ant zemes termometra- grindys vos 20 laipsniu. vakar jau uzklojau indelius kates megstamu dekuciu- viliuosi, kad bent kate is virsaus per nakti pasilde biggrin.gif
nu nors subinej daigink... siemet jau dzin- nebespejau, bet vis tiek reik kazkokios daigyklos dairytis, nes metai is metu man ta pati problema...
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 02 11, 08:22)
Kosminiu greičiu iššovė Almos,padėjau į vystykliukus vasario 5,o vakar jau uodegytes parodė

na tai dabar prašom detaliai - kokie vystyklai, kokia temperatūra ir t.t. Nes sėklos tos pačios.
Atsakyti
nu ka, galiu ivertint, kad kate nakti dirbo stropiai, net vienas indelis biski paknezes. bet tai dzin. tai vienur tai kitur- po glezna kilpele. bent jau pradejo matytis siokia tokia gyvybe.
nemalonus atradimas- kazkas i viena indeli prismaigste obuoliu seklu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2014 02 10, 21:23)
Jalapenus ir panašaus dydžio bevardžius čilius keletą vasarų auginau 5-7ltr vazonuose sodo verandoj ant palangės. Man patiko ir jie nesiskundė  blush2.gif manau, kad įprastinis gėlių lovelis jiems bus per seklus  blush2.gif

Dekui uz nuomone 4u.gif

Pas mane labai ivairiai su tuo dygimu, vieni jau iskiso nosi, kiti ne krust, bet su uodegytem sejau, o dar kiti net uodegu nerodo, ta pacia diena i vystiklus kisau, kelios seklos kazkokios patamsejusios, tai turbut jau is situ nieko nebelaukti? g.gif Va tikrai isitikinau, kad paprikas, cilius reikia anksciau bandyti seti, nes jei neisdygsta, veliau jau gali buti per velu, jei ir kitos taip oziuosis,...
Atsakyti
O as jauciuosi tokia netikele su tom Grekisk paprikom,kad jau nebezinau. Is viso pokelio isdygo viena sekla. Bet ir tai ta sekla sudygo po paros po uzmerkimo. O su kitom, tai nieko nevyksta doro. Plius is viso pokelio buvo gal 4 seklos, kurios jau pokelio stadijoje buvo su parudavusiom keliom uodegelem iskistom g.gif Atrodo,kad butu isleidusios uodegas ir sudziuvusios g.gif Dar taip macius nebuvau. O jau tokias seklas gavau is pardavejo.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 02 11, 10:11)
O as jauciuosi tokia netikele su tom Grekisk paprikom,kad jau nebezinau. Is viso pokelio isdygo viena sekla. Bet ir tai ta sekla sudygo po paros po uzmerkimo. O su kitom, tai nieko nevyksta doro. Plius is viso pokelio buvo gal 4 seklos, kurios jau pokelio stadijoje buvo su parudavusiom keliom uodegelem iskistom  g.gif  Atrodo,kad butu isleidusios uodegas ir sudziuvusios  g.gif  Dar taip macius nebuvau. O jau tokias seklas gavau is pardavejo.

Labas rytas,
merginos, sakykit kaip išpikiuojant sodinti varpelius, jalapenus ir habanjerus. Jau išleido po nemažus tikruosius lapelius, bet atrodo patysusios. Jei kišiu į žemę iki skilčialapių, ar nenužudysiu. nuo žemės iki skilčialapiu apie 2-2,5 cm.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 02 11, 09:19)
Labas rytas,
merginos, sakykit kaip išpikiuojant sodinti varpelius, jalapenus ir habanjerus. Jau išleido po nemažus tikruosius lapelius, bet atrodo patysusios. Jei kišiu į žemę iki skilčialapių, ar nenužudysiu. nuo žemės iki skilčialapiu apie 2-2,5 cm.

Prasta is manes patareja del papiku. Bent as, tai niekada ju iki pazastu nekisau. Cia lyg ne pomidoras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 08:32)
na tai dabar prašom detaliai - kokie vystyklai, kokia temperatūra ir t.t. Nes sėklos tos pačios.

Vystykliukai iš popierinio rankšluosčio,sudrėkinau vandeniu padėjau sėklytes ir užklojau,po to į užspaudžiamą maišiuką įkišau,padėjau į dežutę ant radiatoriaus,kad neperkaistų,po dežute sulankstytą rankšluostį padėjau,temperatūra,nu ką aš žinau,kai pakuriu šilta,o naktį tai atšąla,nieks iki ryto nekuria
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2014 02 11, 10:07)
Vystykliukai iš popierinio rankšluosčio,sudrėkinau vandeniu padėjau sėklytes ir užklojau,po to į užspaudžiamą maišiuką įkišau,padėjau į dežutę ant radiatoriaus,kad neperkaistų,po dežute sulankstytą rankšluostį padėjau,temperatūra,nu ką aš žinau,kai pakuriu šilta,o naktį tai atšąla,nieks iki ryto nekuria

prie viso to pas mane net temperatūra stabili g.gif
ir net vėdinant negali atšalti, nes namuose +23
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 11 vasario 2014 - 10:22
QUOTE(Paladė @ 2014 02 11, 07:47)
ryt bus keturios savaitės, kaip pradėti daiginti, ale niekas nekiša nosies. Ačiū dievui ir Avijacijai, tikriausiai pavyks pasiimti iš jos daigelių. O sekanti vėlesnio pirkimo sėja irgi nerodo gyvybės. ir niekaip nesuprantu, kame šaknys - gaspadinė ta pati, radiatoriai tie patys, sėklos iš įvairių rankų - ne tik namuose laikytos, bet ir naujai pirktos.
Beje, ką turit omeny sakydamos, kad sėklos blogai laikomos? Laikomos normalaus drėgnumo ir temperatūros namuose, ne rūsy ir ne baseine.

Tai jei sėklos negavo drėgmės ir nesupelijo tai turėtų būti daigios g.gif O kai buvo šalčiai pas Jus temperatūra irgi pastovi laikėsi? Nes aš būtent dėl to nesėjau anksčiau, kad labai dideli temperatūros svyravymai, mat pagrinde patys kūrenamės, o paprikos to labai nemėgsta, esu jau tą pastebėjusi. Dabar kai už lango šilčiau tai ir namie mažiau temperatūra šokinėja, išdrįsau jau pasėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 11 vasario 2014 - 10:32