Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(denaxa @ 2014 03 03, 15:13)
As su dukra vazinedavau naktimis su M raidele,nes diena tai baisu man be antru pedalu,ir buvo ten viena tokia situacija vos ne avarine,as vaika apstaugiau kad neziuri kur vaziuoja,o paskui kazkaip plepejau su vienu is instruktoriu,papasakojau,o jis man sako-tu ka,verti ja nakti vaziuot? taigi ji nieko nemato...O as sakau-kaip tai nemato,as tai viska matau,tai kaip ji gali nematyti... doh.gif  lotuliukas.gif Tai va suzinojau,kad jei zmogus nepriprates tai ir nemato doh.gif Bet dukra nesiskunde kad del tamsos blogai,nes kazkaip as pati niekada nekreipiau demesio i vairavimo salygas-vaziuoju bet kokiom,tai ir vaikui kazkaip nesiakcentuoja tai... ax.gif

Aš tai prisipažinsiu esu dar ir priežliba - vairuot turiu su akiniais arba linzėm, gal todėl sunkiau blush2.gif nežinau, ar dėl to, ar kad į priekį tiek nesimato - bet orientacija kur kas prastesnė tamsoj ir įtampa didesnė, gal čia ir įpročio reikalas, aišku. Kartą teko važiuot pro apsnigtus laukus leidžiantis saulei ir spiginant tiesiai į akis žiemą - tai čia buvo ko gero baisiausia, tiek viskas blizgėjo, kad nieko nebegalėjau įžiūrėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 03, 15:35)
Aš tai prisipažinsiu esu dar ir priežliba - vairuot turiu su akiniais arba linzėm, gal todėl sunkiau  blush2.gif  nežinau, ar dėl to, ar kad į priekį tiek nesimato - bet orientacija kur kas prastesnė tamsoj ir įtampa didesnė, gal čia ir įpročio reikalas, aišku. Kartą teko važiuot pro apsnigtus laukus leidžiantis saulei ir spiginant tiesiai į akis žiemą - tai čia buvo ko gero baisiausia, tiek viskas blizgėjo, kad nieko nebegalėjau įžiūrėt  doh.gif

Cia tik pripratimo reikalas,nepriklauso,priezliba ar ne smile.gif As irgi priezliba,su akiniais vairuoju,o visa diena atvairavus akys pavargsta ir regejimas savaime dar pakrenta,ir taip buna visiems,ir ne priezliboms,tai normalu. Kai saule spigina-turiu pasidarusi tamsintus akinius poliarizuotus su dioptrijom,tai pasikeiciu jei labai reikia,kad nereiketu vaziuoti visai be matomumo(kazkada broli su mama i kaima veziau,saule plieske taip kad nesimate nieko,o mano stiklas priekinis dar apibraizytas,brolis sako-eina na...as tai nevaziuociau jau,kaip tu gali doh.gif o as galejau,nes ipratus). Dar reikia ismokti neziureti tiesiogiai i sviesos saltini net jei jis tiesiai pries akis,nefiksuoti jo,leisti zvilgsni taip pro sali-tada neakina taip baisiai.Vnz.,pripratimo reikalas cia,jei daug vazinesi,priprasi ir nebebus sunku ax.gif
Atsakyti
Gal kas mokotes vairuoti Dorkane, gal gera instruktoriu parekomenduotumete biggrin.gif
Atsakyti
Išlaikiau wub.gif kol kas pati dar negaliu atsitokėt ir patikėt, kad taip va ėmė staiga ir baigėsi kone pusmečio epopėja biggrin.gif doh.gif ...tokia prasta šiandien buvo savijauta, tokia pasimetus jaučiausi - net naktį sapnavau, kad egzaminuoja moteriškė mane ir neišlaikau... tad besiregistruodama egzui jau planavau kada kitą kartą registruosiuos, ir va tau thumbup.gif ...tik eidama į egzaminą juokaudama pasakiau MB, kad turės valandą nuvažiuot šampano kol lauks, bet nesitikėjo ir jis - važiavom šampano kartu biggrin.gif
Gavau patį lengviausią - įstrižą parkavimą, ir maršrutas buvo nesunkus (bent man), kaip tik užvakar su instruktorium dar pravažiavom tuos kelius - į dešinę nuo Regitros, Paneriai, apsisukimas aikštelėj ten, dar vienas apsisukimas Savanorių pr., šiaip nieko sudėtingo, jokių žiedų, mašinų nedaug, tik teko lenkti furą įkalnėj (atsidūriau tarp dviejų furų), tai šiek tiek susimėčiau, pristabdžiau, pavaros nesuspėjau susimažint. Na, ir dar kažkiek atidumo pritrūko sankryžose, bet kažkaip pasisekė visur... Vienu metu tiesą sakant iš steso pamiršau kur kokie pedalai ir kaip mašiną sustabdyt, bet įstengiau susitvardyt blush2.gif
Egzaminuotojas (prisistatė Tautvydu) pasitakė be galo malonus ir geranoriškas, nors turbūt matė kad kažkiek blaškausi ir per daug skubu - bet padėjo, palaikė ir pasveikino išlaikius... Tai paskui eidama kiemais link mašinos (Regitra baigė darbą kol baigiau egzaminą laikyt) ašarojau iš džiaugsmo...
Laukiu dabar pirmadienio, kad užsisakyt teises - gal ir gerai, kad baigėsi darbo laikas, o tai pasižiūrėjau paskui į veidrodį - nekoks vaizdelis būtų nuotraukoj blink.gif
Nuoširdžiai linkiu visoms sėkmės 4u.gif o dar atkaklumo ir pasitikėjimo savim 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Zuiki-sveikinimai dideliausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu ir aš smile.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=zuikis5,2014 03 08, 22:06]
Išlaikiau wub.gif k

Sveikinu!!! 4u.gif Geros naujienos thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Norėčiau ir aš jungtis prie jūsų ax.gif Laikausi teises Šiauliuose, turėjau porą pravažiavimų ax.gif Kol kas, sekasi neblogai...Bent jau instruktorė sakė, kad kaip pirmiem kartam, labai neblogai važiuoju ax.gif Aikštelėje kol kas sekėsi net gi geriau, nei mieste...Mieste vis galvoju kur kokį pedalą paspaust, nesidairau nei į šonus, nei posūkius rodau biggrin.gif O aikštelėje, neskubėdama lengvai atlikau visus manvrus, žinoma, su instruktorės pagalba blush2.gif Na, bet manau, turėčiau išmokti. Noras labai didelis, o ir už vairo jaučiuos kaip savo rogėse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 03 08, 23:54)
Zuiki-sveikinimai dideliausi  4u.gif  4u.gif  4u.gif

sann
Sveikinu!!! 4u.gif Geros naujienos thumbup.gif

ieva114
  Sveikinu ir aš smile.gif  4u.gif

Ačiū visoms už sveikinimus, o ypač denaxai - už palaikymą, pagalbą ir konsultacijas 4u.gif
o besimokančioms linkiu greičiau persikraustyti į vairuotojų temą mirksiukas.gif
Papildyta:
Ačiū visoms už sveikinimus, o ypač denaxai - už palaikymą, pagalbą ir konsultacijas 4u.gif
o besimokančioms linkiu greičiau persikraustyti į vairuotojų temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Labu. Keliauju ir aš į Jūsų tarpą. Teoriją išsilaikiau, dabar vairavimas liko. Mokysiuos Trakuose VRC. Gal kuriai teko ten mokytis ir kokie ten instruktoriai?
Atsakyti
Turiu klausimą laikiusioms. Ar egzaminatoriai užduoda klausimus prieš važiuojant? Iš serijos- kaip pažiūrėti ar stopai dega ir pan.? 2010 tas buvo dažnai, o dabar kažkaip vieną kartą tik pažįstamo mergina sakė. Per tai ir neišlaikė a la.
Atsakyti
QUOTE(Brashkiene:) @ 2014 03 10, 10:36)
Turiu klausimą laikiusioms. Ar egzaminatoriai užduoda klausimus prieš važiuojant? Iš serijos- kaip pažiūrėti ar stopai dega ir pan.? 2010 tas buvo dažnai, o dabar kažkaip vieną kartą tik pažįstamo mergina sakė. Per tai ir neišlaikė a la.

Taip, užduoda. Protokole jau būna trys klausimai ir į juos reikia atsakyti prieš važiuojant. vienas neatsakytas - viena nekritinė klaida, taip kad galima iškart 3 klaidas užsidirbti... ir ne tik pažiūrėti ar stopai dega - gali tekti ir paaiškinti, ir parodyti kaip pvz. tepalo lygį patikrint... 3 klausimai iš šitų būna, parinkti kompiuterio: http://www.regitra.l...avima_klausimai
Atsakyti