Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(denaxa @ 2014 03 13, 23:31)
Tada viskas bus gerai,susitvarkysi,sugebesi  ax.gif Su buto remontais ir as esu gerai nudegusi,irgi gavau gera pamoka... doh.gif  Irgi viska reikia paciai tvarkytis,vyriskos pagalbos neturiu... ax.gif Su masinom siek tiek paprasciau,nei su statybom,svarbiausia i tuos didziuosius super duper servisus nelysti,kur tik pinigus nulupa,ypac,jei mato,kad zmogus nesusigaudo... ax.gif  Hmm...o draugiu vyrai?

tas ir beda,kad nera visai to vyrisko patarimo,o kreiptis pas tokius "mykaliotojus" nesinori.man tik nauja pradzia baisi,o paskui as pasidomiu....ko tik neteke paciai darytis smile.gif,yra buve,kad nueinu i prade,prieina konsultantas ir galiausiai pasako,o kiek rimtai jus domites tuo dalyku.....labai rikmtai sakau.....vos ne guzteli peciais ir hmmmm... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2014 03 14, 08:24)
tas ir beda,kad nera visai to vyrisko patarimo,o kreiptis pas tokius "mykaliotojus" nesinori.man tik nauja pradzia baisi,o paskui as pasidomiu....ko tik neteke paciai darytis smile.gif,yra buve,kad nueinu i prade,prieina konsultantas ir galiausiai pasako,o kiek rimtai jus domites tuo dalyku.....labai rikmtai sakau.....vos ne guzteli peciais ir hmmmm... smile.gif

Labas 4u.gif tik nemesk visko dėl kažkokio vyriškio smile.gif viskas yra įmanoma.. o dėdės pusbroliai negali padėt? juk nereikia kad būtų mašinų žinovas, užtektų kad bent minimaliai gaudytųsi mašinose ir padėtų Tau išsirinkti mašiniuką smile.gif aš ir labai svajoju apie savo mašinytę.. pas draugą jau net neprašau kad duotų pavažiuot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2014 03 14, 00:17)
Kad va beda-tu vyru pazystamu nera,esu motera savarankiska,daug ka galiu pati pasidaryti ar susiveikti,ir buta nusipirkau ir apsitvarkiau be niekeino pagalbos,tik "meistrai" pagal skelbima"nuremontavo-pamoka turiu.o dabar nauja patirtis del masinos.zinot kaip kiti paziuri,jei i vyriskus reikalus moteris kisasi-iskart-ko ji cia lenda...tas LT poziuris..

Na, skelbimų meistrais niekada nepasitikiu, ieškau tik per pažįstamus. Bet dėl mašinos tai gal ne visai taip yra.
Aš irgi pati ieškojau mašinos mažytės pradžiai vairavimo, MB nelabai prie mašinų, ne kažką galėjo padėt renkantis. Turiu brolį nusimanantį šiek tiek, bet jis Klaipėdoj, o irgi yra nusvilęs pirkdamas, nors pats autoinžinierius, draugai servise dirba doh.gif Tai jis man ir pasakė: rinkis pagal nuojautą, kad patiktų ir smagiai jaustumeisi, nu ir nusistatyk pagrindinius parametrus (Kaina, kuras, galingumas ir kas dar tau svarbu). O daugiau - tai pusiau laimės dalykas, žinok negendančių mašinų dar niekas nesukūrė... BET - prieš perkant į servisą ir tikrini važiuoklę ir kitus pagrindinius dalykus.
Tai gavosi man įdomiai - nuvažiavom pažiūrėt pagal skelbimą ir užsukom į svečius pas pažįstamus, o jie pasirodo parduoda savo Toyotą. Ją ir nusipirkau, bet prieš pirkdama vis tiek nuvežiau į servisą. Nuvažiavau - sakau noriu pirkti, būkit geri, pažiūrėkit ir sakykit ar verta. Jie už 20 lt nuodugniai apžiūrėjo, pasakė kas blogai, kiek kainuos ir apsisprendžiau. Nėra taip baisu, tikrai, o serviso vyrukams koks skirtumas, jie nesuinteresuoti. Paskui su jais kalbėjom - sako viena mergina jau gal dešimtą mašiną mums atvežė, tai pažiūrim ir pasakom jai viską, o ji spręs. O atvaro, sako, visokių - ir gan neblogo stovio, ir visiškų laužų supuvusių už tą pačią kainą...
O aš saviškę rytoj vešiu į servisą jau taisyt - viena bėda buvo žinoma perkant (išrūdijęs slenkstis, kur daužta buvo į šoną), sakė kad reiks keisti ir detales šiokias tokias smulkias. O dabar dar ir bilda kažkas gale per duobes važiuojant, ir su žemom pavarom važiuojant pradėjo siaubingai ūžti variklis ir rodos tuoj nudus unsure.gif ir šiaip ji labai gęsta ir sunkiai traukia, tai vat ir nežinia ką pasakys g.gif Ir nežinai, ar čia aš mokydamasi sugebėjau taip nuvargint ją (tiesa, keliai tai dabar klaikūs irgi, nėra kaip duobių išvengt), ar nepasisekė ir iš pažįstamų perkant...

Nenusimink svarbiausia ir žinok, kad visi kažkada pradeda, ir daug kas nuo nulio.... Linkiu sėkmės ir mašinos ieškant, ir vairuot pradedant 4u.gif Ir geranoriškų žmonių Tavo kely 4u.gif Jų visada atsiranda, kai jau rodos nebežinai ką bedaryt...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 03 14, 10:34)
Na, skelbimų meistrais niekada nepasitikiu, ieškau tik per pažįstamus. Bet dėl mašinos tai gal ne visai taip yra.
Aš irgi pati ieškojau mašinos mažytės pradžiai vairavimo, MB nelabai prie mašinų, ne kažką galėjo padėt renkantis. Turiu brolį nusimanantį šiek tiek, bet jis Klaipėdoj, o irgi yra nusvilęs pirkdamas, nors pats autoinžinierius, draugai servise dirba  doh.gif  Tai jis man ir pasakė: rinkis pagal nuojautą, kad patiktų ir smagiai jaustumeisi, nu ir nusistatyk pagrindinius parametrus (Kaina, kuras, galingumas ir kas dar tau svarbu). O daugiau - tai pusiau laimės dalykas, žinok negendančių mašinų dar niekas nesukūrė... BET - prieš perkant į servisą ir tikrini važiuoklę ir kitus pagrindinius dalykus.
Tai gavosi man įdomiai - nuvažiavom pažiūrėt pagal skelbimą ir užsukom į svečius pas pažįstamus, o jie pasirodo parduoda savo Toyotą. Ją ir nusipirkau, bet prieš pirkdama vis tiek nuvežiau į servisą. Nuvažiavau - sakau noriu pirkti, būkit geri, pažiūrėkit ir sakykit ar verta. Jie už 20 lt nuodugniai apžiūrėjo, pasakė kas blogai, kiek kainuos ir apsisprendžiau. Nėra taip baisu, tikrai, o serviso vyrukams koks skirtumas, jie nesuinteresuoti. Paskui su jais kalbėjom - sako viena mergina jau gal dešimtą mašiną mums atvežė, tai pažiūrim ir pasakom jai viską, o ji spręs. O atvaro, sako, visokių - ir gan neblogo stovio, ir visiškų laužų supuvusių už tą pačią kainą...
O aš saviškę rytoj vešiu į servisą jau taisyt - viena bėda buvo žinoma perkant (išrūdijęs slenkstis, kur daužta buvo į šoną), sakė kad reiks keisti ir detales šiokias tokias smulkias. O dabar dar ir bilda kažkas gale per duobes važiuojant, ir su žemom pavarom važiuojant pradėjo siaubingai ūžti variklis ir rodos tuoj nudus  unsure.gif  ir šiaip ji labai gęsta ir sunkiai traukia, tai vat ir nežinia ką pasakys  g.gif  Ir nežinai, ar čia aš mokydamasi sugebėjau taip nuvargint ją (tiesa, keliai tai dabar klaikūs irgi, nėra kaip duobių išvengt), ar nepasisekė ir iš pažįstamų perkant...

Nenusimink svarbiausia ir žinok, kad visi kažkada pradeda, ir daug kas nuo nulio.... Linkiu sėkmės ir mašinos ieškant, ir vairuot pradedant  4u.gif  Ir geranoriškų žmonių Tavo kely  4u.gif  Jų visada atsiranda, kai jau rodos nebežinai ką bedaryt...

Aciu palaikancioms ir suprantancioms.o vienaip ar kitaip bandysiu.ir tiesa pasakius jei jau masiniukas atsiras tai vargu ar salia sedes draugas,geriau bumbesiu viena sau po nosim,ir tarsiuos su savimi kaip daryti,nei jo bambalu klausytis.tiesiog paklausiau jo(turi dukra 16m),kai ji uzsinores teisiu,ir be jokios pagalbos kaip jai seksis??esu tikras,kad ses ir vaziuos.....optimistas,tiesiog sakai todel,kad tai tavo vaikas-atsakiau...tiesiog jau pigdziugiskai noreciau pamatyti ta vaizda kaip jai seksis...vien su mokyklos mokymu ir 15-ka privalomu vaziavimu...tikrai esu pikta,ir nusivylus,o gal greiciau pradedu jau garsiai sau daryti isvadas apie zmogu,kuris yra salia...
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2014 03 13, 07:02)
Zinot-isilaikiau teises 02/07-savaitgali pirmasyk po isilaikymo pavaziavau su draugu-leido....kai dukart uzsiminiau,kad padek issirinkti man masina-atkirto-turiu nuolaitini ir vazinek,prisisauksi beda,ne visoms skirta vairuoti ir ttttt....tai kam as sakau mokejau pinigus,ir didelius,o ka as zianu  (nors pries tai sake-kiek galesiu ,tiek pagelbesiu,nors apart mynimo i suda tiesiai pasakius ir nuvertinimo nieko negirdejau-nei palaikymo,ne patarimo ir pan),esu tikrai realiste,ir sakau ziuredama pro langa i stovincias masinas as nei ismoksiu,nei patirties igysiu.vnz tokia nuomone ir palaikymas mano draugo,nors ten ju visa seima pamise del ratu,nesvarbu kokie jie.tikrai noriu isigyti sava maza masina-palengva pratintis,nesakau,kad po miesta raliuoti,bet i kaimuka ir tai gi yra kur nuvaziuoti,o ne but pastoviai priklausomai nuo kazko.man isvada,kad draugas to ir nenori,kad turedama masina busiu nepriklausoma.mintis visvien del masinos neapleidzia,tik kaip rasti zmogu,kuris pagelbetu isirinkti? verysad.gif

Mano situacija labai panasi, irgi vyras nenorejo, kad as teises tureciau, masina vairuociau ir buciau pati sau seimininke-nepriklausoma.
Išsilaikiau, pasiėmiau paskola, nusipirkau masina, padejo drauges vyras, nelabai jis ka ten apie jas ir supranta, jam padangos patiko biggrin.gif nu gal teisiog pasiseke, nors nemanau, kad labai vykusi varianta gavau, bet ne tame esme, esme, kad jei nori turi tiksla tai ir padarysi 4u.gif
ir po servisus viena vazineju, pora kartu nudegiau, turiu dabar patirties, pati domiuosi siek tiek. Žodziu pagalbos neturejau ir neturiu, o masina vairuoju, ir nei viena mes ten neblizgam tik ka teises išsilaikiusios, ir kliauzu pridarom ir visko buna, sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domicele: 14 kovo 2014 - 10:14
QUOTE(verbus @ 2014 03 14, 11:45)
Aciu palaikancioms ir suprantancioms.o vienaip ar kitaip bandysiu.ir tiesa pasakius jei jau masiniukas atsiras tai vargu ar salia sedes draugas,geriau bumbesiu viena sau po nosim,ir tarsiuos su savimi kaip daryti,nei jo bambalu klausytis.tiesiog paklausiau jo(turi dukra 16m),kai ji uzsinores teisiu,ir be jokios pagalbos kaip jai seksis??esu tikras,kad ses ir vaziuos.....optimistas,tiesiog sakai todel,kad tai tavo vaikas-atsakiau...tiesiog jau pigdziugiskai noreciau pamatyti ta vaizda kaip jai seksis...vien su mokyklos mokymu ir 15-ka privalomu vaziavimu...tikrai esu pikta,ir nusivylus,o gal greiciau pradedu jau garsiai sau daryti isvadas apie zmogu,kuris yra salia...

drinks_cheers.gif taip, tikrai... esu girdėjusi, kad remontas yra geras santykių indikatorius, bet vairavimas sakyčiau dar geresnis mirksiukas.gif išlenda į paviršių viskas ko net neįtariam, bet aš tai sakyčiau ir apie save daug naujo sužinojau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Kalbant apie vairavimą ir ir vyrus salia, tai kol mokiausi keleta kartu važiavau su vyru, nors nieko blogo nesakė, bet mačiau, kad kantrybės jam tūksta tai negadinau nei sau nei jam nervų, teko investuoti daugiau pinigų ir važinėti su instruktorium... Dar vieną kart pavažinėjom kai nusipirkom mašiną man, tad jau pagyrė, kad gerokai padariau pažangą ax.gif bet vis tiek daugiau su vyru nevairuoju, jei kartu važiuojam tai jis vairuoja. Apskritai aš geriausiai jaučiuosi kai važiuoju viena.
Atsakyti
QUOTE(Gendre @ 2014 03 14, 11:28)
Kalbant apie vairavimą ir ir vyrus salia, tai kol mokiausi keleta kartu važiavau su vyru, nors nieko blogo nesakė, bet mačiau, kad kantrybės jam tūksta tai negadinau nei sau nei jam nervų, teko investuoti daugiau pinigų ir važinėti su instruktorium... Dar vieną kart pavažinėjom kai nusipirkom mašiną man, tad jau pagyrė, kad gerokai padariau pažangą  ax.gif bet vis tiek daugiau su vyru nevairuoju, jei kartu važiuojam tai jis vairuoja. Apskritai aš geriausiai jaučiuosi kai važiuoju viena.

Tas vyru poziuris....man jau siandien lyg lyg kazka i teigiama puse kalba.ir sutinku su tavimi,kad ir man vienai geriau,arba kai sededavo instruktorius-jei biolaikai sutampa-viskas ok,net patikdavo.dar man pareiske-pirkai papildomu daug,ir teises nusipirkau-taip sakau-nuejau i maxima ir nusipirkau,o del papildomu-pirkau tiek,kad jausciausi tvirciau,juk ziureda pro langa i stovincias masinas neismoksiu.atsiprasant idiotiskas vyru poziuris-atrodo asai visakame...
Atsakyti
QUOTE(verbus @ 2014 03 14, 16:54)
Tas vyru poziuris....man jau siandien lyg lyg kazka i teigiama puse kalba.ir sutinku su tavimi,kad ir man vienai geriau,arba kai sededavo instruktorius-jei biolaikai sutampa-viskas ok,net patikdavo.dar man pareiske-pirkai papildomu daug,ir teises nusipirkau-taip sakau-nuejau i maxima ir nusipirkau,o del papildomu-pirkau tiek,kad jausciausi  tvirciau,juk ziureda pro langa i stovincias masinas neismoksiu.atsiprasant idiotiskas vyru poziuris-atrodo asai visakame...

Cia tik vieno vyro poziuris... ax.gif As dabar dirbu vyriskam kolektyve ir apskritai daugiau vyriskam pasaulyje sukiojuosi (del hobio),bet va su tokiu poziuriu nei karto nesu susidurusi,net ir vairavimo pradzioje,kai nieko dar nemokejau ir niekur ten technikoj nesigaudziau...... schmoll.gif
Atsakyti
Siandien laikiau teorijos egzamina Regitroj. Neislaikiau doh.gif klausimai buvo tokie, kad net ir vartydama KET knygute buciau vos 1 klaida maziau padarius blink.gif net nesupratau, is kokios medziagos tureciau ruostis tokiam egzui blink.gif juk ir is papildomos medziagos ruosiaus, ir testus sprendziau internete, bet kai pamaciau klausimus, supratau, kad turiu 0 ziniu blink.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(babrusia @ 2014 03 15, 21:27)
Siandien laikiau teorijos egzamina Regitroj. Neislaikiau doh.gif klausimai buvo tokie, kad net ir vartydama KET knygute buciau vos 1 klaida maziau padarius blink.gif net nesupratau, is kokios medziagos tureciau ruostis tokiam egzui blink.gif juk ir is papildomos medziagos ruosiaus, ir testus sprendziau internete, bet kai pamaciau klausimus, supratau, kad turiu 0 ziniu blink.gif  doh.gif

Nenusiminkit,kitas kartas bus sekmingesnis mirksiukas.gif O man ir tokiu klausimu buvo,kur nera knygutej pvz. apie zveris,tai is kur man zinot kaip jie laksto,nes klausimas buvo suformuluotas apie ju isbegima I kelia doh.gif Ir dar keli buvo kur nebuvo knygutej,nes grizus namo nagrinejau knygute ir ne velnio neradau atsakymu I tuos klausimus doh.gif

Siandien po regitros marsrutus kokias 4val vazinejau doh.gif oooLabai daug netolerantisku vairutoju,kad jau M raide tai gali issidirbinet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(babrusia @ 2014 03 15, 19:27)
Siandien laikiau teorijos egzamina Regitroj. Neislaikiau doh.gif klausimai buvo tokie, kad net ir vartydama KET knygute buciau vos 1 klaida maziau padarius blink.gif net nesupratau, is kokios medziagos tureciau ruostis tokiam egzui blink.gif juk ir is papildomos medziagos ruosiaus, ir testus sprendziau internete, bet kai pamaciau klausimus, supratau, kad turiu 0 ziniu blink.gif  doh.gif

O kur internete testus sprendet? Kiek surinkdavot?
Papasakokit kokie klausimai buvo smile.gif
Atsakyti