O prieš kelias dienas derų naujų knygų iš kitos bibliotekos pasiėmiau. Tik kada rasti laiko perskaityt visa tai
O aš šiandien grįžau iš bibliotekos apsipatenkinusi, nes 3 Murakamio knygas pasiėmiau, 3 dalį 1q84, dvi 2013 išleistas, plius "Tarnaitės pasakojimą" ir Žemaitės raštus
O prieš kelias dienas derų naujų knygų iš kitos bibliotekos pasiėmiau. Tik kada rasti laiko perskaityt visa tai
?
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 12, 19:21)
Vis neparašau apie savo paskutinias perskaitytas.
Seamus Deane "Skaitymas tamsoje". Pirmoji lietuviškai skaityta knyga šiais metais. Atpratau, sunku darosi, mintys bėgioja, prie klaidų ir vertimo kabinėjuosi
Rekomenduoju, puikus stilius.
Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė
Rosamund Lupton "Sister" (Sesuo). Labai įtraukiantis trileris. Beatrisė gyvena Niujorke ir skambutis iš namų, kur jos šeima, praneša, kad dingo jos jaunesnioji sesuo. Visa kita būtų spoileris, tai nelabai ką galiu atskleisti. Mane labai įtraukė, ypač pats pasakojimas, nes viskas atskleidžiama pirmuoju asmeniu, kuris pasakoja nutikusią istoriją. Puslapis po puslapio ryškėja vis daugiau detalių. Beatrisė ima abejotii ar tikrai jos su sese buvo tokios artimos kaip atrodė. Visi senai prarado viltį ir susitaikė, tik ji viena įtaria, kad kažkas netaip. Yra medicinos, truputis psichologijos, šeimos santykių. Rašau riebų pliusą. Patiktų visoms detektyvų mėgėjoms, nes patiko net man.
Kažkaip šiemet neturiu nei vieno griaužtuko ar nusivylimo. Dabar ypač mėgaujuosi Irene Nemirovski
Labas vakaras
Ar yra skaičiusių E.Ivey "Sniego vaikas"? Labai vilioja anotacija, bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija. Norėtųsi gauti realių atsiliepimų
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 20:51)
bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija.
Visoms pasitaiko apsigauti. Kuo Tu geresnė? Čia R. Šerelytė rašė: http://www.bernardin...go-vaikas/83639
Gal ir įdomu? Paskaityk, pakomentuosi.
Būtų įdomu sužinoti, kokių knygų anotacijos apmovė.
QUOTE(klopedija @ 2014 03 12, 21:26)
Pvz., John Irving "Vidutinio svorio santuoka". Pradžia įtraukė nerealiai! O paskui: STOP. Visiška stagnacija. Ploną knygutę vos įveikiau. Tikėjausi daugiau įžvalgų, psichologizmo (to aš visada tikiuosi romanuose apie sudėtingus žmonių santykius), o gavau "pliką" ir gan nuobodžiai išdėstytą istoriją (išskyrus pirmus 30 puslapių). Ir gaila, ir keista. Nes tema gan dėkinga, bet neišvystyta.
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 22:09)
Pvz., John Irving "Vidutinio svorio santuoka".
Nedaug Irvingo skaičiau, bet šita tai tikrai makulatūra. QUOTE(Forget @ 2014 03 12, 21:41)
Vis neparašau apie savo paskutinias perskaitytas.
Seamus Deane "Skaitymas tamsoje". Pirmoji lietuviškai skaityta knyga šiais metais. Atpratau, sunku darosi, mintys bėgioja, prie klaidų ir vertimo kabinėjuosi
Rekomenduoju, puikus stilius.
Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė
net man.
"Skaitymas tamsoje" turiu naują lentynoje, per Vilniaus knygų festivalį nemokamai davė 5 Rašytojų sąjungos knygas
Dėl žodžių perkėlimo - keliama skiemenimis, man neteko susidurti su tavo minėtu žodžių kėlimu
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 13, 07:19)
Dėl žodžių perkėlimo - keliama skiemenimis, man neteko susidurti su tavo minėtu žodžių kėlimu 
o aš irgi mačiau kažkur tokį perkėlimą. Labai akys kliuvo
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 20:51)
Labas vakaras
Ar yra skaičiusių E.Ivey "Sniego vaikas"? Labai vilioja anotacija, bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija. Norėtųsi gauti realių atsiliepimų 
Man atrodo, anotacija yra tik tam, kad sudominti skaitytoją, bet nieko nepasako apie knygos gerumą.
Bet tai tik mano nuomonė
Romenas Rolanas "Užburtoji siela"
Tai knyga apie stipria moterį, ne apie tą, kuri užgrūdinta gyvenimo tik kovoja ar bando išgyventi, o kuri pilna gerumo ir vidinės stiprybės. Knyga tikrai užburianti, nors daug kas liko nesuprasta (rašytojas labai mėgsta užuominas), be to erzino socializmo propaganda.
Kad linksmiau būtų skaičiau kartu su atspalviais
QUOTE(ssmm202 @ 2014 03 13, 11:58)
Man atrodo, anotacija yra tik tam, kad sudominti skaitytoją, bet nieko nepasako apie knygos gerumą.
Todėl aš anotacijas skaitau tik, kad sužinočiau, apie ką rašoma knygoje.
Bet tai tik mano nuomonė
Bet tai tik mano nuomonė
Ir negali anotacija pasakyt apie knygos gerumą. Net atsiliepimo "gera knyga" aš niekaip nevertinu. Kas vienam gera, kitam gali būti visiškas šlamštas. Bet būtent "apie ką rašoma knygoje" gali suklaidinti. Bet čia irgi fantazija sužaidžia. "Apie ką" dar neatspindi "kaip" apie tai rašoma. O tai yra svarbu. Ir čia lūkesčiai pakiša koją. Ypač, jei autorius pažįstamas iš kitų kūrinių.
QUOTE(klopedija @ 2014 03 12, 19:17)
Ką nors padaryti pamėginsiu savaitgalį.
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 03 12, 21:41)
Mano laikai buvo keliama tik skiemenimis. Dabar neretai knygose sutinku, kai keliama po vieną raidę. Tarkim- praneš-a, perkelt-i. Čia taip galima, ar aš kažko nesuprantu
Kažkaip šiemet neturiu nei vieno griaužtuko ar nusivylimo. Dabar ypač mėgaujuosi Irene Nemirovski
Pirmu atveju galima. Skiemens pagrindas - balsis arba dvibalsis, vadinasi, jis ir vienas gali sudaryti skiemenį.
Antru negalima, nes esant priebalsių samplaikai bent viena keliama į kitą eilutę.
Pasitikslinau vlkk. lt puslapyje
Aš apie Nemirovski irgi pamąstau, bet akys neprieina.
Dabar skaitau S. Kingo "Tas". Sapnuojasi, bjaurybė.
QUOTE(gintarelia @ 2014 03 13, 20:30)
Ką nors padaryti pamėginsiu savaitgalį.
Papildyta:
Pirmu atveju galima. Skiemens pagrindas - balsis arba dvibalsis, vadinasi, jis ir vienas gali sudaryti skiemenį.
Antru negalima, nes esant priebalsių samplaikai bent viena keliama į kitą eilutę.
Papildyta:
Vis tiek nesuprantu kalbajobų išsidirbinėjimų, kam darkyti normalius skiemenis, skiemens pagrindas yra balsė, bet jei žodis iš normalių trijų skiemenų, kam juos darkyti atskiriant raides...