QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 12, 19:21)
Tik kada rasti laiko perskaityt visa tai

?

aš tai vis perku ir laukiu kol laiko turėsiu
Vis neparašau apie savo paskutinias perskaitytas.
Seamus Deane "Skaitymas tamsoje". Pirmoji lietuviškai skaityta knyga šiais metais. Atpratau, sunku darosi, mintys bėgioja, prie klaidų ir vertimo kabinėjuosi

Knyga tikrai verta dėmesio šeimos istorija. Gūdūs laikai Airijoje, šeimos paslaptis eina iš kartos į kartą. Viskas pasakojama vaiko, kuris nori išsisaiškinti tiesą, akimis. Skaudi istorija apie šeimos susvetimėjimą, paslaptis išdavystes ir pyktį.
Rekomenduoju, puikus stilius.
Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė

Mano laikai buvo keliama tik skiemenimis. Dabar neretai knygose sutinku, kai keliama po vieną raidę. Tarkim-
praneš-a,
perkelt-i. Čia taip galima, ar aš kažko nesuprantu
Rosamund Lupton "Sister" (Sesuo). Labai įtraukiantis trileris. Beatrisė gyvena Niujorke ir skambutis iš namų, kur jos šeima, praneša, kad dingo jos jaunesnioji sesuo. Visa kita būtų spoileris, tai nelabai ką galiu atskleisti. Mane labai įtraukė, ypač pats pasakojimas, nes viskas atskleidžiama pirmuoju asmeniu, kuris pasakoja nutikusią istoriją. Puslapis po puslapio ryškėja vis daugiau detalių. Beatrisė ima abejotii ar tikrai jos su sese buvo tokios artimos kaip atrodė. Visi senai prarado viltį ir susitaikė, tik ji viena įtaria, kad kažkas netaip. Yra medicinos, truputis psichologijos, šeimos santykių. Rašau riebų pliusą. Patiktų visoms detektyvų mėgėjoms, nes patiko net man.
Kažkaip šiemet neturiu nei vieno griaužtuko ar nusivylimo. Dabar ypač mėgaujuosi Irene Nemirovski