Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

O aš šiandien grįžau iš bibliotekos apsipatenkinusi, nes 3 Murakamio knygas pasiėmiau, 3 dalį 1q84, dvi 2013 išleistas, plius "Tarnaitės pasakojimą" ir Žemaitės raštus biggrin.gif

O prieš kelias dienas derų naujų knygų iš kitos bibliotekos pasiėmiau. Tik kada rasti laiko perskaityt visa tai smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 12, 19:21)
Tik kada rasti laiko perskaityt visa tai smile.gif ?

irnesakyk.gif aš tai vis perku ir laukiu kol laiko turėsiu biggrin.gif

Vis neparašau apie savo paskutinias perskaitytas.

Seamus Deane "Skaitymas tamsoje". Pirmoji lietuviškai skaityta knyga šiais metais. Atpratau, sunku darosi, mintys bėgioja, prie klaidų ir vertimo kabinėjuosi blush2.gif Knyga tikrai verta dėmesio šeimos istorija. Gūdūs laikai Airijoje, šeimos paslaptis eina iš kartos į kartą. Viskas pasakojama vaiko, kuris nori išsisaiškinti tiesą, akimis. Skaudi istorija apie šeimos susvetimėjimą, paslaptis išdavystes ir pyktį.
Rekomenduoju, puikus stilius.

Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė unsure.gif Mano laikai buvo keliama tik skiemenimis. Dabar neretai knygose sutinku, kai keliama po vieną raidę. Tarkim- praneš-a, perkelt-i. Čia taip galima, ar aš kažko nesuprantu

Rosamund Lupton "Sister" (Sesuo). Labai įtraukiantis trileris. Beatrisė gyvena Niujorke ir skambutis iš namų, kur jos šeima, praneša, kad dingo jos jaunesnioji sesuo. Visa kita būtų spoileris, tai nelabai ką galiu atskleisti. Mane labai įtraukė, ypač pats pasakojimas, nes viskas atskleidžiama pirmuoju asmeniu, kuris pasakoja nutikusią istoriją. Puslapis po puslapio ryškėja vis daugiau detalių. Beatrisė ima abejotii ar tikrai jos su sese buvo tokios artimos kaip atrodė. Visi senai prarado viltį ir susitaikė, tik ji viena įtaria, kad kažkas netaip. Yra medicinos, truputis psichologijos, šeimos santykių. Rašau riebų pliusą. Patiktų visoms detektyvų mėgėjoms, nes patiko net man.

Kažkaip šiemet neturiu nei vieno griaužtuko ar nusivylimo. Dabar ypač mėgaujuosi Irene Nemirovski
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif Ar yra skaičiusių E.Ivey "Sniego vaikas"? Labai vilioja anotacija, bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija. Norėtųsi gauti realių atsiliepimų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 20:51)
bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija.
Visoms pasitaiko apsigauti. Kuo Tu geresnė? hihihi.gif
Čia R. Šerelytė rašė: http://www.bernardin...go-vaikas/83639
Gal ir įdomu? Paskaityk, pakomentuosi. mirksiukas.gif

Būtų įdomu sužinoti, kokių knygų anotacijos apmovė. g.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 03 12, 21:26)
Būtų įdomu sužinoti, kokių knygų anotacijos apmovė.  g.gif  mirksiukas.gif

Pvz., John Irving "Vidutinio svorio santuoka". Pradžia įtraukė nerealiai! O paskui: STOP. Visiška stagnacija. Ploną knygutę vos įveikiau. Tikėjausi daugiau įžvalgų, psichologizmo (to aš visada tikiuosi romanuose apie sudėtingus žmonių santykius), o gavau "pliką" ir gan nuobodžiai išdėstytą istoriją (išskyrus pirmus 30 puslapių). Ir gaila, ir keista. Nes tema gan dėkinga, bet neišvystyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jbm: 12 kovo 2014 - 22:10
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 22:09)
Pvz., John Irving "Vidutinio svorio santuoka".
Nedaug Irvingo skaičiau, bet šita tai tikrai makulatūra. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 03 12, 21:41)
irnesakyk.gif aš tai vis perku ir laukiu kol laiko turėsiu  biggrin.gif

Vis neparašau apie savo paskutinias perskaitytas.

Seamus Deane "Skaitymas tamsoje". Pirmoji lietuviškai skaityta knyga šiais metais. Atpratau, sunku darosi, mintys bėgioja, prie klaidų ir vertimo kabinėjuosi  blush2.gif Knyga tikrai verta dėmesio šeimos istorija. Gūdūs laikai Airijoje, šeimos paslaptis eina iš kartos į kartą. Viskas pasakojama vaiko, kuris nori išsisaiškinti tiesą, akimis. Skaudi istorija apie šeimos susvetimėjimą, paslaptis išdavystes ir pyktį.
Rekomenduoju, puikus stilius.

Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė  unsure.gif Mano laikai buvo keliama tik skiemenimis. Dabar neretai knygose sutinku, kai keliama po vieną raidę. Tarkim- praneš-a, perkelt-i. Čia taip galima, ar aš kažko nesuprantu
net man.

"Skaitymas tamsoje" turiu naują lentynoje, per Vilniaus knygų festivalį nemokamai davė 5 Rašytojų sąjungos knygas bigsmile.gif Reikės kada perskaityti.

Dėl žodžių perkėlimo - keliama skiemenimis, man neteko susidurti su tavo minėtu žodžių kėlimu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 13, 07:19)
Dėl žodžių perkėlimo - keliama skiemenimis, man neteko susidurti su tavo minėtu žodžių kėlimu unsure.gif

o aš irgi mačiau kažkur tokį perkėlimą. Labai akys kliuvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jbm @ 2014 03 12, 20:51)
Labas vakaras  4u.gif  Ar yra skaičiusių E.Ivey "Sniego vaikas"? Labai vilioja anotacija, bet jau ne kartą apsigavau pasikliovusi anotacija. Norėtųsi gauti realių atsiliepimų  ax.gif

Man atrodo, anotacija yra tik tam, kad sudominti skaitytoją, bet nieko nepasako apie knygos gerumą. rolleyes.gif Todėl aš anotacijas skaitau tik, kad sužinočiau, apie ką rašoma knygoje.
Bet tai tik mano nuomonė mirksiukas.gif

Romenas Rolanas "Užburtoji siela"
Tai knyga apie stipria moterį, ne apie tą, kuri užgrūdinta gyvenimo tik kovoja ar bando išgyventi, o kuri pilna gerumo ir vidinės stiprybės. Knyga tikrai užburianti, nors daug kas liko nesuprasta (rašytojas labai mėgsta užuominas), be to erzino socializmo propaganda.
Kad linksmiau būtų skaičiau kartu su atspalviais blush2.gif Pusę knygos perskaičiau, tai daugmaž aišku, kodėl ji populiari...

Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 03 13, 11:58)
Man atrodo, anotacija yra tik tam, kad sudominti skaitytoją, bet nieko nepasako apie knygos gerumą.  rolleyes.gif Todėl aš anotacijas skaitau tik, kad sužinočiau, apie ką rašoma knygoje.
Bet tai tik mano nuomonė  mirksiukas.gif

Ir negali anotacija pasakyt apie knygos gerumą. Net atsiliepimo "gera knyga" aš niekaip nevertinu. Kas vienam gera, kitam gali būti visiškas šlamštas. Bet būtent "apie ką rašoma knygoje" gali suklaidinti. Bet čia irgi fantazija sužaidžia. "Apie ką" dar neatspindi "kaip" apie tai rašoma. O tai yra svarbu. Ir čia lūkesčiai pakiša koją. Ypač, jei autorius pažįstamas iš kitų kūrinių.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 03 12, 19:17)
Gal būtų galima į el.paštą ar skype permest?..  mirksiukas.gif

Ką nors padaryti pamėginsiu savaitgalį.
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 03 12, 21:41)
Lituanistės, turiu klausimą, ar aš nieko nesuprantu, ar žodžių kėlimo į kitą eilutę taisyklės pasikeitė  unsure.gif Mano laikai buvo keliama tik skiemenimis. Dabar neretai knygose sutinku, kai keliama po vieną raidę. Tarkim- praneš-a, perkelt-i. Čia taip galima, ar aš kažko nesuprantu

Kažkaip šiemet neturiu nei vieno griaužtuko ar nusivylimo. Dabar ypač mėgaujuosi Irene Nemirovski

Pirmu atveju galima. Skiemens pagrindas - balsis arba dvibalsis, vadinasi, jis ir vienas gali sudaryti skiemenį.
Antru negalima, nes esant priebalsių samplaikai bent viena keliama į kitą eilutę.
Pasitikslinau vlkk. lt puslapyje

Aš apie Nemirovski irgi pamąstau, bet akys neprieina.
Dabar skaitau S. Kingo "Tas". Sapnuojasi, bjaurybė.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2014 03 13, 20:30)
Ką nors padaryti pamėginsiu savaitgalį.
Papildyta:

Pirmu atveju galima. Skiemens pagrindas - balsis arba dvibalsis, vadinasi, jis ir vienas gali sudaryti skiemenį.
Antru negalima, nes esant priebalsių samplaikai bent viena keliama į kitą eilutę.
Pasitikslinau vlkk. lt puslapyje

Vis tiek nesuprantu kalbajobų išsidirbinėjimų, kam darkyti normalius skiemenis, skiemens pagrindas yra balsė, bet jei žodis iš normalių trijų skiemenų, kam juos darkyti atskiriant raides... unsure.gif
Atsakyti