Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 88 laida

Su Poezijos diena! 4u.gif

Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj,
raudonos, kad pravirkt gali, –
rasa ten laša nuo lelijų –
kaip dalgio ašmenys – gaili.

Ir pjauna širdį tarsi dobilą
lig gyvuonies, lig pašaknų,
o vakarais kažko taip tolima,
kažko nėra – lyg artimų.

Kokia tyla gyvybėn smelkias
kasdienio židinio ugnim!
Tokia daina, kad užsimerkia
dainuodami – lyg mirdami!

Lig pašaknų ten pjauna širdį,
ten teka vandenys liūdnai.
Ir dulkės vieškelių dar šiltos –
tarsi sodybų pelenai.

Martinaitis, Marcelijus. Tie patys žodžiai: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1980.
Atsakyti
Susijaudinau, kad net apsiašarojau. cray.gif
Atsakyti
aš stengiuosi pirma pamatyt filmą, o tik tada knygą skaityt. nes neatsimenu nė vieno filmo, kuris būtų patikęs, kai knygą perskaičiau prieš žiūrėdama. o jei pirma pamatau filmą, tada knyga tiesiog užpildo filmo spragas. mano nuomone, pabaigos žinojimas geros knygos skaitymui visai netrukdo. juk mėgautis vaizdais, garsais ir mėgautis tekstu - visiškai skirtingi dalykai. be to, kartais skiriasi pabaigos, tam tikros scenos.

QUOTE(klopedija @ 2014 03 20, 19:37)
"Didžiojo Getsbio" neskaičiau, tai sunku vertinti, bet filmas patiko. Pavadinčiau "pramogine" drama. hihihi.gif
Prie to paties: pažiūrėjau "Volstryto vilkas". Pats filmas nepatiko. Toks įspūdis, kad ir literatūrą, ir kiną apėmęs sekso virusas.  lotuliukas.gif  Jei nėra atviro sekso, tai populiarumo nesusilauks.  doh.gif  Bet! Kuo toliau, tuo labiau patinka Leonardo Di Caprio vaidyba.  thumbup.gif  Pastarajame filme Leonardo beprotiškas siautėjimas beveik prilygo Jack Nicholson.
Pagyros Leonardo  4u.gif , tobulėja, gražuoliukas tampa blogiuku.  lotuliukas.gif

Leo di Caprio ir jaunystėj buvo visai neblogas aktorius, man asmeniškai jis labai patiko "Krepšininko dienraščiuose", tik keletas labai komercinių projektų ("romeo ir džuljeta", "Titatnikas" ir kt. pan. šlamštelis) pagadino visus reikalus
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 03 21, 12:15)
Su Poezijos diena!  4u.gif

Tave irgi 4u.gif Nu va,gražu.O tai pasiimi šiuolaikinės poezijos tomelį,tai per tuos modernizmus nieko neina suprast .Nei dėl ko,nei apie ką ... g.gif Taip jau giliai užkastos mintys ir esmė,kad pavargstu kapstyt ir padedu.

QUOTE(Gemma @ 2014 03 21, 15:32)
aš stengiuosi pirma pamatyt filmą, o tik tada knygą skaityt.

Aš tai atvirkščiai. Dažniausiai.Pirmiausiai pati noriu vaizdą galvoj susidaryt skaitydama,paskui jau pažiūriu sukramtytą smile.gif O dažnai tos ekranizacijos ir visiškas šlamštas būna.Gali ir atmušt norą tą kūrinį perskaityt ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 03 21, 12:15)
Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj,
raudonos, kad pravirkt gali, –
rasa ten laša nuo lelijų –
kaip dalgio ašmenys – gaili.

Ir pjauna širdį tarsi dobilą
lig gyvuonies, lig pašaknų,
o vakarais kažko taip tolima,
kažko nėra – lyg artimų.

Kokia tyla gyvybėn smelkias
kasdienio židinio ugnim!
Tokia daina, kad užsimerkia
dainuodami – lyg mirdami!

Lig pašaknų ten pjauna širdį,
ten teka vandenys liūdnai.
Ir dulkės vieškelių dar šiltos –
tarsi sodybų pelenai.

Martinaitis, Marcelijus. Tie patys žodžiai: Eilėraščiai. – Vilnius: Vaga, 1980.

Man labiausiai patinka klausytis, kaip šį eilėraštį dainuoja Kernagis wub.gif Taip griebia už širdies, tokia "auganti' emocija, melodija.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 03 21, 18:37)
Man labiausiai patinka klausytis, kaip šį eilėraštį dainuoja Kernagis wub.gif Taip griebia už širdies, tokia "auganti' emocija, melodija.

Ui,dėkui biggrin.gif Visą popietę niūniuoju,melodiją prisimenu kuo puikiausiai,o kas atliko,anikaip neatgaminau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 03 21, 14:32)
Leo di Caprio ir jaunystėj buvo visai neblogas aktorius,
Man patiko "Kas graužia Gilbertą Greipą" http://www.imdb.com/title/tt0108550/ Čia jis buvo toks http://us.cdn291.fan...o-422134264.jpg
Kadangi en nemoku, tai, pamenu, pavadinimą išsiverčiau "Kas valgo Giberto vynuoges" lotuliukas.gif
Atsakyti
išsivertei nei kiek ne prasčiau nei google vertėjas, kuris viską moka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 21, 19:44)
išsivertei nei kiek ne prasčiau nei google vertėjas, kuris viską moka  thumbup.gif
Bet aš čia įgalėjau be google. lotuliukas.gif

O dabar į temą: "Silva rerum III" dar neįveikiau, nes vėl krūvą vienu metu skaitau. doh.gif Kol kas nesidomėjau skaičiusiųjų atsiliepimais, bet manau, manieji bus atvirkšti daugumai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(prieplauka @ 2014 03 21, 13:15)

Prieplauka, ką be tavęs darytume.
Atgaivinai mano širdį wub.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 03 20, 03:15)

Mergės,o jūs filmų ekranizacijas žiūrit?Aš pažiūriu.Dažniausiai po perskaitytos knygos.Dažnai nuvilia,nes ne taip įsivaizdavau.

Man taip pat - ekranizacijos dažiausiai būna silpnesnės už knygą. Neatmenu, kad filmas būtų labiau už knygą patikęs g.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 03 21, 21:02)
O dabar į temą: "Silva rerum III" dar neįveikiau, nes vėl krūvą vienu metu skaitau.  doh.gif  Kol kas nesidomėjau skaičiusiųjų atsiliepimais, bet manau, manieji bus atvirkšti daugumai.  doh.gif

Gąsdini mane blink.gif Ai,vis tiek skaitysiu,nes jau turiu.Ir iš tęsinio niekada labai daug nesitikiu,tai gal nenusivilsiu labai.Antra dalis man irgi jau ne taip patiko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 22, 00:45)
Gąsdini mane  blink.gif Ai,vis tiek skaitysiu,nes jau turiu.Ir iš tęsinio niekada labai daug nesitikiu,tai gal nenusivilsiu labai.Antra dalis man irgi jau ne taip patiko  schmoll.gif

Man "Silva rerum" III dalis pasrodė geresnė už II-ąją. Įspūdis toks, kad antroji dalis rašyta tarsi iš reikalo, atsikertant visiems priekaištavusiems, kad pirmoji dalis neišbaigta. Todėl antroji dalis man pasirodė labai fragmentuota, tarsi "imkite, užkiškite skyles ir atsikabinkite". Trečioji dalis labiau atskiras kūrinys, mažiau siejasi su pirmosiomis dviem. Be to, ji literatūriškesnė, lbiau panaši į romaną nei į istoriologinį veikalą. Gal naivoka samprotavimais apie žmogų ir tautą, bet trūkumus ir vėl kompensuoja gausus istorinis pagrindas
Atsakyti