Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 11 tema

QUOTE(Dzeida @ 2014 04 16, 16:25)
Kai HSIL operuot reikia?

Nevisada operuoti. Kur kas labiau priklauso nuo biopsijos rezultatu ir tai ka gydytojas mato kolposkopu. Neseniai cia viena mergina rase, kaip jai PAP rode hsil, gydytoja siule operuot, o jai labiau pradejus tirtis paaiskejo, kad cia tik uzdegimas su grybeliu.
Atsakyti
Sveikos merginos,gal kuri daretes konizacija Klaipedos respublikinėje ligonineje?ar ten jie su lazeriu ją atlieka?skauciau kad jie turi lazeri konizacijai.
Atsakyti
QUOTE(Doma domute @ 2014 04 13, 15:34)
Sveikos, turiu klausimą. Pries 2 metus, kai man poliklinikoj dare PAP tyrima, nerado jokiu pakitimu. Taciau pasake, kad yra zaizdele gimdoje, bet su ja nieko nereikia daryti. Bet man kazkaip neramu, gal esat kuri susidurusi su panasia situacija? Be to, man siek tiek neaisku del tyrimu... Esu girdejus, kad tas PAP tyrimas yra nelabai tikslus ir pirmiausia reikia issitirti, ar apskritai esu uzsikretus ZPV?

Analogiška situacija ir pas mane, bet štai kaip viskas pakrypo:
prieš 2 metus dariausi PAP, buvo viskas ok. Vasarą vėl kartojau PAP, viskas gerai. Bet visgi gyd. nutarė daryti biopsiją dėl tos žaizdelės. Dariausi ją prieš 3 sav. šiandien gavau atsakymą, kad yra ikivėžiniai pakitimai. Kokie nesakė, liepė kuo greičiau ateiti. Siūlau nenumoti ranka.
Atsakyti
QUOTE(eva26 @ 2014 04 24, 15:26)
Analogiška situacija ir pas mane, bet štai kaip viskas pakrypo:
prieš 2 metus dariausi PAP, buvo viskas ok. Vasarą vėl kartojau PAP, viskas gerai.  Bet visgi gyd. nutarė daryti biopsiją dėl tos žaizdelės. Dariausi ją prieš 3 sav. šiandien gavau atsakymą, kad yra ikivėžiniai pakitimai. Kokie nesakė, liepė kuo greičiau ateiti. Siūlau nenumoti ranka.

Nu siaubas kazkoks verysad.gif , tai kam tada tirtis jei kas antrai moteriai is to gero PAP , jokios naudos , o paaiskeja vat tokie daykai .Baisiai liudna verysad.gif verysad.gif , parasykit kaip seksis po daktaru .
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 24, 20:07)
Nu siaubas kazkoks  verysad.gif , tai kam tada tirtis jei kas antrai moteriai is to gero PAP , jokios naudos , o paaiskeja vat tokie daykai .Baisiai liudna  verysad.gif  verysad.gif , parasykit kaip seksis po daktaru .

Dar užmiršau paminėti tokį faktą...kai pasidariau PAP, iš valstybinės perėjau į privačią kliniką. Informavau, kad netrukus turėtų ateiti atsakymas dėl šio tyrimo. Administratorė pasakė, kad pas gydytoją nereiks registruotis, ji pasakys atsakymą. Atėjus sužinojau kad viskas gerai. Bet aš šiuo tyrimu visai nepasitikiu, tad dariausi visus kitus reikalingus pas savo gyd. O kai neseniai atėjau prašyti siuntimo biopsijai, paprašiau kad padarytų to tyrimo kopiją, tai seselė išpūtė akis ir klausia...ar jums gydymas nebuvo skirtas ? Tada aš akis išpūčiau...gi sakėte, kad viskas gerai...? Pasirodo...rodė uždegimą. Tai beveik metus pravaikščiojau su negydomu uždegimu, tai gal tai turėjo įtakos. Išvada viena...negali niekuo pasitikėti. Kiek įmanoma reikia pačiai domėtis, kas parašyta sad.gif pasirodo nepastebėjo smulkiomis raidėmis parašyto sakinuko... tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eva26: 24 balandžio 2014 - 21:34
QUOTE(eva26 @ 2014 04 24, 22:25)
Dar užmiršau paminėti tokį faktą...kai pasidariau PAP, iš valstybinės perėjau į privačią kliniką. Informavau, kad netrukus turėtų ateiti atsakymas dėl šio tyrimo. Administratorė pasakė, kad pas gydytoją nereiks registruotis, ji pasakys atsakymą. Atėjus sužinojau kad viskas gerai. Bet aš šiuo tyrimu visai nepasitikiu, tad dariausi visus kitus reikalingus pas savo gyd. O kai neseniai atėjau prašyti siuntimo biopsijai, paprašiau kad padarytų to tyrimo kopiją, tai seselė išpūtė akis ir klausia...ar jums gydymas nebuvo skirtas ? Tada aš akis išpūčiau...gi sakėte, kad viskas gerai...? Pasirodo...rodė uždegimą. Tai beveik metus pravaikščiojau su negydomu uždegimu, tai gal tai turėjo įtakos. Išvada viena...negali niekuo pasitikėti. Kiek įmanoma reikia pačiai domėtis, kas parašyta sad.gif  pasirodo nepastebėjo smulkiomis raidėmis parašyto sakinuko... tongue.gif

o man pasake , kad kai kakle yra zaizdele vistiek bus uzdegimas, kad ir ka bedarytum, kol kaklo nesusitvarkysiu, bet tai kaip tvarkyt jei jie sako tipo pjaut dar nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 25, 12:38)
o man pasake , kad kai kakle yra zaizdele vistiek bus uzdegimas, kad ir ka bedarytum, kol kaklo nesusitvarkysiu, bet tai kaip  tvarkyt jei jie sako tipo pjaut dar nereikia.

pas mane irgi zaizdele, bet sake, kad tokia maza, kad tikrai daryt jai nieko nereikia. tai buvo pries pora metu
o vat pries menesi padare PAP ir rado LSIL. tai nebezinau kaip cia dabar tavrkys..
Kazin zaizdele galejo itakoti ta LSIL?
Atsakyti
ups, susidubliavo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumė*: 25 balandžio 2014 - 13:11
sveikutes, as jau po biopsijos geguzes 6 einu ats. labai patiko daktariukas, labai ramus zmogus.. graziai ir aiskiai viska isaiskino, kol eme biopsija dar ir papokstavom smile.gif mane perspeji kad gali pakraujuot, bet realiai kraujo nebuvo bet man tokie juoduliukai iskrenta kaip pelenai, blyn net nezinau kaip cia paaiskint... po biopsijos emimo praejo 4 dienos ir jie vis karts nuo karto pasirodo tokia kaip pajuodusi skuryte.. ar kam nors buvo taip? ir isskiros pakeitusios spalva.. kazkaip nezinau ka cia galvot...
Atsakyti
ai ir dar as nesupratau vieno dalyko, man eme du meginelius is priekines ir galines kazkaip.. nes sesute padave viena indeli, o gyd. liepe paduot antra nes dar is priekines dalies paims... nors mikroskopu tuo kai ziurejo sako nera cia nieko baisaus, dar paeme pakartotinai ir tepineli.. zodziu visko ptikrapste ten jis, koks idomu bus ats... g.gif gerai kad ne menesi laukti... o siai del skausmo tai as is vis nieko nejauciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Wailletta*: 25 balandžio 2014 - 21:58
QUOTE(*Wailletta* @ 2014 04 25, 22:56)
ai ir dar as nesupratau vieno dalyko, man eme du meginelius is priekines ir galines kazkaip.. nes sesute padave viena indeli, o gyd. liepe paduot antra nes dar is priekines dalies paims... nors mikroskopu tuo kai ziurejo sako nera cia nieko baisaus, dar paeme pakartotinai ir tepineli.. zodziu visko ptikrapste ten jis, koks idomu bus ats... g.gif  gerai kad ne menesi laukti... o siai del skausmo tai as is vis nieko nejauciau...

o tai kaip nuskausmina, samones neatjunge?galvojau pamigde biski? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Laumė* @ 2014 04 25, 13:52)
pas mane irgi zaizdele, bet sake, kad tokia maza, kad tikrai daryt jai nieko nereikia. tai buvo pries pora metu
o vat pries menesi padare PAP ir rado LSIL. tai nebezinau kaip cia dabar tavrkys..
Kazin zaizdele galejo itakoti ta LSIL?

Na tai as manau del zaizdeles ir parejo atsakymas LSIL unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzeida @ 2014 04 26, 20:16)
o tai kaip nuskausmina, samones neatjunge?galvojau pamigde biski? unsure.gif

kam migdyt? g.gif nieko ten baisaus ir skausmingo nera.
Atsakyti