Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 11

QUOTE(LokysL @ 2014 05 29, 08:48)

vakar pabandymui buvau issinuomaves sita daikta:
http://probauteam.lt..._...&Itemid=139

tai grindyse vedzioti vendentiekiui pats tas, griovelio pjuvio plotis 3 cm o gylis apie 5 cm, bet galima ir giliau. tik gaila nebuvo priedo kaip stakliu kurias uzdejus galima reguliuoti gyli pjuvio:

Styroporschneider Styroporschneidegerät von Proba…: http://youtu.be/nHvYY9kVlxs

Koks fainas irankis is kur nuomavotes, reikes savo meistrams parodyt kad issinuomuotu.
Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 05 28, 12:38)
pamatui tik XPS isorej, nes EPS labiau igeria vandens ir varza bus niekine, nebent klijuoti taip:
pamatas ->5cm EPS100 -> 2-5cm XPS, bet cia daug darbo ir kliju, beto klausimas ar pamato sonas  tikrai bus lygus.

Kas dar kokių nuomonių apie XPS vs EPS100 pamato išorinėje pusėje?
Ant pamato hidraoizoliacija reiktų tepti kokia nors? (pamatai grežtiniai).

Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2014 05 29, 08:48)
Kazkaip linkes darytis su tece flex vamzdziu. Vamzdis prasiplecia or tada uzstumiamas ziedas. Jokio vamzdzio kalibravimo, jokio virinimo. Grindinio darysiu su uponor pex-a tokia pati sistema tik ziedas plastikinis ir vamzdis be aliuminio slioksnio. Toki vamzdi uzlenkus per daug galima atstatyti feno pagalba, uzlenkus su aliumu - viso gero.

Loky, matau kad kiekvienam etape gerai pasigilini. Klausimas kaip darysi vandens atsakojimus, t.y. bus sujungimai po betonu ar desi spinta ir joje darysi (pasyviu namu temoje cibulis maciau perdarinejo).
Atsakyti
QUOTE(zalciux @ 2014 05 29, 12:58)
Kas dar kokių nuomonių apie XPS vs EPS100 pamato išorinėje pusėje?
Ant pamato hidraoizoliacija reiktų tepti kokia nors? (pamatai grežtiniai).

Galima daryti su EPS ir "koriuku" pravėdinimui. Tik reikia pasirūpinti, kad "koriukas" iškiltų aukštai virš nuogrindos ir ten niekada nepapultų vandens. Iš kitos pusės apačioje turi būti gerai funkcionuojantis drenažas ir lietaus vandens nuvedimas nuo namo. Kai šios sąlygos tenkinamos tai tiks ir EPS.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 29, 16:31)
Galima daryti su EPS ir "koriuku" pravėdinimui. Tik reikia pasirūpinti, kad "koriukas" iškiltų aukštai virš nuogrindos ir ten niekada nepapultų vandens. Iš kitos pusės apačioje turi būti gerai funkcionuojantis drenažas ir lietaus vandens nuvedimas nuo namo. Kai šios sąlygos tenkinamos tai tiks ir EPS.

ir papildom - jei yra veikiantys lietvamzdziai ir lietaus kanalizacija, vanduo ten niekad nepapuls, todel tikrai geriau naudoti eps100, isvengsit problemu su apdailos atsokinejimu po metu-kitu
Atsakyti
Kuo toliau skaiau tuo daugiau klausimu man kyla 4u.gif

1. Del polistirolo perimetru vieni siulo minksta kiti deda kieta.. Pas mane like 2cm xps kuri galeciau panaudoti sitam darbui, ar visgi jis per kietas??

2. O su kuo pakeliamas apatinis arpaturos tinklas?

3. Giedruole apatine armatura dejo virs sildymo vamzdeliu gal kas pasakytu kodel? Taip isprendziamas armaturos pakelimo klausimas, bet ar nieko kad vamzdukai ant pacios apacios?

4. Visgi suprantu vietoj blizgios pleveles dedam UV stabilizuota 200 mikronu, nes atspindys neturi prasmes nes nera oro tarpo?

is kitos serijos klausimas. Ar klijavos xps ir po palangem? Pas mane polanginis profilis tiesiai ant blokelio, jis apie 4cm, jei uzdesiu xps tai mano palange nepasikis po profiliu o dalis bus po profiliu, o dalis ant profilio.. kaip cia iseina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 29 gegužės 2014 - 18:36
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 05 29, 19:33)
Kuo toliau skaiau tuo daugiau klausimu man kyla  4u.gif

1. Del polistirolo perimetru vieni siulo minksta kiti deda kieta.. Pas mane like 2cm xps kuri galeciau panaudoti sitam darbui, ar visgi jis per kietas??

3. Giedruole apatine armatura dejo virs sildymo vamzdeliu gal kas pasakytu kodel? Taip isprendziamas armaturos pakelimo klausimas, bet ar nieko kad vamzdukai ant pacios apacios?

4. Visgi suprantu vietoj blizgios pleveles dedam UV stabilizuota 200 mikronu, nes atspindys neturi prasmes nes nera oro tarpo?
is kitos serijos klausimas. Ar klijavos xps ir po palangem? Pas mane polanginis profilis tiesiai ant blokelio, jis apie 4cm, jei uzdesiu xps tai mano palange nepasikis po profiliu o dalis bus po profiliu, o dalis ant profilio.. kaip cia iseina?

o kam UV stabilizuota? paprastos juodos per akis uzteks. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 05 29, 17:18)
ir papildom - jei yra veikiantys lietvamzdziai ir lietaus kanalizacija, vanduo ten niekad nepapuls, todel tikrai geriau naudoti eps100, isvengsit problemu su apdailos atsokinejimu po metu-kitu

dekit geopora , bus tarp eps ir xps, as dejau geopora, jis tiroi turi hidrofobiniu priedu, todel yra zalios spalvos
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 05 29, 20:09)
o kam UV stabilizuota? paprastos juodos per akis uzteks.  smile.gif

taig paaiskinau, juoda yra is antriniu zaliavu perdirbtu, todel ji neravisur 200 mikronu storiu, storis varijuoja ir ji praleidzia garus geriau, analizes nedariau,bet turiu tokia info
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 05 29, 16:08)
Loky, matau kad kiekvienam etape gerai pasigilini. Klausimas kaip darysi vandens atsakojimus, t.y. bus sujungimai po betonu ar desi spinta ir joje darysi (pasyviu namu temoje cibulis maciau perdarinejo).

darysiu kolektorine sistema su recirkuliacija, recirkuliacija bus pajungta prie protingo namo sistemos, bet galima deti ir laiko rele, arba kazkaip susieti su signalizacija, t.y kai priduodat signalizacija, cirkuliacinis sustoja.
Papildyta:
Kuo toliau skaiau tuo daugiau klausimu man kyla  4u.gif

1 Jums juk reikia kompensacijai del betoo pletimosi, tai kur cia kieto polistirolo pliusas?
2.apatini armaturos tinkla galit pakelti su specialiais laikikliais kurie nauojami armaturai sukelti klojiniuose
3. Jei vamzdis lievs ir pasizeis nuo ant virsaus dedamos armaturos tada blogai, bet jei ger tai turi atlaikytiviksciojimas per aratura paedeta ant vamzdeliu. O deta virs vamzdeliu kad ta armatura dirbttu, t.y kad ta betona suristu nuo skilinejimo, jei armatua bu ant dugno tai ka ji ten suris, nebent plevele.
4. negaliu pakomentuoti

kas daretes veidrodziu sildyma nuo rasojimo vonioje ar priespirtyje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 29 gegužės 2014 - 21:05
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 05 29, 06:27)
is ko daretes vidaus vandentieki? santechnikas siulo PPR, atseir ir jam paprasta dirbti, ir man pagal kaina pigiau bus.. man tik abejoniu kelia tie sujungimai... PPR juk nelankstus vamzdis, tai po betonu ir tu alkuniu bus daug..  doh.gif

Visos sistemas neblogos, svarbu kad meistras geras butu. Aš viska uponoro kraunu, brangoka bet geras nuolaidas gaunu suamortizuoju,
Papildyta:

Ir man aktuali tema; Norisi, gerokai po palangėmis pašiltini, bet nėra vietos, ten praeina tokie metaliniai kronšteinai. Neįsivaizduoju kokias palanges dėti iš ko gaminti, kad kuo plonesnės būtų, tada pašiltinčiau. Turiu viso ten 4-4,5cm vietos. Bet reikia, kad palanges stabilios deformacijai būtų nesiraitytų (turiu galvoje medį) Gal kas turite minčių palanges reikalingos 30cm pločio, reikia kuo plonesnių.(1,5-2cm) Pašiltinti po ja galėčiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 05 29, 18:33)

1. Idealiai būtų plonas sluoksnis minkšto (10mm arba tinka tam skirta paprasta kompensacinė juosta), o visa kita kieto. Kietas padės grindų dangai nesulūžti uždėjus ypač sunkų daiktą.

2. Armatūra išlindusi iš betono nedirba. Ji turi būti bent 10 mm nuo paviršiaus.
Armtūrai pakelti ant plėvelės išsidėlioja plastmasinės "tabletės"
http://www.lironta.l...nis-fiksatorius
(~6 vnt/m2)

3. Guldyti vamzdelius ant plėvelės galima, jeigu šildysitės kietu kuru, dujomis ar kitu aukštatemperatūriu šildymo būdu. Jeigu šildysitės ŠS, tai vamzdelius būtina bent 20mm pakelti nuo dugno, kad jie dirbtų visu paviršiaus plotu ir taip sumažėtų termofikato temperatūra arba kitaip sakant būtų geriau atiduodama šiluma į grindis. Tokiu atveju siūlyčiau armatūrą pakelti 30mm plast. fiksatoriais, o ant armatūros tinklo kloti vamzdelius.

4.
QUOTE(LokysL @ 2014 05 29, 21:03)
juoda yra is antriniu zaliavu perdirbtu, todel ji neravisur 200 mikronu storiu, storis varijuoja ir ji praleidzia garus geriau, analizes nedariau,bet turiu tokia info

Taip, juoda iš Senukų ypač prasta ir su normalia 200 mikronų nėra ką lyginti.
Ji nevienodo storio, vietomis persišviečia, atsparumas tempimui bent 2 kartus mažesnis, paviršius šiurkštus.
Juoda spalva dar nereiškia, kad bus nekokybiška. Tiesiog reikia tikrinti mano išvardintas savybes.

Naudoti plėvėlę su aliuminio folija būtų kažkiek, vos vos geriau, nes ji mažiau laidi garui ir dar kažkiek izoliuoja IR, nes putplasčio kraštas yra labai korėtas ir diduma plėvėlės žiūrint didesniu masteliu kabo ora. Tik aliuminio sluoksnis turi būti nusuktas žemyn, o polietileno aukštyn. Blizgios plėvelės dėjimas tikrai nėra blogiau. Jeigu skirtumas bus iki 100Lt, manau kad verta tokią susidėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 29 gegužės 2014 - 22:09
QUOTE(BangaS @ 2014 05 29, 16:31)

Tai jei dedamas XPS, nereikalinga juoda plėvelė "koriukas"?
Tiesa, ar prie XPS gerai kimba armavimo mišinys?

p.s. drenažas ir lietaus vamzdynas bus aplink pamatą. kokiu atstumu dėti drenažo vamzdį nuo pamato ir kokiame gylyje? bus didžioji dalis trinkelės aplink namą kokių 80 cm pločio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalciux: 29 gegužės 2014 - 22:37
QUOTE(BangaS @ 2014 05 29, 23:08)
1. Idealiai būtų plonas sluoksnis minkšto (10mm arba tinka tam skirta paprasta kompensacinė juosta), o visa kita kieto.  Kietas padės grindų dangai nesulūžti uždėjus ypač sunkų daiktą.

2. Armatūra išlindusi iš betono nedirba. Ji turi būti bent 10 mm nuo paviršiaus.
Armtūrai pakelti ant plėvelės išsidėlioja plastmasinės "tabletės"
http://www.lironta.l...nis-fiksatorius
(~6 vnt/m2)

3. Guldyti vamzdelius ant plėvelės galima, jeigu šildysitės kietu kuru, dujomis ar kitu aukštatemperatūriu šildymo būdu. Jeigu šildysitės ŠS, tai vamzdelius būtina bent 20mm pakelti nuo dugno, kad jie dirbtų visu paviršiaus plotu ir taip sumažėtų termofikato temperatūra arba kitaip sakant būtų geriau atiduodama šiluma į grindis. Tokiu atveju siūlyčiau armatūrą pakelti 30mm plast. fiksatoriais, o ant armatūros tinklo kloti vamzdelius.

4. 

Taip, juoda iš Senukų ypač prasta ir su normalia 200 mikronų nėra ką lyginti.
Ji nevienodo storio, vietomis persišviečia, atsparumas tempimui bent 2 kartus mažesnis, paviršius šiurkštus.
Juoda spalva dar nereiškia, kad bus nekokybiška. Tiesiog reikia tikrinti mano išvardintas savybes.

Naudoti plėvėlę su aliuminio folija būtų kažkiek, vos vos geriau, nes ji mažiau laidi garui ir dar kažkiek izoliuoja IR, nes putplasčio kraštas yra labai korėtas ir diduma plėvėlės žiūrint didesniu masteliu kabo ora. Tik aliuminio sluoksnis turi būti nusuktas žemyn, o polietileno aukštyn. Blizgios plėvelės dėjimas tikrai nėra blogiau. Jeigu skirtumas bus iki 100Lt, manau kad verta tokią susidėti.

kas liecia laikiklius armaturai tai reikia nepamirsti pamineti, kad virs vamzdeliu turi buti apie 4,5 cm, tai jei vamzdeliai 20 mm skersmens, tai jau 4,5+2 = 6,5 cm ir jei virs vamzdeliu minimum 4,5 tai gaunasi ja u 11 cm, o jei neminimum o 5-6 cm tai gaunasi ir visi 12-13 cm betono. o jei nori ploninti virs vamzdeliu esanti sluoksni iki kokiu 3,5 tada turi armuoti papildomai su stiklo pluosto plausu bet cia jau rizikuoji betono skilimu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 05 29, 22:37)
Visos sistemas neblogos, svarbu kad meistras geras butu. Aš viska uponoro kraunu, brangoka bet geras nuolaidas gaunu suamortizuoju,
Papildyta:

Ir man aktuali tema; Norisi, gerokai po palangėmis pašiltini, bet nėra vietos,  ten praeina tokie metaliniai  kronšteinai. Neįsivaizduoju kokias palanges dėti iš ko gaminti, kad kuo plonesnės būtų, tada pašiltinčiau. Turiu viso ten 4-4,5cm vietos. Bet reikia, kad palanges stabilios deformacijai būtų nesiraitytų  (turiu galvoje medį) Gal kas turite minčių palanges reikalingos 30cm pločio, reikia kuo plonesnių.(1,5-2cm) Pašiltinti po ja galėčiau. smile.gif

o kam labai stengtis siltinti po palange jei langai isnesti i siltinimo sluoksni, jei isheina apsiltinti tai apsiltini, jei ne tai ne, nematau jokiu salcio tiltu toje vietoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 30 gegužės 2014 - 09:20