Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 11

QUOTE(LokysL @ 2014 05 30, 09:23)
kas liecia laikiklius armaturai tai reikia nepamirsti pamineti, kad virs vamzdeliu turi buti apie 4,5 cm, tai jei vamzdeliai 20 mm skersmens, tai jau 4,5+2 = 6,5 cm ir jei virs vamzdeliu minimum 4,5 tai gaunasi ja u 11 cm, o jei neminimum o 5-6 cm tai gaunasi ir visi 12-13 cm betono. o jei nori ploninti virs vamzdeliu esanti sluoksni iki kokiu 3,5 tada turi armuoti papildomai su stiklo pluosto plausu bet cia jau rizikuoji betono skilimu ir t.t.

Jūs teisus, bet aš vistiek nerekomenduočiau vamzdelio kloti tiesiai ant putplasčio kai reikia pageidaujama žema šilumnešio temperatūra. Toks sprendimas gali pakelti šilumnešio temperatūrą apie 3 laispnius šiltame name, o tai jau sudarytų 5-10% ŠS COP suprastėjimą.
Iš apačios nereikia tokio storo betono sluoksnio. Užtektų ir 2 cm.
Smėlbetonio grindims, d5 armatūrai pakanka ir 10 mm apsauginio sluoksnio jeigu betonas normalus su pakankamu kiekiu cemento.
Yra ir tokių fiksatorių: http://www.b-a.lt/p3...g3--10-15-27-5-
tik jų reikėtų daugiau.
Galima iš GKP pasipjaustyti atraižų ir sudėti vietoj šių fiksatorių.
Sukelti vamzdelius ir ant jų dėti tinklą būtų gerai, bet per daug sudėtinga tai realizuoti. Dėti du tinklus - viršuje ir apačioje, būtų idealu, bet taip pat labai sudėtinga. Net nežinau ką patarti šioje vietoje. Tikriausiai geriausias sprendimas būtų pastorinti betono sluoksnį tais papildomais 2 cm, kurių kai kuriais atvejais reikia vamzdeliui.

Geras daiktas kai reiki kokį plastmasinį vamzdelį iš grindų iškišti stačiu kampu, gražiai: http://www.b-a.lt/p1...ius-UPONOR-d-20
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 30 gegužės 2014 - 10:24
mums betonuotojai visus vamzdeliu atkėlė tokiu spec. kabliu, pats visą procedūra sekiau, užpila biški betono, išlygina, tada kabliu užkabina-kilsteli ir vėl pila betona ir nereikia jokių grybukų ar gipso gabalų
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2014 05 30, 12:45)
mums betonuotojai visus vamzdeliu atkėlė tokiu spec. kabliu, pats visą procedūra sekiau, užpila biški betono, išlygina, tada kabliu užkabina-kilsteli ir vėl pila betona ir nereikia jokių grybukų ar gipso gabalų

Taip ir turi būti ,bet ne visi betonuotojai saziningi ir reiktu priziureti ta procesa ...
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 30, 12:21)
Jūs teisus, bet aš vistiek nerekomenduočiau vamzdelio kloti tiesiai ant putplasčio kai reikia pageidaujama žema šilumnešio temperatūra. Toks sprendimas gali pakelti šilumnešio temperatūrą apie 3 laispnius šiltame name, o tai jau sudarytų 5-10% ŠS COP suprastėjimą. 

Nepastebejau ,kad reiktu pakelti temperatura .Butent pas mane vamzdeliai apacioje o tinklas virsuje .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 30, 10:54)
Taip ir turi būti ,bet ne visi betonuotojai saziningi ir reiktu priziureti ta procesa ...

Kaip garantuoti, kad vamzdelis lieka bent kiek pakilęs nuo plėvelės kai jį paleidžia nuo kablio?

QUOTE(korida @ 2014 05 30, 10:54)
Nepastebejau ,kad reiktu pakelti temperatura .Butent pas mane vamzdeliai apacioje o tinklas virsuje .

Pastebėti yra sunku, bet dėl to neturėtų kilti klausimų. Dalis vamzdelio sienelės prisispaudusi prie EPS ir neatidavinėja šilumos į betoną. Plastmasinė vamzdelio sienelė yra "butelio kakliukas" šilumos atidavime betonui, todėl svarbu, kad visas vamzdelio sienelių plotas dirbtų. Jeigu pas jus vamzdeliai bent kiek pakilę nuo EPS tai viskas gerai, o jeigu ir nepakilę tai žinant kaip apšiltintas jūsų namas kažką pajausti būtų labai sunku kai 1 kW išsiskirsto į 140 m2...
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2014 05 29, 21:37)
Ir man aktuali tema; Norisi, gerokai po palangėmis pašiltini, bet nėra vietos,  ten praeina tokie metaliniai  kronšteinai. Neįsivaizduoju kokias palanges dėti iš ko gaminti, kad kuo plonesnės būtų, tada pašiltinčiau. Turiu viso ten 4-4,5cm vietos. Bet reikia, kad palanges stabilios deformacijai būtų nesiraitytų  (turiu galvoje medį) Gal kas turite minčių palanges reikalingos 30cm pločio, reikia kuo plonesnių.(1,5-2cm) Pašiltinti po ja galėčiau. smile.gif

Bute esu susidejes uosines 4 cm palanges irgi buvo kad palange netelpa. Tai ta dalis kuri turi pasikisti buvo nuploninta iki 2cm - isfrezuotas laiptukas. Iki siol viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2014 05 30, 11:54)
Papildyta:

Man labai idomu kaip jie tolygiai sukelia visa tinkla kai pvz oagal reikalavimus vertikalus nuokryois vamzdeliu turi buti nedaugiau nei 5 mm. Kitas dalykas kaip uztikrinsit betono buvima po paciais vazmdeliais t.y kad nebutu oro tarpu, nes pusiau sausa betona uzpila ir lygina ir niekas nevibruoja tai labai didelis klaustukas ar sausas vetonas gerai uzpildo zona po vamzdeliais.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 05 30, 13:30)
Kaip garantuoti, kad vamzdelis lieka bent kiek pakilęs nuo plėvelės

Jei vamzdelis ant armatūros, tai visur, mažiausiai 4mm pakeltas garantuotai.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 30, 10:21)
Dėti du tinklus - viršuje ir apačioje, būtų idealu, bet taip pat labai sudėtinga.

O kas čia sudėtingo? Jei meti antrą tinklelį ant vamzdelių, tai net nematau poreikio viršutinės armatūros surišinėti. Tik sumeti, sumeti o betonas ją suriš geriau, nei bet kokios vielutės. Darbas paprastas kaip dvi kapeikos ir pakankamai greitas, gal tik jėgos daugiau pareikalaus dvigubos armatūros nešiojimas.

Beje toks sprendimas ir šilumos paskirstymui naudingesnis.

Vienintelį trūkumą matau, dviguboje armatūros kainoje, grindų kaina padidėtų apie 10 Lt ant m2.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2014 05 29, 21:03)

kas daretes veidrodziu sildyma nuo rasojimo vonioje ar priespirtyje?

Dariau, tik pakolkas elektros nepajungiau.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 29, 22:08)
Armatūra išlindusi iš betono nedirba. Ji turi būti bent 10 mm nuo paviršiaus.

Jei armatūra išlindus iš betono ir su betonu neturi kontakto, tai aišku, kad nedirba, bet jei ji guli dugne ir tik iš viršaus užpilta betonu, ji jau dirba. Ne visu 100%, kaip kad būtų jei ji įplukdyta pilnai, bet ji vis tiek dirba, ir geriau nei kad betonas tik su fibra.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 05 26, 15:06)
Pas mane suklijavo lauko palangiu plyteles - kaip grazu! thumbup.gif

Gal galetumet imesti nuotraukele kokios ir kaip atrodo lauko palangiu plyteles? smile.gif
Mes turime dvi vitrinas, uz ju,lauke terasa bus. Visur lauko palanges sudejom skardines, o vitrinos liko be nieko. Skardiniu nedejom, kad nenusimindziotu, palangiu kampai koju nebraizytu, kojiniu nedraskytu lotuliukas.gif . Nusprendem sudeti plyteles.
Butu labai naudinga pamatyti kaip pas Jus atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2014 05 31, 10:09)
labai didelis klaustukas ar sausas vetonas gerai uzpildo zona po vamzdeliais.

Va cia tai ir man idomi dalis.. Linkstu prie to kad betonuoti grindis su skystu betonu.. Grindu lygumas aisku nukentetu,bet tada nebekiltu klausimu del oro tarpu ir t.t.
Atsakyti
http://m.vz.lt/Defau...;backpage=title

gal kas nors domejotes apie tai?
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 06 01, 12:26)
Gal galetumet imesti nuotraukele kokios ir kaip atrodo lauko palangiu plyteles? smile.gif
Mes turime dvi vitrinas, uz ju,lauke terasa bus. Visur lauko palanges sudejom skardines, o vitrinos liko be nieko. Skardiniu nedejom, kad nenusimindziotu, palangiu kampai koju nebraizytu, kojiniu nedraskytu lotuliukas.gif . Nusprendem sudeti plyteles.
Butu labai naudinga pamatyti kaip pas Jus atrodo  4u.gif

jei nebaisiai skubu tai nufotkinsiu ir idesiu.

Ps internetas pilnas nuotrauku su klinkerinemis palangemis.

Palanges
Atsakyti