QUOTE(solo2 @ 2014 02 12, 20:53)
Likopenas iš šviežių pomidorų pasisavinamas blogiau negu iš perdirbtų, kaip antai iš pomidorų pastos ar padažo
Taigi raudonieji pomidorai pasižymi didesniu likopeno kiekiu, oranžiniai susintetina daugiausia ß-karotino, o nepralenkiami pagal vitamino C kiekį - geltonųjų pomidorų vaisiai.
Tačiau ištyrus juodos spalvos pomidorus paaiškėjo, kad juose sukauptas likopeno kiekis yra palyginti didelis, jie turėjo nemažai ir ß-karotino.
Reikės valgyt kečupą kaip uogienę
O šiaip dar mėlynieji, bent jau Indigo Rose reklamuojami kaip naudingi sveikatai nes turi antocianinų, kurie randami tamsiuose uogose, vaisiuose ir daržovėse. Cituoju iš interneto apie antocianinus:
,,Antocianinų svarba sveikatai siejasi su jų antioksidaciniu veikimo mechanizmu, apima radikalų surišimą, lipoproteinų oksidacijos ir trombocitų sukibimo inhibiciją, priešuždegiminį veikimą, kapiliarinio pralaidumo ir trapumo sumažinimą, nutukimo prevenciją, kepenų išemijos mažinimą, priešnavikinį veikimą, regos gerinimą ir diabeto kontrolę. Antocianinai taip pat stabdo lipidų ir baltymų oksidaciją maisto produktuose." Tai irgi labai sveika juos valgyti

Tik va man Indigo Rose skonis tai nelabai, kažkokie beskoniai pernai pasirodė
Valgykime visokių spalvų pomidorus ir būsime sveikos
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 20:58)
Man skaniausi tai oranziniai ir juodi, zali, geltoni, bet raudoni nelabaaaai, tiesa avietiniai irgi skanus.
Man avietiniai ir juodukai skaniausi