Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 02 12, 18:56)
Sakyč, gal kas lauke buvo, pas tas saulė šildė  biggrin.gif

Kaip čia tą sniegą prisišaukt?  g.gif

Nea,pas mus tiek ilgai nešvietė.Gal man vežimuką įsitaisyt...gal saulę prisišauksiu ax.gif

Va su sniegu tai tikrai problema.Nepatingėjau,kai buvo prisnigę,prikasiau,bet kas iš to-senai ištirpo ir išgaravo.Dar nesausa,bet greit išdžius,net ir po mulčium g.gif Ten,kur pomidorai pasėti, teks palaistyt po kokio mėnesiuko.
Atsakyti
nueinu paziureti tableciu, ziuriu ir netikiu savo akim, betaliuksas kilpute parode, nu niekaip neatsimenu, kad sejau blink.gif Bet mano ranka rasyta, uzzymeta, isivaizdavau, kad tik viena sekla kisau, sprut, senatve, ne kitaip, dabar turiu dar viena augintini biggrin.gif
Atsakyti
Vienam rusų tinklalapy radau nuotraukas su Tornado F1 veislės pomidorai, stačiai stebuklas, kekės didelės ir daug. Ir dar lauke auginami. Gal galit pasakyti, ar tikrai gera veislė, nes mačiau pernykštėse temose, kelios rašėt, kad pirkot sėklų. Ir kaina nesikandžioja, tai žadu pasiieškoti, kažin, ar verta?
Atsakyti
Merginos, o kas vertesnis šiltnamyje vietos: Medovyj Spas ar German Orange Strawberry? Orange Strawberry kaip suprantu neriboto augimo, o Medovyj spas vidutinio auksčio? g.gif Gal kas abu esate auginę,kuris skanesnis, derlingesnis? Man tik 1 reikia šiltnamyje geltono arba oranžinio ax.gif
Atsakyti
German Orange strawberry auginau lauke - man neuzaugo super aukstas. Pomidorai mesingi, bet nesausi.
Medovyj spas dar neauginau, todel negaliu pasakyt kurie skanesni ar derlingesni
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2014 02 12, 20:18)
German Orange strawberry auginau lauke - man neuzaugo super aukstas. Pomidorai mesingi, bet nesausi.

Nesausi tai man patinka, o dar jų forma man miela wub.gif Tai gal galima prie žemaūgių paskirti vietelę jei nėra labai aukštas g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2014 02 12, 21:24)
Nesausi tai man patinka, o dar jų forma man miela wub.gif Tai gal galima prie žemaūgių paskirti vietelę jei nėra labai aukštas  g.gif

Ziurint ka vadinat zemaugiais smile.gif Pas mane lauke uzaugo mazdaug 1,5 m. O siltamyje jam ilgiau butu teke augti
Atsakyti
Pasidalinsiu ka snd isgirdau per TV, pomidorai TIK raudoni turi tu savybiu, kurios saugo nuo kruties vezio ir kaitinami nedingsta o dar labiau dideja, butent del raudonos spalvos(uzkrito tas pavadinimas) o kitu spalvu pomidoruose jo nera. Taip pasakojo per rusu 1 kanal laidoje ( zyt zdorovo). Rekomendavo moterims valgyt kuo daugiau raudonu pomidoru OOOOO prisiminiau LIKOPENAS.
Atsakyti
Likopenas iš šviežių pomidorų pasisavinamas blogiau negu iš perdirbtų, kaip antai iš pomidorų pastos ar padažo

Taigi raudonieji pomidorai pasižymi didesniu likopeno kiekiu, oranžiniai susintetina daugiausia ß-karotino, o nepralenkiami pagal vitamino C kiekį - geltonųjų pomidorų vaisiai.
Tačiau ištyrus juodos spalvos pomidorus paaiškėjo, kad juose sukauptas likopeno kiekis yra palyginti didelis, jie turėjo nemažai ir ß-karotino.
http://www.manoukis....s...=2511&z=111
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 12 vasario 2014 - 20:55
QUOTE(solo2 @ 2014 02 12, 21:53)
Likopenas iš šviežių pomidorų pasisavinamas blogiau negu iš perdirbtų, kaip antai iš pomidorų pastos ar padažo

Taigi raudonieji pomidorai pasižymi didesniu likopeno kiekiu, oranžiniai susintetina daugiausia ß-karotino, o nepralenkiami pagal vitamino C kiekį - geltonųjų pomidorų vaisiai.
Tačiau ištyrus juodos spalvos pomidorus paaiškėjo, kad juose sukauptas likopeno kiekis yra palyginti didelis, jie turėjo nemažai ir ß-karotino.
http://www.manoukis....s...=2511&z=111

Man skaniausi tai oranziniai ir juodi, zali, geltoni, bet raudoni nelabaaaai, tiesa avietiniai irgi skanus.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 21:58)
Man skaniausi tai oranziniai ir juodi, zali, geltoni, bet raudoni nelabaaaai, tiesa avietiniai irgi skanus.

ir mano toks skonis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2014 02 12, 20:53)

Reikės valgyt kečupą kaip uogienę biggrin.gif

O šiaip dar mėlynieji, bent jau Indigo Rose reklamuojami kaip naudingi sveikatai nes turi antocianinų, kurie randami tamsiuose uogose, vaisiuose ir daržovėse. Cituoju iš interneto apie antocianinus:
,,Antocianinų svarba sveikatai siejasi su jų antioksidaciniu veikimo mechanizmu, apima radikalų surišimą, lipoproteinų oksidacijos ir trombocitų sukibimo inhibiciją, priešuždegiminį veikimą, kapiliarinio pralaidumo ir trapumo sumažinimą, nutukimo prevenciją, kepenų išemijos mažinimą, priešnavikinį veikimą, regos gerinimą ir diabeto kontrolę. Antocianinai taip pat stabdo lipidų ir baltymų oksidaciją maisto produktuose." Tai irgi labai sveika juos valgyti bigsmile.gif Tik va man Indigo Rose skonis tai nelabai, kažkokie beskoniai pernai pasirodė schmoll.gif

Valgykime visokių spalvų pomidorus ir būsime sveikos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Venta9 @ 2014 02 12, 20:58)

Man avietiniai ir juodukai skaniausi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 12 vasario 2014 - 21:25