Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(Ice tea @ 2014 02 13, 11:20)
Vienas graziausiu- Neon wub.gif  wub.gif  wub.gif

Ir ilgai svajotas.... daug kartu pirktas, bet vis nepataikytas.... Evergreen wub.gif  wub.gif 

čia Neon suspindėjęs pačiomis gražiausiomis spalvomis wub.gif wub.gif
antrasis taip pat lygiavertis varžovas wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2014 02 13, 18:06)
Tai Exotic Nymph  ax.gif

gražuolis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Ice Tea ir Jediara - nerealiai thumbup.gif wub.gif thumbup.gif

QUOTE(GIZZI5 @ 2014 02 12, 21:49)
Tai, kad ir nesibariau šį kartą, tiesiog išsisakiau. Liūdna ir tiek.
Kad užmiega mažuliai jokia naujiena, tik nereikia nešti į rūsį specialiai migdyti. O miegaliukus- vaikus aš laikau ant palangės, ir patinka jiems ar ne vistik palaistau, o nedžiovinu iki kol susitraukia iki pat šerdelės, tai va toks ir pykimas. Kuris čia tavo mylimiausias užmigo?
Už gerą žodį ačiū 4u.gif

Cybisteriukas wub.gif , sakei su Ice tea vienodus įsigijote.

QUOTE(Steputė @ 2014 02 12, 22:31)

doh.gif Tai ko norėti, jei spauda klaidina.

QUOTE(CherryLips @ 2014 02 13, 13:39)
Ice tea nuostabu wub.gif

Aš tai daviau giminaitei užsakymą Vokietijoj surasti man belekiek cibulių ir atsiųsti  lotuliukas.gif

thumbup.gif Kad tik įvykdytų 4u.gif . Ir ne bet kokių biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 02 13, 15:41)
O tas papilo irgi yra rūšis kažkokia? Kaip ir cybisteriai? Mačiau pirmam puslapy, kad kiek kitaip auginami. Ale rimtai naujokė žiopla pasitaikiau biggrin.gif Tiek metu žydi ant palagės, o dėl ko, kas ir kaip - neaišku  blush2.gif

Taip, Hippeastrum papilio yra rūšis, kaip ir Hippeastrum Cybister.

Truputis Vikipedijos išminties

Amariliniai - Amaryllidaceae yra šeima
Jie skirstomi į gentis :

Amarilis (Amaryllis)
Klivija (Clivia)
Leukoja (Leucojum)
Meilenis (Hippeastrum)
Narcizas (Narcissus)
Snieguolė (Galanthus)
Zefyrantas (Zephyranthes)

ir kt.

Gentys savo ruožtu skirstomos į rūšis. Meilenis-Hippeastrum - turi 91 rūšį(2013 metų duomenimis) , ir daugybę veislių.
Kai kurios jų :
Hippeastrum aulicum
Hippeastrum Cybister
Hippeastrum leopoldii
Hippeastrum Papilio
Hippeastrum petiolatum
Hippeastrum puniceum
Hippeastrum reginae
Hippeastrum reticulatum
Hippeastrum vittatum
...

O mes auginam šių rūšių veisles. Su pavadinimais ir be. Ir tarprūšinius hibridus. Na, kai kas turi ir rūšinių Papilio.

Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 14, 01:43)

Truputis Vikipedijos išminties

Ačiū 4u.gif
Buvau įmetus į google paieškot, bet bijojau kažką skaityt, nes kartais tokios informacijos būna... Už tai iš karto čia ir užklausiau smile.gif Ačiū, kad dalinatės patirtim.
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 14, 00:43)

Gentys savo ruožtu skirstomos į rūšis.  Meilenis-Hippeastrum - turi 91 rūšį(2013 metų duomenimis) , ir daugybę veislių.
Kai kurios jų :
[color=darkviolet]Hippeastrum aulicum
Hippeastrum Cybister
Hippeastrum leopoldii
Hippeastrum Papilio

Visą gyvenimą maniau, kad yra tik amaryllis Papilio. Dabar žinosiu, kad dar egzistuoja ir hippeastrum papilio. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Steputė: 14 vasario 2014 - 09:26
QUOTE(Steputė @ 2014 02 14, 09:25)
Visą gyvenimą maniau, kad yra tik amaryllis Papilio. Dabar žinosiu, kad dar egzistuoja ir hippeastrum papilio.  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Stepute, prašom neburnoti, Amaryllis yra mums žinoma Amarylis beladonna (pradinio kilimo iš Pietų Afrikos), o visi kiti (kilimo iš Pietų Amerikos) - Hippeastrum. Ir nieko čia nepadarysi , 1987 metų sprendimas, taigi kad visai nesenas. Kaip skaičiau, ilgai mokslininkai diskutavo (net nuo 1938 metų bigsmile.gif ), kam palikti pavadinimą Amaryllis, o kam Hippeastrum. Ir nubalsavo šitaip.

O pavadinimą Amaryllis belladonna sukūrė Carlas Linnėjus 1753m. , turėdamas omenyje, kad Amaryllis - genties pavadinimas. Tuo metu abeji Pietų Afrikos ir Pietų Amerikos augalai buvo laikomi tos pačios genties, vėliau jie buvo suskirstyti į dviejų skirtingų genčių.
Užtat ir yra painiava pardavėjų ir augintojų galvose, nes pagal seną vadina meilenius(Hippeastrum) amariliais(Amaryllis) .

Su šv.Valentino diena biggrin.gif
user posted image
Nuotrauka iš interneto. Amaryyllis beladonna- Puikioji amarilė
Atsakyti
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 14, 10:24)

Gerai, kad tas mano gyvenimas toks ilgas ilgas ... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2014 02 14, 10:29)
Gerai, kad tas mano gyvenimas toks ilgas ilgas ...  irnesakyk.gif

Pameni tuos senuosius amžius biggrin.gif ? Aš irgi pamenu drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nieko nebus. Mano papilio kai žydi - žiedkotis pilnaviduris, o tai teikia, kad amaryllis. Gal kas turite papilio su tuščiaviduriais žiedkočiais - tada būtų hipeastrumas. Norėčiau turėti abi rūšis, anot pempės... hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Steputė @ 2014 02 14, 12:39)

Ai Stepute nesam mes profesorės. irnesakyk.gif Gerai, kad padedi mums išsiaiškinti kas kaip. 4u.gif
Va paaiškinkit man durnai fool.gif kuo gi tie sonatini nuo kolibri skiriasi? Ar prekybininkai abejus kaip kolibri pardavinėja, ar kas čia per velniava yra?
notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 14 vasario 2014 - 14:57
Va siandien buvau Ermitaze, Kauno. Tai yra sveikais gumbais meileniu smile.gif isigijau Red Royal ir Extotic Striped ( tik sios dvi rusys ir yra)

Dabar kilo klausimas, kaip atskirti Red Royal nuo Red Velvet arba Red Pearl ? as turiu Raudona tamsesni uz Red Royal g.gif

Man tarp veisliu tai grynas miskas smile.gif nes pvz.: kai kur raso Amaryllis ( Hyppeastrum).... nu ir va tau kuo giliau I miska, tuo daugiau medziu blush2.gif

Beja po kiek laiko zydi amarilis ar meilenis pasetas is seklu ?? Noriu siustis Black Pearl?

Atsakyti
QUOTE(vera.vera @ 2014 02 14, 00:42)

gražuolis wub.gif  wub.gif

Papildyta:
QUOTE(pempė12 @ 2014 02 14, 02:03)
Ice Tea ir Jediara - nerealiai thumbup.gif  wub.gif  thumbup.gif

aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti