Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 22, 18:32)
Sveikos, likimo draugės,
Noriu patarimo. Klinikose darėmės kraujo tyrimą dėl alergijos iš 36 ingidientų. Parodė trečią klasę katei alergiją, bulvei pirmą klasę ir žemės riešutams. Be galo nenorim atsisakyti katės.....jau atrodo visą amžių ją turim.... ir nesinori tikėt, kad jai alergiškas...abu nekontaktuoja, nors suprantu, kad katės pūkai, plaukai skraido ir patenka visur....ir pastebėjau, kad kai kur išvažiuojam keliom dienom, buvom ir savaitei iš namų, nieks nesikeičia, t.y. odos būklė negerėja. Berniukui dabar 9mėn. Alergija kol kas reiškiasi odoje, sakyčiau gerėja su amžium, pirma labai bėrė kaklą, kojas, dabar tik veiduką. Klausimas, kaip galvojat ar iš jūsų patirties ar gali būti, kad tas kraujo tyrimas netikslus (esu tokių gandų girdėjus doh.gif ) ir ką rekomenduotumėt dar pasidaryti, kad įsitikinti ir kaip suprantu, šis tyrimas ne visus gali alergenus parodyt... Ačiū 4u.gif

tyrimas gali buti ir netikslus, bet manau jei parode, tai manau kazkokia vis tiek reakcija yra katei. o per kelias dienas organizmas nespeja taip greitai sureaguoti į pasikeitimą. bent jau berimai taip greit negyja ir nepranyksta. tam reikia daugiau laiko. jei pabutumet ilgesnį laiko tarpą be kates ir aplinkoje kur nera jos plauku odos likučių, nes jie išlieka labai ilgą laiką net ir atsisakius gyvūno, tada manu pamatytumėt ar gerėja ar ne.
Atsakyti
Dazniausiai netikslumai buna tuo aspektu, kad nerodo alergijos, nors ji yra. Neteko girdeti atveju, kad tyrimai aplinkai parodytu alergija, o jos is tikruju nebutu. Su maistu visko buna, nes tiriama su zaliu produktu meginiais, o juk iprastai vaikai valgo virta maista, tad buna, jog virta produkta gali valgyti, nors tyrimai rode priesingai. Deja, su aplinka kitaip. Jei jau rodo 3 kl katems, tai ir yra ta alergija. Neatsisakydami gyvuno, jautrindami vaiko organizma galite privesti iki astmos...deja...
Bet net ir atsisakius gyvuno, teks maksimaliai kuopti namus. Nes gyvunu epidermis, seiles ilgai islieka. Pilnai isnyks tik po kapitalinio remonto. Pvz. As pati labai alergiska katems. Kaime pas vyro mociute 2 men. Nebera kates. Deja, vis dar jauciu, kad ji ten gyveno.

Na galite dar odos durio meginius pasidaryti, kad butumet garantuota, jog vaikas katei alergiskas.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 04 22, 21:38)
Dazniausiai netikslumai buna tuo aspektu, kad nerodo alergijos, nors ji yra. Neteko girdeti atveju, kad tyrimai aplinkai parodytu alergija, o jos is tikruju nebutu. Su maistu visko buna, nes tiriama su zaliu produktu meginiais, o juk iprastai vaikai valgo virta maista, tad buna, jog virta produkta gali valgyti, nors tyrimai rode priesingai. Deja, su aplinka kitaip. Jei jau rodo 3 kl katems, tai ir yra ta alergija. Neatsisakydami gyvuno, jautrindami vaiko organizma galite privesti iki astmos...deja...
Bet net ir atsisakius gyvuno, teks maksimaliai kuopti namus. Nes gyvunu epidermis, seiles ilgai islieka. Pilnai isnyks tik po kapitalinio remonto. Pvz. As pati labai alergiska katems. Kaime pas vyro mociute 2 men. Nebera kates. Deja, vis dar jauciu, kad ji ten gyveno.

Na galite dar odos durio meginius pasidaryti, kad butumet garantuota, jog vaikas katei alergiskas.

visiškai pritariu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2014 04 22, 21:38)

Na esu girdėjus, kad tą patį tyrimą darant kelias dienas gaunami skirtingi rezultatai. Ir tai, kad ką labiausiai vaikas valgo, su kuo kontaktuoja tam ir parodo alergiją. Nesu tikra dėl nieko, tiesiog domiuosi, svarstom visus variantus, nes taip nesinori katinuko atsisakyt verysad.gif Ir dar...jei katino alergija yra įkvepiama, argi neturėtų vaikas čiaudėt, kosėt, sloga būt? g.gif

Jei yra alergija bulvei, ar galima ją valgyt numirkytą? Tada nebealergizuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 22, 19:32)
Sveikos, likimo draugės,
Noriu patarimo. Klinikose darėmės kraujo tyrimą dėl alergijos iš 36 ingidientų. Parodė trečią klasę katei alergiją, bulvei pirmą klasę ir žemės riešutams. Be galo nenorim atsisakyti katės.....jau atrodo visą amžių ją turim.... ir nesinori tikėt, kad jai alergiškas...abu nekontaktuoja, nors suprantu, kad katės pūkai, plaukai skraido ir patenka visur....ir pastebėjau, kad kai kur išvažiuojam keliom dienom, buvom ir savaitei iš namų, nieks nesikeičia, t.y. odos būklė negerėja. Berniukui dabar 9mėn. Alergija kol kas reiškiasi odoje, sakyčiau gerėja su amžium, pirma labai bėrė kaklą, kojas, dabar tik veiduką. Klausimas, kaip galvojat ar iš jūsų patirties ar gali būti, kad tas kraujo tyrimas netikslus (esu tokių gandų girdėjus doh.gif ) ir ką rekomenduotumėt dar pasidaryti, kad įsitikinti ir kaip suprantu, šis tyrimas ne visus gali alergenus parodyt... Ačiū 4u.gif

Jūsų vietoje džiaugčiaus – turit už ko užsikabinti ir yra gana paprastas (nors ir skausmingas) vienkartinis sprendimas. Nors kačiuko atsisakyti labai sunku, bet juk vaiko sveikata svarbiau! Nepašalinus alergeno viskas tik stiprės... Gal turit kur išvežti ilgesniam laikui? Jei bėrimai praeitų, nuvažiuotumėt aplankyti ir matytumėt ar atsinaujina.

QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 23, 11:44)
Na esu girdėjus, kad tą patį tyrimą darant kelias dienas gaunami skirtingi rezultatai. Ir tai, kad *ką labiausiai vaikas valgo, su kuo kontaktuoja tam ir parodo alergiją. Nesu tikra dėl nieko, tiesiog domiuosi, svarstom visus variantus, nes taip nesinori katinuko atsisakyt verysad.gif Ir dar...**jei katino alergija yra įkvepiama, argi neturėtų vaikas čiaudėt, kosėt, sloga būt? g.gif

***Jei yra alergija bulvei, ar galima ją valgyt numirkytą? Tada nebealergizuos? g.gif

Jeigu jau kraujas rodo alergiją, reiškia ji tikrai yra. Tik gali būti, kad rodo silpnesnę nei yra iš tikrųjų. Suprantu, norisi tikėti, kad tiesa ne tokia, bet kuo greičiau patikėsit ir imsitės veiksmų, tuo geriau vaikučiui bus.
*Dukrytei rodė alergiją net tiems produktams, kurių ji nei per MP, o tuo labiau pati nebuvo ragavusi. Todėl nebūtinai rodo tai, ką labiausiai valgo ar su kuo kontaktuoja.
**Nebūtinai turi čiaudėti/kosėti, būna, kad ir beria.
***Kol kas bulvės visai nevalgykite - juk yra ir kitų daržovių. Kai nebebers, galėsit pradėti bandyti ir bulvę.

Atsiprašau jei per griežtai 4u.gif
Atsakyti
sveikutes,

siunciu sveikateles visiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2014 04 23, 21:03)
sveikutes,

siunciu sveikateles visiems 4u.gif

priimam 4u.gif

ryzius valgom 5 dienas - zymiu paberimu neatsirado. Pradedam kukuruzus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2014 04 23, 11:33)
Atsiprašau jei per griežtai  4u.gif

Labai ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif Ir nieko čia ne per griežtai schmoll.gif Reikia mum spyrio į užpakalį

QUOTE(lauku_gele @ 2014 04 23, 21:15)
ryzius valgom 5 dienas - zymiu paberimu neatsirado. Pradedam kukuruzus 4u.gif

Kokius kukurūzus verdat? Aš porą kart bandžiau košę virt tai varge vargeli doh.gif

Ir gal iš praktikos galėtumėt patart kaip pradėt naują produktą ir stebėt ar neberia jei pvz žandai raudoni ir tikrai nesimato yra koks naujas bėrimas, reakcija į naują maistą ar ne. Lopų tyrimo dabar daryt negalim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 24, 11:54)
Labai ačiū visoms atsakiusioms 4u.gif Ir nieko čia ne per griežtai schmoll.gif Reikia mum spyrio į užpakalį
Kokius kukurūzus verdat? Aš porą kart bandžiau košę virt tai varge vargeli doh.gif

Ir gal iš praktikos galėtumėt patart kaip pradėt naują produktą ir stebėt ar neberia jei pvz žandai raudoni ir tikrai nesimato yra koks naujas bėrimas, reakcija į naują maistą ar ne. Lopų tyrimo dabar daryt negalim 4u.gif

kol žandai raudoni, nebandykit naujų
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2014 04 24, 11:56)
kol žandai raudoni, nebandykit naujų

Tai tada niekad ir neišbandysim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 23, 10:44)
Ir dar...jei katino alergija yra įkvepiama, argi neturėtų vaikas čiaudėt, kosėt, sloga būt? g.gif

Jei yra alergija bulvei, ar galima ją valgyt numirkytą? Tada nebealergizuos? g.gif

Alergiškas katei vaikas nebūtinai puls sloguoti. Pradžioje jo organizmas dar tyliai bando susidraugauti su alergenu, bet kai "trūksta jam kantrybė" pasireiškia visu gražumu- sloga tinstančiom akim, astma.
Mano vaikiui 6 mėn atliktas tyrimas parodė didelę alergiją arkliui, nors nei aš nėščia arti arklių nebuvau, nei mano kūdikis. Numojom ranka sakom, nesamonė. Metukų sulaukus pasitaikė proga aplankyti vieną arkliuką. Priėjom arčiau, arkliukas irgi arčiau. Nebuvo nieko. Po kelių dienų vėl nutarėm su arkliuku pasisveikinti, šį kartą vaikas ištiesė rankytę ir palietė arkliuką, o po to tą rankytę prie savo veiduko pridėjo. Poros minučių bėgyje vaikas tinti pradėjo. Su arkliukai daugiau nedraugavom.

Antrasis mano vaikis turi irgi stiprią alergiją tik katėms (kraujo tyrimas parodė)- bet namie turim katę, ir vaiko ji visai nealergizuoja. Nors kitos katės lauke ar svečiuose sukelia jam slogą ir dusulį. Mistiką? Ją paaiškinu vienu būdu. Katė vos sulaukusi brandos buvo iškastruota. Gimus vaikui po kastracijos jau buvo praėję kokie 6 metai. Plius aš pati esu alergiška beveik visų gyvūnų kailiui, seilėm ir pan, net Jorkiai mane alergizuoja, o ši katė- ne.

Kas liečia bulves, maniškiui irgi rodė alergiją, tai tiesiog nuskusta ir supjaustytą bulvę min valandą laikydavau šaltame vandenyje ir tik tada dar ją nuplovus virdavau. Tiesa, kai pradėjau duoti morkas, tiesiog išimdavau morkos šerdį.
Atsakyti
QUOTE(supermamyte9 @ 2014 04 24, 13:28)
Tai tada niekad ir neišbandysim doh.gif

Idealiausia būtų laukti kol nebebus išbertas 4u.gif
Mūsų atveju aš rizikavau... Valgyti kažką juk reikia, o bėrimai pas mus bangavo neaišku nuo ko... Bandžiau ir žiūrėjau ar daugiau nepaberia.
Atsakyti