Labas

kolkas skaniai leidžiu dieną su vaisiai

bet perskaičiau dar kartą Graham knygą (nu kai kurias vietas

) 80/10/10 ir kažkaip nusiraminau visai, per greitai gal sugalvojau vien ant šviežių vaisių likti, o jis rašo, kad pereinamasis laikotarpis užtrunka kartais ir metus, tad kolkas pusryčiams ir pietums viskas, kas šviežia, o vakarienei dar šilto maisto pasidarysiu, daržovių sriubytės, orkaitėje keptų bulvių, laukinių ryžių, grikių ir pan.

šitas pereinamasis laikotarpis užsienyje kaip ir minėjo Given RAW till 4 pavadinimą įgavęs, t.y. iki 16 val valgoma tik tai, kas šviežia, o po 16 val galima ir virta ar keptą
Bet dar keli akcentai:1) Maistas tik augalinės kilmės. Jokio gyvūlinės kilmės maisto, be jokių išimčių.
2) Kasdien iki 16 val valgomi tik šviežūs vaisiai ir daržovės, po 16 val gali būti valgomas ir virtas, ar keptas (be riebalų) maistas.
3) Virti ir kepti tinkamas maistas: bulvės, šakniavaisės daržovės, ryžiai (geriausia laukiniai), makaronai (be gliuteno ir be kiaušinių) ir daug angliavandenių turintys grūdai (
Given444, gal jau perskaitei daugiau ir padėsi tiksliai įvardinti? Nes aš be ryžių mažai ką bevalgau). Šie produktai tinkami, nes juose yra mažai natrio ir jie minimaliai apdorojami.
4) Natrio suvartojimas turėtų būti sumažintas iki minimumo, t.y. 0,5-1 g per dieną raumenims ir sveikatai. Vietoje druskos (taip pat ir jūros druskos), kur įmanoma naudokite žoleles. Taip pat puikus druskos pakaitalas yra citrinų sultys. Nevartokite česnako.
5) Vakarienę nuolat turi lydėti ir geriausia pradėti nuo žalių salotų. Jos padeda virškinti apdorotą maistą ir sumažina baltųjų kraujo ląstelių proliferaciją.
6) Jei tik yra galimybė visada pirkite ekologišką maistą, jis skaniau ir sveikiau mums bei geriau aplinkai.
7) Jokių saldžių vaisių po virtos/keptos vakarienės, nes sutrikdysite virškinimą. O jei po vakarienės norisi kažko saldaus, vadinasi dienos metu suvalgėte per mažai vaisių.
8) Vieną dieną per savaitę turi būti valgomas visiškai neapdorotas maistas, kad organizmas išsivalytų. Jei norėsite pereiti prie grynos vaisiavalgystės palaipsniui didinkite neapdoroto maisto dienų skaičių.
9) Maisto kalorijų nenormuojame, jokių apribojimų. Idėja yra gauti kuo daugiau žalio maisto iki 16 val, tad didžiąją dalį jūsų kalorijų turi sudaryti vaisiai (pusryčiams 1000 +, pietums 1000 + ). Negalima nevalgyti vaisių dieną, kad sutaupyti kalorijas vakarienei.
10) Avinžirniai, pupelės, lęšiai neturi tiek daug angliavandenių, tad jų valgyti reiktų mažiau. Jie gali būti pridėti jei jūsų baltymų ir riebalų suvartojimas nukrenta žemiau 10 % kalorijų per dieną. Atkreipkite dėmesį, kad šių produktų derinimas su kitu daug angliavandenių turinčių maistu gali sutrikdyti virškinimą. Jei valgote konservuotus, įsitikinkite, kad juose nepridėta druskos.
11) Jums reikės gerti daugiau vandens nei valgant tik šviežius vaisius ir daržoves, nes virtas maistas paima iš jūsų kūno vandenį.
Jei nepatinka - nevalgykite, jei patinka - gardžiuokitės!