Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiavalgystė

QUOTE(Ritutia @ 2014 02 21, 00:17)
Ruutta, tai pabandome 100 % prieti prie Graham teiginių ir pažiūrėsime ar viskas veikia  mirksiukas.gif
Mes vienodos šioje vietoje  4u.gif friends.gif

aš tai šiandien kažkaip visai nenorėjau virto maisto bigsmile.gif vaisiai ir pakelis (50 g) nelukštentų moliūgų sėklų... man jos patinka, tai suvalgau gana dažnokai  4u.gif kažkada kai vegetarė tapau skaičiau, kad gerai, bet dabar tik įprotis liko, nebeatsimenu kas, reiks vėl paskaityti  blush2.gif

Ir dabar aš nebeatseku, ar Graham teiginiai buvo įdėti? Given444 Fuhrman buvo įdėjus, Shinya buvo irgi (čia tas kruopinis, kuriam labai prijaučiu biggrin.gif ), raw till 4 buvo (kur termiškai apdorotas maistas vakare), o Gragam? Arba aš jau susipainiojau galutinai...bandžiau vartyti puslapius šioje ir vegetarizmo temoje pirmyn atgal ir Graham teiginių nerandu
umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 02 21, 11:34)
Ir dabar aš nebeatseku, ar Graham teiginiai buvo įdėti? Given444 Fuhrman buvo įdėjus, Shinya buvo irgi (čia tas kruopinis, kuriam labai prijaučiu biggrin.gif ), raw till 4 buvo (kur termiškai apdorotas maistas vakare), o Gragam? Arba aš jau susipainiojau galutinai...bandžiau vartyti puslapius šioje ir vegetarizmo temoje pirmyn atgal ir Graham teiginių nerandu
umn.gif

Kur aš rašiau viską ir apie antraštes "idealus", kalbėjau apie Graham, jo mintis gryna vaisiavalgystė, bet iki jos nueiti gabaliukas kelio. RAW till 4 arba kaip atskirą paimi dalyką, arba kaip kelią į Vaisiavalgystę, nes čia iki 4 val švieži vaisiai ir daržovės, po 16 val virti, kepti gali būti ir ryžiai, makaronai, bulvės, bet viena diena vis tiek gryna vaisiavalgystė RAW.
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 02 21, 13:28)
Kur aš rašiau viską ir apie antraštes "idealus", kalbėjau apie Graham, jo mintis gryna vaisiavalgystė, bet iki jos nueiti gabaliukas kelio. RAW till 4 arba kaip atskirą paimi dalyką, arba kaip kelią į Vaisiavalgystę, nes čia iki 4 val švieži vaisiai ir daržovės, po 16 val virti, kepti gali būti ir ryžiai, makaronai, bulvės, bet viena diena vis tiek gryna vaisiavalgystė RAW.

oi Rituttia nepyk, bet pasižadėti 100% Graham su Tavim kartu tada negaliu, nes žinau, kad pavesiu ir nesilaikysiu 4u.gif Visų pirma todėl, kad kaip ir grynai vaisiavalgystės tikslo neturiu 4u.gif Kas link ėjimo link to tai irgi neinu, bet stengiuosi perimti kuo daugiau gerų siūlomų savybių mitybos, tai yra daugiau vaisių daržovių ir mažiau termiškai apdoroto maisto. Pvz vakar tik ryte buvo košė, per pietus daržovės neapdorotos, vakare vaisiai. Atrodo prisikimšau aš jų, kiek lindo, bet šiandien ryte žiaurus alkio jausmas, kai kibau į tuos juodus ryžius biggrin.gif Be to labai diskomfortas jausčiau staiga pakeitus tą termiškai apdorotą į vakarą (raw till 4 kaip kelias į vaisiavalgystę), nes šiuo metu viskas atvirkščiai - šiltas maistas ryte, vaisiai vakare doh.gif Nu žodžiu, iš manęs pagal Graham būtų skystas reikalas blush2.gif
Nuo tada kai atsigavo vegetarizmo tema, ši atsirado tikrai daugiau daržovių, vaisių valgau negu visad, mažiau termiškai apdoroto, bet pagal džinsus jaučiu, kad neprivalgau aš ko gero, po savaitės nenešiojimo šiandien užsidėjau ir nelabai man tas apsmukimas patiko. Nemoku aš dar kokybiškai ir gausiai matyt tų daržovių ir vaisių valgyt, atrodo alkana nebūnu, bet turbūt kažko nepastebiu, kažką praleidžiu g.gif Tai pietums iš to strioko šiandien trinta moliūgų bulvių sriuba ax.gif
Atsakyti
Vaisiavalgyste - branngu.... verysad.gif karaliu maistas... wub.gif paziurekite vien i Graham sudarytis valgiarascius doh.gif

sie metai man finansiskai prastesni uz pernai. zymiai. taigi. viskas - sveikatos saskaita.
vakar buvo pusryciams vienas bananas. unsure.gif
netinka taip schmoll.gif supyktu Graham ir Freelee. bet ka padarysi. ir dar kokteilis, bet is uogu, taigi - kaloriju mizeris.

rasiau jums, sunku krespiuku parsitempiu namo - ir mano 10metis sutarso ji ant sykio... blush2.gif vot tep.... man neiseitu vien ant vaisiu ji laikyti... blush2.gif

Paklausem vienos, kiek ji sau isleidzia per diena? atsake; 30lt. tai skaiciuokit, menesiui vienam zmogui 600lt. o tai jei seimos narys trys? unsure.gif
dabar mes trise neisleidziam 600lt. buvo, kai buvom padaugine, arti 800lt, o dabar ir i 500lt - tai didziuojuos, kol aisku, valgiarasastyje nevyrauja sudas, kaip sakoma... visgi, jei dar daugiau vaisiu pirkciau, dar labiau soktu kaina.

Siandien ryte- velyvi pusryciai: trys bananai. jau normalu. (dar geriau butu - penki. blush2.gif ) bet be kokteilio. nes...taupau zalumynus....gaila. verysad.gif gersiu kas antra/trecia diena kokteili. po to imsiu pirktinius zalumynus, nes dabar dar - is saldiklio traukiu. uzteks trims kartams tik. verysad.gif

po triju valandu suvalgiau vel tris bananus, obuoli dideli (ekologiska) ir saliera....mhmmm...griauziu.
na tai va. gavosi siandien raw till 4; bet vkar nesigavo - valgiau silto maisto per pietus. priezastis? babkes. cool.gif todel teko subaigineti kosiu likucius saldytuve: grikius su raugintu agurkeliu/pomidoru. wub.gif

tAIGI, MANO PAMASTYMUI: kad ir ka besakytume, sveikata priklauso piniginguju kastai. cool.gif turi pinigu, perkies vaisiu kalna. neturi pinigu, kaip kad mano pora ilgameciu draugiu be darbo - valgai koses pusryciams unsure.gif (dazniausiai, manu...) ir darzovienes visokias (negerai, kad vien virtos darzoves)....cia jau geriau...bet sveikata ju nekokia...reiskias, kazko ne to suvalgo... daug bulku, kad alki uzkimst ar pan. unsure.gif .

Ritutia, o kiek tu suvalgai pusryciams, pietums ir vakare? nes man ryte - 5 bananai drasiai. (Nors Freelee siulo ir 10 doh.gif ; aciu, as turiu ir vargsus paremt.)

nes man tavo dienos pietus su pomidoriukais, jokiu vaisiu --- schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif kudi tokie, isvirsciau is koto.

Ruuta, o tu vaisius tai kibirais turetum valgyt... nebijot. bet velgi: viskas finansai. net svorio priaugtum, nes pagal zaliavalgyste: tiems, kam reikia svorio - priauga; kam nereikia - numeta. organizmas pasiekia savo idealu svori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 21 vasario 2014 - 18:00
Ruutta, mylėsim tave ir grūdų mergaitę wub.gif

Given444, aš kaip kurią dieną, šiaip negaliu sakyti, kad valgau kibirais tuos vaisius, bet aš ir taip labai daug nevalgydavau jau kurį laiką, kažkaip seniai kada buvo jausmas, kad oj sprogsiu kiek privalgiau... išties jau ne vienus metus to neatsimenu...

ekologiški vaisiai baisiai brangūs, vakar irgi pirkau, tai pažiūrėjau į obuolių kainą, 4 obuoliukai 5,99 ar 6,99 Lt kainavo blink.gif tai nuėjau maišą lietuviškų po 3,29 Lt/kg prisirinkau biggrin.gif

Šiandien tarkim pusryčiams buvo kokteilis:
3 bananai
2 kivi
1 apelsinas
porą saujų salotinių sultenių
Pietūs:
kokie 300 g raudonų vynuogių
Pavakariai:
pakelis moliūgų sėklų (50 g nelukštentų)
Vakarienė:
norėčiau nesakyti biggrin.gif didelė porcija Mcdonaldo bulvyčių su coca-cola blush2.gif

Ir dabar labai labai troškina nuo tų bulvyčių doh.gif abudu geriam ir geriam, brangusis sakė, daugiau nebesiūlys tokių idėjų, bet mažiau gali būti irgi... biggrin.gif na aš išties nenoriu būti ta sveikuolė, kuri dėl visko pergyvena, tai kažkaip užsinorėjo ir sutikau, geriau kartu nesąmones daryti negu po vieną, kai kitas nemato 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 21 vasario 2014 - 20:53
tik tiek vynuogiu pietums? g.gif tu tikrai valgai per maaaazai vaisiu...

nenoriu gasdinti, zinai kame beda matau? g.gif apie tai kalba Graham ir kiti. jei ir taip bus, o dar siltas maistas vakare, greitai pradesi silta maisteli ir pavakariam ivedineti, ir per pietus.... ir pasidarysi kaip visi gyventojai, kurie valgo vaisius rytais, o po to ne gramo gyvo maisto per diena 4u.gif

cia mano tokie pastebejimai knygas perskaicius ir is patirties 4u.gif

ar jums taip nebuna: juo nesveikiau imi valgyt, juo ir traukia. juk tai toksiskumas, addictive ne veltui kisamas sis zodis visur. vos tik kaime i zoles pasineriu, nenoriu jokiu kepykleliu ax.gif rolleyes.gif
o jei savaitgalis, outingas, pavalgai nesveikai, sveciai iseina, tai galvoji - ai, jau ir taip nesveikai buvo, reikia viska dabaigt...sekmadieni dar dabaigi, gi gaila palikti, ir galvoji, va nuo pirmadienio-antradienio - reikia sveikai pradeti... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 21 vasario 2014 - 21:21
QUOTE(given444 @ 2014 02 21, 22:20)
tik tiek vynuogiu pietums?  g.gif tu tikrai valgai per maaaazai vaisiu...
<...>

Niu kitomis dienomis daugiau išeina, čia šiandien toks bardakėlis 4u.gif kolkas bėdos nematau, paseksiu daugiau save kiek per dieną suvalgau, dar pusryčius reikia didinti ir pietus... aj pamiršau aš dar prieš moliūgų sėklas pomidorų kokteilį pasidariau, kokia 400 ml stiklinė išėjo, gal padės išteisinimui biggrin.gif

pasižadu iki pavasario (skamba toli, bet liko tik savaitė bigsmile.gif ) susirašysiu kasdien tiksliai ką suvalgau ir paskaičiuosiu kcal ar užtektinai ax.gif prisižadu, nes jei neprisižadėsiu, numuilinsiu maisto svėrimą ir fiksavimą, žinau, o dabar viskas, per vėlu prisikalbėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 21 vasario 2014 - 21:38
QUOTE(given444 @ 2014 02 21, 19:59)
Ruuta, o tu vaisius tai kibirais turetum valgyt... nebijot. bet velgi: viskas finansai. net svorio priaugtum, nes pagal zaliavalgyste: tiems, kam reikia svorio - priauga; kam nereikia - numeta. organizmas pasiekia savo idealu svori.

Man dėl finansų tai problemų nebūtų, juk gyvenam dviese su dukryte, dėkui Dievui maistui tikrai taupyti nereikia bigsmile.gif Vaisių daržovių perkam kiek norim, valgom, kiek norim, tik ir be vaisių norisi visko valgyt ax.gif

QUOTE(Ritutia @ 2014 02 21, 22:50)
Ruutta, mylėsim tave ir grūdų mergaitę  wub.gif

ekologiški vaisiai baisiai brangūs, vakar irgi pirkau, tai pažiūrėjau į obuolių kainą, 4 obuoliukai 5,99 ar 6,99 Lt kainavo  blink.gif tai nuėjau maišą lietuviškų po 3,29 Lt/kg prisirinkau biggrin.gif

Vakarienė:
norėčiau nesakyti biggrin.gif didelė porcija Mcdonaldo bulvyčių su coca-cola blush2.gif

Ačiū, kad mylėsit mane grūdinę 4u.gif Na galiu pasigirti, kad grūdai (košė) praktiškai tik pusryčiams beliko, pradėjau daugiau daržovių ir vaisių valgyt bigsmile.gif
Aš ekologiškų niekad neperku, tiesiog netikiu, kad jie ten ekologiški, manau, kad tik pinigai išpūsti ir tiek schmoll.gif
Nu vakarienė Tavo Ritutia tai be komentarų... blink.gif bulvytės fri dar kaip ir nieko, Macdonalde jos gan kokybiškos, bet ta Cocacola doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Ritutia @ 2014 02 21, 23:37)
Niu kitomis dienomis daugiau išeina, čia šiandien toks bardakėlis 4u.gif kolkas bėdos nematau, paseksiu daugiau save kiek per dieną suvalgau, dar pusryčius reikia didinti ir pietus... aj pamiršau aš dar prieš moliūgų sėklas pomidorų kokteilį pasidariau, kokia 400 ml stiklinė išėjo, gal padės išteisinimui biggrin.gif

Jūs čia taip dalinatės tai ir aš savo meniu pasidalinsiupvz šiandienos, pažiūrėkit, kaip čia pas mane daug ar mažai gaunasi:
pusryčiai po 8 val. - juodųjų ryžių košė, manau maždaug iš kokių 80-100 g. virta, tada tris savo keptus avžinių dribsnių ir visokių sėklų bei džiovintų vaisių sausainius su arbata suvalgiau ir kelias džiovintas datules bei figas;
pietūs po 12 val.: trinta moliūgų ir bulvių sriuba (0,75 l stiklainį buvau darban prisipylus) su avižiniais - kukurūziniais savo keptais traškiais paplotėliais (gal du ar tris sukrimtau, nepamenu dabar), sauja pupelių virtų ir vėl su arbata kelios džiovintos datulės ir figos (na man kiekvieną valgį norisi saldžiai pabaigti ax.gif );
apie 4 val: kriaušė, trys maži obuoliai ir bananas;
apie 18 val: pora paplotėlių su užtepėle (iš avokado, pomidoro ir česnako sutrinta), pora ryžių traškučių su moliūgų uogiene apteptų, chalvos saldainis, pora saujų džiovintų moliūgų, keli kvadratėliai juodo šokolado (70%).
Šiandien žalių daržovių mažai buvo, tik pomidoras ir avokadas, paprastai didžioji porcija salotų per pietus būna, šiandien jas pakeičiau sriuba, nes iš salotų su paplotėliais man per silpnai gaunasi ir nesijaučiu pavalgius, galvosiu, ką su salotom kartu įkomponuot per pietus, nes žalių daržovių porcijos neketinu prarast g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 02 21, 23:34)
Jūs čia taip dalinatės tai ir aš savo meniu pasidalinsiupvz šiandienos, pažiūrėkit, kaip čia pas mane daug ar mažai gaunasi:

Na viskas atrodo plius minus čia normaliai 4u.gif kvadratukų šokoladinių ir saldainio nepastebėjau biggrin.gif bet žinai irgi pasekti reikia kaip per savaitę kas susidėlioja, tad prašau irgi iki pavasario žinai ką lotuliukas.gif čia rimtai Graham sako, nežiūrėkite į kiekvieną dieną, žiūrėkite į savaitę, tad vieną dieną biški taip, kitą biški kitaip 4u.gif
Man tik užkliuvo saldumas po valgio... tokias figas ir datules (kaip ir kitus vaisius) būtų daug geriau prieš kitą maistą valgyti, nes vaisiai susivirškina ir pasišalina iš skrandžio per 15 minučių, daržovės iki valandos, visa kita 2-3 val, tai jei valgai iš pradžių kas ilgai virškinasi, tai vaisiai skrandyje negali pabėgti ir pūva... o apskritai jei norisi saldžiai kažko kito, tai gal per mažai vaisių valgai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 02 22, 00:49)
Na viskas atrodo plius minus čia normaliai  4u.gif kvadratukų šokoladinių ir saldainio nepastebėjau  biggrin.gif bet žinai irgi pasekti reikia kaip per savaitę kas susidėlioja, tad prašau irgi iki pavasario žinai ką lotuliukas.gif čia rimtai Graham sako, nežiūrėkite į kiekvieną dieną, žiūrėkite į savaitę, tad vieną dieną biški taip, kitą biški kitaip 4u.gif
Man tik užkliuvo saldumas po valgio... tokias figas ir datules (kaip ir kitus vaisius) būtų daug geriau prieš kitą maistą valgyti, nes vaisiai susivirškina ir pasišalina iš skrandžio per 15 minučių, daržovės iki valandos, visa kita 2-3 val, tai jei valgai iš pradžių kas ilgai virškinasi, tai vaisiai skrandyje negali pabėgti ir pūva... o apskritai jei norisi saldžiai kažko kito, tai gal per mažai vaisių valgai 4u.gif

taip ir galvojau, kad prikibsi prie tos chalvos ir tų kvadratėlių biggrin.gif Bet jie per visą savaitę vieninteliai buvo ax.gif
Baigti valgyt man dabar saldžiai gaunasi todėl,kad neužkandžiauju tarpuose...anksčiau buvo pusryčiai, po valandos ar pusvalandžio sausainiai, dar po pusvalandžio saldainiai, dar po pusvalandžio dž. vaisiai, vaisiai ir t.t. kramsnojimas non stop visą dieną. Dabar tuos tarpinius užkandžiavimus iškart prijungiu prie valgymo ir taip gaunasi g.gif Neprijungiu iškart griežtai tik šviežių vaisių...Aišku gal iš viso būtų gerai tuos sausainius ir dž. vaisius iš viso išmest iš raciono, nieko iš jų gero, bet tai iš jų gaunu tų kalorijų, energijos g.gif Nu žodžiu kaip sunku išlaviruot, kai norisi visko įvairiai valgyt, tiek ne saldžiai tiek saldžiai, o užkandžiauti negerai, visas maisto grupes reikia padalinti keliems kartams per dieną doh.gif ir gaunasi baisus maisto nesuderinimas...
O dėl džiovintų vasių: tikrai žinau, kad vaisių negalima po maisto iškart valgyt, tik tiek, kad tie vaisiai ne švieži, kaip ir apdirbti, cukrus pagrinde, tai ar tikrai jų poveikis kai normalių vaisių? unsure.gif Jei taip tai mesiu šį reikalą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi galiu savo nuodėmes atskleisti biggrin.gif 4u.gif Aš visą savaitę sulčiauju, vien vaisiai, kartą buvo grikiai ir pan.Taip gerai jaučiausi, pilna energijos, žvali. Bet vakar taip užsimaniau ko nors skanaus, dar blogų žinių sužinojau, negera taip, ai galvoju suvalgysiu kelis guminukus be cukraus, skirtus diabetikams doh.gif blush2.gif (pati nesergu) Tai šiandien ryte atsikėliau su tokiais pilvo skausmais ir spazmais blink.gif verysad.gif dar gyvenime taip neskaudėjo, ašaros net riedėjo ir vos į darbą išėjau. Visą dieną skrandis šaukėsi pagalbos. Daugiau niekada taip nedarysiu schmoll.gif
Atsakyti
Ruutta,
Sakyciau - vakariene tavo per slapna. juk tu tokia kuda. O dziovintu vaisiu ar riesutu (bet geriau tikru vaisiu) - nebijok, nepadauginsi, nes kudiems ir judriems leidziama, kaip Graham ir Fuhrman sako. Taciau jei didinsi riesutu kieki, turi didinti ir angliavandeniu kieki, taigi, vaisiu, darzoviu, grudu.

suprantu, kad tau norisi ir kitko (kaip ir man), bet vaisiu per mazai suvalgau. Naturalistai soulo isvis kiekviena valgyma pradeti vaisiais (20-50min pries; nes 50min. ilgiausiai virskinasi bananas.) bet aisku, darbe taip neiseitu dalimis valgyt.) tau tikrai reikia vaisiu, vaisiu, ir pamatysi, - dar labiau issigydysi egzema, ir svoris nebekris.
O Fuhrman, skaiciau, isvis nesureiksmina. jo valgiarasciai leidzia po valgymo uzbaigti vaisiais, kad nebesinoretu nieko saldaus....

AS eko vaisiu siaip neperku, bet buvo nupiginti ekologiski obuoliukai maximoj...dvieju litu nekainavo... wub.gif wub.gif kaip griebiau.... norisi paremti ir tuos ukininkus....1.99lt uz kila....tai kaip ir paprastieji....
Atsakyti