Čia ne visai apie vaisius, bet apie tai, kad kiekvienas turi maitintis taip, kaip sutvertas

Aš savo augintiniams irgi neperku maisto supermarketuose, užsakau internetu iš vieno veislyno, kur maisto kokybė gera, perkant lyg atrodo sumoki brangiau, bet išties kokybiško ėdalo gyvūnai suvalgo daug mažiau, tad rezultate dar ir sutaupai!

Tiek šunys, tiek katės mėsėdžiai padarai, jiems būtina gauti mėsos ir toli gražu ne tik kokius 4 %, kaip dažnai būna populiariuose konservuose

(jeigu dar ir tiek būna kitur...

) PVZ., sudėtis
VISKAS konservų su vištiena: Mėsa ir gyvulinės kilmės priedai (minimalus 4% vištienos kiekis), aliejus ir riebalai, mineralai. Tai maža to, kad tik 4 % mėsos, tai dar jie kartu su gyvulinės kilmės priedais, suprask atliekomis, veža iš skerdyklų kur būna atrinkta neatsimenu kaip tiksliai užrašo (draugas pasakojo, nes veždavo), bet iš serijos "Mėsa ne žmonėms".
Palyginimui, aš perku kur konservus sudėtis: tunas 47 %, krevetės 5 %, 48 % žuvies sultinys želė.
Kuris variantas tau pačiai mieliau skamba? Paėmiau du atsitiktinius konservus (vienus iš interneto, kitus iš stalčiaus).
Aš kai saviškiams dedu valgyti, tai nu tikrai kaip žmogaus maistas atrodo galėtų būti

o kažkaip kai pas tėvus buvo katė (dar nežinojau to, ką dabar žinau), maitinome ją
KITKATU , tai kažkaip ragauti negundydavo, dirbtini kvadratiniai gabaliukai, be to ji daug daugiau suvalgydavo, nei mano katinas vyriškos giminės, kuris už ją dar ir didesnis.
Dėl sausiako irgi, visų pirma negerai gyvūną maitinti tik sausu ėdalu, reikia bent kas antrą dieną duoti ir truputį šlapio. Čia kaip ir su vaisiais mums, juose yra vandens, dėl to juos valgant mes mažiau geriame, taip ir konservai gyvūnams. Seniau nei pati rūpinausi, ką valgau, nei gyvūnams etiketėse sudėtį skaitydavau

(net sąžinė graužia

), bet kai paskaičiau, tai patikėk... šiaip gyvūnų temoje gali daugiau paskaitinėti
Jei nepatinka - nevalgykite, jei patinka - gardžiuokitės!