Įkraunama...
Įkraunama...

PaLeO

Voresta, sveika sugrizus 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
tai kad aš niekur nebuvau išvykus, tik mažiau laiko dabar turiu pliurpt.
Neprapulsit. Nemanau, kad jus į vaisiavalgystę kas perviliotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 02 23, 14:43)
Labas  4u.gif

O prie cukrų ir vaisių gal dar ko nors atsisakei? gal pieno produktų? nes nuo pastarųjų daug kam odos problemos išnyksta  4u.gif

O kokie jūsų pasiekimai svorio srityje su Paleo?  4u.gif

Taip, as 50 dienu nevalgiau ir pienisku, bet po to pradejau valgyti ir 3 menesius, jau vel valgant pieniskus, su oda viskas buvo gerai. Tik po 5 menesius, isimetus I meniu vaisiu, prasidejo siokios tokios problemeles. Neatmetu galimybes, kad pieno baltymas kisa koja. Gal tuos 3 menesius, kai jau vel valgiau pieniskus, tiesiog reakcija nesirode ir tik dabar ji islindo.
Svorio srityje tai pas visas yra pasiekimai ir labai teigiami:)
Nesutinku as niekaip, kad kruvos vaisiu nekenkia ir kad tai yra geris. Cukrus ir Afrikoje - cukrus (is vaisiu, morku, runkeliu ar nendriu) ir jo perteklius tikrai negali buti geris.
Atsakyti
Ritutia,
"Tai gal gali pateikti mokslinių straipsnių ir literatūros, kur būtų teigiama, kad vaisiai sukelia diabetą?"

http://ajcn.nutritio.../86/4/899.short
http://ajcn.nutritio...89/6/1760.short

Ale nespėju skaityti, greit pliurpiat smile.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 23, 16:32)

Aha, aš irgi nebesuprantu, kam ten valandomis troškinti balandėlius ar ruošti kepsnius. Sveika, sotu, greita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 24, 00:05)
Neprapulsit. Nemanau, kad jus į vaisiavalgystę kas perviliotų  biggrin.gif

ir as nepulsiu. Aciu uz konsultacijas 4u.gif
nu gal ne 80 proc. o visas 90 paleo, mesos su bulvem nevalgysiu, tik kartais bulves su kefyru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2014 02 23, 23:45)
tik kartais bulves su kefyru ax.gif

nieko, dar nesenai su paleo draugauji. Reikia laiko, kad atsisveikint su bulve.
Anksčiau sodindavom 10-12 vagų bulvių, pernai dar sodinau 4vagas (nors pati nebevalgau, kiauliukams), šiemet viskas- bulvių jau nebesodinsiu visai. Prireikė poros metų.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 23, 23:05)
Neprapulsit. Nemanau, kad jus į vaisiavalgystę kas perviliotų  biggrin.gif

Nieks nieko niekur vilioti ir neketina, koks tikslas? kas čia vaikų darželio kiemas susiskirstykime komandomis? visi juk to paties siekiame, sveiko ir laimingo gyvenimo, visi ieškome atsakymų, bet turbūt net nėra vieno tobulo kelio, nes jei jis būtų visi tik juo ir sektų. O jei tyčiodamasi jautiesi labiau savimi patenkinta, džiaugiuosi už tai, kad suteikiau tau šypseną ir pakylėjimą, nes kartais maža jų šitame surūgusiame pasaulyje.

Sėkmės visiems 4u.gif ir ačiū tiems, kas kartu mintimis pasidalino ir padiskutavo friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritutia: 23 vasario 2014 - 23:03
Sveikos merginos,
Kovo 8 d. 9 val. ryte per TV3 bus laidelė apie paleo, na, ar bent jau kalbės apie paleo ir gamins kažką. Man rodos, čia naujoje laidoje Tobula moteris (laida apie sveikatą ir grožį). Tai kurios nepamiršit, pažiūrėkit smile.gif arba gal vėliau per TV3play galėsim pažiūrėt.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 23, 20:42)
... Pasijuokiau iš jūsų įtarimų, kad aš kitu vardu registravaus  lotuliukas.gif O kokia to prasmė būtų?
galetum dviem frontais lazdavot biggrin.gif
QUOTE(Ritutia @ 2014 02 22, 12:05)
...
Neužduokite man geriau daugiau klausimų, nes aš išvis mergaitė veganė, tai jūsų temoje netinku, tai atsakiau ką galėjau ir einu savo keliu  4u.gif sėkmės  mirksiukas.gif
Aciu, viso gero ir padek Dieve. p.s. Neuzmirskit reguliariu B12 injekciju, kol dar neatitaisomai nepazeista nervine sistema, nes nors vaisiuose ir yra 110% visko ko mums reikia, bet sito ir dar kai kuriu mums gyvybiskai svarbiu vitaminu ir mineralu - nea (kaip keista a?).

QUOTE(JustDi @ 2014 02 23, 06:13)
...
Aplamai man idomu ar pas jus brangu-pigu maitintis paleo? Pas mus salyginai pigu. Ir dar, mergaites, kaip Lietuvoj si mityba, ar brangiau, ar ne nei visavalgyste? As jau daug metu ten nesilankiau tai net kainu nezinau.

Dviem asmenim, kai vaziuoju apsiprekinti as viena, iseina apie 80eur/sav, kai vaziuoja jis kartu ar tik jis vienas apie 100eur/sav., nes jam i vezimeli "nepastebimai" pribyra visokiu bjaurybiu...

pagaliau namie po 3.5 dienu praleistu pas jo tevus. palaidojom MB seseri, jai buvo 28metai... parasysiu daugiau, kai pailsesiu ir atsigausiu schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(Ritutia @ 2014 02 23, 23:58)
Nieks nieko niekur vilioti ir neketina, koks tikslas? kas čia vaikų darželio kiemas susiskirstykime komandomis? visi juk to paties siekiame, sveiko ir laimingo gyvenimo, visi ieškome atsakymų, bet turbūt net nėra vieno tobulo kelio, nes jei jis būtų visi tik juo ir sektų. O jei tyčiodamasi jautiesi labiau savimi patenkinta, džiaugiuosi už tai, kad suteikiau tau šypseną ir pakylėjimą, nes kartais maža jų šitame surūgusiame pasaulyje.

Sėkmės visiems  4u.gif ir ačiū tiems, kas kartu mintimis pasidalino ir padiskutavo friends.gif

aš nesityčioju, džiaugiuos, kad užsukai pasidomėti kas ta paleo.

O diskusijas apie sveiką ir laimingą gyvenimą aš mėgstu.

Pasiskaityk buvusias, ir gal pratęsim?

Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 02 24, 00:13)
aš nesityčioju, džiaugiuos, kad užsukai pasidomėti kas ta paleo.

O diskusijas apie sveiką ir laimingą gyvenimą aš mėgstu.

Pasiskaityk buvusias, ir gal pratęsim?

Paskaitysiu, ačiū 4u.gif
Atsakyti
MB grįžo namo, sako pusė kiaulės parvežiau swoon.gif (skerdė MB tėvukai, tiksliau teko MB tai padaryti, nes tėvukas augino-gaili, o prietarai neleidžia skerst jei gaili, o MB sesės vyras irgi suskydo-ot vyrai), tai duodamės dabar-mėsinėjam doh.gif , dar laukia faršo gamyba. Kauliukų šuniui jau pilna, keli kumpiai, šonkaulių troškinimui su raugintais kopūstais paruošta, bet nei rankelių, nei kojelių jau nejaučiu, nes iki to puskiaulio visą dieną ant kojų-pasitvarkiau namo aplinką, nes jau taip saulutė plieskė-norėjosi lauke pabūti-ciuckį atsivedžiau šalia, kad irgi žolėj saulutėj pasivoliotų, po to namus apliuobiau, tada dar valgių darymai.

QUOTE(Vailet2 @ 2014 02 23, 08:30)
jei nenori pirkti kokospienio su visokiais tirstikliais, tai geresnis apie 12 litu kainuoja skardine - apie 3-4 eurus

Brangu LT pirkti darzoves ziema, jei valgai ne tik morkas su burokeliais ir kopustais - ziediniai kopustai, brokoliai - 9 litai/kg, cukinijos priklausomai nuo rusies 9-12 litu,

del pieno produktu as nebusiu rodiklis vidurkio , nes varske perku tik ekologiska, tai 300 gr Dobilo apie 6 litus, o jogurta tik graikiska kibiriukais po 500 gr Rimi, bet jis ten kainuoja 9,90
Panevezio grietine 30 proc. - 500 gr apie 6 litus

kiausiniai paprasti 3 klases - apie 5 litus dideli, jei ekologiski naminiu vistu - 12 litu - 10 vnt
Mesa perku kioskely prie namu - vistiena apie 8 -10 litu,

as pabrangimo maitinantis Paleo nepastebejau,

Kokospienis, kur kokoso 85 proc. ir 15-vanduo (Santa Maria)10lt., o dabar prisipirkau kur be jokių priedų proporcija 75/25, tai vietoj 9lt. mokėjau 5 thumbup.gif

Su daržovėm irgi-laukiu nuolaidų-dabar baby cukinija maksimkėj 1,79lt., Iki žiediniai kopūstai 1,99lt./vnt., praeitą savaitę brokolių po 2,95lt. už 1vnt. pirkom smile.gif

Naminį pieną perku pas bendradarbį 5lt./3l thumbup.gif , jei nepasterizuotą iš automato prekybcentry-2,5lt./1l, iš pastarųjų (natūralių pienų) sulaukiu ir grietinėlės ir grietinės, kefyro ir....šiandien pirmą kartą varškės pasigaminau-skanumėlis gardumėlis wub.gif Pirktinė gaunasi pigesnė, bet čia...riebi, l. skani ir natūrali smile.gif

Kadangi 5 žmonės šeimoj, tai perku parduotuvėj 30 kiaušinių už 9lt., 1k./sav., jei gaunu, perku naminių vištų kiaušinių-tik 6lt./10vnt. thumbup.gif , pas tą patį žmogų ir vištas namines (12lt./kg) perku-sultinys fantastiškas gaunasi essen.gif

Aš kol kas dar nesuvedinėjau galų, bet dabar ir sunkiau bus tai padaryti, kadangi anksčiau aiškiai matydavosi PC išleidžiamos sumos, o dabar nusiiminėju grynuosius ir perku turgeliuose, iš žmonių ir pan. Bet, kad LABAI daug susitaupo neperkant duonos, batonų, bulkų, sausainių, saldainių, sūrelių, šūdelių, tortų, pyragų, kruopų, makaronų, aliejų nenaudingų, alkoholio kaip anksčiau ir t.t. ir pan., tai faktas rolleyes.gif

QUOTE(JustDi @ 2014 02 23, 10:12)
Migdolu pienas 1l 1eur, cia tas kur ilgai laikosi

swoon.gif čia UK?

QUOTE(Ritutia @ 2014 02 23, 13:43)
O kokie jūsų pasiekimai svorio srityje su Paleo? 

-6kg per 4 mėn., tikslaiu jie nukrito per pirmą mėnesį, o dabartinis svoris mane ir tenkina, noriu, kad tik jis toks ir toliau liktų. Paleo man patinka dėl sveikos mitybos principų, tikiuosi gyventi ilgai, būti sveika ir laiminga. Dar tas aleo galėtų išmokyti daugiau miegoti ax.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2014 02 23, 16:32)
As irgi sito nesuprantu, stoveti visa diena prie virykles, vynioti kokius balandzius, lietinius, marmalinti koldunus ir visokias spurgas, feee. Neturiu tam laiko  schmoll.gif  Dabar 15 min ir valgom, greitai ir paprastai  thumbup.gif

Bet man TOKS daržovių kiekis irgi atima daug laiko, ypač tie šakninių lupimai, skutimai, tada pjaustymai, troškinimai, ne visad gi žalias valgom, tai užima labai daug laiko. Gerai, kad bent kopūsto galiu užsiraugti mėnesiui į priekį biggrin.gif O ir mėsytę/žuvytę/kiaušinukus reikia paruošti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 23 vasario 2014 - 23:40