Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 2 :-)

QUOTE(Karusia @ 2014 04 28, 23:04)
panašiai ir būdavo iki tam tikro laiko - kaip gaila, kad sukarpei geriausius savo džinsus, dabar teks tik kokį skudurėlį pirkti, nes nebeturėsiu naujiems pinigėlių. Kaip gaila, kad nudraskei tapetus, nebegalėsi draugės atsivesti į namus". manai veikia? nei velnio. Prieš dvi? tris savaites, apsidžiaugusi, kad pėdkelnės originaliai atrodo prie striukės ir batų - originalus derinys, vakare atnešė su skundu "matai, kaip blogai, kad tokios nepatvarios, suplyšo' - pade didžiulė iškirpta skylė. Ėmėm iš jos santaupų ir ėjom pirkti naujų. pėdkelnių, vietoj norimo žaidimo. Liūdesys ir graužatis.  Po savaitės sukarpė palaidinę.

Sunute - aš tiesiog pavargau. Progreso nėra.

Tu turi teisę pavargti, bet nuleisti rankų - ne 4u.gif Vieni metodai neveikia, reikia ieškot kitų ir juos bandyti, kol atrasi tuos kurie veiks. Arba gal (aš tik keliu klausimą) tie metodai ("kaip gaila, kad...") buvo nepastovūs t.y. vieną kartą susitvardai ir sakai "kaip gaila..." kitą kartą "Kas čia padarė ir kaip tau negėda?". Teisingas metodas veiks tik tada kai bus pastovumas. Tas yra be galo sunku, bet įmanoma, reikia darbo su SAVIM pirmiausia, aš kelias savaites vien dirbau "ramiai, tu gali, išlikt rami, tavęs negali išvest iš pusiausvyros, nekelk balso, negėdink, nelygink" ir t.t. ir beabejo kartais vis dar išlenda ir balsas pakeltas ir suirzusi pasirodau, bet tada nurimusi einu atsiprašyt vaiko sakydama, kad ne jis kaltas, kad aš šaukiau, bet aš - nes nemokėjau suvaldyt emocijų ir pasakyt ramiu balsu kas man nepatiko. Tas veikia, nes jis (kol kas vyriausias) jau irgi sugeba ateiti ir atsiprašyti už pasikarščiavimą, nes suprato esmę.

O drabužėlius tu jai perki ar abi renkat? Nes gal čia toks tylus protestas? Gal jai nepatinka tie "geriausi džinsai" ir "išeiginė maikelė"? Sprendžiant iš mano 5metės su kuria reikia derėtis dėl aprangos ir mano išrinktiems variantams turiu atlikti "disertacijos darbą" ir pateisinti kodėl būtent tais rūbais reikia šiandien apsirengt biggrin.gif bet leidžiu jai kartais ir pačiai išrinkti ir būnu tik patarėja, t.y. patariu dėl spalvų, raštų suderinimo, ir jau matau, kad visai jai šauniai gaunasi sukomplektuoti rubelius biggrin.gif

Nžn, pabandyk kaip nors į ją įsijausti, gal po truputuką pamatysi ką ji mato, ir pajusi ką ji jaučia kai taip elgiasi, ir ką ji tuo elgesiu nori pasakyti.

Nes man panašu į protestą ir bandymą vadovauti tau (aš - bosas), darau ką noriu. Pažiūrėk kelias laidas superauklės gal ten pamatysi vaikuose tai ką daro ir kaip elgiasi tavo dukružė ir gal metodai taikomi ten padės ir tau?
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2014 04 28, 23:45)

O drabužėlius tu jai perki ar abi renkat? Nes gal čia toks tylus protestas? Gal jai nepatinka tie "geriausi džinsai" ir "išeiginė maikelė"?

perkam kartu. Nes nuo 5 metų "man nepatinka, aš nenešiosiu ir taškas. Kai kurie drabužiai tiap ir buvo parduoti ar padovanoti su etiketėmis - nei karto nevilkėti. i r tie geriausi ar mėgstamiausi - tuo metu tiesiog papuolė po ranka. tuo momentu, kai reikėjo kažką sunaikinti...
Atsakyti
klausimas apie tas superaukles, gal yra kur internete nuoroda į laidas? Kažkada ieškojau, bet neradau, mažum padėtumėte, visai mielai pažiūrėčiau smile.gif
šiaip tai paskaitau ir kažkaip kol kas tokių didelių problemų ir neturime. Visokie "krūtų liūtų" tramdymai pavyksta, bet norėtųsi, kad galima būti susikalbėti, bet per greit noriu, kai pagalvoju, tai jam tik 4,5. Kai pradeda Mažius žviegt, tai būna pažviegiam kartu, taip iš dūšios, ir dzyn kaimynai. Tada jis pradeda žvengti ir galvoja, kad jau galima bus tai ko nori, bet pasirodo ne. Dar pazyzia, vėl nieko ir tenka sutikti biggrin.gif šiaip būna prasideda isterija, tai išsižviegia, tada prisiglaudžia, o kai klausiu kodėl žviegė, tai dažnai sako - nežinau, na, kartais įvardija priežastį, bet svarbiausia aš tikiu, kad jis pats nežino, toks jausmas susikaupia jam emocijos ir reikia jas išrėkti, o kai išrėkia palengvėja ir tada šilkinis. Jonė anksčiau vis pasikarpydavo plaukus, palaidinę įkirpus buvo, bet pasakiau, kad jeigu taip naudos žirkles, tai jų negaus ir jokių darbelių su žirklėmis nedarys, tai kažkaip praėjo. Dabar Jonė tai pradėjo atsikalbinėti ir vaipytis, na, iš serijos, pasakai jai kažką kas nepatinka (einam ruoštis miegoti, padėk knygą į lentyną ir pan., einam mokytis), tai iškart vaiposi, iš serijos "nebylus be be be", tipo mane erzina, bet su nepasitenkinimu. Vakar buvo vėl. Užlipo į lovą ir sako, kad bučkį duočiau, tai aš priėjau prie lovos ir irgi pasivaipiau vietoj bučkio ir paklausiau ar jai malonu. Priminiau, kad man irgi nemalonu, kai ji taip vaiposi ir užgesinau šviesą. Tai kol sėdėjau jų kambaryje, tai mergina raudojo, bet tai ką. Kažkaip vis jiems primenu, kad jie patys pasirenka. Niekas neverčia jų elgtis vienaip ar kitaip, dažniausiai jie žino kuo vienoks ar kitoks elgesys baigsis, tad nėra ko staugti. A, beje, Mažiui kai užeina psichai, tai kartais suveikia pasodinimas ant kilimo ir žurnalo plėšymas. Tai paplėšo, tada susitvarko ir ramus nueina.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 04 28, 23:04)
Sunute - aš tiesiog pavargau. Progreso nėra.

Pirmas sakinys žiauriai suprantamas ir išjaustas, patirtas. Dėl antro: progreso, tikriausiai, nėra tokio, ar net to, kurio tikiesi ir kuriam krauni įdirbį. KAžkokia įtaka jos raidai vis tiek yra. Yra, kam ji jautri. Reik rasti ir veikti per tas vietas. Tiek, kiek galima. Ko negalima, vadinasi, negalima. Kitą kartą aš daug ko nesuprantu savo "tritoniukuose", bet stengiuosi nepavargti (kartais net azartas atsiranda paieškose to, ko nesuprantu ir neturiu savyje. Ieškau savyje to, kad juos suprasčiau). Niekada neturėjau problemų su saviverte (būt gal pravertę smile.gif ), o dabar tenka stengtis daug ką suprasti, ką suprasti labai sunku, ypatingai sunku suprasti kaip veikia tas jausmas ir kokius mechanizmus paleidžia. Dar sunkiau nesumenkinti (kad ir netiesiogiai) to jausmo kitame žmoguje, bet padėt nukreipt užkurtus procesus naudinga asmeniui linkme. Brač, kaip nepaprasta...kartais iš spontaniškos intuicijos geriau gaunasi, negu išsianalizavus kelis kg. makulatūros ir bandant transformuoti analizus gyveniman...

Pavargai, Karusiot, tai ir iškauk jai, kad, bykst blyks, pavargai...kažkaip suveiks, ir nepergyvenk, kad išsikrovei - čia tik pirmi "žiedeliai" iškrovų ant jos galvos ir palankiausios sąlygios po to dorotis abiems su savais jausmais. Vat taip pajaučiau (gal suklydau, įsijausdama į rašliavones).
Ar turi tiesioginį stabilų kontaktą su brandžiais žmonėmis, kuriais gali pasitikėti? Manyčiau, kad tai labai svarbudėl nuovargio auginant tokią Laputę Snaputę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 29 balandžio 2014 - 08:22
QUOTE(Karusia @ 2014 04 28, 20:30)
fotoaparato  aš nedaužiau, bet jei tu nusipirkai naują - nedrįsk man jo neduoti, aš tau tokį skandalą ištaisysiu, kad kaimynai kraups.
Manipuliuoja
QUOTE(Karusia @ 2014 04 29, 06:48)
perkam kartu. Nes nuo 5 metų "man nepatinka, aš nenešiosiu ir taškas.
Prisiklausei nesąmonių apie demokratišką auklėjimą ir užsileidai ant galvos.
console.gif console.gif console.gif
QUOTE(šeimos kaklas @ 2014 04 29, 06:59)
klausimas apie tas superaukles, gal yra kur internete nuoroda į laidas? Kažkada ieškojau, bet neradau, mažum padėtumėte, visai mielai pažiūrėčiau smile.gif

http://tv.15min.lt/a...superaukle-9997Jei užtaikau,pažiūriu.Labai malonu matyti,kaip mano auklėjimo metodus taiko laidoje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 29 balandžio 2014 - 09:58
QUOTE(Germinė @ 2014 04 29, 09:53)
Manipuliuoja
console.gif  console.gif  console.gif

http://tv.15min.lt/a...superaukle-9997Jei užtaikau,pažiūriu.Labai malonu matyti,kaip mano auklėjimo metodus taiko laidoje  biggrin.gif

keletą laidų mačiau (gal porą- profesinis sportas smile.gif ) - hiperbolizuotos problemos - TV šlamštelis, bet užkabina, nes esmė rimta...tik ar ji atskleidžiama, labai abejoju...
Atsakyti
QUOTE(Germinė @ 2014 04 29, 09:53)

console.gif  console.gif  console.gif

nemanau, kad drabužių savarankiškas pasirinkimas - perlenkimas. Jai juk vaikščioti apsirengus, ne man. o gal čia mano 'sunkios vaikystės" padarinys. taip, man rinktis neleisdavo. ta proga veionus metus gyvenau su vienu sijonu ir viena palaidine, po ko mamai teko nusileisti.

ir manipuliacijoms nepasiduodu - aš joms alergiška.

Jonė anksčiau vis pasikarpydavo plaukus, palaidinę įkirpus buvo, bet pasakiau, kad jeigu taip naudos žirkles, tai jų negaus ir jokių darbelių su žirklėmis nedarys, tai kažkaip praėjo

Supranti, Šeimos kaklas - vat čia ir yra normali vaiko raida. Yra kažko išbandymas, yra reakcija ir ateina suvokimas - taip nepraeis. (lygiai taip pat reagavau į pirmus karpymus - negerai, pati save nuskriaudei, va kaip baisiai plaukai atrodo).
Kas kita mano, Rutikės, Emilintos, Šypsenos situacijos. Vaikui bėda. Sutrikimas, kažkokia giluminė bėda. Mūsų psichologė pasakė, kad lankymasis - tik laiko gaišimas, kažkieno - nuleido rankas... Auklėjimas, pykčiai, baudimas, atitaisymai ką padarius - nepadeda. Išsiveržia tas demonas lauk ir gadina jiems patiems gyvenimą. Ir aplinkui visiems.

Atsakyti
ačiū, Germine. Šiaip dėl to demokratiško auklėjimo, tai jo, iš dalies pritarčiau, kad kažkaip žiauriai šiais laikais visi tai akcentuoja ir sunku atsiriboti, bet Karusios Laputaitė, visgi manau, kad ne tik dėl to taip elgiasi.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 04 29, 11:13)
nemanau, kad drabužių savarankiškas pasirinkimas - perlenkimas. Jai juk vaikščioti apsirengus, ne man. o gal čia mano 'sunkios vaikystės" padarinys. taip, man rinktis neleisdavo. ta proga veionus metus gyvenau su vienu sijonu ir viena palaidine, po ko mamai teko nusileisti.

ir manipuliacijoms nepasiduodu - aš joms alergiška.
Supranti, Šeimos kaklas - vat čia ir yra normali vaiko raida. Yra kažko išbandymas, yra reakcija ir ateina suvokimas - taip nepraeis. (lygiai taip pat reagavau į pirmus karpymus - negerai, pati save nuskriaudei, va kaip baisiai plaukai atrodo).
Kas kita mano, Rutikės,  Emilintos, Šypsenos situacijos. Vaikui bėda. Sutrikimas, kažkokia giluminė bėda.  Mūsų psichologė pasakė, kad lankymasis - tik laiko gaišimas, kažkieno - nuleido rankas... Auklėjimas, pykčiai, baudimas, atitaisymai ką padarius - nepadeda. Išsiveržia tas demonas lauk ir gadina jiems patiems gyvenimą. Ir aplinkui visiems.

atpažint prisikviest ir prisijaukint tą demoną - aukštasis pilotažas...žinau pavienius psichologus Lietuvoje, kuriems tai įveikiama, bet jiems taip pat gyvent reikia...sukasi gerai apmokamuose komerciniuose ratuose.
Atsakyti
aš truputuką kaip visada ne į temą. Ne kartą kalbėta su vaikais, kad jie buvo kitos mamos pilvelyje, bet jie ar nenori priimti šios tiesos ar ką, nes kad pamirštų - abejoju. Važiavome į zoo ir pamatė besilaukiančią moterį ir abu pradėjo pasakoti, kad jie mano pilvelyje irgi buvo. Na, aš vėl, kad nebuvo, buvo kitos mamos pilvelyje. Tada Jonė pradeda pasakoti vėl prisiminimus kaip atnešdavo jai tie kiti tėvai šokoladą ir ji jų vardų nežino. Bet pareiškė, kad jie mirę. Tada klausiu iš kur ji tai žino. Ji pareiškia, kad jie rūkė ir todėl mirė. Aš tik pasakiau, kad nežinau.
O nuotaikai pakelti, tai iš to paties zoo. Prieiname prie kalnų ožių gardo ir toks ožys su tokiais įspūdingais ragais stovi. Mano mažius:"O, mama, mano draugas" biggrin.gif Po to grįžtant namo dar klausiau koks gyvūnas labiausiai patiko, tai buvo ožys biggrin.gif
Atsakyti
Seimos kakle, http://www.youtube.c...h?v=rASaOo2COqU ir daugiau isivesk i paieska supernany ir tau ismes daug laidu.

Man tai labai padejo aukles laidos, is tiesu labai labai daug dalyku isprendem butent taikant tokia metodika, kuria rodo per aukles laidas.
BET vat kartais ispuola kazkoks nenormalus elgesys, kaip nusilapinimas savo kambaryje, zaislu lauzymas, nors siuo metu su zaislu lauzymu yra kitaip, buvau palikus 10 zaislu, visus kitus paemus, pilnas balkonas stovejo jo zaislu lotuliukas.gif Isbuvo savaite ir visi zaislai liko sveiki, tai visi zaisliukai graziai sugryzo atgal i vaiko kambari.
O nuvaziavus pas mociutes jis net nenuspejamas, mama daigina bulves, tai jis i sena magnetola kasetini prikiso ten bulviu doh.gif Nuejo ranku plautis, atsuko krano galvute ir numete po vonia nu ir dar visokiu kitokiu dalyku......
Darzelyje kaip tik buvo ziniu vertinimas, vertino visus igudzius, tai maniskis vienas is gabiausiu, o kai kuriuose vietoje aukletoja sako toli dar kitiem vaikam iki maniskio. Vienintelis buvo blogas geografijos ivertinimas, kadangi negalejo isvardinti kaimyniniu valstybiu ir ju sostiniu lotuliukas.gif Nu neblogai 5 metu vaikui tokie reikalavimai lotuliukas.gif O daugiau visur viskas gerai ivertinta, piesimui truksta susikaupimo ir kantrybes, nu nemegsta vaikas piesti, jam geriau lipdyti, klijuoti.

Karusia, labai tave suprantu, laikykis 4u.gif Ir man kartais atrodo, kad viskas nebegaliu, nuleidziu rankas, nes neber jegu ir sveikatos. Rasyk dazniau mums, issikalbek, palaikyma juk visada musu turi, o jeigu nori galim ir telefonais pabendrauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sypsena777: 29 balandžio 2014 - 17:07
Sypsena777, man tai taviškio zbitkos su bulbom ir krano galu, tai nieko baisaus, kažkaip man tai su smalsumu ir bandymu asocijuojasi. Vat tas tik prišlapinimas kambary kažkaip nelabai. Žinok, mano pusbrolio vaikas dar ne to pridaro į kaimą atvažiavęs, visi tik vaikšto paskui, kad ko nepridarytų, o jam jau 7.
Atsakyti